Lactic Acid ihonhoidossa

*SISÄLTÄÄ MAINOSLINKINMitä kauemmin olen ollut kiinnostunut ihonhoidosta, sen enemmän olen alkanut kiinnostumaan erilaisista raaka-aineista ja niiden käyttötarkoituksesta ihonhoidossa. Vähitellen joukosta ovat erottuneet ne omat suosikit, joita mielelläni suosin, kun olen hankkimassa tuotteita. Tykkään monipuolisista raaka-aineista, varsinkin sellaisista, jotka sopivat loistavasti ihon moniin tarpeisiin. Monipuolisuutensa vuoksi ne toimivat, kun iho on kuiva, mutta niistä saa apua myös epäpuhtauksiin. Puhumattakaan anti-age -vaikutuksesta, joka on ikäiselleni tärkeää.

Yksi ihonhoidon helmistä raaka-aineissa on lactic acid, jota kotoisammin kutsumme maitohapoksi

Miksi maitohappo on loistava raaka-aine?


Lactic acid on AHA-happo, jota saadaan esim. fermentoidusta maidosta tai hunajasta, mutta nykyään ihonhoitotuotteissa se on synteettisesti tuotettua. Se toimii loistavasti niin epäpuhtaalla kuin kuivallakin iholla. Se on myös loistava anti-age -raaka-aine. Herkkä ihokin sietää maitohappoa hyvin, sillä se on hellävaraisempi kuin muut hedelmähapot.

Maitohappo kuorii ja kosteuttaa ihoa. Häivyttää pigmenttiläiskiä ja tasoittaa ihon sävyä. Hillitsee tulehdusta. Se myös parantaa ihon omaa luonnollista kosteutta ja stimuloi kollageenin uudistumista, jolloin se madaltaa ihon kuivuudesta johtuvia juonteita. Samalla se mahdollisesti vahvistaa ihoa.

Sitä löytyy niin puhdistus-, kuorintatuotteista, seerumeista kuin voiteistakin. Lactic acidia käytetään paljon  ekseeman, psoriasiksen ja ruusufinnin hoidossa.

Henkilökohtaisesti tykkään käyttää kuitenkin seerumeita, joissa juuri lactic acid on pääroolissa. Tällöin käyttö on helppoa. Tuote levitetään puhdistetulle hieman kostealle iholle, jolloin siitä saa irti parhaiten sen kosteuttavat vaikutukset. Tämän jälkeen levitän iholle vasta muut hoitotuotteet. Muista käyttää päiväaikaan aurinkosuojaa!


Parasta on se, että maitohapposeerumeita saa edullisesti, joten niihin ei tarvitse käyttää omaisuutta. 

Omia suosikkeja ovat mm. *The Ordinaryn ja The Inkey Listin -tuotteet. Jotka molemmat maksavat alle kymmenen euroa. 

Käytätkö maitohappoa sisältäviä tuotteita?

Kuvat: minä ja Pixabay
 1. The Ordinaryn maitohapposeerumi on erittäin hyvä, samoin olen tykännyt mantelihapposeerumista. The Inkey List sarjana kiinnostaa myös, en ole vielä testannut mitään mutta idea taitaa olla vähän sama kuin The Ordinarylla. Parasta maitohapossa on se, ettei se ärsytä ihoa kuten vahvemmat hapot.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen The Inkey Listia, tykkään siitä ehkä vielä enemmän kuin The Ordinarysta. Varsinkin useiden tuotteiden koostumukset on vielä astetta hienostuneempia kuin The Ordinarylla. :)

   Poista
 2. Mulla on mielikuva että tuo Ordinaryn maitohappo mulla oli...alussa tykkäsin mutta jotenkin se sitten jäi. Tykkään ehkä eniten että se kuoriva ainesosa on esim. kasvovedessä tai lapuissa, se tulee silloin mulla käytettyä. Ehkä eniten on itseä miellyttänyt korealainen kosmetiikka ja etanatuotteet. Harmittavan monessa tuotteessa on vaan se propyleeniglykoli että etsinnässä ja kokeilussa on puhdas etanasarja, en ole löytänyt vielä. Bentonin tuotteista tykkäsin tosi paljon mutta jäänyt vaan ostamatta lisää kun niin montaa muuta haluaa kokeilla...enkä muista niiden incejä miten ne sopi mulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ootko kokeillut Helixium etanasarjaa? Se on mun oma lemppari. :)

   Poista
 3. The Ordinaryn Lactic Acid seerumi löytyy, mutta nyt täytyy tunnustaa etten oo pitkään aikaan muistanut käyttää sitä! Tuli ehdottomasti hyvään saumaan tää sun postaus, otan sen käyttöön taas heti tänään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa, mä tykkään käyttää tosi paljon. En nyt ihan päivittäin, mutta silloin, kun se sopii rutiiniin. :)

   Poista
 4. Meillä on koko porukalla käytössä Lactacyd pesuneste. Tuo on todella hyvää atooppisen ihon puhdistukseen.
  Mukavaa torstaita sinulle Jonna <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se varmaan samalla vähän kuoriikin sitä kuivaa ihosolukko hellävaraisesti kuin kosteuttaakin.

   Ihanaa sunnuntaita Outi. <3

   Poista
 5. En tiennytkään, että maitohaposta on noin moneksi. Itse kärsin kuivasta ihosta, varsinkin näin talvisin, joten tuotahan voisikin kokeilla. Lisäksi olen miettinyt olisiko kollageenistä apua nivelvaivojen hoitoon, kärsin niistä nimittäin jo useamman vuoden ajan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa ehdottomasti kokeilla maitohappoa, jos ihoa on kuiva. On tarpeeksi hellävarainen, kuorii, mutta ei kuivata lisää.

   Kollageenihan auttaa ihan tutkitusti sisäisesti nautittuna niveliin, joten kannattaa kokeilla, sitten voi saada vielä kaupan päälle niitä ihonhoidollisia vaikutuksia. :)

   Poista
 6. Mielenkiintoinen kirjoitus, en tiennytkään että maitohappoja kannattaisi kokeilla kuivaan ihoon. Itse olen saanu lahjaksi ihonhoitoon sopivia tuotteita sisareltani, hän oli niitä apteekista hakenut. Olen ollut kyllä tyytyväinen, mutta tosiaan noita maitohappoja voisin vielä kokeilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti kannattaa kokeilla, ovat tarpeeksi hellävaraisia, etteivät kuivata enemmän. :)

   Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives