Mitä yöpöydältä löytyy?


Minua on aina kiehtonut, mitä kosmetiikkaa ihmisten yöpöydiltä löytyy. Toisilta tuntuu löytyvän lähes kaikki ihonhoitotuotteet, tyynytuoksuja ja muuta ihmeellistä. Jollakin toisella taas ei ole lähes mitään. Luulen, että olen aika siltä väliltä.

Tarvitsen nukkumiseen aika rauhaisin ja tavara vapaan tilan. En todellakaan halua pääni viereen mitenkään ylenmääräisesti roinaa. Lisäksi yöpöytäni on melko pieni, kuten ne usein ovat. 

Tavaran saan pidettyä rajatussa määrässä siten, että kaikkien säilyttämieni kosmetiikka yms. tuotteiden on mahduttava pieneen koriin. Jos ne eivät mahdu, on aika karsia. Pölyjen pyyhintä pöydältä on helppo hoitaa, koska siirrettävää on vähemmän. Kyllä, siivousfriikki ajattelee jopa näitä asioita.

Niin kauan kuin muistan, yöpöydältäni on pitänyt löytyä ainakin seuraavat tavarat – käsivoide, huulirasva, nenäliinoja, hiuslenkki ja myöhemmällä iällä myös kurkkupastilleja ja korvatulpat.


Tällä hetkellä käsivoiteen virkaa toimittaa CeraVen SA Smoothing Cream, joka tuhtina voiteena on onnistunut pitämään käteni pehmeinä. Ei kuitenkaan jätä käsiä rasvaisiksi, joten jos pitää vielä laittamisen jälkeen selata kännykkää, niin se onnistuu sotkematta. Koska voide sisältää kuorivia salisyylihappoa ja LHA-happoa, en suosittele sitä, jos kätesi ovat todella ahavoituneet. Voide voi silloin kirvellä ja poltella käsiä. Sen sijaan, jos kätesi ovat vain kuivat, mutta iho on ehjä, tämä on ihan paras voide niiden pehmittämiseen.

Elizabeth Ardenin Eight Hour Cream ei varmaan tule kenellekään yllätyksenä. Laitan voidetta huuliin aivan joka ilta, jonka vuoksi tarvitsen hyvin harvoin päivän aikana erillisiä huulirasvoja. Jos huulet ovat todella kuivat tai haluan mattahuulipunien alle huulille extrahoitoa päivällä, laitan yleensä silloin Sensain Lip Treatmentia, koska se soveltuu ei niin kiiltävänä tuohon käyttöön paremmin. Käytän Eight Hour Creamia myös kuiviin kynsinauhoihin ja kantapäihin tarvittaessa. Vaikka käyttö on jokailtaista, yksi tuubi riittää minulla lähemmäs vuoden, koska tuote on niin riittoisaa.

Hiukseni ovat pitkät. Laitan ne yleensä kiinni jo ennen sänkyyn menoa, mutta korissa on oltava jokin hiuslenkki, jos satun tarvitsemaan. Tällä hetkellä sen virkaa toimittaa Invisibobble. En käytä näitä muuten, koska eivät pidä hiuksiani kunnon ponnarilla, mutta yöaikaan välttää. Muuten suosin kankaisia kuminauhoja, jotka pysyvät tukevasti liukkaissa hiuksissani, toisin kuin Invisibobblet jotka löystyvät ja valuvat.

Myönnän, että jopa nenäliinoissa minulla on prioriteetti, suosin Lambia. Pitäähän sitä kotikaupungin firmaa tukea, no ei. :D  Ihan siksi, että se on tarpeeksi pehmeää, eikä pölyä. Olisi ihan hirveää, jos yöllä pitäisi lähteä kävelemään toiseen huoneeseen niistämistä varten. Nenäliinat pitää olla helposti käden ulottuvilla. 

Kurkkupastilleja pitää olla siltä varalta, jos yöllä alkaa yskittämään. Lemppareitani ovat Mynthonin sokeriton Viileä Minttu.

Korvatulppien etsintään käytin vuosia. Siinä vaiheessa kun naapureiden mekkala alkoi haittaamaan elämistä niin, että jouduin elämään elämääni heidän rytmin mukaan, vaikka se ei sopinut lainkaan omaani. Tällöin tuli ajankohtaiseksi löytää kunnon korvatulpat. Saatan olla töistä usein vasta puolen yön aikaan kotona, siitä usein pääsee nukkumaan vasta parin tunnin päästä, kun keho on kunnolla rauhoittunut. Naapurit kuitenkin alkoivat oman huutonsa ja metelinsä pahimmallaan viiden-kuuden aikoihin. Siinä jäi omat yöunet todella lyhyiksi. En ollut koskaan pystynyt pitämään korvatulppia, monista yrityksistä huolimatta. Inhoan, kun monissa korvien sisään tungettavissa kuulee oman veren kohinan. Se on todella häiritsevää, enkä pystynyt nukkumaan niillä. Silti niistä kuului usein kuitenkin ulkopuoliset melut yllättävän helposti läpi. Lopulta kokeilin Mack'sin silikonikorvasuojia. Muotoiltavat korvatulpat on tarkoitettu käytettäväksi esim. uidessa, jolloin ne estävät veden pääsyn korvakäytävään. Näitä ei tungeta siis korvakäytävään, vaan muotoillaan tulpaksi korvakäytävän päälle. Äänenvaimennusteho on tosi hyvä 20 dB. Auttaa niin, että naapureiden kovakin möykkä kuuluu huomattavasti vaimeammin, eikä ääniin niin havahdu. Herätyskellon kuulee läpi. Koska nämä ovat tahmeat, pitkähiuksisen on pakko pitää hiuksia kiinni, koska ne takertuvat kiinni. Inhottava asia on se, että tahmeus häviää muutamilla käyttökerroilla, jolloin tulpat on heitettävä roskiin. Niille luvataan n. viisi käyttökertaa. Mutta kun putsaa korvat joka kerran ennen käyttöä, niin näitä pystyy useampiakin kertoja. Ostan omani tukkupakkauksissa, joka tulee halvemmaksi kuin kahden parin ostaminen. Korvatulpat ovat pelastaneet omat yöunet monesti.


Mitä kosmetiikkaa tai muuta tavaraa sinun yöpöydältä löytyy?


 

 1. Mulla on käsi- ja jalkavoide ja lasi vettä. Ja käytän samoja korvatulppia, sillä mies kuorsaa välillä todella äänekkäästi, etenkin flunssakaudella...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä muistan aina, et yhdellä mun serkulla oli kans aina vesilasi jo lapsena. Mä en oo koskaan juonut yöllä.

   Kiva kuulla, että muutkin tykkään just näistä tulpista. Blokkaavat äänen tosi hyvin, eikä tarvi kuunnella sen oman veren kohinaa yhtä paljon kuin niissä korvakäytävään tungettavissa. :)

   Poista
 2. Mä inhoan myös korvatulpissa sitä oman ääntä, mikä omasta kehosta tulee. Siksi inhoan myös vastamelukuulokkeita. Onneksi joudun nykyään käyttämään korvatulppia harvoin (koputtaa puuta). :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mack'sit on just siitä hyvät, kun se oma veren kohina ei kuulu niin, koska niitä ei tungeta sinne korvakäytävään. Huomattavasti vähemmän kuuluu kuin perinteisillä tulpilla. :)

   Vastamelukuulokkeet ei toimi mullakaan. Peltoreistakin kuuluu naapurin möykät läpi, mies osti, et saisin tehdä edes rauhassa töitä, mutta ei ollut äänenvaimmennus niissä tarpeeksi hyvä. :(

   Poista
 3. Meillä ei ole yöpöytiä,säilytän tavarat lattialla sängyn vieressä. Jos siis yöpöydät olisi, siitä löytyisi puhelin, kesken oleva kirja tai pari, varmaan Mynthoneita ja nenäliinoja, huulirasvaa unohtamatta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä aloin ihan miettimään, et olisiko joskus ollu tilanne, et mulla ei ole ollut yöpöytää. Luultavasti lapsuudenkodissa jossain vaiheessa ihan hetkellisesti. Muuten aina yöpöytä. Jotenkin hassua. :D

   Poista
 4. Käsirasva, vaseliinipurkki huulten rasvaukseen, lukulamppu, kirja, puhelin, tabletti ja viilennyslaitteen kaukosäädin.
  On tossa riittävästi tavaraa pienelle pöydälle :)

  VastaaPoista
 5. Piti ihan juosta yläkerrasta katsomaan, että mitä siellä pöydällä on.
  Oli body shopin vartalovoide sekä käsirasva (vaniljan tuoksuinen), huulirasva ja jostain syystä myös punainen kynsilakka :)
  Kiitos korvatulppavinkistä! Ihanaa loppuviikkoa sinulle Jonna <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Punainen kynsilakka, sopii hyvin jouluun. <3

   Ole hyvä Outi, mukavaa sunnuntaita!

   Poista
 6. Yöpöydällä mulla on tällä hetkellä lukulamppu, pari erilaista käsirasvaa, näköjään kolme erilaista liukkaria, joista yksi loppuu kohta, jalkavoide, hiusponnari (ihan turhaan, koska laitan aina hiukset kiinni jo ennen nukkumaan menoa :D), nenäliinoja ja kesken oleva kirja sekä pari seuraavaksi vuorossa olevaa, sekä vielä kuulokkeet. Eli ihan on tavaraa :D Lisäksi mulla on aina hieman yöpöydästä kauempana olevalla pöydällä lasillinen vettä siltä varalta, että tulee jano yöllä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihi, siinäpä sitä tavaraa omiksi ja muidenkin tarpeiksi. :D

   Poista
 7. Käsirasva ja huulirasva ja kirja😄.

  VastaaPoista
 8. Multa löytyy käsivoide, kirja ja joku lehti yleensä😊

  VastaaPoista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives