Polyglutamic Acid – Parempi kuin hyaluronihappo?


Viime viikolla kirjoittelin The INKEY Listin ihonhoitotuotteista ja samalla tulin maininneeksi hyvin mielenkiintoisen uudehkon kosmetiikan raaka-aineen Polyglutamic Acidin eli polyglutamiinihapon. Ajattelin, että voisin kirjoitella raaka-aineesta ihan oman postauksen, sillä kun luin siitä ensimmäistä kertaa, en muista, koska olisin viimeksi innostunut jostakin kosmetiikan raaka-aineesta yhtä paljon. 

Veikkaan, että Polyglutamic Acid tulee olemaan kosmetiikan uusi hyaluronihappo, joka on ollut pinnalla jo muutaman vuoden vahvasti. Toistaiseksi sitä löytyy vielä aika harvoista ihonhoitotuotteista, mutta veikkaan, että määrä tulee nousemaan seuraavan parin vuoden kuluessa. Lisääntyminen on jo nähtävissä.

Polyglutamic Acid on raaka-aine, josta on oikeastaan alettu pitämään meteliä parin viimeisen vuoden aikana, mutta omiin silmiini se on alkanut näkymään enemmän vasta tänä vuonna. Yksi suurimmista syistä on juurikin The INKEY Listin Polyglutamic Acid -seerumi, joka nosti raaka-aineen pinnalle kuluttajien keskuudessa.

Mitä polyglutamiinihappo sitten on?

 

Polyglutamiinihappo (PGA) on vesiliukoinen peptidi, joka on peräisin fermentoidusta soijapavusta. Monipuolisen ainesosan siitä tekee se, että se on syötävä, vesiliukoinen, myrkytyn ja biohajoava. Kuulostaa hyvältä, eikö vain?

Polyglutamiinihappo muistuttaa monessa meille niin tuttua hyaluronihappoa. Hyaluronihaponhan sitoo kosteutta ihoon ja näin ollen vähentävän ihon ikääntymisen merkkejä, sekä parantaa ihon tekstuuria tehden siitä kimmoisamman. Monet ikääntymisen merkeistä mm. syvät juonteet johtuvat ihon kosteusköyhyydestä. Samat vaikutukset ovat myös polyglutamiinihapolla. PGA kuitenkin sitoo ihoon kosteutta peräti neljä kertaa enemmän kuin hyaluronihappo. Lisäksi se ei tee iholle tahmeaa pintaa, kuten monet hyaluronihappotuotteet saattavat tehdä. Säännöllinen käyttö voi lisätä ihon elastisuutta, jonka menettäminen on ongelma ikääntyvälle iholle.

Voiko polyglutamiinihappoa ja hyaluronihappoa käyttää yhdessä?

Koska polyglutamiinihapolla on iholla samanlainen tehtävä kuin hyaluronihapolla – kosteuttaa ihoa ja sitoa siihen kosteutta. PGA:ta voi ja kannattaa käyttää yhdessä hyaluronihapon kanssa, sillä yhdessä ne toimivat vieläkin tehokkaammin. Ihosta tulee kimmoisa ja hyvin kosteutettu. Lisäksi Polyglutamic Acidin käyttö voi myös auttaa muita päivittäisessä rutiinissa käyttämiäsi ihonhoitotuotteita imeytymään paremmin.  

Kerrostamisen kanssa kuitenkin pitää olla tarkkana. Jos käytät molempia, kannattaa puhdistuksen jälkeen levittää iholle ensin hyaluronihapposeerumi, sen jälkeen mahdollinen anti-age -tuote (seerumi tms.), sitten polyglutamiinihappo ja lopuksi kosteusvoide, sekä päiväaikaan aurinkosuoja. 


Polyglutamic Acid on loistava ihon kosteuttaja kaikille joiden iho kärsii kuivuudesta tai pintakuivuudesta, mutta se sopii kaikille ihotyypeille. Herkkäihoisten kannattaa silti aina testata uusi tuote ensin muualle kuin kasvoihin. Sopii käytettäväksi aamuin ja illoin. Toimii loistavasti yhdessä edellä mainitun hyaluronihapon kanssa, mutta myös C-vitamiinituotteiden kera.


Onko polyglutamiinihappo tuttu raaka-aine? Kiinnostuitko?


Kuvat: Pixabay

 1. Todellakin kiinnostuin ja varsinkin tuosta, että voi käyttää samaan aikaan hyalurinihapon kanssa. Iho on kuin kuiva korppu, joten tehostettua kosteutusta tarvitsen.
  Ihanaa iltaa sinulle Jonna <3

  VastaaPoista
 2. Kuulostaa mielenkiintoiselta ja meni heti kokeiltavien listalle :)


  Kivaa keskiviikko iltaa Jonna <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen ehdottomasti testaamaan! :)

   Mukavaa viikkoa!

   Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives