Yksi ehdottomia suosikkicombojani leivonnassa on lime ja valkosuklaa. Kirpeä ja makea täydentävät toisiaan täydellisesti. Itse en välitä niistä versioista, joiden päälle tehdään vielä limekiille vaan maun on oltava jo itse kakussa. Jotta koko komeuden voi kuorruttaa rouhitulla valkosuklaalla, jolloin kakkuun saadaan vielä enemmän suklaista makua.
LIME-VALKOSUKLAAJUUSTOKAKKU
(vuoka n. 24 cm:ä)
POHJA
150g Digestive-keksejä
75 g voita sulatettuna
TÄYTE
3 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
2 purkkia (400 g) vaniljatuorejuustoa (esim. Valio Viola)
100 g valkosuklaata
2 rkl sokeria
2 tl limen raastettua kuorta
3 rkl limen mehua
KORISTELUUN
reilusti rouhittua valkosuklaata
Murenna keksit hienoksi kaulimella tai monitoimikoneella. Sekoita niihin voisula. Sekoita tasaiseksi. Painele keksiseos irtokakkuvuoan pohjalle (max 24 cm), jonne on leikattu leivinpaperista pohja. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Vaahdota kerma. Laita yksi purkillinen tuorejuustoa kulhoon ja lisää sulatettu suklaa voimakkaasti vatkaten joukkoon. (mieluiten käsivatkaimella) Lisää seokseen toinen purkki tuorejuustoa, sokeri ja limen kuori.
Kiehauta limemehu ja sulata joukkoon puristetut liivatteet. Kaada tuorejuustoseoksen joukkoon ohuena nauhana kokoajan sekoittaen. Nostele joukkoon lopuksi varovasti kermavaahto. Kaada täyte murupohjalle. Tasoita hivenen pintaa, mutta jätä se mukavan rosoisen näköiseksi. Suojaa vuoka. Hyydytä jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mutta mieluiten yön yli. Koristele kakku rouhitulla valkosuklaalla. Nauti!
Maukasta sunnuntaita kaikille!
Milloin söit viimeksi kakkua?
Lääh miten herkullisen kuuloinen kakku! Lime ja valkosuklaa tosiaan ovat täydelliset toisilleen.
VastaaPoistaMä sain itse asiassa eilen ihanan mehevää porkkanakakkua serkkuni luona! :-) Itse en ole leiponut sataan vuoteen, mutta isänpäiväksi meinasin tehdä kinuskikakun.
Niin ovat, en välitä valkosuklaasta, mutta limen kanssa leivonnaisissa, voi slurps. :p
PoistaPorkkanakakku on ihanaa! Pitäisikin tehdä sitä pitkästä aikaa. Maistuisi vaikka jouluna, kun siihen saa mausteista sopivn jouluisen maunkin. :p
Tänään viimeksi söin kakkua, kun leivoin aamusta suklaakakun. Juustokakkua en olekaan hetkeen tehnyt, se on suosikkikakkujani. En olekaan testannut valkosuklaata ja limeä yhdessä, kuulostaa herkulliselta.
VastaaPoistaIhanaa sunnuntaita sinulle Jonna <3
Ooh, suklaakakku toimii aina! :p
PoistaMukavaa viikkoa Outi. <3
Ihanan näköinen kakku, vaikken valkosuklaasta välitäkään.
VastaaPoistaSe on oikeastaan aika kummallista, koska muuten rakastan suklaata.
Mukavaa iltaa Jonna ♥
Valkosuklaa toimii musta leivonnassa paljon paremmin kuin sellaisenaan. Varsinkin kirpeiden makujen kanssa, se muodostaa täydellisen combon.
PoistaMukavaa viikkoa Maikku! <3
Tämä voisikin olla meillekin sopiva kakku, sillä pidän just limen ja sitruunankin hapokkuudesta yhdistettynä johonkin makeaan.
VastaaPoistaPiti oikein miettiä, milloin söin kakkua viimeksi - se oli omilla synttäreillä brunssipöydän syntinen suklaakakku, ja olikin syntisen hyvää!
Toimivat kyllä molemmat loistavasti makean kera, ei ole liian äklöä, kun on jotain kirpeyttä mukana.
PoistaRakastan juustokakkuja ja tälle kakulle varmasti raikasta twistiä tuo lime. Ei ole liian tiukka. Kiitos reseptistä Jonna, täällä mietitäänkin mitä isänpäiväksi kokkaillaan.
VastaaPoistaMukavaa uutta viikkoa. <3
Tää ei todellakaan ole liian raskas, itseasiassa melko raikaskin kakku maultaan. :)
PoistaSamaa sinne Tiia. <3