Ihonhoidon raaka-aineet – KeramiditMitenkä sinun talviviikko on sujunut? Täällä on nautittu jokaisella henkäyksellä upeasta talven valosta, jonka lumi toi tullessaan. Petivaatteitakin on vihdoin voinut tuulettaa oikeasti raikkaaksi ulkona.  

Tällä kertaa ihonhoidon suosikkiraaka-aineissa on vuorossa keramidit. 

Miksi keramidit ovat iholle tärkeitä?

Keramidit ovat rasvahappoja, joita esiintyy luonnostaan ihossa. Ne muodostavat osan ihon pintakerroksesta eli ihon suojamuurista. Ihon keramidipitoisuuden laskiessa, ihon oma suojamuuri heikkenee. Tästä voi olla seurauksena ihon kuivumista ja mahdollisia herkkyysreaktioita. Keramideja käytetäänkin ihonhoitotuotteissa ihon oman suojamuurin vahvistamiseksi, ihon kosteuttamiseksi ja estämään herkkyysreaktioita.

Ikääntyminen ja ihon runsas altistuminen auringolle saavat ihon keramidipitoisuuden laskemaan. Seurauksena siitä on mahdollista kuivuutta, ihoärsytystä, kutinaa ja punoitusta. Keramideja sisältävä tuotteet voivatkin helpottaa näitä oireita. Kun keramideja lisätään ihonhoitotuotteisiin, tuloksena on toivon mukaan pehmeämpi, tasaisempi ja vähemmän ärsyyntynyt iho. Keramidit ovat ihanteellisia kaikille ihotyypeille, joten tuotetta valitessa kannattaakin kiinnittää huomiota siihen, mitä muita ainesosia ne sisältävät ja miten sillä tavalla soveltuvat omalle iholle.

Miten käyttää?

Keramidituotteet tietenkin toimivat vieläkin tehokkaammin yhdistettynä oikeanlaisiin tuotteisiin. Tuotteet jotka sisältävät antioksidantteja, aminohappoja, glyseriiniä, retinolia, peptidejä, niasiiniamidia tai hyaluronihappoa tukevat keramideja sisältävien tuotteiden vaikutusta. Mm. CeraVe käyttää tuotteissaan usein juuri hyaluronihapon ja keramidien yhdistämistä. AHA- ja BHA -hapot poistavat kuollutta ihosolukkoa ja saavat siten keramidit imeytymään ihoon paremmin.Näitä käytän.

Lempituotteitani jotka sisältävät keramideja ovat mm. V10 plussan Keramidiseerumi, CeraVen -tuotteet, Elizabeth Ardenin Keramidikapselit, The Inkey Listin Hydrating Ceramide Night Treatment, Paula's Choicen Water-Infusing Electrolyte Moisturizer ja Resist Omega+ Complex Serum.

Käytätkö keramideja sisältäviä ihonhoitotuotteita?


Kuvat: Pixabay


 1. Olen aina yhtä intona kun oikeasti tiedän jonkin tuotteen tai käytän jotain mistkä kerrot :D
  Minulla on ollut tuo v10 keramidiseerumi ja se on todella hyvä. Muutenkin tuon sarjan tuotteet sopivat iholleni. Olenkin miettinyt, että aina ei voi mennä halvimmalla tuotteella ja että näihin v10 tuotteisiin voin panostaa ja itseäni niillä hemmotella :)
  Ihanaa sunnuntaita sinulle Jonna <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. V 10 plussan tuotteet ovat kyllä hyviä, tykkään itsekin monista sarjan tuotteista todella paljon.

   Ihanaa viikkoa Outi. <3

   Poista
 2. Arden keramidikapselit käytössä ja CereVe on miehen lemppari ja jonka purtilolla käyn joka ilta. ;)

  Kivaa uutta viikkoa Jonna. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta on niin hauskaa, että sun mies diggaa CeraVesta. :D

   Samaa sinne Tiia. <3

   Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives