Luonnollinen 40+ arkimeikki Jane Iredalen tuotteilla

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: JANE IREDALE / APELLIS OY


Meikkaan nykyään usein, paljon useammin kuin muutama vuosi takaperin. Tykkään rentoutua meikaten, kun olen lähdössä kodin ulkopuoliseen työhöni. Se on rauhoittavaa omaa aikaa, ennen hektistä työtäni. Kevyt meikki on lisäksi osa työasuani. Rakastan hyvin simppeliä meikkityyliä, joka on lähes verrattavissa no makeup -lookiin. Saankin usein pyyntöjä ruudun siltä puolelta, että olisi kiva nähdä täällä blogissa enemmän meikkijuttuja. 

Jane Iredale on brändi, joka on ollut elämässäni mukana kohta kymmenen vuotta. Kirjoitan usein siitä, miten yksikään meikkini ei synny ilman, että käyttäisin siinä muutamaa heidän tuotettaaan. Jane Iredalen ja oma meikkityylini ovat kohdanneet aina täydellisesti – vähäeleistä ja klassista. Toki tuotteilla saa halutessaan myös dramaattisemman tyylin. 

Ihastuin aikoinaan tuotteisiin ennen kaikkea niiden laadukkuuden ja riittoisuuden vuoksi. Arvostan sitä, että niillä onnistuu meikin teko ihan kaikilta, jopa sellaisilta, jotka eivät ole sen kummemmin meikkauksen saloihin perehtyneet. Värit levittyvät helposti ja kauniisti, joka tekee meikkaamisesta vaivatonta ja nopeaa. Lisäksi luomivärien pysyvyys helposti rasvoittuvilla luomilla on omaa luokkaansa. Jane Iredalen luomivärit eivät ole koskaan löytyneet päivän päätteeksi pakkautuneina luomivakooni. Sävyt eivät himmene päivän aikana vaan ne pysyvät yhtä intensiivisinä aamusta iltaan asti. Lisäksi monista tuotteista löytyy täyttöpakkauksia, jotka säästävät luontoa ja tulevat pitkässä juoksussa edullisiksi.

Tämän vuoksi en voisi olla iloisempi siitä, että saan jakaa tämän vuoden aikana entistäkin enemmän tietoa eteenpäin Jane Iredalen tuotteista ja uutuuksista. Tulen tekemään vuoden aikana brändin kanssa tiiviisti yhteistyötä. Joten jos haluatte nähdä postauksia tietyistä aiheista tai brändin tuotteista, niin sana on vapaa. 


Millainen on 40+ arkimeikki?

Vaikka puhunkin tässä nimenomaan 40+ ikäisten arkimeikistä, niin sama meikki sopii ihan kaikille, jotka pitävät luonnollisesta meikistä, jossa oma iho on pääosassa.

Meikissäni tärkeintä on aina meikkipohja. Haluan, että se peittää punaisuutta, mutta oman ihon pitää näkyä läpi ja näyttää luonnolliselta. Tarkoitus onkin tehdä meikkipohja, joka kaunistaa, mutta ei peitä omaa ihoa. Nopeiten tällaisen pohjan saa toteutettua vegaanisella Jane Iredale PurePressed -puristepohjalla. Pohjassa on mukana pieni suojakerroin, joten se tuo hieman lisäsuojaa iholle. Puuterisen tuotteen koostumus ei missään nimessä ole kuivaa vaan se levittyy iholle lähes kermaisesti. Peittää punaisuutta, mutta antaa oman ihon kuultaa kauniisti läpi. Tuotetta on mahdollista kerrostaa, jos haluaa peittävämmän lopputuloksen. Sivelen pohjan iholle joko Graphite Brush Retractable Handi -puristepohjasiveltimellä, joka sopii pakkauksensa vuoksi loistavasti mukaan laukkuun. Toisinaan saatan käyttää levitykseen myös Brush Kabukia, jos haluan suurpiirteisempää jälkeä ja minulla on kiire. Handin litteällä päällä saa työstettyä esim. nenänpieliä tarkemmin kuin Kabukilla. Naturon-kuidusta valmistetut siveltimet ovat molemmat todella pehmeitä, ei edes kosketusherkkä iho ala punoittamaan, kun työstän pohjaa iholleni. Meikkipohjan alla pohjustukseen käytän usein BeautyPrep -Face Moisturizer kosteusvoidetta, joka on sopivan kevyt ja tekee jopa yksinään hyvän pitävän pohjan puristepohjalle.


Kun pohja on valmis, peitän mahdolliset tummuudet ja loput punoitukset peitevärillä. Enlighten Plus -peiteväri sisältää aurinkosuojan SPF30. Peittävyyden lisäksi, se myös hoitaa silmänympärysihoa. Koostumus on paksuhkoa, mutta pehmeästi levittyvää. Väriä tarvitaan vain nuppineulan kokoinen pisara. Levitän tuotetta ainoastaan silmien sisä- ja ulkonurkkaan, jossa minulla on pienet tummat varjot. Vaikka peiteväri on suunniteltu nimenomaan silmäsympärysiholle, se toimii hyvin muuallakin. Lisään sitä esim. nenänpieliin, jossa punoitus on voimakkaampaa kuin muualla kasvoilla. 

Tykkään arkenakin käyttää silmämeikissä luomiväriä, mutta silmämeikin on synnyttävä nopeasti, ilman turhia kikkailuja. Luomeni on haastavat meikin pysyvyyden kannalta, pohjustaminen on tärkeää. Kaikkihan eivät tätä vaihetta välttämättä tarvitse. Oma lempparini Jane Iredalelta on Smooth Affair for Eyes -pohjustusvoide sävyssä Canvas, jossa on ihan aavistus pigmenttiä, joten se peittää tarvittaessa luomien sinisyyttäkin. Levitän pohjustusvoiteen sormin, sillä sormien lämpö saa levittymään sen erityisen nätisti. Kaikkia pohjustusvoiteita voi käyttää halutessaan ihan yksinään luomilla.

Tämän jälkeen kaivan esiin kaksi suosikki Eye Shadow Kit -luomiväripalettianiNaturally Matten ja Naturally Glamin. Levitän Naturally Matten isossa napissa olevaan vaaleaa sävyä koko luomelle, joko sormin tai isolla siveltimellä. Tämä auttaa myös muita värejä häivyttymään paremmin. Tämän jälkeen teen luomivakoon siveltimellä varjostuksen saman paletin kahdella keskimmäisellä ruskean sävyllä (Brown ja Eggplant). Sekoitan sävyjä keskenään, jolloin niistä tulee yhdessä tosi kaunis varjostussävy. Lopuksi lisään liikkuvalle luomelle sormella painellen Naturally Glam paletista fiiliksen mukaan joko kultaista Lacea tai ruusukultaista Satinia. Tällä kertaa luomille päätyi Lace. Ripsiväriksi hankalien silmien vuoksi käytän aina jotain 38°C -mascaraa, koska ne ovat ainoita jotka pysyvät suttaamatta koko päivän. Jane Iredalen valikoimista oma suosikkiripsarini on PureLash -ripsiväri, joka on vettähylkivä ja sopii herkille silmille. 

Kulmistani tykkään hyvin luonnollisena. Värjään niitä kestovärillä, joten meikkaamiseksi riittää se, että täytän kulmakynällä harvat paljaat kohdat. Kulmakynässä tärkeintä on se, että sen kärki on terävä ja tarkka. Toisessa päässä saa mielellään harja, jolla saa samalla kammattua kulmat ojennukseen. Jane Iredalelta näihin vaatimuksiin vastaava tuote on Retractable Brow Pencil -kulmakynä, jossa on todella kapea kärki, millä saa tehtyä tarkkoja pieniä vetoja. Sävy jota käytän, on AshBlonde. Lopuksi sivelen kulmat ojennukseen PureBrow -kulmageelillä sävyssä Clear.


Seuraavaksi on highlighterin ja poskipunan vuoro. Varsinkin 40+ iho kaipaa lisähehkua ja näillä kahdella sitä saa, jos jollakin. Tällä kertaa poskille päätyi Jane Iredalen Bronzers -hohdesävy Peaches & Cream. Sekoitin kaikkia sävyjä siveltimellä ja sudin kevyesti poskille. Hohdesävypaletit ovat erittäin pigmenttisiä, joten levityksen kanssa kannattaa ensimmäisellä kerralla olla tarkkana, jotta saa tuntumaa, kuin vahvan lopputuloksen itse haluaa. Hohdesävyjä voi käyttää poskilla, luomilla ja huulilla. Jokaisessa rasiassa on neljä sävyä, joita voi tietenkin käyttää yksittäin, kuten minä tein. Kulmaluulle, poskipäille, leukaan, otsaan ja hivenen nenänvarteen lisäsin Hohdesävy Moonglowsta vaaleanpunertavaa sävyä. Tämän jälkeen saatan tehdä kasvoille toisinaan kevyen varjostuksen aurinkopuuterilla, mutta tällä kertaa jätin vaiheen pois. 

Lopuksi lisäksin huulille Just Kissed -sävyttävää hoidetta huulille ja poskille. Tuote on kuulunut meikkipussini vakiovarusteisiin jo vuosia. Sävyjä on kolme, mutta oma suosikkini on edelleen alkuperäinen Forever Pink, joka muovautuu jokaisen huulilla hivenen eri sävyiseksi. Omilla huulilla sävy on todella herkkä ruusupinkki, joka raikastaa koko olemuksen.

Viimeisen tärkeän silauksen mineraalimeikille antaa tietenkin kosteussuihke, joka sulauttaa puuteripohjan iholle. Varsinkin puristepohjan kanssa eron ennen ja jälkeen huomaa. Meikki muuttuu kosteussuihkeen ansiosta huomattavasti tasaisemmaksi ja heleämmäksi.

Monet sanovat, että meikittömän meikkilookin tekeminen ottaa yllättävästi aikaa. Se on totta, koska lopputuloksessa pyritään erittäin luonnolliseen vaikutelmaan, joten koko ajan on pidettävä mielessä less is more. Häivytä, häivytä ja häivytä ovat ne kolme tärkeintä asiaa, kun meikkiä tekee. Olen huomannut, että puuterinen puristepohja ja sormin työskentely nopeuttavat meikin tekoa. Minulla aikaa kuluu tässä meikissä päivästä riippuen 15-20 minuuttia, joten ei lopulta mikään mahdoton aika.

Nyt kannattaa kirjautua Jane Iredalen virallisen maahantuojan Apellis Oy:n sähköpostilistalle täällä. Skrollaa etusivun näyttöä alaspäin ja jätä sähköpostiosoitteesi. Uutiskirjeen tilaajien kesken arvotaan 1.3.2021 peräti 150 euron arvoinen lahjakortti, jolla pääsee shoppailemaan Jane Iredalen laadukkaita tuotteita. 

Verkkokaupassa on lisäksi aina loistavia vaihtuvia tarjouksia, jotka kannattaa käydä kurkkaamassa. Tietyistä tuotteista saattaa alennus olla jopa -50%!

Seuraa Jane Iredalea myös Facebookissa ja Instagramissa.

Mitä mieltä olet tällaisestä no make up -lookista?


 1. Kaunis meikki, ihan sellainen sinun näköinen <3 ihana iho sinulla! Töihin meikkaan aina kevyesti koska kiire aamulla. Mulle ei mielestäni kuitenkaan sovi hirmu luonnollinen meikki, tykkään että kulmat on aina meikattu vahvasti koska on kuitenkin ripsienpidennykset. Meikkipohja mielellään peittävä koska punoittava iho ja silmäpussit :/ olen kuitenkin keventänyt meikkipohjaa tosi paljon iän myötä koska ei se hirmu pakkeli näytä hyvältä ikääntyvällä iholla. Iredalen meikit on tosi laadukkaita, se mitä olen testannut ja esim. nuo kulmakynät odottaa vielä vuoroaan. Huulipunat ja -kiillot on tosi hyvin pysyviä ja väriä antavia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä luulen kans, et ripsien pidennykset kaipaa osaksi hivenen vahvempaa meikkiä, ettei ne näytä "irralliselta", jos ne pidennykset ei sitten oo tosi luonnolliset. :D

   Poista
 2. Meikkisi on kaunis, luonnollinen ja korostaa kaunista ihoasi ♥

  VastaaPoista
 3. Minä tykkään! Itsekin meikkailen arkisin aika vähäeleisesti, mutta viikonlopun kauppareissuille tykkään laittaa luomiväriä ja vähän kimalletta sinne tänne :)
  Ihanaa sunnuntaita sinulle Jonna <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mäkin juhliin sitten lisään vähän blingiä lisäksi. Arjessa kuitenkin tykkään tosi luonnollisesta lookista, joskus ehkä lisään punaista huulipunaa piristykseksi. :)

   Poista
 4. No Make Up -lookit näyttää yleensä kantajallaan tosi hyvältä, kuten sullakin<3 Mun juttu ne taas ei missään nimessä ole :D Meikkaan arkenakin aika voimakkaasti ja silmistä löytyy aina useita eri luomivärejä, siipirajaukset sun muut. Tällaista luonnollisempaa lookia harvemmin tulee tehtyä, sillä jos en jaksa tehdä itselleni "täyttä meikkiä" niin oon sitten mieluummin kokonaan meikittä :)

  Jane Iredalen meikit on ihania! Oon niin iloinen, että pääsin viime vuonna tutustumaan brändiin<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No Makeup -lookit on kyllä sellaisia, et ne vaatii aika paljon tietyn tyylin, mäkin piristän tätä kyllä välillä sitten punaiselle huulipunalla, jos räväkäksi päätän alkaa. :)

   Olin ihan fiiliksissä, kun huomasin, että säkin ihastuit Iredalen meikkeihin. Laadun kyllä niistä huomaa ja tuntee.

   Poista
 5. Kaunis ja luonnollinen meikki 😀

  VastaaPoista
 6. Kaunis ja luonnollinen meikki 😀

  T. Pirjo

  VastaaPoista
 7. Sun iho näyttää älyttömän hyvältä tossa meikissä! Tosi nuorekas ja hehkuva. En olis mitenkään arvannut ikääsi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Hyvät yöunet, tupakoimattomuus ja ihonhoito eivät ole siis menneet hukkaan. ;)

   Ihanaa tammikuun loppua sinne. :)

   Poista
 8. Jane Iredalella on huippuja tuotteita, se onkin yksi mun suosikkimeikkimerkki :) Ostin muuten kokeiluun sen kasvojenpesuhanskan ja sekin on huippu :D Kokeilin myös ensimmäistä kertaa merkin huulipunaa ja rakastuin <3 Toki ei sitä voi käyttää kuin kotona ja ehkä ulkoillessa, mutta ehkä joskus myöhemmin sitten töissäkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, et tykkäsit hanskasta. Sehän on jopa mun iholle tarpeeksi pehmeä. 😁

   Poista
 9. Niin ja todela kaunis meikki! Sun iho on kyllä upea <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. ❤️ Musta tuntuu, et mä olen vihdoin tajunnut, mistä mun iho tykkää. Huonoja ihopäiviä nykyään enää harvoin. Tosin eihän sitä ikinä tiedä, mitä jatkossa... 😬

   Poista
 10. Kaunis ja luonnollinen meikki, Janella on kyllä huipputuotteita ja monta omaakin suosikkiani!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos.

   Niin on ja useimmat sopii myös vegaaneille. 😊

   Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives