Suklaasunnuntai – Kismet Islanti

Tämän vuoden ensimmäisessä suklaasunnuntaissa, maistellaan ehkä tämän hetken puhutuinta herkkua. Taidan olla tämän kanssa vähän myöhässä, sillä Instagramini perusteella vaikuttaa siltä, että jo puoli Suomea on ehtinyt maistelemaan Fazerin uutuusherkkua Kismet Islantia.

Kismetin uusin maku on saanut vaikutteensa meidän kaikkien tuntemasta "jääkarhukarkista", joita on ollut kautta aikain Fazerin Parhain -karkkipussissa. Luulen, että lapsena meistä lähes kaikki söivät ensiksi pussista Kiss Kiss ja Islanti -karkit. Tosin pidin Islanti-karkkeja enemmän Laktoista.

Islanti-karkit ovat minulle aina ja ikuisesti jääkarhukarkkeja. Nostalgisia karkkeja on valmistettu jo vuodesta 1910! Epäilin kyllä heti vahvasti, miten tämä päärynäinen maku sopii yhteen Kismet-suklaan kanssa. Maistaahan se silti piti. 

Kun Kismet Islanti pakkauksen avaa, nenään tulvahtaa välittömästi voimakas päärynäjäätelön tuoksu. Itselleni aikamoinen turn off, jotenkin aivot eivät osaa käsitellä tätä makua osaksi Kismetiä. 

Koostumus on tyypillistä Kismetiä – rapeaa vohvelia maitosuklaakuorrutuksella. Tällä kertaa täytteenä onkin päärynän makuista. Islanti maistuu todella imelälle, jopa äitelälle. Päärynä on selvästi läsnä. Yleensä en saa Kismetistä tarpeeksini, mutta tällä kertaa riitti yksi pala. Senkin söin naama mutrulla. Tämä ei ollut valitettavasti minun juttuni ollenkaan. Öyh. Palaan pikaisesti tavallisen Kismetin ja Kismet-Mariannen pariin, jotka ovat suurinta herkkuani.


Joka olet maistunut Kismet Islantia? Mitä pidit?
 1. Maistoin perjantaina. Oli myös liian makeaa makuuni. Mutta kahvin kanssa kyllä söin kokonaan kerralla. Ehkä se täyte olisi kaivannut tummempaa suklaata kaveriksi leikkaamaan/tasapainottamaan vähän sitä ylenpalttista äitelyyttä. Siinäpä olisikin idea! Tehdä tummasta suklaasta Kismet jollain kivalla täytteellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä, miten onkin niin äitelää. Olen samaa mieltä tummastasuklaasta. En muuten siitä tykkään, mutta jonkin näin makean kanssa se voisi toimia. :p

   Poista
 2. Mä ostin tän somen yllyttämänä, mutta en ole vielä uskaltanut maistaa:D Liian makeat suklaat on mullekin turn off, joten saapa nähdä miten käy...

  VastaaPoista
 3. En tykännyt. Päärynä maistui ensimmäisellä suupalalla, sitten loppu olikin pelkkää normi Kismettiä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle tää oli niin imelä, et jäi syömättä sen ekan palan jälkeen. :D

   Poista
 4. Pettymys oli! Harmi vaan kun molemmat erikseen on mun suosikkeja. Tai no, jääkarhukarkki on ainoa syötävä karkki Fazerin parhain -pussissa (mikä nimi pussille...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä kans tykkään jääkarhukarkeista, ne on hyviä. Mut ei kyllä toimi tässä yhtään.

   Poista
  2. Se pussi on Fazerin parhaat

   Poista
  3. Ainakin Fazerin omilla sivuilla pussi on nimeltään Fazerin Parhain. :)

   Poista
 5. Nyt olen vielä myöhemmässä kuin sinä, en siis ole tätä uutuutta maistanut. Itsekin tykkään tuosta mariannen makuisesta kismetistä todella paljon. Kai sitä pitää tätäkin maistella.
  Ihanaa iltaa sinulle Jonna <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä luulen, että aika moni ostaa näitä ekan ja vikan kerran. :D Mutta tietysti pitää maistaa, et tietää mitä tykkää. :p

   Samaa sinne Outi. <3

   Poista
 6. Mä ostin näitä mutta en ole vielä maistanut kun herkkulakkoilen niin että vain yksi karkkipäivä viikossa. Joulun seutuun oli karkkipäivä jokapäivä. Huomaa kyllä miten pieni määrä riittää ja heti tulee paha olo/ei maistu kun jättää karkkia vähemmälle.
  Uutuuksista odotan sitä Mässä Yx pussia koska muistan niiden olleen hyviä. Harvemmin nimittäin ostan tuollaista karkkipussia kun en tykkää kun muutamista mauista mutta Mässä Yx saattaisi mennä kokonaan. Ei vaan ole vielä täällä myynnissä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mässä Yxät oli tosi hyviä, sitä mäkin odotan. :) Ja se uusi Geisha on muuten yllättävän hyvää. :p

   Poista
 7. Noi karkit on aina ollut suosikkeja ja rakastan kaikkea överimakeeta, eli sun kuvauksen perusteella veikkaan pitäväni tästä :D Koitan kuitenkin herkkulakkoilla parhaani mukaan nyt tammikuun, joten katsellaan sitten helmikuun puolella mitä tästä pidän!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, päärynä on musta vaikea maku. Se toimii jäätelössä aina, mut muualla siitä tulee äkkiä tosi esanssinen. :D

   Poista
 8. Tämä oli ihan ok, mutta mieluiten Jääkarhukarkit ja Kismet ihan erikseen. En muutenkaan ikinä tykkää mistään näistä sekoitelmista vaan alkuperäisillä mennään <3

  Ihanaa tiistaita Jonna. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama juttu, syön mieluummin erikseen. Ei oikein tää combo toiminut.

   Mukavaa iltaa Tiia. <3

   Poista
 9. En tykännyt minäkään, lähinnä toi mieleen hammastahnan o.O
  Marianne Kismet normaalin ohella on munkin suosikkejani, ja Fazerinan makuisena myös, jota ei taida enää myynnissä ollakaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, hammastahnalta maistuva karkkia, ei ikinä kuulosta hyvältä. Syy miksi en oikein tykkään mintusta karkeissa, ihan kuin hammastahnaa nielisi. :D

   Poista
 10. Oon nähnyt noita kyllä mutten maistanut ja luulen etten tykkää, koska en tykännyt niistä jääkarhukarkeistakaan. KisKis:stä kylläkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiss kissit on hyviä, parempia kuin jääkarhukarkit. :p

   Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives