Ikääntyvän ihon ihonhoitorutiini Medik8 -tuotteilla

*)MAINOS Medik8


Medik8 on ihonhoitobrändi, jota olen aina arvostanut. Tykkään heidän ideaologiastaan saada aikaan todellisia tuloksia. Brändin periaatteena on tehdä anti-age -ihonhoidosta yksinkertaista. Siksi ajattelin, että voisin jakaa yksinkertaisen ikääntyvän ihon ihonhoitorutiinin omilla suosikkituotteillani Medik8:n valikoimista.

Ikääntyvän ihon hoidon ei tarvitse olla mutkikasta, vaikka moni saattaa niin ajatellakin. Vielä viitisen vuotta sitten rakastin pitkällä kaavalla toteutettuja ihonhoitorutiineja, mutta viimeiset pari vuotta olen keskittynyt myös yksinkertaisuuteen. Rakastan edelleen tehdä ihonhoitorutiinin aamuin ja illoin, mutta hivenen vähemmillä tuotteilla kuin muutama vuosi takaperin. Ihonhoitohetket ovat minulle edelleen päivässä omaa aikaa ja aikaa rentoutumiseen. 

Tehokkaaseen, mutta yksinkertaiseen rutiiniin, minulla on muutama sääntö, josta en tingi. Iho kaipaa kaksoispuhdistuksen joka ilta. Vaikka et käyttäisi lainkaan meikkiä, aurinkosuoja ja saasteet on saatava pois iholta ja se onnistuu aina parhaiten kaksoispuhdistuksen avulla. Pidän huolen siitä, että ensimmäinen puhdistustuote sopii myös silmänympärysalueelle ja puhdistaa pois jopa vedenkestävän meikin. Näin ollen en tarvitse silmämeikin poistoon erillistä puhdistustuotetta. Ikääntyvä iho kaipaa tehotuotteita, mutta ne kannattaa valita huolella. Aamulla ja illalla kannattaa panostaa erilaisiin tehotuotteisiin. Lisäksi yöksi ikääntyvä iho tarvitsee usein hivenen hoitavamman voiteen, kun taas päivällä meikin alla toimii kevyempi tuote. 


Aamulla käytän vain yhtä mahdollisimman kevyttä ja hellävaraista puhdistustuotetta. Medik8 Micellar Mousse on juuri tällainen. Se on harvoja vaahtoputsareita, jotka eivät kuivata ihoa lainkaan. Hellävarainen ja kermaisen pehmeä puhdistusvaahto irrottaa meikkiä, mutta sopii loistavasti myös aamupuhdistukseen hellävaraisuutensa vuoksi. Vaahto ei sisällä sulfaatteja ja se on pH-tasapainotettu. Nämä estävät sen, ettei ihoa kiristele pesun jälkeen. Raikas hento tuoksu.

Päivällä aurinkosuojan alle C-vitamiiniseerumi on tunnetusti loistotuote. C-Tetra Intense -seerumi kirkastaa ihoa ja parantaa sen rakennetta. Koostumus on ohutta ja hivenen öljymäistä, mutta se imeytyy kevyeänä ihoon nopeasti ja soveltuu meikin alle. Seerumiin on käytetty tetraheksyylidekyyliaskorbaattia, joka on erittäin stabiili C-vitamiinin muoto. Vahvistaa ja suojaa ihoa. Sisältää lisäksi maracujaöljyä, kosteuttavaa skavalaania, F-vitamiinia ja punaista gingsengiä. Tuoksu on miedon sitruksinen ja se peittää usein C-vitamiinituotteissa olevan rautaisen tuoksun. 

Näiden lisäksi ei tarvita muuta kuin päivävoide, joka on varustettu tietenkin aurinkosuojalla. Suosittelen yleensä käyttämään erillistä aurinkosuojaa lisäksi, mutta koska meikkaan usein BB-voiteella, jossa on suojakerroin SPF50, niin aurinkosuojaksi riittää tällöin SPF:lla varustettu päivävoide. Yhdessä käytettynä ne muodostavat tarvittavan suojan. Advanced Day Total Protect SPF30 -päivävoide kosteuttaa ihoa tehokkaasti. Koostumus on miellyttävän kevyttä. Imeytyy nopeasti ja toimii hyvin meikin alla, koska ihon pintaa ei tahmeaksi eikä rasvaisen tuntuiseksi. Ei jätä valkoista ihoa. Tuotteeseen ei myöskään ole lisätty tuoksua ja se onkin lähes hajuton. Sisältää moringauutetta, joka muodostaa iholle suojaavan "kalvon", tämä ei kuitenkaan tunnu iholla kalvolta. Voiteeseen on pakattu myös karnosiinia, joka tunnetaan ihoa suojaavana peptidinä, sekä kaakaonsiemenuutetta, joka tehostaa kollageenin tuotantoa. 


Illalla ihonhoitorutiinin ei tarvitse olla paljoakaan aamua pidempi. Tykkään silti silloin nauttia omasta rauhasta ja siksi illan rutiini ei ole ihan niin nopea kuin aamun, josta selviytyy aina jopa kiireessä.

Iltarutiinin aloitan aina kaksoispuhdistuksella. Ensimmäisen vaiheen puhdistukseen valitsen joko balmin tai öljyputsarin. Lipid Balance Cleansing Oil on pehmeän koostumuksen omaava öljypuhdistaja. Se liukuu pehmeästi iholla ja veden kanssa se muuttuu maitomaiseksi emulsioksi, joka huuhtoutuu pois helposti. Vie paksummankin meikin mennessään. Iho tuntuu jälkeenpäin pehmeältä ja joustavalta. Tähänkään ei ole lisätty hajusteita. Sisältää safloriöljyä, Omega-6 -rasvahappoa, E-vitamiinia ja moringauutetta. 

Toisessa vaiheessa puhdistajana toimii aamupuhdistuksen hoitava Micellar Mousse, joka viimeistelee illan puhdistuksen. 

Ikääntyvälle iholle ehdoton tuote on öisin retinoli. Kaikki eivät välttämättä joka ilta pysty retinolia käyttämään. Näinä iltoina retinolin tilalla voi käyttää jotain kosteuttavaa seerumia, joka omalta osaltaan ehkäisee retinolin aiheuttamaa mahdollista ihon kuivumista. Medik8:n Crystal Retinal on erittäin hellävarainen retinoli, joka sopii herkällekin iholle. Tämä on niitä harvoja retinol-tuotteita, jotka eivät aiheuta iholleni hilseilyä, vaikka käyttäisin sitä useampana iltana viikossa. Tuotteesta saa kaikki retinolin hyödyt, mutta hellävaraisemmin. Tuoksu on mieto ja aavistuksen vaniljainen. Sisältää kapseloitua retinalhydea, joka on uusi vallankumouksellinen A-vitamiinin muoto. Ohuen voidemaiseen tuotteeseen on lisätty ihoa kosteuttavaa hyaluronihappoa, E-vitamiinia ja glyseriinia.

"Ikääntyvän ihon ihonhoitorutiini onnistuu muutamalla tuotteella."

Retinolia käyttäessä kannattaa aina panostaa yövoiteeseen. Liian kevyet voiteet vain edesauttavat ihon kuivumista, joten kannattaa satsata täyteläisimpiin voiteisiin, jos ihollasi on taipuvuutta kuivumiseen retinolin käytön yhteydessä. Advanced Night Restore on andioksidanttinen yövoide, joka kosteuttaa ihoa, sekä toimii loistavasti yhdessä aiemmin levitetyn A-vitamiinin kanssa. Tuotteeseen ei ole lisätty varsinaista hajustetta, mutta siinä on melko voimakas laventelinen ja yrttinen tuoksu, joka tulee raaka-aineista. Ravitsevassa ja täyteläisessä voiteessa on miellyttävästi levittyvä koostumus, joka ei tunnu iholla liian tuhdilta. Sisältää keramidiyhdisteen, joka ravitsee ihoa tehokkaasti. N-Asetyyliglucosamiini molekyyli toimii yhdessä aiemmin levitetyn retinolin kanssa edistäen hyaluronihapon tuotantoa.  

Iho kaipaa toisinaan myös tehohoitoa. Olen huomannut, että retinolin säännöllisen käytön myötä en oikeastaan tarvitse enää kuorintoja. Jos käytän (todella harvoin!), ne ovat aina mahdollisimman hellävaraisia. Sen sijaan erilaiset hoitavat naamiot ovat muutaman kerran viikossa kovassa käytössä. Ultimate Recovery Bio-Cellulose Mask on kangasnaamioiden aatelia hyvällä istuvuudellaan ja kosteustehoillaan. Geelimäinen bioselluloosa-kangasnaamio tuntuu iholla ihanan viileältä ja rauhoittavalta. Todellinen SOS-naamio kuivalle ja herkälle iholle. Naamio sisältää mm. sinkkiä, hyaluronihappoa ja rakkoleväuutetta. Täysin tuoksuton. Tämän jälkeen iho ei tunnu tahmealta ja tiiviin naamion ansiosta tuote imeytyy tehokkaasti ihoon. Harvoja kangasnaamioita joita tykkään toisinaan käyttää myös aamuisin. Lisään päälle vain C-vitamiiniseerumin ja suojakertoimellisen päivävoiteen tai aurinkosuojan.

Ikääntyvän ihon ihonhoitorutiini onnistuu muutamalla tuotteella. Kuudella tuotteella hoitaa helposti tarvittavan monipuolisen perusrutiinin, mutta lisäämällä sekaan naamion tai kuorinnan saa lisää syvyyttä rutiiniin, jos tarve vaatii.


Onko Medik8 tuttu? Oletko yksinkertaistanut ihonhoitoasi viime aikoina?

Medik8 -tuotteita voi ostaa jälleenmyyjiltä tai tilata brändin omasta verkkokaupasta, jossa on todella kattavaa tietoa kaikista tuotteista tarkkoine sisällysluetteloineen. 


 

 1. En ole koskaan ollut mitenkään erityisen hyvä ihonhoidossa, mutta täytyy kyllä sanoa, että viimeisten vuosien ajan olen ottanut hurjan harppauksen parempaan suuntaan tämän asian suhteen. Olen todellakin huomannut, että kannattaa panostaa putsareihin, seerumeihin ja voiteisiin. Ihoni on muuttunut yllättävän kuivaksi ja vaatii kyllä yöksi jotain tehokosteuttajaa pintaansa.
  Hyvän kuuloisia tuotteita täällä oli taas! Ihanaa loppuviikkoa sinulle Jonna <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi kiva kuulla, että oot viime vuosien aikana innostunut ihonhoidosta uudella tavalla. Koskaan ei kuitenkaan ole liian myöhäistä. :)

   Samaa sinne Outi. <3

   Poista
 2. Medi8 tuotteet ovat tuttuja ja hyväksi havaittuja. Mulla hoitorutiinit menee kausittain, mutta pyrin kyllä yksinkertaisuuteen. Välillä sitten hoidan ihoa tehokkaammiin kuurien muodoissa.

  Suloista sunnuntaita <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon laadukkaita juttuja, tykkään myös siitä, että moniin ei ole lisätty hajusteita.

   Samaa sinnekin! <3

   Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives