Parhaat voiteet retinolin kanssa

*Sisältää mainoslinkkejä, Biodroga MD saatu, muut omia


Monet muistavat varmasti lukeneensa vuosien saatossa useista postauksista tuskailuani retinolin käytön kanssa. Ihoni ei vain tuntunut oppivan sietämään sitä vaan liiallinen kuivuus, arkuus ja ihon hilseily olivat aina läsnä, vaikka olisin käyttänyt retinolia vain parina iltana viikossa. Tämä on normaalia, kaikkien iho ei yksinkertaisesti koskaan siedäty, mutta aina kannattaa silti yrittää. Pari vuotta sitten kuitenkin alkoi tapahtumaan muutosta ja viimeisen vuoden aikana ihoni on vihdoin suorastaan alkanut rakastamaan retinolia. Nyt olen ollut vihdoin hetken siinä tilanteessa, että voin laittaa retinolia kasvoille joka ilta, ilman, että ihoni kuivuu tai hilseilee. Tähän tietenkin on vaikuttanut oikeanlaiset, iholleni sopivat retinol-tuotteet. Yksi iso tekijä on kuitenkin ollut se, että olen vihdoin ymmärtänyt, millaisia voiteita retinolin kanssa kannattaa iltaisin käyttää. 

Alkujaan laitoin, mitä voidetta kaapissa sattui olemaan. Nyt on helppo nähdä, että ihollani tämä ei toiminut lainkaan vaan aloin pikku hiljaa ymmärtämään, että yöllä käytettävällä voiteella on yllättävän iso vaikutus siihen, miten iho lopulta reagoi ja siedättyy retinolin käyttöön. 

Ajattelin, että esittelen teille viisi suosikkivoidettani, jotka kaikki toimivat täydellisesti yhteen retinolin kanssa ainakin omalla iholla. Toisia käytän, jos iho tuntuu tarvitsevan lisäkosteutta, toisia, jos iho on normaalina. Yksi toimii myös silloin, kun iho tuntuu tunkkaiselta tai siinä on epäpuhtauksia.  Ihon tilannetta kannattaakin seurata joka ilta kuulostellen. Retinolin siedätyshoito voi kaatua nopeasti liian kevyeen yövoiteeseen. Yhteistä tuotteille on kuitenkin se, että ne ovat kaikki tuoksuttomia. Ihollani voiteen tuoksuttomuus yhdessä retinolin kanssa, oli lopulta ehkäpä se mullistavin tekijä. Kaikkihan tietävät, että hajusteet saattavat ärsyttää varsinkin herkkää ihoa todella helposti. Itse en ole koskaan saanut hajusteista mitään oireita ihonhoidossa. Aloin silti ihan omatoimisesti miettimään, että onkohan sittenkään hyväksi käyttää yhdessä retinolin kanssa hajustettuja tuotteita. Nehän voivat lisätä ärsytystä voimakkaasti vaikuttavan tuotteen kanssa, joka voi myös olla yksinäänkin tunnetusti ihoa helposti ärsyttävä. Lopulta luovuin hajustetuista voiteista iltaisin kokonaan. Tämän jälkeen ihoni alkoi reagoida entistä vähemmän negatiivisesti retinoliin. Kuivuminen, ihon tietynlainen ohuelta tuntuminen, herkkyys ja hilseily vähenivät nopeasti, kunnes loppuivat lopulta täysin. Joten jos sinulla on samoja ongelmia, niin suosittelen kokeilemaan retinolin kanssa hajusteettomia voiteita. Aamuisin, kun en käytä retinolia, käytän edelleen myös hajustettujakin tuotteita, mutta retinolin kanssa, en niitä enää sekoita. 

Hajusteettomuuden lisäksi kannattaa käyttää voiteita, joita ei ole formuloitu happojen kanssa, jotka kuorivat ihoa. Ne lisäävät ihon hilseilyn riskiä merkittävästi ja vaikuttavat pahimmassa tapauksessa retinolin stabiiliuteen. Voit myös vähentää ärsytystä sillä, että laitat voiteen ensin puhdistetulle hieman kostealla iholle, annat kuivua ja sen jälkeen vasta lisäät retinolin päälle. Tutkimuksissa on todettu, että retinoli vaikuttaa ihoon myös noin, eikä sitä tarvitse lisätä suoraan puhtaalle iholle, kuten meitä on vuosia neuvottu.


*Avène Tolérance Extrême Emulsion – Emulsiomaisessa voiteessa on kevyt koostumus ja tykkään käyttää tätä silloin, kun iho tuntuu normaalilta. Voide sopii hyvin herkälle iholle ja kosteuttavana ainesosana siinä on käytetty skvalaania ja glyseriiniä. Tämä on loistava iltoina, kun ihossa ei ole mitään isompaa ongelmaa. Toimii tarvittaessa myös meikin alla. Kosteuttaa ohuesta koostumuksesta huolimatta tehokkaasti.

*Biodroga MD Perfect Hydration 24h Care Rich – Voide on joukon arvokkain, mutta ihan huikea tuote. Olen täysin rakastanut tähän silloin, kun iho tuntuu kuivemmalta ja kaipaa kosteutta. Voide on todella kosteuttava, mutta koostumus ei silti ole liian paksua vaan se on pehmeää ja levittyy iholle silkkisesti. Voiteeseen on käytetty lakritsi- kurkku-uutteita, jotka tunnetusti rauhoittavat ihoa. Keramidit, glyseriini, urea, skvalaani ja kasviöljyt kosteuttavat tehokkaasti. Sopii varsinkin iäkkäämmälle iholle, sillä aamulla iho on todella kimmoisan ja heleän oloinen. 

*La Roche-Posay Toleriane Ultra Nuit – Joukon ainoa varsinaiseksi yövoiteeksi luokiteltu tuote, niin kuin tiedätte, minulle tällä ei ole väliä. Sillä voiteissa sisältö ratkaisee ja erilliset yövoiteet ovat useimmiten pelkkä markkinointikikka myydä meille enemmän tuotteita.  Käytän tätä iltaisin ainoastaan siksi, että toimii hyvin yhteen retinolin kanssa. Koostumus on voidemaista, tätä jos laittaa tosi reilulla kädellä ihon pinta saattaa jäädä hetkeksi hivenen tahmeaksi, mutta tämä tunne poistuu, kun voide imeytyy. Sisältää skvalaania, glyseriiniä ja shea-voita, jotka kosteuttavat ihoa. Lisäksi voiteeseen on pakattu niasiiniamidia, joka tasoittaa ja kirkastaa ihoa. Ainesosaa on turvallista käyttää yhdessä retinolin kanssa, varsinkin voiteissa sitä on pienempinä pitoisuuksina kuin esim. seerumeissa. Suosittelenkin voidetta varsinkin silloin, jos ihossasi on epäpuhtauksia. Pakkaus on näppärän pieni ja tämä onkin helppo ottaa mukaan esim. mökille.

*Paula's Choice CALM Restoring Moisturizer Normal to Dry – Blogissani luultavasti eniten esiintynyt voide, eikä suotta. Rauhoittava voide toimii täydellisesti yhteen retinolin kanssa. Sisältää glyseriiniä, keramideja, skvalaania, E-vitamiinia sekä kauraa, jotka kosteuttavat, pehmentävät ja rauhoittavat ihoa. Täyteläinen voide imeytyy iholle nopeasti. Suosikkini silloin, jos iho on herkistynyt ja se pitää saada takaisin rauhalliseen tilaan. 

Neutrogena Hydro Boost Gel-Cream – Joukon kevyin voide. Sisältää glyseriiniä ja ihoon kosteutta sitovaa hyaluronihappoa. Lisäksi voiteessa on käytetty rasvahappoesteriä sorbitan olivatea, joka valismistetaan oliiviöljystä ja kasvitärkkelyksestä. Sopii varsinkin kuivalle ja herkälle iholle. Koostumus on lähes jellymäistä ja voide lukitseekin kosteuden ihoon tehokkaasti. Suosin voidetta silloin, kun ihon tuntuu normaalilta. Kesäaikaan suosikki, koska tuntuu miellyttävän raikkaalta kasvoilla.Käytätkö retinolia? Millaisia haasteita olet kokenut käytön aikana?


 1. Minulla on vastaava kokemus retinolista kuin sinulla. Iho kävi hilseilemään siitä kovasti. Kiitos voide vinkeistä, tuo Neutrogenan voide onkin jo ennestään tuttu minulle.
  Kaunista loppuviikkoa Jonna <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle oli todella ratkaiseva tekijä tää voiteiden hajusteettomuus, en olisi uskonut, että sillä on vaikutusta, koska ihoni ei ole sillä tavalla herkkä. Mutta retinoli on sen verran voimakas, että yhdistettynä tuoksuvaan tuotteeseen, se oli selvästi iholleni liikaa.

   Samaa sinne Outi. <3

   Poista
 2. Mulla on käytössä The Ordinaryn Granactive 2%, olisin toivonut että siitä olis apua mun leukalinjaan jatkuvasti ilmestyville pienille valkopäille jotka aina välillä räjähtävät ihan finneiksi asti, mutta niitä vaan pukkaa kuin sieniä sateella. Mietin, olisikohan joku toinen retinolivalmiste kokeilemisen arvoinen tälläiseen ongelmaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietin just, että olisikohan toi liian voimakas, 2% on paljon! Se kuivattaa ihon pintaa liikaa ja siksi epäpuhtauksia pukkaa vaan koko ajan lisää. Omia suosikkeja, jotka ovat The Ordinarya paljon hellävaraisempia ovat La Roche Posayn Redermic Retinol n.35€, jota tilaan Notinolta. Siinä on muistaakseni vain 0.3% retinolia, joten se on hellävaraisempi.

   https://www.notino.fi/la-roche-posay/redermicr-concentrated-care-anti-wrinkle/

   Toinen suosikki eri hintaluokasta on sitten Medik8 Crystal Retinal 3 Serum n. 67€, joka sisältää A-vitamiininkohdannaista, joka siten on hellävaraisempi iholle, mutta silti tehokas.

   https://www.skincity.com/fi/medik8/crystal-retinal-3-serum-30-ml

   Hinta/laatusuhteeltaan tuo La Roche Posay on lyömätön ja olen käyttänyt sitä monta tuubillista. Tekee tehtävänsä, mutta ei ärsytä.

   Poista
  2. Aa kiitos vinkeistä, en tullut ajatelleeksi että se voisi olla liian tujua koska en koe mitään kuivumista tai hilseilyä sen kanssa. Mulla onkin tossa Bybin Bakuchiol Booster jo ostettuna, niin ehkä testaan olisko siitä apua, sen pitäisi kai olla hellävaraisempaa kamaa :)

   Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives