Viisi eniten käytettyä

*Sisältää mainoslinkkejä, SkinCeuticals saatu, muut omia


En ole enää hetkeen tehnyt kuukauden suosikit -postauksia. Tähän on syy. Olen viime aikoina käyttänyt aika paljon samoja tuotteita. Toki sen verran vaihdellen, kun olen testaillut jotakin uutta. Näistä testatuistakin tuotteista olen nykyään todella tarkka, enkä ota vastaan mitä tahansa, vain sellaisia jotka ovat aidosti kiinnostavia.  

Olen vuosien saatossa oppinut, että ihoni kunto voi vaihdella hyvinkin yllättäen. Varsinkin stressi ja vähäiset unet vaikuttavat erittäin paljon sen kuntoon. Viime aikoina elämä levon osalta on ollut balanssissa, eikä pitkäaikaista stressiä ole onneksi päässyt syntymään. Se, että on stressaantunut parina päivänä silloin tällöin on normaalia, mutta siitä ei saa tulla pysyvä olotila. Jos näin käy, ollaan huonolla tiellä. Tällöin kannattaakin miettiä muutoksia omaan elämään tai hakea ulkopuolista apua.

Vaikka ihoni on voinut hyvin, levon ja stressittömyyden lisäksi sen kuntoon on varmasti vaikuttanut myös se, että olen vihdoin pystynyt käyttämään retinolia joka ilta. Aiemmin olen myös kertonut, aikoinaan iso vaikutus iholleni oli, kun aloitin muutama vuosi sitten syömään Halo Beautyn Kiwi Seed Booster -kapseleita. Ihoni on ollut tämän jälkeen paljon tasapainoisempi kuin aiemmin. En voisi enää kuvitellakaan, etteivät nuo sisäisesti nautittavat kapselit kuuluisivat osaksi ihonhoitoani. Kolmanneksi olen löytänyt vihdoin tavan hoitaa ihoani tehokkaasti, mutta silti hellävaraisesti. Tehokas ja hellävarainen samassa lauseessa voi kuulostaa utopialta, mutta uskokaa, se on mahdollista. Vaatii sen, että ihonhoitotuotteet kannattaa karsia minimiin ja miettiä tarkoin, mitä tuotteita päivän aikana iholle pistää. Joten tasapainoinen iho on aina monen asian summa, eikä yksittäisiä äkkiratkaisuja ole olemassa.

Nyt kuitenkin viiteen tämän hetken suosikkituotteeseeni, jotka ovat myös eniten käytettyjä. Retinolia en viitsinyt tähän pistää, koska se on selviö joka ilta, mutta ajattelin kirjoitella muista tuotteista siitä ympäriltä, jotka ovat käytössäni lähes joka päivä. Kaikki tuotteet ovat sellaisia, että tulen ostamaan niitä uudestaan ja toisia jo olen ostanutkin.


*SkinCeuticals C E Ferulic – Arvokkain, mutta myös paras C-vitamiinituote jota olen koskaan käyttänyt. On toki olemassa edullisempia 15% L-askorbiinihappoa sisältäviä tuotteita, mutta ne ovat yleensä formuloitu silikonisiks. Inhoan niiden silikonista ja toisiaan rouhean tuntuista koostumusta iholla. Se ei vaan ole sitä, mitä henkilökohtaisesti haen ihonhoidolta. SkinCeuticalsin C E Ferulic eroaa muista tuotteista myös siten, että se on yksi harvoja C-vitamiinituotteita, jonka teho on todistettu kliinisissä tutkimuksissa. Seerumi on formuloitu stabiiliksi ja sen käyttöikä avattuna on huimat 12 kuukautta. Tuote on riittoisaa ja sitä kannattaa annostella varovasti. Ohut vesimäinen seerumi imeytyy ihoon välittömästi, mutta tekee ihon pinnasta miellyttävän pehmeän tuntuisen. Päälle voi helposti lisätä voiteen ja vielä aurinkosuojan. Sopii loistavasti meikin alle. Ainoa pieni miinus tulee hivenen rautaisesta hajusta. Se ei tuoksu koko päivää nenässä, mutta saattaa tuulen mukana silloin tällöin pöllähdellä. Itse en koe sitä kuitenkaan häiritsevänä, koska tuoksu ei ole voimakas. Vaikka ihoni on ollut hyvässä kunnossa, olen nähnyt aktiivisen seerumin käytön vaikutukset ihollani. Iho on selvästi kirkkaampi ja kimmoisampi. Tuotteen lopullinen idea ei kuitenkaan ole tehdä tuloksia nyt, vaan estää vaurioiden syntyminen jatkossa käytön myötä. Seerumin onkin todettu vähentävän kliinisissä tutkimuksissa vapaiden radikaalien hapettumisvaurioita jopa 41%:a. Joten se ehkäisee ihoa ulkoisilta haittavaikutuksilta ja näin ehkäisee esim. maksaläiskien syntyä. Seerumi ei yksinään riitä vaan aina kannattaa muistaa lisäksi SPF. 


*Elizabeth Arden Prevage City Smart SPF 50 – Aurinkosuojissa kauhistuttaa useammin korkea hinta kuin muissa tuotteissa, koska ne kuluvat todella nopeasti loppuun. Olen ratkaissut tämän niin, että kasvoilla ja varsinkin meikin alla käytän arvokkaampia miellyttävän koostumuksen omaavia tuotteitta, kun taas vartalolle käytän pääsääntöisesti edullisempia vaihtoehtoja. On olemassa hyviä aurinkosuojia kasvoille ja sitten on niitä loistavia, joita on vähemmän. Tämä kuuluu sarjaan loistavat, sellaisiin, että kun kerran käytät, mietit, miksi enää vaivautua käyttämään mitään muuta. Ohut aurinkosuoja on vaalean beigen väristä ja se sulautuu ihoon nätisti. Ei jätä lainkaan valkeaa pintaa. Isokin määrän imeytyy hyvin. Ohutta tuotetta voi pyöritellä isoa määrää kauankin ihoon, eikä se lähde murustumaan missään vaiheessa. Ei ole matta, mutta ei myöskään kiiltävä. Jättää kauniin kuultavan pinnan. Sopii meikin alle, koska ei vähennä sen kestoa iholla. Tähän on lisätty hajustetta, mutta omaan nenään tämä ei tuoksu oikeastaan miltään, joten olen miettinyt, että onko tuoksu lisätty vain siksi, että se neutralosoi raaka-aineiden tuoksun. Aurinkosuojalla on myös ihonhoidollisia vaikutuksia, sillä se sisältää vihreää teetä, ferulihappoa, E-vitamiinia ja peptidejä. SPF koostuu sinkkioksidista ja mikronisoidusta titaanioksidista. Ei kirvele edes herkkiä silmiä. Tuubimallisesta pumppupullosta myös täydet kymmenen pistettä. Tuotteen normihinta on n. 63 euroa, mutta se on tällä hetkellä tarjouksessa *Elevenillä hintaan 47,96 euroa.


*Sensai Bronzing Gel SPF 6 – Piti ihan tarkistaa, milloin kirjoitin tuotteesta ensimmäistä kertaa tänne blogiin. Ensimmäinen maininta löytyi äkkiä selailtuani vuodelta 2015, mutta jotenkin epäilen, että tämä on ollut täällä jopa aiemminkin. Joka tapauksessa nyt puhutaan todella pitkäaikaisesta suosikista. Tähän mennessä geelistä on ollut yksi universaali sävy BG62, joka on sulautunut iholleni täydellisesti varsinkin kesäaikaan, talvella sävy usein oli tummahko. Tänä keväänä sävyjä tuli kuitenkin kaksi lisää – BG61, joka on hivenen vaalempi ja BG63, joka tummempana sopii erittäin päivettyneelle iholle. En juurikaan enää käytä itseruskettavia, enkä tykkää ruskettua ainakaan tarkoituksella, tulen jatkossa käyttämään enemmän BG61 -sävyä kuin klassista BG62:sta. Sävyttävä vesigeeli sisältää peräti 70%:a vettä. Koostumus onkin ihanan ohutta ja raikasta iholla. Sopii kuivalle ja pintakuivalle iholle, koska kosteuttaa ihoa. Ei peitä ihon virheitä, mutta tekee siitä tasaisemman ja hehkuvamman näköisen. Antaa oman ihon kuultaa läpi. Sävyä  tulee hyvin maltillisesti. Jos ihosi on hyvin vaalea, kannattaa kuitenkin levittää tuote myös kaulalle. Paras tapa levittää geeli on skunkilla, mutta onnistuu hyvin myös sormin. Tykkään tuotteesta varsinkin meikittöminä päivinä, jos haluan pientä raikastusta ja elävöitystä iholle. Tuotetta voi sekoittaa meikkivoiteen joukkoon, jolloin lopputulos on kuultavampa ja liian vaalea meikkivoide muuttuu tarvittaessa tummemmaksi. Laitan tuotetta myös sääriin, jos satun haluamaan niihin vähän väriä. Sopii loistavasti monitoimituotteeksi heille, jotka eivät halua itseruskettavien kanssa säätää. Geeliä voi lisätä päivän aikana myös skunkilla kevyesti meikin päälle, eikä meikki lähde liikkeelle. 

Jane Iredale Lip Drink sävy Flirt SPF 15 – Kesän paras huulivoide, tosin käytän tätä ympäri vuoden. Olen koukuttanut muutamat ystävänikin tähän. Näitähän on tietenkin avattuna useampia kerralla – yksi kotona, yksi käsilaukussa ja kolmas työpaikalla. Sävy Flirt antaa huulille sävyä aavistuksen, mutta se on todella luonnollinen, todellinen my lips but better -sävy. Sisältää luonnonvahoja, joten sopii myös vegaaneilla. Voiteessa on pieni aurinkosuoja, joka on aina hyvä juttu. Monet unohtavat helposti huulien suojaamisen, vaikka kasvojen osuus olisikin kunnossa. Voide on koostumukseltaan sopivan jämäkkää, joten se ei sula heti huulilta pois. Kosteuttaa tehokkaasti ja tekee huulista pehmeät. Sisältää antioksidantteja; mm. vihreän teen uutetta, sekä C- ja E-vitamiineja. Tuoksu on mieto; aavistuksen sitruunainen.

*La Roche-Posay Toleriane Ultra Dermallergo Seerumi – Erityisesti herkälle ja allergiselle iholle suunniteltu seerumi. Käytän tuotetta enimmäkseen aina iltaisin, ennen kuin lisään iholle retinolin. Toimivat loistavasti yhdessä. Olen aika varma, että seerumi on osa syy siihen, että ihoni oppi vihdoin sietämään retinolia joka ilta. Hajusteeton ja alkoholiton tuote auttaa vahvistamaan ihon omaa suojamuuria. Rauhoittaa herkkää ihoa. Jos nyt kesällä jollakin pääsisi käymään niin ikävästi, että iho palaisi, niin tämä olisi ehdottomasti tuote, jonka kaivaisin ensimmäisenä esiin. Sama juttu silloin, jos ihosi on todella ärtynyt jostain syystä, esim. POD:sta kärsivien kannatta kokeilla. Levittäisin tuotetta myös itikoiden puremille. Seerumi soveltuu silmänympärysiholle. Sisältää 0,1% neurosensinea, joka on rauhoittava tiiviste. Tuotteen sisältämä glyseriini kosteuttaa ja osmolyytti pitää yllä ihon kosteustasapainoa. Seerumissa ei ole mitään ylimääräistä vaan sen ainoa tarkoitus on rauhoittaa ihoa.

Mitä tuotteita sinä olet käyttänyt eniten viime aikoina?


 1. On aina ihanaa kun löytää niitä itselleen sopivia tuotteita. Viime aikoina eniten on ollut käytössä Max Factorin meikkipuuteri ja Essencen ripsarit.
  Ihanaa loppuviikkoa sulle Jonna <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon ihan unohtanut tuon Max Factorin meikkipuuterin, se oli joskus ihan yksi lempituotteita. Pitäisi joskus testata sitä uudestaan, mitä tykkään siitä tänä päivänä.

   Samaa sinne Outi. <3

   Poista
 2. Hyvältä kuulostavia tuotteita, ja tuossa huulirasvassa on ihana sävy.Uteliaana kävin myös lukemassa tuon Kiwiseed-postauksesi.Hyvää viikkoa sinulle Jonna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sävy on täydellinen, sellainen, ettei sitä huomaa. Toimii maskinkin kanssa, vaikka väriä onkin. Ei suttaa suun ympärille. Kiva kuulla, että kiinnostuit Kiwi Seed -jutusta.

   Mukavaa viikon jatkoa sinnekin!

   Poista
 3. Mielenkiintoisia tuotteita! Kaikki itselleni vieraita, mutta erityisesti toi Elizabeth Ardenin aurinkosuoja alkoi kiinnostaa. Kuulostaa ihan täydelliseltä tuotteelta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos jostain tuotteesta voisi sanoa, että se on täydellinen, niin se on tuo Arden. Jos pitäisi loppuelämän yhtä aurinkovoidetta kasvoille laittaa, se olisi varmasti Arden kaikista niistä kymmenistä tuotteista, mitä olen tähän mennessä kokeillut. :D

   Poista
 4. Ardenin aurinkosuoja kiinnostelee täälläkin, mutta mulla testissä just Madara ja katsotaan toimiiko se. Mä oon kans kasvoille tarkoitetun aurinkosuojan kanssa valikoiva koska on huonoja kokemuksia.

  Mulla myös Max Factoryn mekkipuuteri vielä jemmassa, ihan paras kaikista mutta harvoin tulee nykyään käytettyä.

  Mukavaa viikonloppua ♥0

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varsinkin kasvoille laitettavissa olen tosi tarkka koostumuksista, varsinkin jos laittaa meikin, ei vaan alle voi laittaa mitä vain, jos haluaa, että se meikki myös kestää.

   Samaa sinne!

   Poista
 5. Mun viime aikasia suosikkeja on: medik 8 retinol (hyvin mieto sellainen) ja IS Clinicalin kaulavoide. Originsilta löysin silmänynpärysvoiteen, jossa aurinkosuoja 20, oon tykänny siitä myös kovasti. Muuten purkit onkin Dermalocigan tuttuja purnukoita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Medik 8 retinol on hyvä, parasta on se, että niitä on montaa eri vahvuutta, joten jos iho alkaa kestämään sitä miedointa, voi koittaa astetta voimakkaampaankin ja edetä siitä ylöspäin. :)

   Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives