Ihonhoidon raaka-aineet – Glyseroli / Glyseriini



Ihonhoitopostauksissa mainitsen usein kosteuttavana raaka-aineena glyseriinin. Monesti haluaisin lisätä perään pitkän pätkän tekstiä mielestäni hyvin aliarvostetun glyseriinin erinomaisuudesta. Joten ajattelin valottaa nyt Ihonhoidon raaka-aineet -postauksessa sitä, mikä tekee glyseriinistä ehkäpä parhaan ihon kosteutta tasapainottavan ja kosteutta ihoon sitovan raaka-aineen. Tämä on se raaka-aine, jota kannattaa metsästää sisällyslyettelosta, kun ostaa ihonhoitotuotteita. Raaka-aine kulkee myös nimellä glyseroli.

Glyseriini on koostumukseltaan jäykkää, hajutonta ja tahmeaa nestettä. Se sitoo ja säilyttää kosteutta. Lisäksi vähentää ihoärsytystä, parantaa ihon joustavuutta ja edistää aktiivisten raaka-aineiden imeytymistä. Yksinään sitä ei kuitenkaan kannata käyttää, silloin se vain kuivattaa. Glyseroli pitää sekoittaa aina veteen, öljyyn tai ihonhoitotuotteeseen niin, että enintään puolet sisällöstä on glyserolia. Suosittelen kuitenkin jättämään DIY-hommat ihonhoitojutuissa ja ostamaan tiukan syynin läpikäyneitä valmiita tuotteita, jotka sisältävät glyseriiniä.

Jos sinulla on ihossa arpia tai palovammoja, glyseriiniä sisältävät arville ja palovammoille tarkoitetut tuotteet auttavat. 

Glyseroli on yksi parhaista, jos ei paras humektantti, mitä markkinoilta löytyy. Yleensä jo viiden prosentin pitoisuus tuotteessa riittää, että se toimii. Huomattavasti vähempikin riittää glyseriinin kohdalla, varsinkin kun se edesauttaa tuotteessa olevien aktiivisten raaka-aineiden imeytymistä. On oikeastaan hassua, että hyluronihaposta puhutaan niin paljon. On hyaluronihapposeerumeita, mutta oletteko nähneet glyseriiniseerumia? Ette, koska glyseroli ei nyt vain satu olemaan niin muodikas raaka-aine kuin hyaluronihappo, jota markkinoidaan isoilla koneistoilla. 

Glyseriini on kosmetiikan raaka-aineiden työhevonen. Joten te joiden iho ei hyaluronihappoa syystä tai toisesta siedä, ei hätää, etsitte vain glyserolia sisältäviä tuotteita. Tosin se on tehty vaikeaksi, koska hyaluronihappoa laitetaan nykyään lähes jokaiseen tuotteeseen. Kaikille hyaluronihappo ei sovi, vaikka se onkin hyvin siedetty.

Glyseriini pystyy imeytymään ihoon paljon paremmin kuin paljon puhuttu hyaluronihappo, tämän vuoksi se kosteuttaa ihoa todella tehokkaasti ja tekee ihosta kimmoisamman oloisen.

Glyseriinistä on tehny monia tutkimuksia, miten se vaikuttaa ihon kosteuteen. Täällä niistä yksi, jos haluatte lukea lisää.



Toivottelen kaikille ihanaa juhannusta!

Kun ostat ihonhoitotuotteita, etsitkö sisällysluettelosta glyseriiniä? 

Kuvat: Pexels

  1. Mahtava postaus, kiva kun nostit glyseriini-reppanan parrasvaloihin! Nykyään osaan etsiä tätä raaka-aineluetteloista, etenkin vartalovoiteiden ja jalkavoiteiden kohdalla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ottaa suorastaan päähän, että hyaluronihapon markkinointikoneistot ovat peittäneet alleen glyseriinin erinomaisuuden. Etsin haukkana sitä kaikista tuotteista. <3

      Poista
  2. Olen huomannut, että liika hyaluronihapon pitoisuus tuotteessa jopa tekee tunteen, että ihostani ”häviää” kosteutta. Olen myös alkanut suosia tuotteita, joissa sitä ei juurikaan olisi tai olisi vähemmän. Pitkään mietin, miksi hypetetyt tuotteet ei toimi minulla, mutta onneksi nykyisin tiedän ohittaa hyaluronihypen. :)
    T: Taina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä just luin tästä artikkelin, et toi kuivattavuus hyaluronihapon osalta ei oo ollenkaan vain tunne vaan ihan totta. Se on niin suuri molykyylistä, et vaikka siitä tehdään kuinka pieni molekyylisempää, se on huomattavasti silti suurempaa kuin glyseriini, joka pääsee imeytymään ihoon ihan eri tavalla. Myös tuo kuivattava tunne selitettiin, kun se jää ihon pintaan. Joten hyaluronihappo ei todellakaan ole kaikille. Se toimiikin parhaiten, jos tuotteessa on glyseriiniä, skvalaania yms. muita kosteuttavia ainesosa. Yksinään se on monille tehoton. En esim. ostaisi enää hyaluronihapposeerumia, jossa se on pääasia. 😅

      Poista
  3. Heh, hyvä pointti tuo glyseriiniseerumin poissa olo kosmemarkkinoilla :D

    Ja hyaluronihaposta sen verran, että voi hohhoijaa mä olen kyllästynyt koko raaka-aineeseen. Sitä mainostetaan ja tuputetaan nykyään jokaisessa tuotteessa ja en varsinkaan jaksaisi nykyään blogissa kirjoittaa tuosta raaka-aineesta sanallakaan :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me too, me too. 😁 Niin samat fiilikset nykyään tässä asiassa. 😅

      Poista
  4. Täytyy myöntää, etten ole tätä ennen sitä etsinyt inci-listalta. Mutta nyt etsin! Toki olen huomannut, että sitä löytyy monesta käyttämästäni tuotteesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä on yllättävän monessa ja pienikin pitoisuus riittää. ❤️

      Poista
  5. Glyseroliin törmäsin ensimmäistä kertaa kun ihastelin erään käsivoiteen jättämää tunnetta ihollani. Todellakin toimii ja nykyään tulee kyllä katseltua ihan yleisestikin enemmän, että mitä tuotteet sisältävät.
    Kaunista juhannuspäivää sinulle Jonna <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama juttu täällä,, tarkemmin katson, mitä tuotteet sisältävät.

      Hyvät juhannuksen loput sinne. ❤️

      Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives