Tämä tarina on tosi

*Sisältää mainoslinkin, tuote oma


Olipa kerran...

Sensai Silky Bronze Cellular Protective Cream for Face SPF 50. 

Haluan kertoa teille hauskan tapauksen koskien kyseistä tuotetta viime kesältä. Aina kun kevään tullen teen postauksen suosikkiaurinkosuojistani, Sensain aurinkosuojat pyörivät listalla vuodesta toiseen. Siitä huolimatta, että niiden hinta on melkoinen moniin muihin tuotteisiin verrattuna. Kenenkään ei ole todellakaan ole pakko käyttää sata euroa maksavaa aurinkosuojaa, mutta jos lompakossa on katetta ja kokee tuotteen hintansa arvoiseksi, niin miksipä ei. Haluan antaa vaihtoehtoja hyvistä tuotteista jokaisen lompakolle. Kesällä sattunut tapahtuma osoitti kuitenkin sen, että jos tuote on oikeasti hyvä, sen huomaa myös kosmetiikkaan perehtymätön ihminen.

Vietin kesällä jälleen viikonlopun parhaan ystäväni kanssa mökillä lapsuuden maisemissani. Meillä oli niin hauskaa, että koko reissusta jäi muistoksi yksi kuva saapumispäivältä. Jos me jossakin asiassa eniten eroamme, niin se on se, että häntä ei kosmetiikka kiinnosta lainkaan siinä määrin kuin minua. Saatan jakaa hänelle vinkkejä tuotteista, joita tiedän, että hän käyttää. Ystäväni ei kuitenkaan suhtaudu kosmetiikkaan yhtä intohimoisesti kuin minä, vaikka häneltä löytyy niin meikkejä kuin ihonhoitotuotteitakin. Tosin olen ollut huomaavinani, että vanhemmiten häntä on alkanut ihonhoito kiinnostamaan enemmän. Ainakin hän on jaksanut kuunnella jorinoitani siitä tai ainakin näyttänyt kiinnostuneelta.    

Kun lähdin mökille, tiesin heti, minkä aurinkosuojan ottaisin mukaani. On olemassa aurinkosuojia ja sitten aurinkosuojia, joihin voi luottaa. En osaa selittää, mutta nyt viime vuosien aikana, kun olen alkanut intohimoiseksi aurinkosuojien käyttäjäksi, olen alkanut huomaamaan niissä eroja. Minusta tuntuu, että toiset eivät ehkä "pidä" yhtä hyvin kuin toiset. Toki tähän vaikuttaa monet seikat, eikä asia ole yksiselitteinen ja kyse voi olla vain ja ainoastaan omasta tunteestani. Keväällä kuitenkin nousi melkoinen kohu, koska yhden merkin suositun aurinkosuojan suojausteho ei ollut lähelläkään sitä, mitä he itse väittivät, ei edes oikein levitettynä. Sensain aurinkosuojaan olen aina voinut luottaa, jopa ulkomailla. Kasvoni alkavat todella helposti auringossa punoittamaan hyvästä suojauksesta huolimatta, mutta Sensain suojaa käyttäessä näin ei ole koskaan tapahtunut. 

Heinäkuinen viikonloppu sujui aurinkoisissa merkeissä ja aurinkovoiteelle oli todellakin tarvetta, sillä vietimme paljon aikaa järvessä lilluen. Tietenki "tyrkytin" tuotetta myös ystävälleni, että kokeilee. Lupasin, että se tulee mullistamaan hänen käsityksensä siitä, miltä aurinkovoide voi tuntua iholla. Jo kädelle kokeiltuna tuote teki vaikutuksen, koska Sensain aurinkosuoja ei tunnu iholta aurinkosuojalta vaan hyvin kevyeltä voiteelta. Ystäväni käytti tyytyväisenä kanssani voidetta. Kun tuli poislähdön aika, totesin, että jätän lopun tuubin ystäväni käyttöön, niinhän kaikki hyvä ystävät tekevät. ^_^ Jos suoraan sanon, ystäväni tuntien mietin, että tuleeko käyttämään sitä, vaikka hän tuntui olevan nyt huomattavasti uskollisempi aurinkosuojien käyttäjä kuin aiempina vuosina. Ilmeisesti ne iän tuomat maksaläiskät, mitkä minuakin muutama kesä sitten kiusasivat, ovat saaneet hänet suojautumaan paremmin, varsinkin, kun hän viettää kesällä paljon enemmän aikaa ulkona kuin minä.


Näemme ystäväni kanssa yleensä pari kertaa vuodessa – kesällä ja joulun alla. Tästä on tullut jo traditio. Lisäksi jos jotain tosi isoa tapahtuu, saatamme välissä vaihtaa muutaman viestin.  Yleensä kuitenkin hommat jatkuvat siitä, mihin ne edellisellä kerralla jäävät.

Niinpä olinkin vähän kummissani, kun reilun parin viikon päästä visiitistäni puhelimeni piippasi ja ystävältäni oli tullut viesti. Ajattelin, että mitähän nyt on tapahtunut...

"Tulee vielä kalliiksi... Se Sensain naamarasva on vaalentanut mun pigmenttiläiskät varmaan puolella... Ihan kiva, mut mistä tota kannattaa ostaa, kun tulee ajankohtaiseksi?"

Mietin hetken, et mikä ihmeen naamarasva, mutta sitten muistin. :D Ystäväni ei todellakaan perusta arvokkaista ihonhoitotuotteista vaan käyttää lähinnä marketeista saatavia, mutta oli kyllä kärryillä, että Sensain tuotteet ovat arvokkaampia. Aloin sitten tietenkin heti kuumeisesti miettimään, että mikähän tässä nyt oli jo parissa viikossa aiheuttanut sen, että jopa ihonhoidosta ei niin kiinnostunut ystäväni oli huomannut ison eron ihossaan, että oikein viestin päätti pistää.

Tajusin sen, että SPF 50 ja Sensain uraauurtava UV-suojateknologia ihon syvempien kerrosten suojaamiseksi ja siten entistäkin paremman suojan antaen, ei ole ollut pelkkää mainospuhetta. Suhtaudun yleensä brändien mainospuheisiin todella kriittisesti. En voisi koskaan niillä mainostaa tuotteita blogissani, koska sen mitä tiedän ihonhoidosta, niin niissä on aivan liikaa ristiriitoja ja väittämiä, joita en voi allekirjoittaa ja jakaa eteenpäin. Se miksi olen kokenut, että Sensain aurinkosuoja estää ihoani punoittamasta auringossa, niin luultavasti se sama ominaisuus estää tietenkin myös uusien pigmenttiläiskien muodostumista ja jo olemassa olevien tummentumista, koska aurinkovoide suojaa paremmin muullakin tavoin kuin pelkän suojakertoimen voimin. Tämän lisäksi voide sisältää niasiiniamidia, joka tunnetaan pigmenttimuutoksia häivyttävistä vaikutuksistaan. Kun nämä kaksi asiaa yhdistetään, on helposti tuubissa yksi parhaista, jos ei paras aurinkosuoja. Se todellakin ehkäisee uusien ihovaurioiden syntymistä ja samalla häivyttää jo olemassa olevia, sen vuoksi ystäväni huomasi eron. 

INCI: Aqua, Diisopropyl Sebacate, Zinc Oxide (nano), Alcohol, Glycerin, Ethylhexyl Triazone, Butylene Glycol, Bis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl Triazine, Diethylamino Hydroxybenzoyl Hexyl Benzoate, Diglycerin, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Dimethicone, Beheneth-2, Behenyl Alcohol, Niacinamide, Sodium Acrylate/Sodium Acryloyldimethyl Taurate Copolymer, Isohexadecane, Triethoxycaprylylsilane, Polysorbate 80, Phenoxyethanol, Chlorphenesin, Methylserine, Parfum, Acetyl Glucosamine, Sorbitan Oleate, Xanthan Gum, Disodium EDTA, Dimethoxy Di-p-Cresol, Stearyl Glycyrrhetinate, Hydrolyzed Silk, Hexyl Cinnamal, Camellia Sinensis Leaf Extract, Linalool, Nasturtium Officinale Extract, Geraniol, BHT, Zostera Marina Extract, Pyracantha Fortuneana Fruit Extract, Dioscorea Panthaica Root Extract


Talvi on tulossa ja monet heittävät aurinkosuojat takaisin kaappiin, häpeän, mutta niin tein minäkin ennen. 
Otsaan ilmestynyt maksaläiskä muutama kesä sitten, oli se viimeinen herätys, jonka jälkeen aurinkovoide on kuulunut arkeeni kesät ja talvet. Se oli ihoni tapa kertoa, että sille riitti aurinko. Samoihin aikoihin lopetin myös lopullisesti auringon ottamisen, vaikka olinkin vähentänyt sitä jo vuosia, niin, että lopulta otin aurinkoa monta vuotta maksimissaan puoli tuntia päivässä ja senkin vasta myöhään iltapäivällä. Nykyään aurinkosuoja kuuluu osaksi ihonhoitorutiinia. Laiskoina päivinä käytän aamuisin C-vitamiiniseerumia ja aurinkosuojaa, niillä pääsee pitkälle.

Käytätkö aurinkosuojaa myös talvella? Oletko kokeillut Sensain aurinkosuojia? Mitä pidit?

Sensain Silky Bronze Cellular Protective Cream for Face SPF 50 voit ostaa *TÄÄLTÄ, hinta 97 euroa.

HUOM! Vaikka teen tällä hetkellä yhteistyötä Sensain kanssa, tästä postauksesta ei ole maksettu. Tuote on itse ostettu. Sisältää mainoslinkin, jonka kautta tehdyistä ostoista saan komission. 

  1. Hauska postaus! :) Mä en ole koskaan muistaakseni kokeillut mitään Sensailta. Mutta tämän brändin tiedän, kiitos sun :D

    En ole aiemmin käyttänyt aurinkosuojaa talvella. Mutta ajatuksena on ollut alkaa käyttämään myös talvella. Oon aina ollut tosi laiska aurinkosuojan käyttäjä, vaikka tiedän että todellakin kannattaisi. Kuluneena vuonna oon käyttänyt suojakertoimia varmaan enemmän, kuin koskaan aiemmin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla oli ihan sama juttu, etten vaan jaksanut käyttää aurinkosuojaa talvella, mutta mitä vanhemmaksi olen tullut sen tarkemmaksi olen alkanut. Ulkomailla olen aina suojautunut tosi hyvin, mut Suomessa pimeään aikaan se jotenkin jäi. Nyt kyllä kaduttaa sekin. :/

      Poista
  2. Ihanaa, että sait ystäväsi nyt käyttämään tuotetta...vaikkakin käy kalliiksi :) Niinhän sitä sanotaan, että halvalla ei hyvää saa (vaikka välillä kai saakin).
    En ole tuota testannut, mutta olisi kyllä kiva testata erityisesti mun kaulalla olevaan maksaläiskään.
    Ihanaa loppuviikkoa sulle Jonna <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha joo, myönnän syyllisyyteni. Välillä voi edullisesti saada hyvää, mutta harvemmin. ;)

      Samaa sinne Outi. <3

      Poista
  3. Hauska näkökulma aiheeseen, kiva kirjoitus :) En ole tainnut kokeilla Sensain aurinkotuotteita, mutta kuulostaa toimivalta, vaikkei itsellä juuri olekaan pigmenttimuutoksia. Tai jos on, en kiinnitä niihin pieniin edes huomiota. Onkohan tuotteessa vahva tuoksu?


    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. :)

      Sensain tuotteissa ei ole kovin vahva tuoksu missään, niissä on Sensaille sellainen tyypillinen puhdas tuoksu, tosin tässä aurinkosarjassa hivenen erilainen, mutta mieto kuitenkin.

      Poista
  4. Keväällä aloitan, varmaan joskus maaliskuussa ja syksyllä lopetan erillisen aurinkosuojan käytön. Täytyypä kokeilla talvellakin jotain matalampaa suojakerrointa. Niasiiniamidiseerumia ja C-vitamiinia sisältäviä tuotteita olen käyttänyt kevään ja kesän ajan ja olen kyllä huomannut maksaläiskien vaalentuneen merkittävästi . Seerumi jää kyllä ympäri vuoden käyttöön

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos SPF50 tuntuu kovalta talvella, niin hyvin voi laskea SPF30. :) Sen pienempää kerrointa en itse käyttäisi. Niasiiniamidi on tosiaan loistava raaka-aine vaalentamaan maksaläiskiä, kun taas C-vitamiiniseerumi yhdessä aurinkosuojan kanssa ehkäisee niiden syntymistä. :)

      Mukavaa viikonloppua.

      Poista
  5. Vitsi kerroit tämän tarinan kivasti. Ihana havainto ystävältä ja hei Sensai. Täällä ei maksaläiskiä ole ja en vietä aikaa auringossa nykyisin, mutta luotan tuohon kyllä. Muutenkin Sensain aurinkotuotteet ovat jumalaisia, se ohut koostumus ja teho, ah.

    Kivaa viikonloppua Jonna. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tiia. :O

      Sensain aurinkosuojat on kyllä ihan omanlaisiaan. <3

      Ihanaa viikkoa sinne!

      Poista
  6. Olipa ihana kertomus, josta tuli hyvä mieli :) Tätä Sensain aurinkosuojaa houkuttelisi kyllä kokeilla. Harmi, että riskinä on ilmeisesti koukkuun jääminen :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla. :)

      Haha, ihan kamalinta on jäädä koukkuun johonkin arvokkaaseen tuotteeseen. :D

      Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives