Ihonhoidon raaka-aineet – Ferulahappo

 *Sisältää mainoslinkkejä

Aika palata ihonhoidon suosikkiraaka-aineiden pariin. Tänään on vuorossa ferulahappo, jota olen sivunnut useissa C-vitamiinituotteita koskevissa postauksissa.

Mitä on ferulahappo?

Ferulahappo on polyfenoli andioksidantti, jota ilmenee luontaisesti monien kasvien soluseinissä ja se suojelee kasveja vapailta radikaaleilta. Saman se tekeekin myös iholle.

Ferulahappo ennaltaehkäisee ja hoitaa aurinkovaurioita erittäin tehokkaasti. Samalla se täydentää UV-suojaa. Normaalisti andioksidantit suojaavat yhden tai kahden tyyppiseltä vapaalta radikaalilta, mutta ferulahappo tehoaa peräti kolmeen. Se pystyy häivyttämään iholle tulleita värimuutoksia. Silottamaan juonteita, sekä imee itseensä osan UV-säteistä. Lisäksi se myös kiinteyttää ihoa. Puhutaankin todellisesta tehoraaka-aineesta, joka sopii loistavasti varsinkin ikääntyvälle ja pigmenttimuutoksista kärsivälle iholle.


Näiden lisäksi ferulahapon on todettu tasapainottavan ja tehostavan muiden andioksidanttien toimintaa. Kliinisissä tutkimuksissa onkin todettu, että ferulahappo lisää C- ja E-vitamiinin tehoa, jonka vuoksi sitä lisätäänkin nykyään C-vitamiinituotteisiin lisäämään tehoa ja tekemään C-vitamiinista stabiilimman. 

Ferulahappoa sisältävät tuotteet kannattaa levittää aina ensimmäisenä puhtaalle iholle, jolloin raaka-aineen ominaisuuksissa hyötyy eniten.


Ferulahappoa sisältäviä tuotteita löytyy kaapistani useita, koska olen huomannut raaka-ainetta sisältävillä tuotteilla isoja vaikutuksia ihoni kuntoon. Muutama kesä sitten tullut isohko pigmenttiläiskä otsaan, on ollut muisto vain jo reilun vuoden verran, eikä uutta ole päässyt syntymään tuotteiden käytön myötä.Jos käytät retinolituotteita ympäri vuoden, ferulahappotuotteet ovat loistavia antamaan lisäsuojaa päivän aikana.

Ahkeraan käyttämiäni tuotteita ovat tietenkin C-vitamiiniseerumit, jotka sisältävät myös ferulahappoa. *Paula's Choicen C15 Super Booster, *Medik8 Super C Ferulic ja *SkinCeuticalsin C E Ferulic ovat kovassa käytössä. 

Aurinkosuojiin lisätään myös ferulahappoa eikä suotta. Heliocare on tässä edellä kävijä. Brändin aurinkosuojat ovat myös koostumukseltaan innovatiivisia, levittyvät hyvin ja eivätkä jätä rasvaista tunnetta. Omia suosikkeja ovat *360° Mineral Tolerance Fluid SPF 50 ja *360° Oil-Free Gel SPF 50

Muista tuotteista Kiehl'silla on ihastuttava *Ferulic Brew Rejuvenating Facial Essence Toner, joka sisältää myös maitohappoa, joten se uudistaa ihoa ja kuorii samalla hellävaraisesti. Lisäksi Peter Thomas Rothin valikoimista löytyy *Potent C Bright&Plump Moisturizer, joka kiinteyttää ja kirkastaa ihoa. Sisältää THD-arkorbaattia, E-vitamiinia ja 2% ferulahappoa.


Käytätkö ferulahappoa sisältäviä tuotteita?

Kuvat: Pexels

 1. En vielä mutta alkoi kiinnostaa koska kevään hiihtojen myötä ylähuulen ylle on muodostunut pigmenttiviikset :( Vaikka olen suojannut ihoni aurinkovoiteella, käytän ducrayn pigmenttimuutoksia vaalentavaa voidetta, vielä ei apua ole löytynyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen tosi lämpimästi C-vitamiinin ja ferulahapon yhdistelmää tuohon ongelmaan. Itselle tosiaan muutama vuosi sitten ilmestyi otsaan aina kesällä pigmenttiläiskä ja se lähti tai vaaleni talven aikana, mutta palasi kesällä entistä vahvempana. Kierre loppui vasta,, kun aloin käyttämään tuota yhdistelmää eli C-vitamiiniseerumia ferulahapolla ympäri vuoden aurinkosuojan alla aamuisin. Läiskä hävisi ja viime ja toissa kesä olivat ekat kesät,, ettei läiskä palannut, vaikka aurinkoa ja lämpöä piisasi. 👍

   Poista
 2. Minusta tuntuu, että käyttämässäni Vaselinen vartalovoiteessa on ferulahappoa...
  Muistan kyllä lukeneeni tästä ferulahaposta iltasanomien artikkelissa, jossa puhuttiin ikääntyvän ihon hoidosta.
  Mukavaa pääsiäisen aikaa sinulle Jonna <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loistava raaka-aine just ikääntyvälle iholle. ❤️
   Samaa sinne Outi.

   Poista
 3. Loistava postaus taas kerran! Ihanaa kun jaksat näin kattavasti kertoa kosmetiikan raaka-aineista, kun varmasti monille nää on täysiä mysteerejä. Selität asiat mun mielestä todella selkeästi ja ymmärrettävästi ja noita tuotevinkkejä varmasti myös arvostetaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Linda. ❤️

   Tosi kiva kuulla,, sillä näistä on tullut nopeasti ihan mun lempipostauksia tehdä.

   Poista
  2. Tästä tulikin mieleen... Mulla on hiukan ambivalentti olo aina kun kirjoittelen kosmetiikka-arvioita blogiini ruotien tuotteen raaka-aineita. Tietty on hyvä tietää, miten mikin raaka-aine toimii iholla, mutta innostun joskus vähän liikaa, ja mietinkin, että miten syvällistä tietoa ihmiset ylipäätään jaksavat/haluavat lukea?

   Teen leipätyötäni farmakologian parissa, bloggaan kosmetiikasta ja kun eräs parhaista ystävistäni on vielä dermatologi, ja aina konsultoitavissa, tuntuu, että omat postaukseni aina hiukan paisuvat "kliinisemmästä" taustatiedosta, joka ei ehkä ole sitten niin kiinnostavaa, vai onko se? Hmm... Oli vähän OT-kommentti, sori :)

   Poista
  3. Musta on hyvä, jos joku tekee näitä ammattilaisenkin näkökulmasta. Itse kun olen vain harrastelija, jota nämä kiinnostaa ja sitten toki postaukset ovat tällaisia helposti lähestyttäviä. Mut itse just luen paljon just ammattilaisten juttuja, koska niistä oppii sitten itsekin.

   Poista
 4. Näköjään on paljon raaka-aineita, joista en ole kuullutkaan ja tämä on yksi niistä, mutta tehokkaalta vaikuttaa. Olen onneksi välttynyt täysin pigmenttimuutoksilta, huikeaa miten se on ehkäissyt sulla niitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todella huikeaa. Itsellä ei muualla ollut kuin otsassa se läntti, joka kohta oli selvästi saanut liikaa aurinkoa vuosien varrella. C-vitamiinin ja ferulahapon yhdistelmä sai sen katoamaan ja lisäksi ehkäisee, ettei ole tullut uudestaan. 👍

   Poista
 5. Kiitos vinkistä ja vaikka vielä ei ole maksaläiskiä, niin eiköhän niitä vielä ehdi tulla. Itselle uusi ainesosa. Olipahan kattava postaus Jonna.

  Kivaa kevätviikkoa. <3

  VastaaPoista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives