Uusi Signature Scent? – Ellis Brooklyn Sweet

 Tuoksu oma, kynttilä saatu. *Sisältää mainoslinkin.

Olen usein maininnut, että tuoksumakuni on muuttunut viimeisen parin vuoden aikana melko paljon entisestä. Olen kokenut uudelleen rakastumisen tuoksumaailmaan, jonka koin omakseni viimeksi parikymppisenä. Tällä hetkellä rakastan hienostuneita makeahkoja tuoksuja, joissa on kuitenkin ripaus puhdasta raikkautta tai kukkaisuutta. Siinä missä tämän aukon parikymppisenä täyttivät Escadan tuoksut, nyt haen jotain hienostuneempaa. Tämä ei ole suinkaan loukkaus Escadaa kohtaan. Brändin tuoksut ovat vain helppo ottaa esimerkiksi makean mehukkaasta tuoksumaailmasta. Kukaan ei silti varmasti kuvailisi Escadan tuoksuja hienostuneiksi, joka minulla on nykyään ajatuksena uusia tuoksuja hankkiessa. Haluan, että niissä on lisäksi ripaus nuorekkuutta, iloisuutta ja hyvää mieltä.

Huomasin jo vuosi takaperin, että tähän mennessä Signature Scentina viitisentoista vuotta toiminut Guerlainin L'Instant EdT ei ole enää sellainen tuoksu, jota rakastaisin palavasti. Tykkään siitä todella paljon edelleen, koska sisältyyhän sen käyttöön paljon rakkaita muistoja, mutta suosikkituoksuksi siitä ei enää nykymaullani ole. Se ei ole tuoksu johon turvautuisin. Guerlainissa on makuuni liikaa mausteisuutta, asia, jota en hae tuoksuiltani juuri lainkaan. Päinvastoin, liikaa mausteisuus on totaalinen turn off. Hakusessa onkin ollut samanlainen tuoksurakkaus, mutta sellaiseen tuoksuun, joka istuu nykyiseen makuuni paremmin. Tuoksun pitää ehdottomasti olla uniikki, enkä halua, että kaikki muut Suomessa tuoksuvat siltä.

Ellis Brooklyn ei ole tuoksumarkkinoilla mikään aivan uusi nimi. Brändin perusti vuonna 2015 New York Timesin kauneuskolumnisti, Voguen, Vanity Fairin, In Stylen, Glamourin ja Yahoo Beautyn avustaja Bee Shapiro. Kun Bee tuli aikoinaan raskaaksi, hän koki, ettei markkinoilla ollut vaihtoehtoja ylellisten tuoksujen rakastajalle, joka halusi "luonnollisia" tuoksuja. Ihonhoitoa löytyi jo tuolloin paljon, mutta tuoksujen kohdalla oli aukko. Nythän myös luonnonkosmetiikan puolelta löytyy useampia tuoksubrändejä.

Sweet on saanut inspiraationsa E.E Cummingsin runosta "In Time of Daffodils". Runon henki on ajankohtainen edelleen – narsissit tietävät, että elämän tavoitteena on kasvaa. Kuten on kasvanut tuoksumakunikin näiden vuosien aikana.

Voisiko Ellis Brooklynin Sweet -tuoksusta olla uudeksi Signature Scentiksi?

Sweet on nimensä mukaisesti makea, mutta ei kuitenkaan niin makea, että se valtaisi kaiken alleen ja saisi tuntemaan tuoksuaistin nurkkaan ahdistetuiksi, päinvastoin. Sweet osoittaa, että makea voi olla monivivahteisesti ja hienostuneesti. Tuoksu avautuu mehukkaalla päärynällä, myskimalvan siemenillä ja kirpeällä bergamotilla. Sydän pitää sisällään orris-juurta, heliotrooppia ja herkkää orvokkia. Pohjalla vaahtokarkkia, kashmiria ja valkoista ambraa.

Tuoksun alku on mielenkiintoinen se on samaan aikaan makea, mutta läsnä on selkeästi bergamotin sitruksinen kirpakkuus. Heliotrooppi tekee taustalle pienen puhtaan vivahteen, mitä rakastan. Heliotrooppi onkin noussut yhdeksi lempinuoteistani tuoksuissa. Se luo niihin sellainen puhtaan vivahteen, joka miellyttää nenääni. Iholla oltuaan tuoksu muuttuu enemmän makean pehmeäksi – vaahtokarkkimaiseksi ja puuteriseksi. Samalla se muuttuu vähitellen myös ihotuoksuksi, jolloin et enää itse haista tuoksua. Tämän jälkeen sen aistii vain, jos tuot ranteen lähelle nenääsi.

Sweet on nenääni nektarinen ja trooppinen, ilman kookoksen tuoksua. Se on makean mehukas ja nuorekaskin, mutta samalla hienostunut ja uniikki. Sweet ei ole tuoksu kaikille, mutta tällä hetkellä tuoksussa on minulle vahvaa Signature Scent -ainesta, sillä se toimii Suomessa kaikkina vuodenaikoina. Talvella ja syksyllä se nostaa mehukkaita ja lämpöisiä muistoja kesästä, kun taas keväällä ja kesällä se nostattaa kesätunnelmaa ja luo ympärilleen pehmeää lämpöä ja valoa. Enkä usko, että kukaan voisi olla hymyilemättä mattapintaiselle iloisen väriselle pakkaukselle.

Tuoksu on EdP ja sen kesto on ihollani seitsemisen tuntia. Vaatteissa tuoksu säilyy paljon kauemmin. Iltamenoihin tuoksua voikin huoletta lisätä. Makeuden vuoksi en kuitenkaan käyttäisi sitä yhdestä-kahteen suihkausta enempää kerralla. Ellis Brooklynin Sweet -tuoksua myy mm. *Bangerhead. Kevääseen sopivan Joikin tuoksukynttilän voit ostaa täältä.

Mikä on sinun suosikkituoksusi tällä hetkellä?

 1. Mulla on varmaan viimeiset kymmenen vuotta ollut Laura Biagiottin Laura tuoksu ihan ainoana hajuvetenä. Aurallisen migreenin kanssa en ole uskaltanut vielä alkaa etsiä mitään
  uutta tuoksua. Onneks en oo vähääkään Lauraan kyllästynyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi Lauran tuoksu on tosi jännä. Itse koen sen jopa osin voimakkaana tuoksuna ja se on hyvin tunnistettava. Olen sitä pari pulloa käyttänyt. Samaan aikaan tunnen muutamia, jotka saavat tuoksuista helposti migreenin, mutta pystyvät silti käyttämään Lauraa. 🙂

   Poista
 2. Tämä vaikuttaa kyllä aivan ihanalta Jonna ja jännitin, että miten käy, rakastutko. Olen samaa mieltä, että Escadat ovat maanläheisempiä tuoksuja ja sitten ovat nämä erityisen hienostuneet tuoksut ihan oma lukunsa. On kait hieman kuin viinin tai kahvin juonti, että maku muuttuu ja sitä haluaa "parempaa." Nyt taas muutaman vuoden tauon jälkeen rakastuin Escadaan myös, tämä uusin on varsin ihana.

  Kivaa viikkoa. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin näin, voi hyvin verrata kahvin juontiin. 😀 Kun alkaa käyttämään näitä hivenen nichempiä tuoksuja, pian ne yleisemmät tuoksut alkaa osaksi tuoksua aika tavanomaiselta, mutta on niissä seassa todellisia helmiäkin ihan kuten halvemmissa kahveissakin.👍

   Kivaa viikkoa Tiia. ❤️

   Poista
 3. Olen melko nirso tuoksujen suhteen ja hyvän tuoksun hankkiminen on ollut viime vuosina hankalaa. Tällä hetkellä käytössä on Twilly d' Hermès eau Ginger. Se tulee jäämään korona-ajan signatureksi, koska joinakin päivinä en haista siitä ollenkaan niitä hyviä vivahteita, joiden vuoksi sen hankin. Mutta tämä Brooklynin Sweet vaikuttaa mielenkiintoiselta ja on ihan varteenotettava ehdokas seuraavaksi tuoksuksi. Etsiskelin nimittäin ennen Twillyn hankkimista oikeastaan tuollaista vähän makeampaa tuoksua, koska ne tuntuvat sopivan iholleni paremmin. -q

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän niin hyvin, et korona-ajan tuoksusta on enää vaikea löytää niitä hyviä juttuja, jonka vuoksi sen hankki. Itsellä on edelleen muutamia tuoksuja, joita en haluaisi käyttää niiden ikävien muistojen vuoksi. Onneksi vuodet tekee tehtävänsä ja pari tällaista tuoksua olen kuitenkin onnistunut palauttamaan valikoimiin, mutta vuosia se otti.

   Jotenkin pitkän kukkaistuoksuajan jälkeen olen kokenut nämä makeammat enemmän omakseni. Onneksi näitä Ellisin tuoksuja voi ostaa aluksi vaikka 10ml:n koossa, kun näitä ei pysty testaamaan oikein missään, niin ei harmita, jos tulisikin vähän hutiostos sen vuoksi. 🙂

   Poista
 4. Tällä hetkellä suosikkituoksuni on Ted Bakerin Amelia <3
  Minä olen myös palannut takaisin makeampien tuoksujen pariin.
  Ihanaa viikkoa sinulle Jonna <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ted Bakerin tuoksut ovat omassa hintaryhmässään tosi kivoja tuoksuja. Oma suosikki taitaa niistä olla Polly.

   Ihanaa viikkoa Outi. ❤️

   Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives