Täällä tuoksuu kesältä! – Byredo Sundazed


Tiedättekö, että joskus tuoksut eivät välttämättä ole rakkautta ensi nuuhkaisulla vaan ne kasvavat ajan kuluessa? Yhtäkkiä huomaatkin rakastavasi tuoksua, joka oli sinulle aluksi vain ihan kiva. Tällainen tuoksu on minulle Byredon Sundazed. Kun tuoksu ilmestyi muutama vuosi sitten, muistan haistelleeni sitä ja todenneeni, ettei se ehkä olisi minun juttuni. Varsinkin tuoksun alku tuntui terävältä. Meni aikaa ja löysin itseni jälleen tuoksun ääreltä, tällä kertaa päätin kokeilla sitä iholleni. Ihollani terävyys katosi ja mietin, että tämähän voisi olla ihan kiva. Silti vasta kolmas kerta sai minut rakastumaan.


Millainen on Byredon Sundazed, tuoksu jolla otti aikaa, että se pääsi sydämeeni?

Sundazed on minulle täydellinen kesätuoksu. Se on varmasti hienostunein tuoksu, jota laitan rannalle. Siinä tuoksuu minulle myös Kreikka. Se on palanen pullotettua aurinkoa, Välimerta ja rantahiekkaa, erittäin hienostuneella otteella. Niitä onnellisia loputtomia lapsuuden viattomia kesäpäiviä jotka joskus olivat ja joihin haluat palata takaisin. Sundazed on yllättävä sekoitus terävää kirpeyttä ja sokerista makeutta.

Tuoksu alkaa terävällä kirpeydellä, joka on sekoitus sitruunaa ja mandariinia. Sydän on kukkainen ja herkkä – nerolia ja jasmiinia. Pohjalla valkoista myskiä ja makeaa sokerista hattaraa.

Alun todella terävä sitruunamainen kirpeys oli aluksi se, jonka vuoksi en ensimmäisellä kerralla kokenut tuoksua omakseni. En ole ikinä ollut mikään suuri sitrustuoksujen ystävä, muutamaa poikkeusta lukuunottamatta. Valkoisten kukkien liitto tuoksun sydämessä on varmasti eniten tuoksumakuuni. Pohjan makeus ja myskisyys luovat tuoksuun täysin omanlaisen otteen.

Ihollani tuoksuu aluksi hetken sitruksinen kirpeys, mutta todella nopeasti tuoksu alkaa muuttumaan. Kirpeys alkaa kadota puolessa tunnissa. Sen tilalle tulee makeutta ja puhtautta. Tuoksussa on ihollani selvä aurinkovoidevivahteinen tuoksu. Joten tuosta noin vain, alun kirpeyden jälkeen Sundazed on muuttunut ihollani rantatuoksuksi. Tämän jälkeen alkaa nousta esiin myös enemmän sokerinen vivahde, joka muuttaa tuoksun pehmeäksi, hivenen kermaiseksi ja siihen tulee tiettyä viattomuutta. Tämä onkin tuoksu, joka varmasti käyttäytyy ihoilla hyvin eri tavalla, jonka vuoksi en suosittele sitä sokkona ostettavaksi.

Annosteluksi riittää hyvin 1-2 suihkaisua. Sundazed muuttuu melko nopeasti ihotuoksuksi, joten oikein annosteltuna ei tarvitse pelätä, että muutkin sen haistaisivat ennen kuin tulevat ihan lähietäisyydelle. Kesto ihollani on 7-8 tuntia. 


Suomessa Byredon tuoksuja myyvät mm. Kicks ja Stockmann.

Käytätkö Byredon tuoksuja? Suosikkisi?

 1. Byredon Rose of no man’s land oli häätuoksuni ja siinä on hieman sama fiilis, että tuoksu on alkuun suht pistävä, mutta pehmenee iholla. Täytyypä käydä tuoksuttamassa tämäkin. 😍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta tuntuu, et alun kirpeys on aika monessa Byredon tuoksussa. Tässä sitruuna on todella terävä aluksi, mutta muuttuu kyllä nopeasti. Toi sun häätuoksu on tosi kiva, monet ketkä tykkää siitä, tykkäävät myös tästä. 🙂

   Poista
 2. Kuulostaa tosiaan ihan kesän tuoksulta iholla. Hitsit kun en nyt saa päähäni mikä tuoksu se oli (nuoruudesta), mutta vei tosiaan pari vuotta, että tuoksu vei mukanaan. Hah nyt muistan...Alyssa Ashley Mysk :)
  Ihanaa tiistaita Jonna <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle tulee aina tosta tuoksusta mieleen mummo, hän käytti arkituoksuna just Myskia. Kun taas juhlatuoksu oli Tosca. 😄

   Poista
 3. Ihan vieras tuoksu mulle, mutta jälleen kerran sun kuvaus oli niin hyvä, että mielenkiinto heräsi! Mua harmittaa etten edelleenkään haista lokakuisen koronan jälkeen kunnolla niin ei pahemmin tule uusia hajuvesiäkään tuoksuteltua tällä hetkellä :/ Tää täytyy kuitenkin pitää mielessä tulevaisuutta ajatellen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi ikävä, että korona on vienyt hajuaistin näinkin pitkäksi aikaa ettei oo täysin palautunut. 😐 Toivotaan, et kesä tuo sen takaisin tullessaan, et pääset taas tuoksuttelemaan.

   Poista
 4. Tämä on jo joskus ollut itselläni kokeiltavien listalla jonkun lehtijutun perusteella, mutta olin jotenkin unohtanut sen. Mutta nyt kyllä pitää muistaa kokeilla. Raikas sitruksinen alku, vaaleat kukat ilman ruusua ja makea pohja antavat mahdollisuuksia, että tässä voisi olla hyvä tuoksu itselleni. Olen Byredolta kokeillut lähinnä jotain missä oli ruusua. Se oli hyvä ruusuinen tuoksu, mutta jostain syystä ruusu ei toimi ihollani lainkaan. Onneksi pääsi tetaamaan etukäteen. -q

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on kyllä aluksi tosi sitruksinen, jos sellaisesta tykkää. Muuntautuu kyllä iholla hyvinkin nopeasti. Ruusu on kyllä jännä, se toimii toisilla ja toisilla ei sit lainkaan. Sitä on yllättävän monessa tuoksussa, joten vaikea löytää tuoksua, jossa sitä ei ole.

   Poista
 5. Tämä kuulostaa siltä, että minun pitää lähteä tuoksuostoksille. Olen juuri sopivasti parin kuukauden päästä lentämässä parista mukavasta taxfreesta läpi, joten pitää muista käydä nuuskimassa :)

  VastaaPoista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives