Elizabeth Arden White Tea EdT – Tuoksu johon rakastun aina uudestaan

*Sisältää mainoslinkkejä, tuoksu oma

Elizabeth Arden tunnetaan ihonhoitotuotteistaan, mutta brändi valmistaa myös meikkejä ja tuoksuja. Tuoksuista ensimmäinen ilmestyi jo 30-luvulla ja siitä saakka aina 1990-luvun loppuun asti tuoksuja ilmestyi aina silloin tällöin. Voisi varmaan sanoa, että vasta  2000-luvulla Elizabeth Ardenilla alettiin panostamaan todenteolla tuoksujen valmistukseen. Vauhti kiihtyi 2010-luvulla. Taival on ollut menestys. Tuona aikana on syntynyt jopa todellisia nykyajan tuoksuklassikoita. Se mikä Ardenin tuoksuissa viehättää on se, että niiden hinta/laatusuhde on enemmän kuin kohdillaan. Hinnat ovat huomattavasti edullisempia kuin muilla yleisesti myydyillä merkeillä, mutta laatu ei eroa mielestäni mitenkään. Päinvastoin, monet Ardenin tuoksuista pyyhkivät laadullaan pöytää arvokkaammilla kilpailijoillaan. 

Kun White Tea EdT ilmestyi markkinoille vuonna 2017, rakastuin siihen välittömästi ja se on aina silloin tällöin vilahdellut täällä blogissakin. Syy on se, että ilmestymisestään asti White Tea on ollut tuoksu, johon rakastun aina uudestaan. Tuoksu on harvoja, joita olen ostanut uudestaan, kun vanha on loppunut. Yleensä uusi rakastuminen tapahtuu aina keväisin. En juurikaan käytä tuoksua talvella, vaikka mielestäni ominaisuuksiensa vuoksi, se on loistava arkipäivän tuoksu vuoden ympäri. Minulle White Tea on kuitenkin kesä pullotettuna. Joka kevät nostan tuoksun esiin pimeästä kaapista, missä säilön tuoksuja, joita en sillä hetkellä käytä. Se säilyy esillä aina ensimmäisiin pakkasiin asti, jolloin pistän sen takaisin suojaan odottamaan kevättä ja uusia muistoja.


Elizabeth Arden White Tea on ehkäpä yksi aliarvostetuimpia tuoksuja markkinoilla siihen nähden, mitä sillä on tarjota käyttäjälleen. Raikkaan kukkainen, hieman saippuainen, ilmavan puhdas tuoksu, jossa on kuitenkin hiven lämpöä ja makeutta – yhdistelmä, joka hipoo omassa genressään täydellisyyttä. Olen usein puhunut, etten ole todella raikkaiden vesituoksujen ystävä. Saan niistä helposti sellainen "öklön" olon (migreeniherkät luultavat migreenin), kun liiallinen vesimäisyys ottaa nenään. White Tea ei ole sellainen, koska siihen on osattu pakata myös pehmeyttä, kukkaisuutta ja ripaus makeutta tasapainoisesti.

Alkutuoksussa mandariinia, salviaa ja saniaista, sekä ripaus merellisyyttä. Merellisyys tuoksuu tuoksussa sellaiselta kuin puhdas suolainen merituuli. Sydäntuoksussa valkoista teetä, puuterista iiristä ja matea. Pohjatuoksuna puuta, ambraa, tonkapapua ja myskimalvaa.

Ihollani tuoksu on aluksi kukkaisen raikas, mutta se muuttaa nopeasti myskisen pehmeäksi ja kukkaiseksi. Siinä on miellyttävä saippuainen, mutta silti makea vivahde. Tuoksua voi huoletta suihkauttaa pari suihkausta, eikä se silti täytä koko tilaa. Kesto on huikea, ihollani kymmenisen tuntia.

Missä käyttää?

Kuten sanoin, tämä on tuoksu, joka sopii ihan kaikkiin tilanteisiin – töihin, arkeen ja juhlaan. Sopii kaikkiin vuodenaikoihin, vaikka tykkään käyttää tätä keväästä syksyyn. Jotenkin silloin lämpimällä ihollani tuoksu on parhaimmillaan. Jos olisin menossa naimisiin, tämä olisi tuoksu, jota harkitsisin vahvasti häätuoksuksi. Tuoksua myydään 30, 50 ja 100ml:n pulloissa. Kun kerroin, että kyseessä on edullinen tuoksu, en narrannut. Pienimmän pullon saa usein parilla kympillä tai jopa alle, kuten *Nordicfeelilla tällä hetkellä. Sekin riittää jo pitkään ja kokeilemisen kynnys on siten paljon pienempi kuin kalliimpien tuoksujen kanssa, joissa lähtöhinta on vähintään kolminkertainen. En voi vieläkään käsittää, miten Elizabeth Arden pystyy pitämään laadukkaiden tuoksujensa hinnat näin edullisina.  Tuoksua myy lisäksi mm. *Hajuvesi.fi, *Eleven, ja *Lyko.

Onko Elizabeth Arden White Tea EdT tuttu tuoksu?


 1. On tuttu tuoksu, ihan siitä vuodesta 2017 kun ostin ensimmäisen pullon ko. tuoksua lentokoneesta. Ihastuin siihen heti ja sen jälkeen olen käyttänyt pääasiassa juurikin tätä. Ihmettelen vaan ettei sitä löydy esim. laivojen tax-free - myymälöistä, vaan aina sen joutuu jostakin nettikaupasta tilaamaan. Mutta ON ihana tuoksu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No onpa outoa, ettei löydy. Varsinkin kun Green Tea taitaa olla jokaisen Tax Freen valikoimissa. Onneksi verkkokaupoista löytyy kuitenkin ja usein bongaan hyvistäkin tarjouksista tätä.

   Ihana kuulla, et muutkin tykkää tästä. ❤️

   Poista
 2. On tuttu ja ollut käytössä muutaman tuoksupullon verran. Ihanan raikas tuoksu ja kuten sanoit, sopii joka tilaisuuteen.
  Ihanaa alkavaa viikkoa sinulle Jonna <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi kiva kuulla, että muutkin tästä tykkää.

   Samaa sinne Outi. ❤️

   Poista
 3. Rakastan tästä sitä oliko se mandarin versio, niin sitä. Ihanaa helleviikkoa Jonna. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se mandariiniversio on tosi kiva, mulle tää alkuperäinen on kuitenkin ehdottomasti paras.

   Samaa sinne Tiia. ❤️

   Poista
 4. Ostin tämän tuoksun sokkona suosion, arvostelujen ja tuoksunuottien perusteella ja täytyy sanoa, että varmaan inhokkituoksuni ikinä. Mun nenään tässä tuoksussa ei ole mitään raikasta tai makeaa, vaan se on tosi tunkkainen ja kokonainen suihkaus itsellä aiheuttaa pahoinvointireaktion, vaikka en mitenkään tuoksuyliherkkä olekaan. Taidan kuulua pieneen vähemmistöön, kun kaikki muut paitsi minä (ja mieheni) tästä tuntuu tykkäävän. Tietenkin ne, jotka tuoksusta tykkää sitä käyttäkööt. Kukin mielensä mukaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi, että koit tuoksun noin. Mutta nää on kyllä vaikeita sokkona ostettaviksi. Sitten vielä se miten iholla käyttäytyy. Monesti kaverien kanssa vertaillaan niin sama tuoksu voi tuoksua aivan eriltä toisen iholla kuin omalla.

   Itselle tullut kans joskus huteja. Yleensä niin, et muut kehuu hienostuneiksi ja ovat esim. Fragranticassa saaneet huippuarvostelut niin mun nenään ne haisee partavedeltä, esim. monet Chanelin tuoksut on sellaisia. Ne ei vaan istu mun nenään yhtään pari poikkeusta lukuunottamatta. Chanel 5 se perinteinen on aivan kärpäsmyrkkyä omaan nenään. 🤣

   Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives