Ihonhoito kesällä

*Sisältää mainoslinkkejä 

Ainakin minulle kesäkuu on ensimmäinen kesäkuukausi, kun taas toukokuu on vielä kevättä. Joten nyt on hyvä aika katsastaa, mihin asioihin kannattaa kiinnittää huomiota ihonhoidossa kesällä.

Iholle haastavinta kesällä on kuumuus. Suomessa harvemmin tätä ilmiötä on pidempiä aikoja, mutta viime kesä on varmasti vielä monella hyvässä muistissa. Useimmiten kesä on monen iholle helpompaa aikaa, ainakin omassa ihossa tapahtuu kesällä aina paljon myös positiivisia asioita. Kosteampi ilma tuo iholle aivan eri tavalla elinvoimaa kuin erittäin kuiva talvi-ilma keskuslämmityksineen ja pakkasineen. Sen sijaan kuumuus ja aurinko lisäävät kosteuden haihtumista iholta, joka altistaa ihoa vaurioille – veltostuminen, pigmenttiläiskät ja rypistyminen. 

Kesällä ihonhoidossa kannattaakin kiinnittää erityistä huomiota kosteutukseen, pigmenttiläiskien ehkäisyyn ja ihon oman suojabarriäärin vahvistaminen. Voi kuulostaa erikoiselta, mutta tehokkaampia tuotteita voivat käyttää kesällä ihan kaiken ikäiset. Lisäksi kesällä haluan panostaa yksinkertaisuuteen. Talvi on täydellistä aikaa ihon hemmotteluun, mutta kesällä päivät saattavat venyä varsinkin loma-aikaan myohään, joten simppeli ihonhoitorutiini muutamalla tuotteella on silloin paikallaan.

Aamuisin kasvot voi huuhtaista ihan vedellä, mutta jos yö on ollut kuuma ja hikinen, niin mieto puhdistustuote on paikallaan. Misellivesiä suosivat voivat käyttää misellivettä kasvojen pyyhintään, muista kuitenkin huuhdella kasvot tämän jälkeen vielä vedellä. Hyviä hellävaraisia misellivesiä ovat mm. *Bioderman Sensibio H20 ja *Verso Skincare Micellar Water. Itse suosin eniten aamupuhdistuksesta *Paula's Choicen Resist Optimal Results Hydrating Cleanseria ja *CeraVen Foaming Cleanseria. Puhdistajat ovat hyvin erilaisia koostumukseltaan. Paula's Choice on kermainen ja voidemainen, kun taas CeraVe on vaahtoavan geelimäinen. Molemmat puhdistavat hyvin, mutta eivät jätä ihoa kiristäväksi. Onkin makuasia kumpaa suosit. Itse menen aamuisin sen päivän fiiliksellä. Iltapuhdistus onnistuu samoilla tuotteilla, mutta silloin kannattaa tehdä kaksoispuhdistus ja valita ensimmäisen vaiheen puhdistukseen joko öljy tai balmi, että saat varmasti aurinkovoiteen irti kasvoilta. Hyviä tuotteita tähän ovat *CeraVen vaahtoava Hydrating Foaming Oil Cleanser, sekä *Medik8 Lipid-Balance Cleansing Oil.

Puhdistuksen jälkeen on hyvä keskittyä ihon suojaamiseen. Suosin C-vitamiiniseerumeita, jotka antavat lisäsuojaa iholle aurinkosuojan lisäksi. Eniten käytössä on kaksi hyvin samanlaista tuotetta *Paula's Choice C15 Super Booster ja *SkinCeuticalsin C E Ferulic. Jopa tuotteiden koostumukset ovat lähes identtisiä. Sen sijaan SkinCeuticalsin tuote on luultavasti ainoa markkinoilla oleva C-vitamiinituote, jolla on dataa ja tutkimustuloksia tuotteen toimivuudesta. Sinä kuitenkin päätät, haluatko pihistää vai panostaa. Molemmat pullot riittävät ikuisuuden, mutta kannattaa huomioida, että Paula'a Choicen tuotteelle luvataan vain 3 kk:n säilyvyys avaamisesta, kun taas SkinCeuticals säilyy vuoden.

Jos haluat iholle lisäkosteutta, on aika lisätä voide ennen aurinkovoiteen lisäämistä. Kannattaa valita jokin kevyt, mutta kosteuttavia raaka-aineita sisältävä tuote. Aurinkosuojan alla toimivia tuotteita ovat *Kiehl's Ultra Facial Moisturizer ja *Dr. Ceuraclen Cica Regen 70 Cream, joka myös rauhoittaa ihoa tehokkaasti.

Aurinkosuoja on asia, joten ei yksinkertaisesti voi kesällä unohtaa. Jos vietät koko päivän sisällä ja et hengaille ikkunan edessä pitkiä aikoja, silloin ei aurinkovoidetta tarvita, mutta muissa tapauksissa muista levittää voide aina. Meikin alle kaksi voidetta on ylitse muiden. *Dermalogican Invisible Physical Defence SPF 30 on nopeasti saavuttanut suosikin aseman fysikaalisista suojista. Kevyeen ja nopeasti imeytyvään koostumukseen oli helppo rakastua, vaikka hinta on korkeahko. Olen kuitenkin usein sanonut, että voin hyvin panostaa kasvoille laitettaviin aurinkosuojiin enemmän kuin vartalolle levitettäviin. Toinen suosikki useamman vuoden on ollut *Elizabeth Ardenin Prevage City Smart Broad Spectrum SPF 50, jossa on pieni sävy. Tämä näyttää iholla yksinäänkin tosi hyvältä ja laitan lisäksi vain hivenen peitevoidetta ja puuteria kiilteleviin kohtiin. Tuotteessa on erittäin ohut ja miellyttävä koostumus, joka myös kosteuttaa ihoa, ei tunnu rasvaiselta, eikä tahmealta.

Illalla puhdistuksen jälkeen tykkään kesäaikaan käyttää *Bioeffectin EGF seerumia, joka tuo iholle kunnon kosteusboostin. En ole vielä löytänyt tuotetta, jolla saisi yhtä paljon kosteutta iholle kuitenkin seerumimaisella koostumuksella. Levitän tuotteen aina kosteahkolle iholle, jolloin se ei jätä lainkaan nahkeaa pintaa, jonka kanssa moni on tuskaillut. Toimii myös retinolin alla, jos sellaista käytät. Pieni pullo riittää koko kesän, vaikka käyttäisin sitä joka ilta. Koska EGF-seerumi on todella kosteuttava voi yövoiteena käyttää kevyehköä voidetta, joka tuntuu paksuja voiteita miellyttävämmältä iholla, varsinkin hellekausina. Molemmat päivällä käyttämäni voiteet sopivat hyvin käytettäväksi tällöin myös yöllä. Joten, et tarvitse ihonhoitorutiiniisi useita eri tuotteita. Kesäihonhoidossa on vain yksi teema – "Keep it simple".Miten hoidat ihoasi kesällä?


Kuvat: Pexels

 1. Kesäisin vältän kaikkia kuorintajuttuja, lisään kosteuttavia voiteita ja seerumeita ja suojaan tietysti ihoni aurinkovoiteella, siinäpä nuo minun ihonhoitojuttuni.
  Ihanaa sunnuntaita sinulle Jonna <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On muuten totta, että jännästi just kesällä iho ei kyllä välttämättä kuorintoja tarvitse.

   Ihanaa viikonloppua Outi. ❤️

   Poista
 2. Hyviä vinkkejä taas kerran! Mulla vaihtuu tuotteet kesällä aina hieman kevyempiin ja toki tulee aurinkosuojaa käytettyä myös ihan eri tavalla kuin talvella. Tällä hetkellä mun iho on edelleen kuitenkin jossain murrostilassa, kun välillä se kuivuu täysin ja toisena hetkenä puskee näppyjä, joten tää kesä mennään varmaan itselleni vähän poikkeuksellisin ihonhoitorutiinein.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla.

   Sulla varmasti hormonit vaikuttaa ihoon vielä pitkään. Ei välttämättä tiedä mitä mikäkin päivä tuo tullessaan. Jostain luin, et vasta imetyksen päätyttyä iho alkaisi olla ennustettavampi.

   Poista
 3. Paljon kevyemmin tulee ihoa hoidettua kesällä. Nyt mökillä asuessa kosmetiikan käyttö on aika minimaalista kotioloihin verrattuna eikä iho tarviikaan samallalailla hoivaa kuin talvella, etenkään kun en edes täälllä juurikaan meikkaa. Oon käyttänyt EGF-seerumia pari pulloa ja se oli kyllä kosteuttavaa <3
  Aurinkoisia kesäpäiviä Jonna <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Egf-seerumi on ihan paras. Mulla onkin tulossa postaus kesän lempituotteista Bioeffectiltä. 👌

   Samaa sinne Maikku. ❤️

   Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives