Näin hoidan ihoani kesällä

*Sisältää mainoslinkkejä, tuotteet omia

Sairaslomani vuoksi olen ollut viimeiset viikon kotona. Silloin kun olen tehnyt meikin, se on ollut lähinnä hiven peitevoidetta, puuteria, huulikiilto, ripsiväri ja pientä kulmien piirtelyä. Ajattelin, että nyt olisi hyvä hetki koittaa todella minimalistista ihonhoitorutiinia tutuilla hyväksi havaitsemillani suosikkituotteilla. Tarkoitus oli, että ihonhoito olisi tehokasta, vaikka käytössä on vain muutama tuote. Olen jo puolentoista kuukauden ajan mennyt erittäin pienellä tuotemäärällä. Luulin, etten voisi saada enää ihoani paremmaksi, mutta niin on käynyt. Olen täysin ihastunut tähän yksinkertaiseen ihon hoitamiseen, joka ei vie aamulla minuutin verran ja illalla toisen lisää. En silti toista päivästä toiseen samaa vaan varioin muutamalla tuotteella ihonhoitorutiinia fiiliksen mukaan. Jokaisella käyttämälläni tuotteella on pitänyt olla jokin funktio ja varsinkin ikääntyvää ihoa auttavia vaikutuksia. Ihon kuntoon on varmasti vaikuttanut myös hyvät yöunet, joista ei sairasloman aikana ole tarvinnut pahemmin tinkiä. Ei edes kuumalla, koska saimme vihdoin ostettua ilmastointilaitteen helpottamaan kuumia kesäöitä. Onneksi, sillä lihasmuistissani on vieläkin viime kesän unettomat yöt, joita nukuin sitten syyskuussa kesälomallani pois. Uni on parasta ja vieläpä ilmaista ihonhoitoa mitä voit ihollesi antaa.


Aloitan aamun huuhtelemalla kasvot haalealla vedellä. Taputtelen kasvot kuivaksi, koska levitän C-vitamiinituotteen aina kuivalle iholle. Käytössäni on ollut *SkinCeuticalsin C E Ferulic, jonka hinta kirpaisee, mutta kaikista kokeilemistani C-vitamiiniseerumeista tämä on tehokkain. Tykkään lisäksi koostumuksesta, joka on iholla kosteuttavan tuntuinen. Tämän jälkeen lisään aurinkosuojan. Aurinkosuojan olen valinnut niin, että niissä olisi mahdollisimman paljon myös ihonhoidollisia vaikutuksia suojan lisäksi. *Sensain Silky Bronze Cellular Protective Cream for Face spf 50 on ollut suokkini jo vuosia. Ohut ja ylellinen aurinkosuoja ei kirvele silmiä ja levittyy iholle kuin silkki. Ei jätä tahmeaa pintaa. Tuoksukin on sopivan mieto. Sisältää niasiiniamidia, kosteuttavaa hydrolosoitua silkkiä ja muita ihoa hoitavia raaka-aineita suojan lisäksi. Sensain lisäksi olen käyttänyt aurinkosuojana *Bioderman Cicabio SPF50+ aamuina, jolloin iho on tuntunut kuivemmalta. Varsinkin kuivalle ja herkälle iholle loistava aurinkosuoja. Tämä tuoksahtaa iholla hivenen rautaiselta, mutta tykkään siitä miten hyvin voide suojaa ja kosteuttaa samaan aikaan. Tuotteeseen on lisätty antibakteerisia ominaisuuksia, joten se auttaa myös ihoärsytyksiin. Auttaa ihoa suojautumaan hyperpigmentaatiota vastaan. Jättää iholle kauniin hehkuvan pinnan. 

Iltaisin puhdistan kasvot kahteen kertaan mielestäni parhaalla puhdistustuotteella *Paula's Choice Resist Optimal Results Hydrating Cleanserilla. En edes viitsi laskea montako kertaa tuote on täällä esiintynyt, mutta monta. Hellävarainen ja silkkinen koostumus pesee ihon puhtaaksi, mutta samalla se suojaa ja ravitsee ihoa. Sopii hyvin myös silmämeikin puhdistukseen. Tämä ei ole mikään elämyspuhdistaja, mutta arvostan sen hyviä ominaisuuksia sitäkin enemmän. 

Vaikka voin käyttää nykyään retinolia vaikka joka ilta, haluan ihan tietoisesti pitää pari päivää viikossa, että pidän siitä taukoa. Taukopäivien pitäminen ei vaikuta mitenkään tuotteen tuomiin tuloksiin, varsinkin, kun retinoli on ollut käytössäni säännöllisesti kohta pari vuotta. Pääsääntöisesti olen käyttänyt retinolina *Paula's Choicen 1% Retinol Treatmentia. Emulsiomainen seerumi on tehokas, mutta siihen on lisätty ainesosia, jotka tukevat ihoa ja siten estävät mahdollista retinolin aiheuttamaa ihoärsytystä. Purkki riittää useampia kuukausia, koska retinolin kanssa on tärkeää, ettei sitä annostele turhaan liikaa. Herneenkoinen nokare riittää koko kasvoille. Kannattaa varoa huulten- ja silmänympärysihoa. Itse suojaan alueet vaseliinilla ennen levitystä. Jokin aika sitten ostin kokeilupakkauksen *Paula's Choice Resist Barrier Repair Moisturizeria ja ihastuin siihen välittömästi. Täysikokoinen on jo kaapissa. Jos ihosi on todella herkkä ja haluat kuitenkin koittaa retinolin käyttöä, tämä on loistava tuote aloittaa. Kyseessä on kosteusvoide, joka sisältää retinolia, mutta paljon vähemmän kuin tehokas Retinol Treatment. Kosteusvoiteessa on helposti imeytyvä silkkinen koostumus ja retinolin lisäksi se sisältää mm. peptidejä, ihoa rauhoittavaa lakritsijuuriuutetta ja kosteuttavaa skvalaania. Voiteen käyttö mahdollistaa sen, että illalla erillistä kosteusvoidetta, eikä mitään muuta tuotetta tarvita, sillä tässä on kaikki. Puhdistuksen jälkeen voide vain kuivalle iholle ja valmista. Sen sijaan Retinol Treatmentin päälle lisään aina erillisen kosteusvoiteen, koska se on selvästi kuivattavampi. Olen ollut jo pitkään ihastunut *Peter Thomas Rothin Peptide 21 Lift & Firm Moisturizeriin. Tämä pakattiin aiemmin pumppupulloon (kuvissa), mutta uusi pakkaus on valitettavasti purkki. Tavallaan pidän tätä huononnuksena, mutta ymmärrän valmistajan kantilta tällä kertaa asian. Voide on koostumukseltaan paksuhkoa, mutta liukuvaa. Alussa pumppua oli vaikea saada toimimaan. Jouduin aikoinaan avaamaan ja ravistamaan pulloa, että tuote vihdoin alkoi tulemaan pumppuun. Tämän jälkeen se on toiminut hyvin. Tuoksuton voide on sisällöltään sellainen, ettei vastaavia ole markkinoilla. Ihoa siloittavaan ja kosteuttavaan voiteeseen on pakattu peräti 21 erilaista peptidiä. Näiden lisäksi voiteesta löytyy glyseriiniä ja jojoban siemenöljyä. Voide sopii mielestäni ihan kaikille.

Iltoina jolloin en käytä retinolia, olen laittanut iholleni *Bioeffectin EGF Serumin. Se riittää yksinään kosteuttamaan tarpeeksi. On tärkeää levittää tuote kostealle iholle, jolloin sen kosteuttava vaikutus toimii parhaiten. Tällöin seerumi imeytyy ihoon paremmin. Olen käyttänyt tuotetta myös silmänympärysiholle silloin, kun käytössäni on ollut pelkästään retinolia sisältävä kosteuvoide. Muina iltoina olen levittänyt silmänympärysiholle Peter Thomas Rothin  kosteuttavan voiteen.


Oletko yksinkertaistanut ihonhoitoasi kesällä?

  1. Muiden ihonhoitorutiineista on aina hauska lukea! Ihanan yksinkertainen tämä sun rutiini<3 Mulla on edelleen oman ihoni hoito vähän hakusessa, mutta toi sun postauksen alussa mainitsema unen tärkeys ihonhoidon kannalta oli myös hyvä muistutus itselle, kun näiden "ongelmien" kanssa kamppailen. En nimittäin todellakaan saa riittävästi unta tällä hetkellä, mutta aikanaan sekin varmasti korjaantuu! Paula's Choicea mun pitäisi ihan oikeasti lähteä kokeilemaan, säkin olet niin montaa brändin tuotetta kehunut :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä olen ihan rakastunut todella simppeliin rutiiniin. Mua ei haittaa käyttää paljonkin aikaa, mut iho voi niin hyvin, kun pitää homman simppelinä, et tuskin tuun koskaan ihan entisenlaiseen palaamaan. 😍

      Suosittelen tosi lämpimästi just PC:n tuotteita, jos ihossa on ongelmia. ❤️

      Poista
  2. Mielenkiintoista lukea vaikka meillä on vähän eri tuotteita aina käytössä :) se on kyllä totta että uni on tärkeää, aina haaveilee myös siitä että aamuisin ehtisi rullata silmänalusia ja käyttää naamioita...noh, ehkä lomalla sitten :DD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ainakin omalle iholle just se uni tuo kaikista isoimman vaikutuksen. Heti tulee jotain ongelmaa, jos unet jää pitkäksi aikaa niin ja näin. 🙄

      Mäkin nukuin viime kesälomalla kaikki kesän univelat. 😅

      Poista
  3. Minä olen ollut kotosalla myös jo viikon ja aika minimissä on ollut tuotteet joita olen käyttänyt. Huomenna pitää vähän panostaa, kun perjantaina pitäisi jo uskaltautua ulos täältä kodista ja mennä kynsihuoltoon :)
    Ihanaa keskiviikkoa sinulle Jonna <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti pääset nyt nauttimaan loppu lomasta kunnolla. ❤️

      Poista
  4. Olen yksinkertaistanut jo aikaa sitten ja välillä laitan aamuin illoin vain geeliytetyn hoitonesteen, silmänympärysvoiteen ja öljyn. Ihoni on tottunut tähän niin kivasti ettei muuta kaipaisi. Mulla on kyllä muitakin suosikkituotteita, joita käytän vaihtelevasti kuureina. Nyt esimerkiksi ennen ja jälkeen Kreikan-matkan tein oikein perusteellisen kasvohoidon kotona, kuorinnan, naamion, silmänympäryshoidon ja muut. Onneksi ihoni kestää jo hyvin tuotteiden vaihtamistakin ja olen miettinyt että ehkä se kun hoidin pitkään pre- ja/tai probioottisilla tuotteilla, sain varmasti suojamekanismin kuntoon.
    Kivoja kesäpäiviä! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Matkan jälkeen tosiaan kannattaa sekä ennen että jälkeen oikein extra hemmotella ihoa. Teen kanssa aina samoin. 😍
      Samaa sinne. ❤️

      Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives