Ihonhoito syksyllä

*Sisältää mainoslinkkejä

Syksy on täällä, halusimme tai emme. Itse en ole syksyihmisiä, rakastan syyskuuta, joka on vielä loppukesä. Se viimeinen kuukausi, kun kesän voi vielä toisina päivinä etäisesti ilmassa aistia, vaikka luonto valmistautuu syksyyn. Lokakuu ja marraskuu ovat kuukausia, jotka ovat joka vuosi vaikeita. Se ääretön pimeys mikä alkaa lokakuun loppupuolelta, eikä maassa ole lunta, on sietämätöntä. Tiedän, että toiset taas pitävät juuri tästä ajasta.

Syksy asettaa tietenkin omat haasteensa myös ihonhoitoon. Se voi näkyä iholla kiristelynä ja kauheutena. Tämä ei ole ihme, sillä onhan syksyn ilmastolliset haasteet melkoiset. Lämmitykset ovat sisällä päällä, joten ulkoilman ja sisälämpötilan ero voi olla melkoinen. Lämmin sisäilma myös kuivattaa huoneilman ja siihen reagoi myös iho. Puhumattakaan tuulesta, mikä tälläkin viikolla on useampana päivänä puhallellut melkoisella voimalla. Syksyllä ihon kosteustasapaino järkkyykin helposti, myös meillä, joiden iho on muuten hyvässä kunnossa. Siksi kiinnitänkin syksyllä erityistä huomiota muutamiin juttuihin.


Jos kesällä saatoin välillä tyytyä yhteen kerrokseen hoitonestettä, syksyllä otan välittömästi kerrostamisen takaisin käyttöön. Varsinkin aamuisin kosteuttavan hoitoveden kerrostaminen kolmesti tekee iholle ihmeitä hyvinkin nopeasti. Lisäksi meikki näyttää aina paremmalta hyvin kosteutetun ihon päällä.

Panosta: *Bioffect EGF Essence 86,90 €

Kosteuttavat seerumit ovat hoitovesien lisäksi tietenkin oiva apu ihon lisäkosteuttamiseen. 

Pihistä: *Mizon Collagen 100 28,90 €

Jos ihosi kärsii lämpötilojen vaihtelujen aiheuttamasta karheudesta, silloin öljyseerumi voi olla parempi vaihtoehto kuin perinteiset seerumit. Jos öljyt eivät ole sinun juttusi, yöksi voi laittaa vaikuttamaan yönaamion, joita käytän ahkerasti syksyllä ja varsinkin talviaikaan.

ÖLJYT


YÖNAAMIOT


Syksyllä ei kannata unohtaa tehotuotteita, erilaiset ihokuurit ovatkin loistava tapa hemmotella ihoa. Ihon karheuteen auttavat myös erilaiset kuorintakuurit, mutta niiden käytössä kannattaa pitää maltti mielessä. Jos ihosi kuivuu liiaksi, lopeta kuuri. Olen kuitenkin kokenut, että nämä kuorintakuurit ovat loistavia palauttamaan ihoa hehkun kesän jälkeen. Retinolin käyttö kuitenkin kannattaa lopettaa näiden käytön ajaksi ja panostaa kosteuttaviin hoitotuotteisiin kuurin ajaksi.



Muuttuuko sinun ihosi syksyllä?

Kuvat: Pexels


  1. Kyllähän se syksy taas ihossa alkoi näkymään. Minulla on itseasiassa myös postaus tulossa aiheesta :D

    VastaaPoista
  2. Kyllä vaan muuttuu. Atooppinen iho ja ja ikää 46v. Kerrostan hoitovettä ja rauhoittavaa seerumia ja tuhdimpaa kosteusvoidetta tai yönaamiota. Dermalocigalla on naamio, jonka voi jättää meikit alle ja välillä sekin on tarpeen. Kiva kun laitoit pihistä ja panosta vaihtoehdot.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hoitoveden kerrostus on kyllä parasta mitä iholle voi tehdä. Lisää kosteutta ilman paksua kuormaa. Kiitos Dermalogica-vinkistä, kuulostaa jännältä tuotteelta.

      Kiva juttu, et pihistä ja panosta oli hyvä idea. Koitan tehdä jatkossakin näin. Laitan aina vain tuotteita, joita itse olen käyttänyt, joten välillä on vaikeaa saada edullinen ja kallis vaihtoehto, jotka vastaisivat toisiaan.

      Kivaa viikkoa.

      Poista
  3. Kiva ja hyödyllinen postaus! Kyllä se syksy näkyy kuivuutena. Ja masentuneena olotilana, vihaan näitä pitkiä pimeitä, sateisia päiviä. On tosi yksinäinen olo ja huomaan ettei huvita mennä edes ulos :/ masentaa pelkkä ajatuskin että tätä paskaa on taas huhtikuuhun asti luvassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, jos oli hyötyä. 😄

      Puit suorasti fiilikset mitä mulla on myös tästä syksystä. Kunpa voisi nukkua vaan tän ohi. 😂 Mulla tosin yleensä vähän helpottaa, jos tulee lunta, koska se vähän valaisee.

      Poista
  4. Kyllä todellakin muuttuu. Heti kun syksyn säät alkavat, iho alkaa helposti kutista kuivuudesta. Meillä onkin koko perheelle hyvät perusrasvat käytössä ja minä vielä laittelen kasvoille erilaisia öljyhoitoja.
    Ihanaa sunnuntaita sinulle Jonna <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmasti teillä joilla on muutenkin kuivahko iho niin tää syksy on vaikeaa aikaa. 😔

      Kivaa viikkoa Outi. ❤️

      Poista
  5. Kyllä näkyy ihossa! Mie luulin hoitavani ihoani ihan ok hyvin, mutta nyt on taas pandasilmät ja atopia puskee päänahassa ja kaulassa ja posket on ihan rosoiset. Hätäpäissäni ostin meidän lähikaupasta tuon Mossan Vitamin Cocktailin. Tämä on mun ensimmäinen Mossa kokeilu ja uteliaana luin myös sun aikaisemman tekstin Mossa tuotteista! :) Hintaansa nähden olen ihan tyytyväinen, mutta vaikka siinä luki thirsty skin, niin ei riitä tippa tai kaks vaan lotraan sitä kyllä ihan kunnolla ja useita kertoja :D Rutiinien uudelleen tsekkaus, jospa tästä nyt lähtisi helpottamaan edes kasvoilta ilman lääkevoiteita :D Aurinkoista syksyä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi atopian puhkeaminen tähän aikaan on takuulla yleistä, jos kesä on ollut rauhallisempi.

      Mossan öljy on tosiaan varmasti kevyimmästä päästä. Kannattaa vaikka rinnalla käyttää voidetta, joka sisältäisi Omega-rasvahappoja. Esim. Paula's Choicen vaaleansinisessä Omega-sarjassa on tällainen. Esseltä löytyy myös omegavoide - pakkaus, joka on hivenen arvokkaampi, mut se on pelastanut mun ihon monena talvena, kun ihoni kärsi pintakuivuudesta. Voiteita on kolmea eri "vahvuutta". Niistä löytyy täältä blogistakin juttuja, hakusanaksi Esse. Mut PC on edullisempi. 👍

      Samaa sinne! 🍂

      Poista
  6. Hyviä pointteja, minäkin kerrostan hoitonestettä aamuin illoin ja iltaisin lisään iholle tipan, pari öljyseerumia. Ihanaa lokakuuta Jonna <3

    VastaaPoista
  7. Hyviä tuotevinkkejä.

    Kyllähän iho tarvitsee kylmien ilmojen tullessa enemmän hoitoa kuin kesällä. Nyt huomaan ekaa kertaa - taitaa olla noiden rankkojen syöpähoitojen tulosta - että iho on mennyt todella kuivaksi, siis pinnaltaan rutikuivaksi. Nyt olen pärjännyt Cliniquen tuotteilla, mutta edelleen mietin, jos jostakin vielä kosteuttavampaa löytäisi. Taitaa olla toiveajattelua.

    Saakohan tuota Holika Holikan hoitonestettä vielä jostakin? Mulla jäi sitä pari pulloa Irlantiin joidenkin muiden tavaroiden mukana. Ehkä saan ne mukanani Saksaan muuttaessa, niin tilanne helpottuu. Ostaisin nyt kyllä lisääkin, sillä sitä kuluu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Höh, sullahan olikin tuossa Elevenin linkki...kylläpä sitä on joskus silmätön :)

      Poista
    2. Joo Elevenilta löytyy. 😀 Ennen sai ihan Prismastakin, en tiedä olisko Cittarissakin. Mut nyt en oo hetkeen noissa siihen törmännyt. 😑

      Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives