Riemann P20 – Aurinkosuoja, jota ei tarvitse lisätä?

*Sisältää mainoslinkkejä

Monen mielestä aurinkosuojakausi on jo ohi, mutta ei täällä. Olen käyttänyt aurinkosuojaa ympäri vuoden jo muutaman vuoden ajan. Kesällä blogissa olikin juttua siitä, että miksi näin.

Minua on kiehtonut jo pitkään *Riemannin P20 aurinkosuojat. Ai miksi? Koska brändin lupaukset aurinkosuojistaan ovat aika poikkeuksellisia. Enkä oikein tiedä, mitä ajatella niistä. Joten päätin kokeilla itse. Brändi esim. väittää, että kliinisissä tutkimuksissa tuotteen suojavaikutus pysyisi peräti 10 tunnin ajan tai vastaavasti 4x20 minuutin uintikertaa. Eli jos et kummemmin hikoile, hankaa pyyhkeellä tai et käy uimassa, riittää, että levität suojan aamulla, eikä sitä tarvitse lisätä koko päivän aikana. Juuri kun meille on painotettu, että aurinkosuojaa pitää lisätä parin tunnin välein. Pakkauksessa valistavasti kerrotaan, että ethän vietä auringossa pitkiä aikoja, vaikka oletkin käyttänyt aurinkosuojaa. Pyydetään välttelemään myös keskipäivän aurinkoa. Ohjeet, jotka ovat todella positiivisia. Oletko muuten koskaan miettinyt, tuleeko vielä joskus aurinkotuolien viereen samanlaisia varoituksia kuin mitä tupakka-askien kyljissä on? Taitaisi olla niin huonoa bisnekselle, että tätä saamme odottaa. Monet meistä kuitenkin tänä päivänä yhä enemmän tiedostaa, että aurinkopedeissä makailu ei ole järkevää, mutta teemme sitä siitä huolimatta kuitenkin. Riski, jonka olemme valmiita ottamaan, mutta kuinka kauan?

Netin ihmeellisestä maailmasta voi lukea paljon ihmisten kokemuksia, miten he eivät ole koskaan palaneet, kun ovat käyttäneet Riemannin aurinkosuojaa, vaikka muilla suojilla tätä on tapahtunut. Monet lapsiperheet rasvaavat aurinkolomalla lapset hotellilla, jonka jälkeen ei sen kummenkin tarvitse päivän aikana lutrata aurinkosuojan kanssa (jos koko päivä ei mene vedessä), jonka moni kokee hankalaksi. 


Nappasin P20 purkin mukaan apteekista ennen Rodoksen lomalle lähtöä, koska olin utelias. Käytän kasvoilla aina minimissään SPF30, mutta useimmiten SPF50 suojia. Päädyin kuitenkin ostamaan vartavasten kasvoille tarkoitetun SPF30 suojan. En vietä lomalla aikaa aurinkotuolissa ja uimassa ollessa en yleensä kastele kasvoja. Joten tehokkuus punnittiin lähinnä siinä, miten aurinkosuoja toimii, kun kävelen ulkona paahteessa pitkiäkin aikoja päivän mittaan. Myönnän, että olen huono käyttämään hattuja, joten kasvot altistuvat auringolle enemmän kuin tahtoisin. Koitan parantaa tässä asiassa... Kävellessä välillä saattaa hieman hikikin kasvoille tulla, joten vedenkestävyys ei ole koskaan pahitteeksi.

Pumppupullo on näppärä. Tuote on väriltään kellertävää ja koostumus emulsiomaista. Tuotteeseen ei ole lisättyä tuoksuja, mutta siinä on hivenen lääkemäinen vivahde, joka tosin katoaa nopeasti levityksen jälkeen. Koostumus on erittäin miellyttävää. Tuote levittyy iholle pehmeästi ja imeytyy nopeasti. Ei jää valkeaksi, eikä tahmeaksi. Jättää puolihimmeän pinnan, joten sopii monen iholle, koska ei ole liian rasvainen, mutta ei liian kuivattavakaan. Sisältää mm. kosteuttavaa skvalaania. Toimii meikin alla. Suoja on kemiallinen, joten ennen auringolle altistumista olisi hyvä antaa tuotteen vaikuttaa 15 minuutin ajan.

Tein niin, että levitin aurinkosuojan aamulla kasvoille aamulla yhdeksän maissa ennen aamupalalle menoa. Jolloin se sai sisätiloissa rauhassa vaikuttaa aamupalan ajan. Tykkään lomilla levittää lisäksi aurinkosuojan päälle vielä Jane Iredalen puuterisen mineraalisuojan SPF30 ja niin tein nytkin. Tämän jälkeen en lisännyt kasvoilleni koko päivänä enää mitään suojaa. Miten kävi?

En palanut. Iho ei punoittanut päivien jälkeen vaan suoja toimi. Yhdentoista päivän ja tuntikausien kävelyiden jälkeen kasvoillani oli juuri ja juuri havaittavaa hyvin pienoista päivetystä. Mikään aurinkosuoja ei tätä estäkään, mutta en todellakaan ollut ruskettunut, mikä oli loistava asia. Tykästyin aurinkosuojaan niin paljon, että tästä lähtien se tulee olemaan kosmetiikkakaappini vakiotuote. Alemmalla suojalla saa miellyttävän koostumuksen, silti tinkimättä kunnon suojasta, joka kesti kuin kestikin koko päivän. Toki omalla kohdalla puuterinen suoja ikäänkuin sinetöi vielä tuotteen kasvoille ja antoi tehokasta lisäsuojaa. Yksi purkki kesti koko loman ja toin sen kotiin, koska tuotetta oli vielä paljon jäljellä. Pitkässä juoksussa aurinkosuoja on todella budjettiystävällinen valinta paljon ulkoileville.

Ainesosat:Aqua Diethylamino Hydroxybenzoyl Hexyl Benzoate, Octocrylene, Homosalate, Dibutyl Adipate, Butyl Methoxydibenzoylmethane, Cetyl Dimethicone, Cetearyl Alkcohol, Potassium Cetyl Phosphate, Glycerin, Undecane, C8-22 Alkyl, Acrylates/Methacylic Acid Crosspolymer, Diethylhexyl Butamido Triazone, Tridecane, Phenoxyethanol, Propyl Alcohol, Hydroxyethyl Acrylate/Sodium Acryloyldimethyl Taurate Copolymer, Benzoic Acid, Squalane, Caprylyl Glycol, Disodium EDTA, Dehydroacetic Acid, Ethylhexylglycerin, Polysorbate 60, Tocopherol, Helianthus Annuus Seed Oil.


Oletko käyttänyt Riemannin P20 aurinkosuojia? Mitä pidit?

*Riemann P20 Face SPF30 18,90 € 

*Jane Iredale Powder Me SPF30 50,30 €

  1. Asian vierestä: mikä on kantasi esim Profhilon tapaisiin esteettisiin hoitoihin? Mielenkiinnosta kyselen. Olen itse samaa ikää luokkaa kuin sinä. Aihe on tabu, mutta uusia hoitoloita nousee kuin sieniä sateella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole tainnut ikinä puhuakaan kantaani näihin, joten kiva, että kysyit. 🙂

      Omasta puolestani ihmiset saavat tehdä itselleen mitä haluavat, jos heille tulee siitä parempi olo. Minulla on tuttuja, jotka näitä ottavat ja mikäpä siinä. 🙂

      Haluaisin kuitenkin herätellä aina ensin miettimään, miksi omakuva on itselleni niin hankala, että lähden tekemään näitä? Onko se yhteiskunnan paine vai jokin muu? Ymmärrän, että joku voi kärsiä arpeutuneesta ihosta niin paljon, että hakee näistä apua. Aihe on tosi mielenkiintoinen ja monitahoinen. Haenhan minäkin nuorekkaampaa ihoa käyttämällä retinolia ja syömällä sisäisesti erilaisia valmisteita.

      Haluaisin silti, että ihmiset tiedostaisivat näiden injektioiden riskit myös nykyistä paremmin. Turvallisin tapa saada kimmoisampi iho, on käyttää retinolia, jos vain iho sitä sietää.

      Tästä päästään sitten siihen, että minulle ei ole tehty pistoshoitoja ja näillä näkymin en ole sellaisia koskaan ottamassa.

      Luulen, että yhteiskunnan paine siihen, että naisten täytyy näyttää nuorelta, on johtanut siihen, että yhä useampi kääntyy näiden puoleen, koska ihon hoidolla ei samanlaista tulosta saa. Siksi hoitoloita nousee kovaa vauhtia pystyyn. Saahan tämä aika paljon ajattelemaan sitä, miten oudossa ympäristössä elämme. Vanheneminen ei ole enää samalla tavalla arvokasta kuin ennen ja ihmiset haluavat muokata itsestään erilaisia.

      Poista
  2. En ole käyttänyt, mutta kuulostaa kyllä unelmatuotteelta tällaiselle, joka työn puolesta viettää aikaa ulkona paahteessa useita tunteja päivässä.
    Laitoin nimen ylös...kevättä odotellessa :)
    Ihanaa viikon jatkoa sinulle Jonna <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ota ilman muuta apteekista keväällä mukaan, kun käyt. Tykkäät varmasti. 👍 Kuulen sit ens kesänä mielelläni sun mielipiteen tästä, koska sulla on päivittäin töissä aika ääriolosuhteet. 😅

      Samaa sinne Outi. ❤️

      Poista
  3. Itse käytän päivävoidetta jossa on suojakerroin, mutten kyllä tiedä miten hyvin se suojaa koko päivän ajan. Oli minulla kesällä vielä toinen tuote, jota levitin myöhemmin päivän aikana. Välttelen aina aurinkoa, jos vain mitenkään pystyn, en hae rusketusta ja olen nykyään vähän liian tietoinen auringon haitoista.
    Mutta tuon sinun kokemuksen perusteella Riemann toimii! Kuulostaa erittäin hyvältä tuotteelta, voisin käyttää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama täällä, välttelen niin paljon kuin pystyn. Kadullakin menen aina varjon puolelle, jos mahdollista. 😀 Tykkään tästä siitä, että jos ei lillu vedessä koko päivää,, tätä ei tarvi lisätä, kun aamulla laittaa. Kuinka helppoa ja riittoisaa. 😍

      Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives