28.8.2013

Helppo mustikka-puolukkapiirakka


Helppo mustikka-puolukkapiirakka

Pohja:

100 g sulatettua voita tai margariinia
3/4 dl sokeria
1 muna
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:

2 dl mustikoita
2 dl puolukoita
1 dl maitoa tai kermaa
2 dl maitorahkaa
1/2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 muna 

Laita uuni kuumenemaan 200°C. Voitele piirakkavuoka. Sekoita kaikki pohja-ainekset tasaiseksi massaksi ja taputtele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Kaada pohjan päälle marjat. Sekoita täytteen ainekset ja kaada tasaisesti marjojen päälle. Jos pidät puolukan makua kirpeänä, voit nostaa sokerin määrää. Itse pidän kirpeämmästä, joten 1/2 dl sokeria riittää hyvin. Paista uunin alatasolla 30-35 min. Anna jäähtyä, jos maltat ja nauti! Lisukkeeksi käy vaniljakastike -tai jäätelö.



6 kommenttia:

  1. No on kyllä helppo! Pakko kai tämä on joskus testata.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tunnissa oli jo piirakkaa suussa. Joten nopeaankin makean nälkään tai yllätysvieraille. :)

      Poista
  2. Kiitos herkullisesta ohjeesta :). Olen tehnyt hyvin samanlaista mustikkapiirakkaa, mutta kermaviilillä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se käy varmasti myös hyvin, enkä näe mitään estettä käyttää tähän mitä marjoja itse haluaa. Säätelee sitten sokeria marjojen kirpeyden mukaan.

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Hyvää, varsinkin seuraavana päivänä!

      Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown