Maailman ihanin vaniljatuoksu


Olen aina ollut kukkais-hedelmäisten tuoksujen ystävä, mutta olen silti alusta asti lämmennyt myös makeammille tuoksuille, varsinkin niille joissa on vaniljaa. Olen varma, että jokaiselta tuoksufriikilta löytyy varastosta edes yksi melkein puhtaaksi lueteltava vaniljatuoksu. Oma suosikkini jo reilun kymmenen vuoden ajan on ollut Ligne St. Barthin Vanille West Indies. Ihastuin tuoksuun aikoinaan ensimmäisellä Karibian matkallani, enkä sen jälkeen ole kohdannut omaan makuuni parempaa vaniljatuoksua. Parina viime vuotena Ligne St. Barthin tuoksu on kuitenkin alkanut tuntumaan jotenkin liian tuhdilta ja "äitelältä" varsinkin kesäaikaan ja aloinkin haaveilemaan jostain hivenen monimuotoisemmasta ja ehkä jopa raikkaammasta versiosta. Sellaista ei vaan tullut vastaan. 

Kunnes...

Olin vuoden alussa Atelier Colognen lanseeraustilaisuudessa Helsingin Stockmannilla. Siellä minulle tuli mahdollisuus haistaa ensimmäisen kerran brändin Avant Garde -sarjan Vanille Insensée -tuoksua*


Ensireaktioni tuoksuun oli hämmentynyt, mutta samalla se oli myös rakkautta ensinuuhkaisulla. Hämmästystä herätti se, että mitä ihmettä, miten tämä voi samaan aikaan tuoksua raikkaalle ja vaniljalle? Todella harvinainen combo: sitrusta ja vaniljaa. En päässyt millään yli siitä, että tuoksu oli samaan aikaan raikas, mutta kuitenkin vaniljaisen makea. Nuuhkin ja nuuhkin ja ajattelin, että tätä on pakko kokeilla omalle iholle. Onneksi sain siihen tilaisuuden, sillä sain tuoksun maahantuojalta testattavaksi. Olen elänytkin siitä lähtien vaniljakylvyssä. 

Vanille Insenséen alkutuoksussa on vivahteikasta korianteria, sukaattisitruunaa ja limeä. Tuoksun sydän on elegantti: jasmiinia, vetiveriä ja valkohankajäkälää. Pohjalla vaniljaa, tammea ja ambraa. 

Nuottilistasta voisi ajatella, että tuoksuuko siinä sitten vanilja juuri lainkaan? Kyllä tuoksuu ja selvästi alusta asti, vaikka sitä on vasta pohjatuoksussa. Koko tuoksua kantaa vanilja nimensä mukaisesti. Ensimmäiset kaksi tuntia tuoksu on ihollani vaniljainen selkeällä raikkaalla sitruksisella vivahteella. Tämä vaihe on kuin sitruunainen-vaniljamarenkikakku. Tämän jälkeen se muuttuu hienostunemmaaksi ja erotan joukosta jasmiinin ja puisia vivahteita, tässä vaiheessa sitruksisuus katoaa. Oltuaan iholla kahdeksan tuntia, haistan pehmeän vaniljan ja pehmeitä metsäisiä vivahteita. Tässä kohtaa tuoksu on muuttunut jo aikoja sitten ihotuoksuksi. Jos laitan tuoksua aamulla, enkä käy illalla suihkussa, haistan vaniljan ranteestani vielä aamullakin, jos laitan ranteen nenäni lähelle. Joten puhutaan todella pitkäkestoisesta tuoksusta ainakin itselläni. Tämä ei ole silti tuoksuna sellainen, joka häiriköisi ympäristöä, sillä se elää parin ensimmäisen tunnin jälkeen enimmäkseen ihon lähellä, mutta silti vain yksi suihkaisu riittää. Tykkään juuri eniten tällaisistä tuoksuista, jotka eivät tuoksu muille vasta kuin siinä vaiheessa, jos tulevat ihan lähelle tai halatessa. Oikeastaan olen sitä mieltä, että mitään tuoksua ei pitäisi suihkauttaa niin paljon, että jätät vanan jälkeesi yleisillä paikoilla kulkiessa. Katselen oikeasti kauhulla, kun monet parfyymeistä vloggaavat laittavat omaan nenääni todella voimakastakin tuoksua jopa viisi suihkausta. Johan sellaisella määrällä karkottaa hyttysetkin. :D

Tulen luultavasti jatkossakin talviaikaan käyttämään Vanille West Indiesia, mutta varsinkin keväällä ja kesällä, kun kaipaan jotain lämmittävää ja mieltä nostattavaa vaniljatuoksua, käännyn Atelier Colognen puoleen.


Tykkäättekö vaniljatuoksuista?

*Tuote PR-näyte saatu blogin kautta.



  1. Kuulostaa ihanalta tuoksulta. Tykkään keveistä ja raikkaista tuoksuista. CK:t ovat suosikkejani.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää on samaa aikaan raikas, mutta todella vaniljalainen juuri alussa. :) CK:t ovat oman mieheni lemppareita kesällä. :)

      Poista
  2. Vanilja ei ole ihan mun kärkisuosikkeja tuoksuista. Koen en ehkä himpun verran äiteläksi, mutta jos ei ihan hirveästi suihki menemään, niin kelpaa toki:) Viisi suihkausta on munkin mielestä ihan liikaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää on oikeasti varmasti markkinoiden raikkain vaniljatuoksu, todella erilainen. ^_^En myös oikeasti tajua, miten jotkut laittaa noin paljon, eikö ne muuten haista sitä vai mitä? :o

      Poista
  3. Vanilja on talvisin yes kynttilöissä ja suihkugeeleissä, mutta ei joka päivä. Tämä Atelier Colognen vanilja taas on poikkeava, koska ei ole äklön makea, vaan juuri raikas. Täältäkin löytyy kolme Atelier Cologne suosikkia, mutta vanilja ei päässyt ihan kärkikolmikkoon ja ihan vain siksi, että se tuoksuu miehiseltä omalla iholla, mutta aijai miten ihanalta tämä tuoksuukaan pullossa ja voin kuvitella sun iholla. Tämä onkin taas niitä syitä, että kannattaa laittaa iholle kaupassa tuoksua ennen ostopäätöstä ja odotella yön yli.

    Mutta Atelier Cologne täällä vei tuoksurakkauden aivan uudelle tasolle ja ehdottomasti ovat hienoimmat tuoksut, mitä olen itse ikinä omistanut. <3

    Ihanaa päivää Jonna <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Seuraavan kerran kun nähdään, saat sitten haistaa tätä mun iholta, ei todellakaan ole miehinen vaan makea ja aivan ihana. Luulen, että tolla metsäisyydellä on jotain tekemistä, että muuttuu sun iholla tollaiseksi. :/

      Aurinkoista sunnuntaita Tiia. <3

      Poista
    2. Osaan kuvitella, että tuoksuu sulla juuri sellaiselta ihanalta, kuin tuoksuttaessa pullostakin. <3 Meikäläisellä on outo iho, koska se eräs toisenkin merkin tuoksu alkoi tuoksumaan ihan kummalta. Eli sitruksiset ja hedelmäiset ja kukkaisat tuoksut toimii.

      <3

      Poista
  4. Aikojen alusta asti olen tykännyt vaniljatuoksuista. Ensimmäinen vaniljatuoksunu oli Body shopin vaniljainen ihoöljy. Nyt mä sitten haluan tän tuoksun!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. TBS:n vanilja on kyllä klassikko, en olekaan haistellut sitä pitkään aikaan. :)

      Poista
  5. Tämä tuoksu on ollut omalla toivelistallani jo hetken, mutta en ole vieläkään päässyt käymään Helsingissä, että pääsisin testaamaan ensin. Itse rakastan vaniljaisia tuoksuja, joten odotan mielenkiinnolla, kun pääsen kokeilemaan tätä omalle iholleni. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää on kyllä tuoksu joka pitää ehdottomasti testata ensin iholla. Makean ja raikkaan liitto on todella mielenkiintoinen tuoksun alussa. Vanille Intensee on kyllä tosi mielenkiintoisen erilainen vaniljatuoksu, veikkaan, että tästä voisi tykätä jopa sellaiset, jotka eivät vaniljasta välttämättä muuten niin välitä.

      Poista
  6. Vanilja on tuoksuna yksi mun ehdoton suosikkini ja tätä täytyy ehdottomasti käydä tuoksuttelemassa! Kuulostaa erittäin hyvältä ja uskon, että tykästyihin itsekin tähän :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käy ihmeessä, uskon, että tykkäät. Olin itse aivan hurmiossa, kun nuuhkaisin tätä ekan kerran, se raikkaus joka on alussa samaan aikaan on niin hämmentävää. :D

      Poista
  7. Vanilija on tavallaan todella hyvä tuoksu, mutta mulla on vanilijatuoksuista kokemusta vain YR:n jostain vanhasta tuoksusta, joka oli melko äklö :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo se oli tosi vaniljainen, tää on paljon vähemmän äklö ja kevyempi, juuri tuon raikkauden vuoksi. :)

      Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives