Michel Mercier - takkutukan pelastus?


Muistatte varmaan, kun kerroin teille löytäneeni Tangle Teezerin kaltaisen harjan, sillä erotuksella, että tässä on varsi? Ajatus harjasta jäi kalvamaan mieleeni. Sain blogin kautta Michel Mercierin harjan testiin Escentualilta, jonka asiakas olen ollut jo kohta 10 vuotta. 

Suosittelen kurkkaamaan kaupan valikoimat, varsinkin Clarinsin ja Diorin tuotteet ovat siellä paljon halvempia kuin Suomessa. Esim. Legendaarinen Clarins Beauty Flash Balm Suomessa 45 € Escentualilla 29 €. Diorin viisikot ovat Escentualilla 43 €, kun Suomessa hinta on 67 €.

Minähän olen harja-asioissa vannoutunut Mason & Pearson-tyttö, joten mitä mietteitä tämä harja minussa herätti?


Ensimmäinen reaktio oli: "Onko se näin leveä?!?" Jotenkin netissä olevat kuvat hämäävät (ainakin minua) ja harjaosa näyttää paljon kapeammalta kuin mitä se on luonnossa. Leveyttä sillä on peräti 10 cm:ä.

Harja on kevyt. Se on kovaa muovia ja sisältä ontto. Harja istuu käteen hyvin, mutta kova muovi on kädessä liukas. Keveydestä saan itse "halvan" fiiliksen. Harjassa on 428 muovista harjasta. Harjaksia on 32:a ei pituutta ja 16:ta eri paksuutta ja sijaintia. Harja on tarkoitettu hienoille, hennoille ja helposti takkuuntuville hiuksille, se sopii myös pidennysten -ja peruukkien käyttäjille.

Omat hiukseni ovat ohuet ja hennot, mutta niitä on paljon. Pituutta löytyy lapaluihin asti. Pesun jälkeen ne ovat melkoinen takkukasa, joten hiukseni todella laittavat harjan testiin.

Selvisivätkö takut?


Alkaessani selvittämään kosteita hiuksiani en ainakaan hymyillyt enää samalla tavalla kuin ylläolevassa kuvassa...

Harja takertui hiuksiini kiinni ja selvitystyö oli vaivalloista. Luovutin hiusteni repimisen ennenkuin pääsin edes puoleen väliin päätä ja vaihdoin takaisin rakkaaseen Mason & Pearsoniin. Ei läpäissyt tämäkään harja takkutukka testiäni. Yksi hyvä asia tässä harjassa kuitenkin on. Kuivia hiuksia harjatessa tämä hieroo aivan tajuttoman ihanasti päänahkaa. Pitäisiköhän laittaa mies illalla harjaushommiin?

Harjan voit tilata täältä. Hintaa postikuluineen tulee vähän vajaa 20 €.

Mikä teidän lempiharjanne on?

Harja saatu testattavaksi Escentualilta. Mielipiteet siitä ovat omiani. Jutun linkit eivät ole mainoslinkkejä, enkä saa niiden klikkauksista rahallista korvausta.









  1. Harmi kuulla, ettei tää oikein toiminutkaan! Ainoa asia mitä oon Tangle Teezeriin ajoittain kaivannut, on tuo varsi. Ei oo nimittäin ihan yks tai kaks kertaa kun TT on lentänyt kaaressa kylppärin toiselle puolelle. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha! Mullakin on TT lentänyt välillä kaaressa kylppärin toiselle puolelle. :D

      Poista
    2. Löysin tässä eräs ilta netissä surffaillessa vielä yhden toivon ja maailman kauneimman harjan, mutta siitä on tulossa juttua lisää myöhemmin... Silti tuntuu, että Mason & Pearsoneista kannattaa maksaa, ne tuntuu jo kädessä ylellisiltä.

      Poista
  2. Itse käytän Tangle Teezeriä ja olen ollut sen tyytyväinen käyttäjä jo kaksi vuotta. Vaihtamista toisenlaiseen harjaan ei ole näköpiirissä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tangle Teezer ei voittanut omassa takkutukka testissäni Mason & Pearsonia, vaikka ihan toimiva olikin, lisäksi varrettomuus on ylitsepääsemätön ongelma itselle! (jep, nää on näitä mielen juttuja... :D) Tosi moni tuntuu kuitenkin tykkäävän tosi paljon juuri Teezeristä. :)

      Poista
    2. Varrettomuus tuntui itsestänikin tosi omituiselta enkä tiennyt, miten tottuisin. Nykyään käsi tuntee jo TT:n muodon enkä ole osannut vartta enää kaivata. :)

      Poista
  3. Itse tykkään ihan tavallisesta markettiharjasta, jossa on muoviset pallopääpiikit ja kuminen pohja. Käyttelin jonkin aikaa Tangle Teezeriäkin mutta se ei tuntunut olevan yhtään muita kummempi harja ainakaan minun hiuksissani, joten otin suosiolla ison, varrellisen harjan käyttöön (: On mukavampi harjailla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itselläni toimi myös noi kaupan harjat. Koin ongelmaksi niiden kestävyyden. Piikit irtosivat ja hajosivat. Pari kertaa katkesi myös harjanvarsi. :D Sitten riitti ja ostin ensimmäisen Mason & Pearsonin, joka on palvellut yli 10 vuotta moitteettomana. :)

      Poista
  4. Olen ostanut minun harjani Tiinan kautta, mutta en nyt muista merkkiä... Mutta sillä saan takkuni selviksi, ilman kyyneleitä ja että puolet hiuksista irtoo. Itselläni on sellaiset hiukset, että esim. paplareita en voi käyttää, sillä jos erehdyn laittamaan ne päähän, on ne leikattava pois ;-)
    terv. Tea

    VastaaPoista
  5. Minä kanssa vannon Tangle Teezerin nimeen, mutta joo, varrettomuuden takia paukutan sitä lattialle aina välillä. Yhden huonon puolen olen TT:ssa huomannut, nimittäin pehmeät piikit taipuvat käytössä. Uskonkin ettei TT:lle ole luvassa kovin pitkää käyttöikää tästä johtuen.

    Johanna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jännä tieto. Itse en aikoinaan TT:tä niin kauan käyttänyt, että olisin huomannut tuollaista. Ilmeisesti piikit eivät ole tarpeeksi joustavia, että ne kestäisivät "repimistä" pidempään taipumatta.

      Poista
  6. Mulla on käytössä Tangle Teezer ja oon kyllä tykänny siitä, tosin pitäs varmaan välillä käyttää ns. normaalia harjaa niin voisi vertailla niiden eroja. No, on mulla reissukassissa normiharja jota käytän mm. mökillä, mutta esmes just mökillä en käytä hoitoainetta joten luonnollisesti harjaaminen voi välillä olla vähän takkuavaa... Kuitenkin kyllä tuo Teezer toimii eli ei takerru takkuihin sillä tavalla kuin tavalliset harjat eli mulle se on ihan jees kapistus =)

    Btw, mä oon käyttäny Teezeriä jo jonkin aikaa ja en oo huomannu piikkien taipumista, voisikohan anonyymin harja olla jokin maanantaikappale..?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä pointti, tai sitten anonyymin tukka on samanlaista takkua kuin omani, eikä harja kestä. Minähän olen katkaissut tässä tukassa useammankin kaupan muovivartisen harjan. :D

      Poista
    2. Nova (ei jaksanut kirjautua...)19. elokuuta 2013 klo 21.40

      Nyt katselin ja on mulla muutama piikki vääntynyt, mutta onneksi ei sen enempää =)

      Poista
  7. Mä ole käyttänyt tangel teezeriä jo vuosia, mutta kahvallinen vaihtoehto kyllä miellyttäisi. Hyvä tietää että juuri tätä ei kuitekaan ehkä kannata hankkia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen miettinyt, että miksihän Tangle ei itse kehittele harjastaan myös varrellista versiota. Monelle kuitenkin varsi on harjassa "se" juttu.

      Poista
    2. Lisä infoa Tean mainitsemaan harjaan. Harja on nimeltä Rogue Para, jota yleisesti käytetään hiustenpidennysten kanssa, siinä on joustavat ohuet harjakset jotka helpottavat takkujen selvittämistä, kun taas jäykkäpiikkiset harjat saattavat rasittaa hiusta ja "kiristää" takun vielä lujemmalle :)
      Tämä harja on myös päivittäisessä käytössä monilla kampaajilla, sekä myös näyttelykoirien turkkiin näitä käytetään. :P
      TT on kyllä myös käypä moniin eri hiuslaatuihin, itselleni en kyllä sitä mieluiten käytä :)
      T. Tiina

      Poista
    3. Kiitti lisäinfosta Tiina! Nimenomaan tuo ohut harjas on hyvää Mason & Pearsoneissakin. Luulen, että Rogue Paran saisi halvemmalla, joten pitääkin kokeilla. :)

      Poista
  8. Minulla on takkuuntuvat, luonnonkiharat tuuheat hiukset ja Tangle Teezerin ostin yli vuosi sitten ja muuta harjaa en ole sen jälkeen käyttänyt vaikka jotenkin TT Original:ini ei oikein käteeni sovi ja joskus pudotan sen.Lapsena hiuksissani oli joskus isojakin takkuja kun olin niin laiska selvittämään, oispa ollut TT silloin. Tavallisella harjalla vaan kiskoin takkuja, teezerillä ne aukee takun päältä harjaten(paljon selvitän kyl sorminkin).Ostin TT:n kun aattelin ettei menis niin kauan hiusten harjaamiseen mutta ei paljo nopeuttanut koska pienissä osioissa pitää harjata. Tuollainen varrellinen harja kiinnostaisi, Tangle Angelia olen nyt harkinnut..
    t.Elina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tangle Angel on ulkomuodoltaan aivan älyttömän kaunis harja. Hintakaan ei olisi kovin paha. :)

      Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives