Punajuuririsotto


Punajuuririsotto
( 2 hengelle)

3-4 pientä punajuurta raastettuna
puolikas keltasipuli hienonnettuna
1 dl risottoriisiä
kasvislientä (1 kasvisliemikuutio 1 l vettä)
1,5 dl raastettua parmesaania
mustapippuria rouhittuna
persiljaa
rakuunaa
(suolaa)

Kuullota hienoksi hakatut sipulit oliiviöljyssä, lisää punajuuriraaste. Kuullota hetki. Lisää riisit ja pyörittele niitä pannulla 3-4 min. Lisää joukkoon hieman kasvislientä. Säädä liesi keskilämmölle. Sekoittele risottoa rauhallisesti ja anna liemen imeytyä. Tämän jälkeen lisää taas hiukan nestettä, kun neste on haihtunut, lisää nestettä hieman lisää. Jatka näin niin kauan (n. 15-20 min), kunnes riisit ovat päältä pehmeitä, mutta sisältä edelleen hieman kovia. (Riisistä riippuen, et välttämättä tarvitse kokonaista litraa kasvislientä.) Lisää joukkoon parmesaaniraaste ja mausteet. Sekoita huolellisesti. Lisää suolaa tarvittaessa. Risotto on sopivan kosteaa, kun se tarjoiltaessa leviää lautaselle. Nauti heti.


Risoton kanssa viinivalinnaksi osui tällä kertaa italialainen Feudi di San Marzano, joka on keskitäyteläinen, tanniininen, kirsikkahilloinen, luumuinen ja mausteinen. Omaan makuuni punaviiniksi hieman liian mehumainen, eikä tämä vetänyt vertoja edelliselle tuttavuudelle. Tälläkin hintaa on vajaat yhdeksän euroa.

Maistuuko teille punajuuri?



  1. Vastaukset
    1. Kiitos! Itse aristelin punajuurta, jotenkin oli kauhukuvat niistä etikkapunajuurista, mutta pari vuotta sitten tajusin alkaa kokeilemaan tuoretta punajuurta. Täysin eri asia! :p

      Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives