Teemaväri vihreä


Sallan teemaväri -postaus oli niin inspiroiva, että päätin tehdä samanlaisen. Sallan tapaan minulla on ollut elämäni aikana tiettyjä värejä, jotka nousevat kausittain enemmän esiin. Yksi väri on kuitenkin pitänyt pintansa läpi vuosien ja se on vihreä. Vihreitä vaatteita minulta löytyy jonkun verran. Se on aika hämmentävää ihmiselle, jonka vaatekaappi koostuu pääsääntöisesti mustista, harmaista ja valkoisista vaatteista. Vihreää olen ripotellut aikojen saatossa kotiinikin, mutta hyvin pieninä yksityiskohtina. Olen usein miettinyt, mikä minua vihreässä kiehtoo. Ehkä taustalla on se, että olen syntynyt keväällä. Joka vuosi syntymäpäivänäni 15.5 koivuihin on puhjenneet pienet kirkkaanvihreät lehdet. Odotan niitä joka kevät yhtä suurella innolla. Lapsuuteni vietin korvessa metsän keskellä. Muistan, kun lapsena kellahdin makaamaan metsässä selälteni sammalmättäälle ja katsoin huojuvien mäntyjen läpi sinistä taivasta. Se rauha oli jotain käsittämätöntä. Edelleen vihreä rauhoittaa ja tekee minulle turvallisen olon. Kun teen turvameikkini, teen sen vihreällä. Sillä ei vaan koskaan voi mennä pieleen.


Tummanvihreä Mariskooli oli aikoinaan sellainen esine, joka sai aikaan läikähdyksen sydänalassani ja se päätyi koristamaan kotiani. Tällä hetkellä siellä majailee kasa arkikäytössä olevia koruja.

Aloe Veralla höystetty oliiviöljysaippua tarttui mukaan Kreikasta. Tällä suihkussa itseään pestessä, mieli palaa takaisin keskelle aurinkoa, lämpöä ja rentouttavaa viikkoa. 

The Body Shopin Fuji Green Tea Body Butterin sisältämä luomusoijaöljy on hoitanut tehokkaasti kuivaa vartalon ihoa. Sen mielettömän raikas tuoksu herättää ihanasti uuteen päivään. On jotenkin käsittämätöntä kuvitella, että levittämässäni voiteessa raaka-aineena käytetty vihreän teen lehtiuutetta varten, teen lehdet kerätään käsin Fuji-vuoren alueelta Japanista.

Essien Fashion Playgroung kuului viime kevään kokoelmaan, mutta se taisi jäädä pysyvästi Essien valikoimiin, sillä sitä löytyy tällä hetkelläkin Essien omilta sivuilta. Herkullinen minttu ei ole mikään helpoin lakka, sitä tarvitsee levittää ainakin kolme tukevaa kerrosta, että tuloksesta tulee peittävä. Tästä huolimatta lakka on ollut vuoden aikana käytössä paljon, sillä lopputulos on vaan niin herkullinen.

Hurraw! tuli tämän huulirasvanirsoilijan elämään jäädäkseen. Itsehän en ole huulirasva-addikti ja rasvaan huuliani vain, jos ne tuntuvat kuivilta. Yöksi pistän huulille Elizabeth Ardenin Eight Hour Creamin, mutta päiväksi pitää olla jotain kevyempää ja vähemmän tahmeaa, jos kuivat huulet yllättävät. Hurraw! -huulivoiteissa on kaikki kohdillaan, mitä odotan hyvältä tuotteelta. Aidot ihanat tuoksut ja maut, hyvät kosteustehot, sekä miellyttävän liukas levittyvyys. Keväällä kaivoin laatikosta laukkuuni Pitta-huulivoiteen. Joka on kesäisen herkullinen sekoitus kookosta, sitruunaruohoa ja raikasta minttua, sekä amalaki-hedelmän uutetta. 


Invisibobble oli asia, johon suhtauduin alkuun hyvin epäilevästi. Osittain epäilykseni osoittautuivat oikeiksi. Minun liukkaisiin, lasimaisiin ja melko raskaisiin hiuksiin nämä eivät oikein toimineet. Lenkki ei pystynyt pitämään makuuni tarpeeksi tiukkaa ponnaria (tykkään, että ponnari on niin kireällä, että se tuntuu) vaan lenksu alkoi valumaan nopeasti alaspäin. Poninhäntä ei ollut jämäkkä vaan sellainen väsyneen näköinen häntä. Lenkkiin piti lisätä koko ajan lisää kierroksia. Turhauttavaa. Olin tässä vaiheessa valmis viskaamaan näillä vesilintua, kunnes huomasin, että toimivatpa nämä sittenkin myös minun hiuksissani loistavasti yhdessä asiassa, nimittäin nutturassa. Kun pyöritän hiukseni kireälle opettajanutturalle, Invisibobble pureutuu siihen kahdella kierroksella niin tiukasti kiinni, että nuttura pysyy kireällä koko päivän. Sen jälkeen näitä onkin kertynyt laatikkooni, vaikka minkä värisiä. Eniten omistamistani bobbleista minuun ovat iskeneet nämä hieman helmiäisenä hohtavat tummanvihreät CU later alligator -bobblet. En edes ensin tajunnut, että näille on ihan omat nimetkin ja näiden on kyllä sieltä hauskimmasta päästä.

Estèe Lauderin unelman pehmoinen ja pigmenttinen Double Wear Stay in Place silmänrajauskynä sävyssä 07 Emerald Volt, on uusin ihastukseni. Se ei pienistä säikähdä ja pysyy hyvänä luomella koko päivän. Sateisina päivinä olen osannut arvostaa sen vettähylkivää koostumusta. Nopein ja paras kesämeikki on itselle värikäs rajaus.

Absolutionin La Brume Systèmique -Monivaikutteinen Kasvovesi tasapainottaa ihoa. Tuotteen koostumus on jännä. Siinä on kaksi eri faasia niin kuin monessa silmämeikinpoistoaineessa, joten ennen käyttöä pulloa on ravistettava kunnolla, jotta faasit sekoittuvat toisiinsa. Suihke on pullossa tosi hyvä ja suihke tulee tasaisesti hienojakoisena ulos. Kasvovettä yksinkertaisesti suihkautetaan suoraan kasvoille ja annetaan kuivua tai sitten isommat tipat voi taputella sormin ihoon. Sisältää andioksidanttipitoista ruusunmarjaa. Keto-orvokki ja hamamelis hillitsevät talintuotantoa ja sodium PCA sitoo kosteutta ihoon. Itse ihastuinkin tuotteessa sen kosteuttavuuteen. Jos kasvojen ihoa kiristelee vähänkään, pari suihkausta kasvovettä ja ihon pinta tuntuu välittömästi kosteutetulta. Tuoksunsa puolesta tämä sopii myös loistavasti miehille parranajon jälkeen, sillä tämä tuoksuu vihreälle kasteenraikkaalle ruoholle. 

Viimeisenä, mutta ei suinkaan vähäisimpänä iki-ihana Hermèsin Un Jardin Sur Le Nil, jonka kanssa rakkaustarina on jatkunut jo keväästä 2006 asti, jolloin ostin ensimmäisen pulloni Pariisin lentokentältä. Tällä hetkellä taitaa olla menossa jo neljäs pullo ja viides odottaa varastossa. Niin paljon kuin tuoksuja rakastankin, tuoksut joita ostan yhä uudestaan, ovat laskettavissa tällä hetkellä yhden käden sormilla. Olen käyttänyt elämäni aikana niin paljon tuoksuja, että minua on vaikea miellyttää yhtä pullollista enemmän. Kun haistoin Un Jardin Sur Le Niliä ensimmäisen kerran, tiesin, että meistä tulisi erottomattomat. Niinpä melkein 10 vuoden ajan tämä on ollut kesätuoksuni nro 1. Mikään muu tuoksu ei vaan saa aikaan minussa samanlaisia tunteita. Alkutuoksu on raikas, siinä on selvästi aistittavissa greipin vivahde, mutta sitten et enää tiedäkään, mikä sinuun iskee, sillä greippiä tulevat mukavasti taittamaan porkkana, tomaatti ja vihreä mango. Joista tomaatti tuoksuu omaan nenääni selvästi eniten. Sydäntuoksu on vetisen vihreä hyasinttia, lootuksenkukkaa, peonia, osmankäämiä ja appelsiinia. Omaan nenääni en ole koskaan haistanut keskituoksun appelsiinia, enkä pionia. Sen sijaan osmankäämi, hyasintti ja lootuksenkukka ovat aivan selkeitä. Vihreän vesituoksun pohjakin jaksaa yllättää: kanelia, myskiä, suitsuketta ja iristä. Nuoteista voisi päätellä, että pohjalla on melkoinen potku kaiken vihreyden päätteeksi, mutta ei. Jotenkin tässä tuoksussa pohjakin sulautuu yhdeksi täydelliseksi harmooniseksi kokonaisuudeksi muiden nuottien kanssa. Tämä on tuoksuna uniikki ja sen vuoksi en varmaan koskaan kyllästy tähän. Jos haluat tuoksua kasteenraikkaalta pienellä jujulla ja erottua kesäpäivänä joukosta, tämä tuoksu varmasti kolahtaa.

Mikä on teidän väri?


Osa tuotteista ostettu itse, osa blogin kautta saatuja. Jutun linkit eivät ole mainoslinkkejä, enkä saa niistä rahallista korvausta.

  1. Ihana postaus :) Minun värini on punainen ja violetti. Ne ovat olleen mieleisiä jo pikku tytöstä lähtien. Lempi aamutakkini on punainen, pehmeä tuo turvallisuuden tunnetta ja violetti saa tuntemaan minut ehjäksi. Välillä toki tulee muitakin mieleisiä kausittain, kuten vihreä ja oranssi. Väreillä on minun elämässä erityinen merkitys. Välttelen mustaa ja muita tummia värejä, ne saa minut alakuloiseksi.
    Värikästä päivää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!

      On jännä kuulla miten ihmiset kokevat eri tavalla värit. Itselleni juurikin musta on turvasävy, jossa tunnen oloni kotoisaksi. Ehkä olen hieman vakava luonne? :D Violetistä tykkään myös, varsinkin meikatessa. Vaatteissa en osaa käyttää sitä ollenkaan.

      Poista
  2. No minun värit ovat sininen ja punainen ja toki valkoinen, mutta mielestäni keräämäsi vihreä kosmetiikkakollaasi näytti aivan ihanalta, että miltei voisi sanoa, että tietyissä tapauksissa kaikki värit ovat kauniita. :)

    Hurraw on tänne tullut ikuisesti jäädäkseen, aivan ihana huulivoide. Body Shopin tuotteista olen aina tykännyt ja Essiehän on mun rakas. <3

    Ihanaa päivää Jonna ja hei tämä oli kiva postausidea, ehkä toteutan itsekin, jos saan matkia. Mariskooleista, niitä on ainakin 30 ja tietenkin kaikki värit ihania <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Värien puolesta sulla on sitten juhla lauantaina. ;)

      Hurrawt on kyllä ihania. Pakko olla aina jokin puikko niitä jemmassa. Onneksi niitä voi helposti ostaa paikallisesta Emotionistakin.

      Ihanaa iltaa Tiia ja tee ihmeessä, matkinhan minäkin. ;) Mulla on sun Mariskooleihin vielä matkaa, meillä ei ole kuin kolme. :D

      Poista
  3. Oi miten ihania kuvia! Vihreä on toden totta ihana väri. Sitä kohti olen kallistunut kauan itsekin, mutta nykyisin suosikkini on keltainen. Rakastan keltaista, erityisesti sisustuksessa. Myös punainen lämmittää mieltäni. Asuntoni onkin oikea sekamelska keltaista ja punaista.

    Väreillä on minulle suuri merkitys. Uskon, että tietyissä elämänvaiheissa ihminen kaipaa tiettyjä värejä, ja siksi niistä innostuu. Itse tiedän tarvitsevani kaiken ilon, lämmön ja kodikkuuden, siksi keltainen ja punainen. Vihreää rakastan, kun kaipaan rauhaa ja inspiraatiota. En siis todellakaan usko mihinkään värienergiahörhöilyihin, mielestäni tämä on ihan vaan psyykkinen juttu. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Fanni. <3

      Mulle keltainen on väri, josta haluaisin kovasti pitää. Ihailen sitä suunnattomasti muilla, mutta itse en osaa olla jotenkin sen lähettyvillä. Vaikea selittää. :D

      Olisikin hauska kuulla jonkun mielipide siitä, kun haalin sinistä väriä elämääni, mikä siinä oli taustalla.

      Poista
  4. Osaat sitten ihmeellisesti kuvailla tuoksuja, en tiedä ketään toista samanlaista! Minä en erota yhtään nuottia siitä, tunnen vain sen kostean aamuauringon tuoksun Niilin suistossa (jossa olen käynyt vain kirjoissa ja elokuvissa), ja kukkien, hedelmien ja vesikasvien tuoksun siellä. Kevyen ja täyteläisen yhtä aikaa, ainutlaatuisen tuoksun. Ja väri on todellakin vihreä, vaikka ei ruohoisen, vaan vedenvihreä.

    Double Wear -kynistä tykkään myös, yönsininen on luottokynäni ja yönvioletti arkisempi vaihtoehto sille. Sen sijaan Hurraw-huumaa ihmettelen kovasti. Minulla on kaksi ja niistä ei ole mihinkään: tuoksua on niukasti eikä tehoa nimeksikään. Nivean ja Kicksin huulivoiteen sen sijaan kosteuttavat huulet ihanasti yöksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Virpi.

      Mä en taas osaa kuvitella tuota tuoksua Niilille (nimestä huolimatta), kun olen joissain blogeissa nähnyt miten saastaisessa kunnossa se joki on. :o Mun kirjoista kuvittelemani illuusio rikkoitui. :( Mutta se on sellainen ruohoisen, vetisen, puutarhan vihreä. Vähän kaikkea. Minusta aina yllättävintä siinä on ollut se, että ihan ensimmäisellä kerralla kaksi sekunttia luulin, että ääh, taas tylsä greippituoksu, joka muuttuikin sitten hetkessä joksikin muuksi. Tänään on muuten ollut taas täydellinen kesäpäivä tuolle tuoksulle. <3

      Hurrawt ovat tosiaan sellaisia, että toiset ovat niistä innostuneet, mutta on toisia, jotka eivät niiden viehätystä tajua, mutta niin se taitaa olla jokaisen tuotteen kohdalla.

      Double Wearia olen ajatellut ostaa jonkun toisenkin sävyn, sen verran on laatu vakuuttanut.

      Poista
  5. Ihanan raikas värimaailma! Kosmetiikkapakkauksissa menee kaikki värit, koska design on ehkä enempi se joka saa aikaan ihastuksen. Mutta vaatteissa tykkään käyttää oliivinvihreää ja viininpunaista :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Vihreää on yllättävän montaa erilaista. :)

      Mä luulin aikaisemmin, että kosmetiikassa uppoaisi kaikki värit, kunnes olen kohdannut sellaisilla väriyhdistelmillä varustettuja tuotteita, että vaikka ne ovat muodollaan kivoja, se värien yhdistelmä on sellainen, että saa melkein juoksemaan karkuun.

      Poista
  6. Vihreä ja sininen ehdottomasti! Tykkään vihreistä tuoksuista myös. Esim Chanel No 19 parfyymi-vahvuus ja Poudre -versio. Tää Niili ei jostain syystä tosin ole mun juttu, se on varmaan tuo hyasintti. Mulla on muuten yksi kirja, jossa kuvaillaan sen kehittämistä, olisitko halunnut sen? En muista nimeä mutta kirjoittaja on Chandler Burr ja on siis englanniksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Chanel 19 on muuten niitä harvoja Chaneleita, joita voisin ajatella käyttäväni. Pitää varmaan käydä nuuhkimassa sitä taas jossain, jos se löytäisi tiensä munkin kaappiin. Kiitos vielä tuosta Poudre-versio vinkistä. Ilman muuta ottaisin sen kirjan, jos sulla on sellainen! WAU!

      Poista
    2. Laita mulle osoitteesi jotain kautta. Se on ohut pokkari. Siinä kuvaillaan myös Sarah Jessica Parkerin hajuveden kehitystä, ideana on siis ranskalaisen ja amerikkalaisen hajuvesibisneksen erot.

      Poista
  7. Vihreä ja keltainen ovat suosikkivärejäni. Aurinkoista kesää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa kesää sinnekin! Vihdoin se aurinkokin paistaa. <3

      Poista
  8. Kiitos tästä postauksesta! Laitoin Hermes tuoksun tänään tilaukseen :) Tilasin samalla toiseksi kesätuoksuksi Stella Edt:n. Paketteja odotellessa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä, toivottavasti oli apua. :) Pitäisi itsekin hommata tuosta Stellasta EdT-versio, se on sopivasti aavistuksen raikkaampi ja kirpakampi kuin EdP, joten soveltuu paremmin kesään.

      Poista
  9. Olen anosminen Un Jardin Sur Le Nilille. o.O Minulla oli sitä sample ja hölväsin sitä iholle ihan hulluna ja ihmettelin, että onpas kummallista kun aika moni tuntuu siitä kovasti intoilevan ja olevan tohkeissaan mutta minun nenääni tuoksu oli varsin mitätön ja heikko. En enää edes muista miltä se vähä tuoksui minkä haistoin. Sisareni käyttäytyi hieman oudosti mitä vähän ihmettelin. En muista sanoiko hän jo silloin jotakin vai oliko se vasta myöhemmin, mutta että kuulemma löyhkäsin todella voimakkaasti ja hän oli kummastellut miten voin suihkia itseeni niin järjettömän dunkkiksen hajuvettä. :-) Epäilen vähän samaa Dsquared2 tuoksun She Wood kohdalla, koska siinäkään en haista kauheasti juuri mitään kunnollista. Ilmeisesti kyse on Iso E Superista joka vissiin on ihan yleisestikin käytetty ainesosa tuoksuissa ja jota jotkut ihmiset eivät vain haista. Hassua.

    Minä olen hyvin värirakas ihminen ja rakastan lähestulkoon kaikkia värejä jossain muodossa, Jotkut värit ovat sellaisia, että vaikka ne ovat mieelstäni kauniita niin itselläni en niitä voisi kuvitella käyttäväni, ihailen vain kauempaa. Murretut lämpimät sävyt ovat vieraimpia minulle ja sitten taas viileät menevät oikeastaan kaikki. Kirkkaat ja selkeät lämpimät värit ovat ihan ok. Itselläni käytän kuitenkin lähinnä vain viileitä värejä, oli se sitten pukeutumisessa tai meikeissä. Olen tosin viime vuosina yrittänyt opetella käyttämään meikissä myös lämpimiä värejä jotka aikaisemmin olivat ehdoton ei-ei.

    Jos yksi ainoa väri pitäisi valita niin se olisi sitten varmaankin sininen. Mutta onneksi ei tarvitse! Vaatteisa mustan lisäksi minulla on ehkä eniten juuri sinisiä, turkooseja ja sinivihreitä, myös violetin sävyt miellyttävät. Meikissä käytän sinistä aika vähän, vihreitä ja turkooseja enemmän. Niin ja pinkkiä ja vaaleanpunaista, ne menevät sekä että mennen tullen. Mutta esim. vaatekaappini on väriensä puolesta aika sekamelska, koska innostun väreistä niin helposti ja tulee hankittua juttuja koska ne vaan on niin ihanan värisiä mutta eivät sitten kauhean hyvin välttämättä mene yksiin monenkaan muun minulla jo olevan vaatekappaleen kanssa. Värit vaan ovat niin ihania! ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mielenkiintoinen tieto tuo Iso E Super -asia, täytyy tutkia sitä itsekin ihan tarkemmin. Olen ilmeisesti täysin hajuaistiton sille. Dunkkiksen hajuvettä. LOL Mä en todellakaan haista tuossa mitään sellaista. Tosin oon sitä mieltä, että tuossa ei kannata antaa tuoksun vesisyyden hämätä, vaan less is more.

      Itse tykkäisin niin käyttää violettejä vaatteita, mutta ne ei vaan sovi mulle yhtään, niin kuin ei sovi oikein sininenkään. Olen kyllä yrittänyt niistäkin kokeilla eri sävyjä, mutta joku niissä mättää. Onneksi niitä voi sitten käyttää meikissä, sillä vihreä-ruskeille silmilleni ne sävyt on taas eduksi. ;)

      Poista
  10. Mulla jäi viime kesästä asti oranssikausi päälle, ja tarkemmin sanottuna Escadan Taj Sunset-hajuveden pullon värinen oranssi. Ostin kyseisen tuoksun viime kesänä ja jotenkin muutenkin onnellisesti sujunut kesä jäi mieleeni oranssina: energisenä, voimakkaana ja tarmoa ja ihastusta täynnä olevana kesänä. Eikä ihastus nimenomaan ollut mitään vaaleanpunaista hattaraa vaan reipasta ja onnellista oranssia. Viime kesään assosioituu myös Beyoncén kappale Crazy in love jonka koen myöskin oranssina. (Kuulostaa varmaan pähkähullulta :D). Mutta tosiaan viime kesästä lähtien on oranssi ollut mulla se mun väri <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei kuulosta, vaan tosi mielenkiintoiselta! Biisi oranssina, cool! :D Oranssi on väri, josta pidän. Mulla on mm. Marimekon Prima Vera -mukeja pino juurikin oransseilla kukilla. <3

      Poista
  11. Kyllä mun väri taitaa olla pinkki! On se ollut niin kauan jo, että voin sanoa rakastavani pinkkiä! Nyt kumminkin vuoden aikana olen ruvennut myös tykkämään vaalean lilasta ja korallista! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä rakastin pinkkiä 7-13 -vuotiaana. Kaikki piti olla pinkkiä, valitsin oman huoneen tapetitkin pinkin värisinä. :D Tykkään edelleen väristä, varsinkin kynsissä ja kosmetiikkatuotteissa, en niinkään vaatteissa. Korallikausi on myös eletty, mutta se ei kestänyt kauaa.

      Poista
  12. Onpa ihana paketti! :) Minulla on sama suosikkituoksu tällä hetkellä. Ensimmäinen pullo menossa, se on ihana!

    pienet.suloisuudet@gmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan mahtava kuulla, että muutkin on tämän tuoksun löytäneet! Silloin, kun aloin 2006 keväällä tätä käyttämään, ei kovin moni ollut tätä löytänyt, mutta nyt näköjään sana on kiirinyt. ;)

      Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives