Valentino Donna


Joskus tuoksupullo säväyttää enemmän kuin yleensä. Sydämeen osuu välittömästi amorin nuoli ja jää sinne pysyvästi. Valentinon Donna -tuoksun pulloa teki mieli kuvata kymmenistä eri kulmista. Hiljennyin ihastelemaan kameran linssin läpi sen uskomatonta kauneutta. Oli varsinainen ihme, että sain pidettyä tämän postauksen kuvien määrän itselleni tyypillisessä kolmessa. Sillä tämä on pullo, josta on vaikea saada huonoa kuvaa.

Pullo henkii modernismia. Olemus on voimakas. Pysäyttävä. Se on klassinen ja ajattoman elegantti kuin se olisi ollut aina. Lasipinta on leikattu kauttaaltaan särmikkääksi, näyttää siltä kuin koko pullo olisi täynnä niittejä. Pullon kylkeä koristaa kultainen laatta, jossa lukee valmistajan nimi: Valentino. Kontrastia kokonaisuuteen tuo lisäksi vaaleanpunainen tuoksuneste, joka luo särmikkääseen pulloon ripauksen suloisuutta. 


Odotitteko vaaleanpunaisen nesteen perusteella hempeää ja yksinkertaista tuoksua? Tällä kertaa niin ei ole, sillä Valentinon Donna on oikukas, omaperäinen ja uniikki. Se henkii silti klassisuutta. Tuoksussa yhdistyy tietenlainen salaperäisyys, käsinkoskeltava herkkyys sekä ajattomuus. Tuoksupullo on täytetty hienostuneilla klassisilla raaka-aineilla.

Tuoksu avautuu bergamotilla tuolla happamalla keltaisella päärynänmuotoisella hedelmällä, joka antaa tuoksulle sitruksisen valoisan säväyksen. Sydäntuoksussa kukkien sensuellia ja herkkää jumalatarta ruusua. Jumalatar on yhdistetty iirikseen tuohon yhteen maailman hienostuneimpaan raaka-aineeseen tuoksuteollisuudessa. Pohjalla itämaisen vivahteen tuovaa viettelevää ja addiktoivaa patsulia sekä jo muinaisesta Egyptin ajasta lähtien statussymbolin viittaa kantanutta nahkaa, jotka yhdessä kietoutuvat aistikkaan pehmeään vaniljaan. 

Valentinon Donna on ulkonäöllisestä hempeydestään huolimatta vahvan naisen tuoksu. Se on erilainen ja mystinen "seos". Miellän tuoksun enemmän ilta- kuin päivätuoksuksi. Ihollani vahviten esiin nousee alun sitruksinen bargamotti, sydäntuoksun hienostunut iiris sekä pohjan makean aistillinen vanilja. Sanoisin, että tämä on täydellinen tuoksu pimenevään etelän yöhön. Tiedättekö siihen hetkeen, kun istutaan ravintolan ulkoterassilla sirkkojen soittaessa öisiä sävelmiään ja jossain kaukana kuuluu katukivetykseen iskeytyvät askeleiden äänet. Yksi suihkaus EdP:a on tarpeeksi. Tuoksun kesto iholla on huikea, itselläni yli kahdeksan tuntia.


Tuoksun neninä ovat toimineet Sonia Constant, joka on suunnitellut tuoksuja mm. Avonille, Burberrylle ja Guerlainille sekä Antoine Maisondieu jonka luomia tuoksuja voi bongata Guccilta, Lanvinilta ja Van Cleef & Arpelsilta.

Onko Valentinon tuoksut tuttuja?

Suositushinnat:
Valentino Donna EdP 30m, 70€
Valentino Donna EdP 50ml, 98€
Valentino Donna Body Lotion 200ml, 48€

Tuoksu lehdistönäyte.


 1. Ei ole ollenkaan tuttu, mutta hyvin mielenkiintoa herättävä! Tuo pullo saa pelkästään haukkomaan henkeä. :3 <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pullo on jotain ihan käsittämättömän upeaa, en osaa päättää kumpi on kauniimpi tämä vai Boucheronin Place Vendôme, helppo kuitenkin sanoa, että noissa kahdessa tuoksussa on kauneimmat tuoksupullot mitä olen nähnyt tällaisista tuoksuista, jotka liikkuvat normihinnoissa, ettei siellä 9000€, kuten jotkut keräilypullot. :p

   Poista
 2. Aion ostaa tämän ihan jo pullon vuoksi, vaikka uskon kyllä itse tuotteenkin miellyttävän. Ihana tuo viimeinen kuva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on tosiaan niitä tuoksuja, mitä tuoksufriikki voi ostaa vaikka vain pullon takia. Mutta tuoksu on myös hyvä, todella uniikki ja vahva, silti hetken aikaa iholla oltuaan muuttuu lempeäksi vaniljan ansiosta. :)

   Kiitos Riitta. Pullosta on oikeasti vaikea saada huonoa kuvaa, ihan loistokohde kuvata vastavaloon, jolloin sen pinta korostuu. <3

   Poista
 3. Tuoksupullo kolahtaa, on täydellisen kaunis. Tosin tuoksu voi olla makuuni liian vahva, mutta sitruksinen bergamotti kiehtoo. Saatanpa tänään käydä tuoksuttelemassa, jos löytyy jo meidän Sokokselta. Ihan vaan aina mielenkiinnon vuoksi. On tullut tapana käydä tuoksuttelemassa kaikki tuoksut mitä vinkkaat. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on upea! Tää on todella vahva ja luonteikas tuoksu, mutta pohjalla oleva vanilja tekee tästä pehmeämmän, kun on iholla hetken aikaa. :) Kerro sitten mitä pidit!

   Poista
 4. Valentinon tuoksut eivät ole kovin tuttuja, mutta paras ystäväni ja entinen kämppikseni käyttää Valentinaa. Se onkin ihastuttava tuoksu, ja tuo paljon muistoja mieleen.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuoksuista tulee kyllä paljon muistoja mieleen. <3 Mulla on eräs kaveri, joka käytti tosi paljon Valentinon Rock`n Rose -tuoksua, tulee aina tyyppi mieleen, jos joku ihminen tulee vastaan, joka tuoksuu samalle. Tuon vuoksi on myös hyvin vaikea kuvitella itselleni tuota tuoksua, koska se oli niin hänen juttunsa. :)

   Poista
 5. Tiedät mitä ajattelen tästä tuoksusta, joten en totea muuta kuin että IHANAT KUVAT!!! <3

  VastaaPoista
 6. Kylläpä on...henkeäsalpaavan kaunis! Tuoksultaan kuulostaa myös sellaiselta johon voisin minäkin rakastua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin on. Mä kans luulen, että voisit pitää tästä. :)

   Poista
 7. Upeat kuvat, varsinkin viimeinen <3! Tuoksupullossa on asennetta, ja mulle tulee muuten tästäkin ihan aavistuksen mieleen grogilasi :D

  Valentinaa olen harkinnut, koska pullo. En tiedä, miksi en ole sitä kuitenkaan ostanut?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Salka! Grogilasi on muuten aika osuva mielleyhtymä, sehän on usein juuri jykevä ja neliskulmainen, varsinkin krisallinen sellainen. :)

   Valentinassa on aivan mieletön pullo. <3

   Poista
 8. Tuleeko kellekään mieleen Agent Provocateurin vaaleanpunainen "kranaattipullo"? Siis tästä tuoksusta? Tuoksuttelin tätä tänään ja toi heti mieleeni tuon takavuosien suosikkini. Saakohan sitä edes enää.. Tää Donna on kyllä saatava <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt kun sanoit, niin ehkä vähän. AP on kyllä tuoksuna vielä voimakkaampi. :) Jos en väärin tiedä, niin Suomesta ei varmaan sitä alkuperäistä saa, täällä on vain uusimmat, mutta ulkomailla se on musta myynnissä. En ole kuitenkaan 100% varma.

   Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives