Black Opiumit vertailussa


Vuonna 2014 Yves Saint Laurent julkaisi Black Opium -tuoksun, mikä on varmasti yksi viime vuosien puhutuimpia ja onnistuneimpia tuoksulanseerauksia. Tuoksu kuuluu YSL:n Opium-tuoteperheeseen, mutta sillä ei silti ole tuoksuna oikeastaan mitään tekemistä vuonna 1977 tai vuonna 2009 markkinoille tulleen uudistuneen Opiumin kanssa. Se on täysin omanlaisensa tuoksu, sellainen, johon voivat rakastua myös alkuperäiselle Opiumille nenäänsä nyrpistäneet tuoksufriikit kuten allekirjoittanut. Vuoden 2014 jälkeen tuoksusta on tullut markkinoille kolme erilaista versiota lisää: 2015 EdT, 2016 Nuit Blanche ja tänä vuonna Floral Shock. Myös Collector`s Editioneita on tullut vuosien aikana myyntiin. Ulkonäkö on kaikissa Black Opium -pulloissa hyvin glam rock -henkinen.

Sain Black Opium EdP:n* pari vuotta takaperin blogitilaisuuden goodie bagista, Floral Shockin* tämän vuoden alussa PR-näytteenä blogin kautta. Kun tajusin kaapistani löytyvän kaksi Black Opium -tuoksua, ajattelin, että ehkä pieni vertailu näiden kahden kohdalla olisi paikallaan. Kyseessä on kaksi hyvin erilaista tuoksua, vaikka samoja nuotteja ja tiettyä yhtäläisyyttä näissä tietenkin on.


BLACK OPIUM EDP

Sarjan ensimmäinen tulokas Black Opium EdP on tumma ja salaperäinen kahvipommi. Tuoksu alkaa pienellä ripauksella punapippuria, jota appelsiinin kukka pehmentää. Tuoksun sydämessä tuoksuu intensiivisesti kahvi, josta jasmiinin kukkaisuus tekee hienostuneemman. Pohjalla pehmeän makeaa vaniljaa sekä itämaisen vivahteen tuovia patsulia ja seetripuuta.

Vaikka tuoksu on tulvillaan voimakkaita nuotteja, se onnistuu silti olemaan tasapainoinen ja pehmeä, niin pehmeä, että voisin kuvitella käyttäväni tätä jopa kesällä iltaisin ja olen käyttänytkin. Tuoksun kesto ihollani on kymmenisen tuntia.

BLACK OPIUM FLORAL SHOCK EDP

Saadessani Floral Shockin käsiini ensimmäisen kerran, olin todella yllättynyt, miten erilainen tuoksu on kyseessä verrattuna Black Opiumiin. Tosin siitä kertoo pullokin, jossa on paljon hempeää vaaleanpunaista. Floral Chockista puuttuu täysin se pehmeä makeus, mikä on ensimmäisenä ilmestyneen tuoksun kantava voima. Tuoksussa on enemmän kukkia ja isommin tietynlaista "vihreyttä". Tämä onkin hedelmäis-itämainen tuoksu. Floral Shock alkaa kirpeällä sitruunalla ja raikkaalla bergamotilla sekä hienostuneella freesialla, joidenka päälle on lopuksi kuorrutettu pieni ripaus pehmeään makeaa päärynää. Tuoksun sydän on täynnä valoa ja valkoisia kukkia: gardeniaa ja appelsiinin kukkaa. Pohjalla myskiä, kahvia ja ambraa.

Valkoiset kukat ja voimakkaasti tuoksuva päärynä tekevät tuoksusta mielenkiintoisen ja se sopiikin isosiskoaan paremmin myös kesään. Alkutuoksu oli aluksi itselleni melkein shokeeraava nimensä mukaan, sillä odotin jotain muuta. Jos et tykännyt alkuperäisen makeudesta tämä voisi olla sinun juttusi. Tämänkin kesto ihollani on kymmenisen tuntia.


Kummasta sitten pidin enemmän? Kukkaistuoksujen ystävänä valintani voi olla yllättävä, mutta omaan nenääni Black Opium vie voiton. Sen pehmeys ja tasapainoisuus, tekee siitä jollakin tavalla seksikkään ja se yllä on aina varma olo. Kun taas Floral Shock on hieman kinkkisempi, jonka vuoksi jatkankin sen makustelua edelleen kohti kesää. Jos olisin parfymööri, olisin ehkä lisännyt siihenkin aavistuksen vaniljaa pehmentämään kokonaisuutta. Toisaalta, tuoksu on nimensä veroinen. ^_^

Oletteko tuoksutelleet Black Opiumia tai Black Opium Floral Shockia? Kummasta piditte enemmän?


*Black Opium saatu goodie bagista, Floral Shock PR-näyte, saatu blogin kautta. 1. En ole Floral Shockia kokeillut, mutta Black Opium on yksi lempituoksuistani. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään myös tosi paljon alkuperäisestä. Floral Shock olikin sitten aika erilainen kokemus, se ole ollenkaan "huono", vaan todella erilainen ja vaatii vähän totuttelua.

   Poista
 2. Rakastan, rakastan, rakastan, enkä olisi oivaltanut näitä tuoksutella, ellei kamuni olisi vinkannut. Floral löyty, mutta tuo toinen on kyllä vielä parempi. Tuoksuvaa päivää Jonna <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on, se on tasapainoisempi. ^_^Aurinkoista tiistaita Tiia! <3

   Poista
 3. Black Opium vei sydämeni jo silloin kun luin tiedotteesta tuoksunuotit :D minulla on ne kaksi muutakin tuoksua ja tämä uusin versio odottaa vielä testaamista. Rakastan ja lujaa ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama, kahvi on aika kova, kun puhutaan tuoksunuoteista, Black Opium on ehkä yksi selkeimmistä kahvituoksuista, mitä on markkinoilla. :)

   Poista
 4. Tuoksuttelin näitä molempia Stockalla hetki sitten, mutta jäi vielä hautumaan että mitä mieltä olen ja sopisiko itselle. Caroline Herreran uusin kyllä kutkuttaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus pitää makustella pidempään, että tietää onko tuoksu oma, toisinaan se on rakkautta ensisilmäyksellä. ^_^

   Poista
 5. Heh, sain 90-luvulla trauman Opìumista, joten nähdessäni uudet YSL:n tuotteet, en kyennyt edes katsomaan saatikka tuoksuttelemaan uutuuksia 😁 Enköhän sun postauksen jälkeen uskaltaudu taas lähestymään pulloja, meinaan varsinkin tuo Black Opium EdP alkoi kiehtoa suunnattomasti sillä ❤ vanilja ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha sama, onneksi Black Opiumeilla ei ole mielestäni mitään tekemistä Opiumin kanssa. Monet todelliset Opium-fanit ovat sitä mieltä, että on jopa vähän outoa, että nämä kuuluvat Opium-tuoteperheeseen. Black Opium EdP on todella pehmoinen ja tasapainoinen tuoksu, suosittelen nuuhkaisemaan, vaikka vähän pelottaisi. :D

   Poista
 6. Oon tuoksuttanut tuota ekaa, se oli ehkä omaan makuuni liian tuhti? Ehkä tää uutuus voisi olla enemmän omaan pirtaani 😊?

  Niin ja uusi ulkoasu on ihastuttava! Kevyt ja raikas, toimii mobiilissa hyvin 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toinen mitä kannattaa kokeilla on se EdT-versio, se ei kans ole ihan niin tuhti. :)

   Hyvä jos näyttää! :)

   Poista
 7. Alkuperäistä olen haaveillut näytteen saamisesta saakka, mutta sitten alkoi tulla noita muita versioita niin en enää osannut päättää minkä haluaisin ja en ostanut mitään :D Tämä ainakin selvensi sen verran, että kukkaisempi versio ei ehkä ole minun juttuni. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Floral Chock on todella erilainen, EdT on aika uskollinen EDP:lle, ehkä aavistuksen "raikkaampi". Nuit Blanchea en muistaakseni ole tuoksutellut itse ollenkaan. :)

   Poista
 8. Hyvä tarkka esittely, kiitos Jonna. Täytyykin käydä nuuhkimassa myös tuo Floral.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! ^_^Ehdottomasti kannattaa käydä, luulen, että siitä pitää sellaiset, joihin ei välttämättä alkuperäinen ole niin iskenyt.

   Poista
 9. Molemmat löytyvät ja ovat ihania. Näin keväällä tuo Floral vie voiton. Se on niin kupliva ja raikas että tekisi mieli suihkutella useamminkin. Tytär sanoo että äiti tuoksuu karkilta. Syksyllä ehkä sitten taas alkuperäinen käyttöön.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama juttu, Floral on ehdottomasti keväisempi. Ihana, että tytärkin haistaa karkin! <3

   Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives