TOP5 Parhaat misellivedet


Kirjoitin blogissani ensimmäisen kerran misellivesistä kohta kolme vuotta sitten. Tuo oli vuosi, kun misellivedet ponnahtivat kunnolla pinnalle ja niitä alkoi ilmestymään brändeille liukuhihnalta. Sen jälkeen mikään ei ole voinut estää misellivesien voittokulkua, ne ovat tulleet jäädäkseen. 

Monien mielestä misellivesillä ei ole paljoakaan eroa, itse olen kymmeniä kokeilleena asiasta täysin eri mieltä. Niissä on hurjia eroja, niin ihotuntumassa, puhdistustehoissa, kosteutuksessa ja yleisessä fiiliksessä ja toki myös jopa tuoksumaailmassa. Itselläni on käytössä kerralla useampia misellivesiä, yleensä vaihtelen niitä vähän käyttötarkoituksen mukaan, mitä milloinkin haluan. Tämä on toki turhaa, ihminen tulee ihan hyvin toimeen yhdelläkin misellivedellä, kunhan on ensin valinnut tuotteen, joka toimii ideaalisti omiin tarkoituksiin. 

Suoritan misellivedellä ihonpuhdistuksen aamuisin, joten sen ei välttämättä tarvitse olla aina se tehokkain versio, sillä sen ei tarvitse yhdellä pyyhkäisyllä poistaa vedenkestävää kajalia tai huulipunaa. Joskus kuitenkin tykkään puhdistaa iltaisin silmä -tai huulimeikin ensin misellivedellä, jonka jälkeen teen kaksoispuhdistuksen, silloin tarvitaan tehokkaasti puhdistavaa misellivettä.

Ajattelin kertoa teille viidestä tämän hetken suosikistani, kolmea tuotteista olen käyttänyt vuosia, pari muuta ovat hieman uudempia tulokkaita.

Postauksessa olevat tuotteet ovat muuten itse ostettuja, mutta Phytocèane on saatu PR-näytteenä blogin kautta.


Bakel Pure Act Water – Misellivesi on pakattu täyteen ainesosia, jotka aidosti kosteuttavat ja hoitavat ihoa tehokkaasti. Mm. glyseriiniä, xylitolia, ruusuvettä ja glukoosia. Itse koen, että tämä on yhtä paljon ihonhoitotuote kuin puhdistustuotekin. Puhdistuksessa tämä on yksi tehokkaimpia misellivesiä, mitä olen koskaan käyttänyt, syy miksi ostan tätä aina uudestaan. Näppärä pumppupullo on miellyttävä käyttää. Vegaaninen.

Bioderma Sensibio H2O – Olen käyttänyt myös muita misellivesiä Biodermalta, mutta tämä vaaleanpunaisella korkilla varustettu on paras. Sisus ei ole kuitenkaan ole yhtä kultainen kuin Bakelissa. Siinä missä Bakelin misellin ensimmäinen ainesosa on ruusuvesi, on se Biodermassa vesi, joten on helppo arvata, miksi Bakel maksaa enemmän. Bioderma toimii hyvin aamun puhdistuksessa, meikkiä en tällä lähtisi irrottamaan, liian työlästä mielestäni, kokeiltu on. Tai ainakaan oma kosketusherkkä iho ei kestä sellaista vanulapulla hankaamista, mitä tämän kanssa joutuu harjoittamaan. Hyvä perusvarma tuote, ostan silloin, kun haluan pitää lompakon nyörit tiukoilla.

Gamarde Gentle Micellar Water – Gamarden kanssa taivalta on takana jo kaksi vuotta ja tämä on varmaan kolmas pulloni. Misellivedessä on paljon iholle hyvää tekeviä ainesosia. Gamarden mineraalipitoista lähdevettä, kosteuttavaa hyaluronihappoa sekä glyseriiniä, ihoa rauhoittavaa aloe veraa ja ihoa kirkastavaa sitruunahappoa. Bakelin ohella joukon tehokkain puhdistaja. Loistava tuote, ainoastaan painava lasipullo aiheuttaa sen, että liukkain käsin tähän ei kylppärissä kannata tarttua. Cosmebio -sertifioitu.

Guerlain Eau de Beautè Micellar Lotion – Guerlainin misellivedestä poikkeavan tekee sen muihin verrattuna paksumpi, jopa hieman ohuen geelimäinen koostumus. Tuoksu on ylellinen ja joukon voimakkain. Tuoksu koostuu valkoisesta teestä, jasmiinista ja myskistä. Puhdistaa hyvin, tekee ihosta kosteutetun ja jopa hieman täyteläisemmän näköisen. Sisältää mm. hyaluronihappoa, glyseriiniä ja sitruunahappoa. 

Phytocèane Cleansing Lotion* - Tämä on 2in1 -tuote, joka toimii puhdistajana ja kasvovetenä, luultavasti siitä syystä tämä on Bioderman kanssa joukon ehkä heikoin puhdistustehoiltaan. Tämä kyllä puhdistaa, mutta sen eteen joutuu näkemään hieman enemmän vaivaa. Sen sijaan ihonhoidolliset vaikutukset ihollani ovat olleet sen verran hyviä, että tämä nousi nopeasti suosikkien joukkoon. Käytän Phytocèanea aamupuhdistukseen. Tuote sisältää mm. kosteuttavaa ruusu-uutetta, mutta luulen, että tuotteen sisältämä merisuola on se taika, jonka vuoksi tämä tekee niin hyvää iholle. 


Mikä on suosikki misellivetenne? Oliko joukossa tuttuja tuotteita?

*Phytocèane PR-näyte, saatu blogin kautta, muut omia.



  1. Hyvä katsaus:) Mun suosikki on se iänikuinen Simple, mutta nyt olen käyttänyt Cattierin misellivettä ja tykkään siitä sen ruusuisen vivahteen vuoksi. Puhdistustehoissa en eri misellivesien välillä ole huomannut kovinkaan paljoa eroa. Ero tulee lähinnä ihotuntumasta. Tuota Biodermaa olen ajatellut joskus testata:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse en ole käyttänyt Simpleä, mutta se kiinnostaisi, monet sitä kehuu. :) Cattierin misellivesi on ok aamupuhdistukseen, mutta ainakaan itsellä se ei irrottanut vasta kuin kunnon hankaamisella huulipunan ja veden kestävän kajalin. Oli muuten pari vuotta takaperin misellivesi vertailussa täällä blogissakin mukana.

      Poista
  2. Noista vesistä ei tainnut olla yksikään tuttu. Minä olen hieman arastellen näihin misellivesiin tutustunut, koska minunkin iho aina reagoi tuohon vanulapulla hankaamiseen ja alkaa punoittaa. Harvempi vesi kun poistaa meikit suitsait:) Payot on ollut käytössä aamuisin ja olen nyt välttänyt vesipesua. Iltaisin puhdistan kaksoispuhdistuksen tapaan tuolla vedellä sitten puhdistusvaahdon jälkeen. En osaa sanoa, että onko tämä nyt niin yes-juttu, mutta kaipa sua on uskottava. Toisaalta, minulla on aika vähän ollut testailuja näiden kanssa, etten tietysti oikein pysty arvioimaan näitä. Yritetään nyt kumminkin, jos se iho alkaisi kukoistamaan:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Gamarden misellivesi olisi sulle näistä takuulla paras yhdessä Bakelin kanssa, ne molemmat ikäänkuin aavistuksen "vaahtoavat" vanulapulla, joten vanulappu liukuu iholla aivan eri tavalla. Koen, että ovat siksi tosi hellävaraisia.

      Poista
  3. Mä käytän misellivesiä vain viimeistelyyn ja aamuputsaukseen, joten siihen riittää heikommatkin tehot. Joten siksi mulle riittää ihan marketin misellit, vaikka kalliimmissa tuotteissa voisikin olla parempi käyttöfiilis :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niihin tosiaan riittää, mutta sitten jos ensin haluaa jotain pois, niin eroja on.

      Poista
  4. Tällä hetkellä mulla on käytössä Lumenen ja Dermosilin misellivedet. Lumenella putsaan aamuisin kasvot, se on ollut vaativalle iholleni hyvä. Dermosililla putsaan meikkejä ennen kuin pesen kasvot. Sinun misellivesiä en ole koskaan kokeillut, mutta kuulostavat hyviltä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on Lumene kaapissa, mutta en ole vielä ehtinyt kokeilmaan sitä, toivon, että se olisi hyvä, koska siinä olisi hinta samaa luokkaa kuin Biodermassa, mutta se on PALJON helpommin saatavilla. :)

      Poista
  5. Tota biodermaa kokeilin joskus, mut koska käytän sitä meikin puhdistukseen, niin siinä ei oikein vakuuttanut. Aamupuhdistuksena oli kyllä näppärä, mutta en tullut ostaneeksi sitten lisää, koska kuitenkin kaipaan sitä että myös meikki lähtee. Muita näistä en olekaan kokeillut.
    Oma suosikki on tällä hetkellä Sephoran misellivesi, jolla lähtee kyllä meikki tosi hyvin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Biodermalla ei tosiaan meikki kovin hyvin irtoa, ihmettelen, että monien mielestä puhdistustehoissa ei ole eroja, kun mielestä on ja PALJON. Se on aamupuhdistaja itselle juuri tuon vuoksi.

      Poista
  6. Gamarde ja Bakel ovat testauslistalla, mutta kumpikaan ei ole kovin helposti saatavilla tai edullinen niin katsotaan milloin etenen testaamiseen saakka. Biodermaa multa löytyy, mutta se saa ison miinuksen nopeasta pilaantumisesta. Pullo on avattu n. 8 kk sitten ja on nyt alkanut haista vauvan puklulta, hyh. Omat suosikit ovat Mossa ja Madara :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Molempia melkein joutuu tilaamaan, tosin Gamardea on alkanut ilmestymään apteekkeihin. Pitääkin kiinnittää omaan Biodermaan huomiota, mulla on vain noita pieniä pulloja, niin eivät ole ehtineet pilaantumaan, epäilen, että 500ml:n jättipullon kanssa voisi niin käydä.

      Poista
    2. Mullakin se on siis sellainen minipullo ja oon säilyttänyt sitä valolta suojattuna huoneenlämmössä. Siks onkin tosi kummaa, et se on alkanut haista tolta.

      Poista
  7. Ei ole aamua ilman misellivettä :) Kiitos sinun, tuo Bioderma kuuluu omiin suosikkeihin myös.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on hyvä aamuisin, iltaisin en sitä käytä. :)

      Poista
  8. Micellivedet on meikäläisen juttu, rakastan. <3 Mitä paksumpi, sen parempi. Guerlain löytyy, mutta saisi tuoksua hieman enemmän, muuten on oikein kiva. Hmmm. tuo Bioderma, sitä kaikki suitsuttaa, pakko olisi hankkia. Ihanaa iltaa Jonna <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, musta Guerlainissa on aika voimakaskin tuoksu. :D Mukavaa iltaa Tiia. <3

      Poista
  9. Gamarde on tuttu ja ihana tuttavuus onkin 😊 Guerlain ja Bakel kiinnostavat, ehkä voisin Bakelia kokeilla seuraavana misellinä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on ihan lemppari, vielä suht hyvän hintainenkin, ei kalliimmasta päästä mun suosikeista ollenkaan. :)

      Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives