TOP5 Parhaat poskipunat


Tykkään suurimman osan aikaa meikata hyvin luonnollisesti. Jos haluan meikin nopeasti, ensimmäinen asia mistä luovun homma nopeuttamiseksi on luomiväri, sen sijaan poskipunaa en jätä koskaan pois. Se on tuote, joka tekee ilmeestä raikkaan ja jopa pehmentää tarvittaessa kasvojen ilmettä. Poskipunahan levitetään aina poskipään korkeimmalle kohdalle, kohdan löytää helposti hymyilemällä. Jos tämä tuntuu vaikealta, oikean kohdan voi katsoa myös sivellintä apuna käyttäen. Aseta sivellin korvan keskikohdalta kohti nenänpieltä ja paikka on siinä. Puuterimaista poskipunaa siveltimeen ottaessa, kannattaa kopauttaa sivellintä hieman, että liiat punat tippuvat pois. Tämä ei toki ole välttämätöntä, jos tiedät, että punastasi ei liikaa väriä irtoa. Voidemaisten punien levitykseen suosittelen sormia tai skunkkia. Väriä kannattaa lisätä kerrostaen, liikaa on vaikea ottaa pois, mutta kerroksia on helppo lisätä. Parhaan tuloksen saat aina käyttämällä poskipunasivellintä, ainakaan itse en levitä koskaan punaa pakkauksissa tulevien siveltimien avulla, ne ovat aivan turhaa täytettä. Esim. suosikissani Diorin poskipunassa, miten kivaa olisi, jos puolta paukkauksen koosta ei veisi täysin turha sivellin, vaikka se varmaan onkin parhaimmasta päästä, koska se on melko leveä.

TOP5 oli vaikea valita, olisin halunnut väkisin tunkea mukaan vielä Zuiin Peachin, mutta se muistuttaa aika paljon Cliniquen punaa, joten jätin sen tällä kertaa ulkopuolelle. Se on silti yksi lempipunistani.

Postauksessa olevista poskipunista Jane Iredalen olen saanut PR-näytteenä blogin kautta, kaikki muut punat ovat itse ostettuja.


Givenchy Le Prisme 21 Inspiration Rose – Puna on kädelle swatchattuna ehdottomasti porukan vaatimattomimman näköinen, se ei kuitenkaan kerro koko totuutta tästä herkästä tapauksesta. Aavistuksen korallinen erittäin hienojakoinen ja pehmeä puna näyttää poskilta hempeältä, se antaa juuri sopivasti väriä ja valoa, lempparini, kun teen erittäin luonnollista nude-meikkiä. Se on, kuitenkaan olematta, jos ymmärrätte mitä tarkoitan. 

Jane Iredale Flawless – Kun näin tämän punan ensimmäisen kerran, olin varma, että tämä ei vaan voi toimia, ainakaan minulla. En ihan ensimmäiseksi ollut ajatellut haluavani hivenen persikkaista ruskeaa sävyä poskille. Mutta tiedättekö mitä, tästä on tullut hyvin nopeasti yksi lemppareistani. Punalla saa todella kauniin pehmeän ja luonnollisen näköisen kuulauden poskille. Käy kurkkaamassa täältä.

Clinique 01 Ginger Pop – Cliniquen Cheek Popeissa on äärettömän pehmeä ja satiininen koostumus, jota on helppo kerrostaa. Omistan useampia sävyjä, joka kertoo omaa kieltään siitä, että olen todella ihastunut näihin. Sävy on kaunis tummahko, mutta raikas persikka. 


Dior Rosy Glow – Diorin puna näyttää swatchattuna kylmältä jopa jäätävän haalealta pinkiltä, mutta se ei ole sellainen poskilla. Punan idea on siinä, että se näyttää jokaisella hieman erilaiselta. Poskilla sävy on tosi luonnollinen ja raikas, se antaa kevyen rusotuksen poskille. Käy kurkkaamassa täältä. Ollut jo vuosia yksi eniten käyttämiäni punia.

Nars Orgasm – Narsin Orgasm on eniten käyttämäni poskipuna. Se on nähty täällä blogissa lukemattomissa meikkipostauksissa. (mm. täällä, täällä, täällä) Orgasm on yksinkertaisesti valloittavan upea koralli, joka taittaa aavistuksen pinkkiin, höystettynä selkeällä kultaisella hohteella, joka on kuitenkin poskilla yllättävän hillitty, niin, etten näytä discopallolta. Se on universaali sävy, joka sopii oikeastaan kaikille. En ole vielä löytänyt meikkiä, jonka kanssa tämä ei sopisi. Jos en tiedä mitä punaa aamulla laittaisin, valitsen aina Orgasmin (heh, kuulosti ehkä hivenen pervolta, nimestä johtuen), koska siitä on tullut luottotuotteeni vuosien aikana.

Mikä on poskipuna suosikkisi? Miksi?

Ps. Huomenna on ystävänpäivä ja sen kunniaksi blogissa on luvassa pieni arvonta. Joten pysykää kuulolla. ^_^

*Jane Iredale PR-näyte, saatu blogin kautta, muut omia.



  1. En ite välitä poskipunista mut tuo Givenchy on KAUNIS!♡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No jos ei välitä, niin sillä saa just sellaisen huomaamattoman lookin, jo on, olematta. :)

      Poista
  2. Just aamulla meikatessa mietin, mikä on mun suosikkiposkipuna-jälleen kerran 😊 Tykkään Bobbi Brownista ja &Other Storiesista, myös Diego Dalla Palman poskipuna on mahtava ja omistamani sävy vähän muistuttaakin tuota Jane Iredalen sävyä. Zuiilla on myös hyvät poskipunat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun seuraava haave on ostaa joku Bobby Brown, kun tietäisin tai osaisin päättää minkä. :D

      Poista
  3. Yksi tämän hetken suosikeistani on ehdottomasti tämä Milanin poskipuna: https://blingershimmer.blogspot.fi/2016/10/koralliruusu.html <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Milanin punia kehutaan paljon, pitäisi varmaan itsekin kokeilla.

      Poista
  4. Oi miten hyvältä tuo Cliniquen puna kuulostaa, voisi olla minulle sopiva. Terkkuja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on loistava, varsinkin koostumus on näistä kaikista suosikkini.

      Poista
  5. On aina jotenkin jännä hetki huomata jos mulla on samoja tuotteita kuin seuraamallani bloggarilla 😀 En osaa tarkemmin selittää mutta jollain tavalla ihailen jokaista bloggaajaa jonka tekstejä seuraan, joten siitä varmaan tulee se jännä tunne 😁 Mulle paras poskipuna on Zuiin Mango- muusta ei kahta puhettakaan.Ihanan luonnollinen ja "huomaamaton" ☺ Omistan myös Diorin Rosy Glown, mutta jostain syystä onnistun aina saamaan sillä aikaan Pelle Hermanni-posket, rusotus näkyy metrien päähän. Saman efektin saan aikaiseksi myös Givenchyn Le Prisme 41 Lune Rossella, kuuluu kuitenkin suosikkeihini 💗 Narsin Orgasm onkin sitten mulla ostoslistalla 💸

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D Oo, olen haaveillut tuosta Lune Rossesta, se näyttää ihanalta, hyvä tietää, että sen kanssa pitää olla vähän varovainen. Jännä tuon Rosy Glown kanssa, itsekin saan sillä helposti liikaa aikaisesti, jos innostunut laittamaan sitä enemmän. Musta se jotenkin "tekeytyy" poskille, että se ei heti näy niin näkyvästi kuin hetken päästä ja yleensä siinä vaiheessa olet tehnyt jo sen virheen, että on lisännyt sitä. :D

      Poista
  6. Niina/ Oh so many reasons13. helmikuuta 2017 klo 10.09

    Voi että mun täytyy toi Narsin puna vielä hankkia. <3 Olen aiemmin halunnut enemmän pinkkejä sävyjä, mutta huomaan toisinaan persikkapinkin näyttävän iholla kuitenkin paremmalta. Eikö tuo sävy ole persikkainen pinkki?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on upea, tai no paras, en vaan kyllästy siihen varmaan koskaan. Toi on persikka, joka taittaa selvästi pinkkiin, itsellä on keltapohjainen iho, niin mun kädellä toi näyttää jopa persikkaisemmalta, mitä se on, eli oma ihon sävykin hieman vaikuttaa siihen, miltä se sitten lopulta näyttää. :)

      Poista
  7. Jane iredalen on ihana, tykkään, mutta oma lemppari on tällä hetkellä se sun vinkkaama persikkainen Mac <3 Ihanaa päivää <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on, näyttää poskilla raikkaalta ja pehmeältä. :)

      Poista
  8. Mun suosikki on Jordanan (halpis) poskipuna Rose Silk. Se on tarpeeksi hillitty pigmentiltään ja siten kerrostettavissa, lisäksi sävy on kauniin hennonko hieman persikkaan taittava ruusu.
    Cliniquen Cheek Popit vaikuttavat mun makuun ihan passeleilta:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Cheek popit ovat ihan parhaita, ei turhia siveltimiä mukana. :)

      Poista
  9. Näistä itselläni on Orgasm ja Rosy Glow. Cliniquelta Plum Pop, mutta tuo Ginger Pop himottaa myös. Eli aika sama maku :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ginger Pop on kyllä ihanan, poskilla musta raikkaampi, mitä näyttää pannussa. :)

      Poista
  10. Mulla ei ole yhtä ainoaa suosikkia mutta minäkin tykkään Orkusta ja MACin Satin-koostumuksella olevista poskipunista :) niistä on useampi suosikki mm. Blushbaby ja Well Dressed. Luonnollinen poskipuna on minusta parhain.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Orkku, hyvä lempinimi. :D MACilla on kanssa kivoja, olisi hyvin voinut joku niistäkin päästä tähän postaukseen.

      Poista
  11. Mulla on muutama samantyylinen poskipuna kuin tuo Jane Iredale ja ne tosiaan näyttää pannussa siltä, että ei ikinä mun kasvoille. Mutta jännällä tavalla kasvoilla ne on yksiä parhaimpia punasävyjä!

    Mun lemppariposkipunia on olleet jo tosi pitkään MACin Mineralize-punat - ne hyvin hehkuvat, jotka varmasti jakavat mielipiteitä :) Mun lempisävy on pinkkipersikkainen New Romance.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mähän en olisi koskaan ostanut alunperin itse tuon väristä punaa en ikinä, oli ihme, että edes kokeilin sitä poskille, vaikka sain sen blogin kautta. Mietin eka että käytän sitä vain luomivärinä, mutta ei, se on aivan loistava puna, sillä saa just sellaisen nätin luonnollisen lookin. Pitää tutustua noihin Mineralize puniin, mullehan hehku ei todellakaan ole este. ;)

      Poista
    2. Ah, no sitten ilman muuta Mineralizet testiin! Ne on ihania! Erityisesti juuri New Romance, se tuntuu olevan samantyylinen sävy kuin Orgasm, eli menee kaiken kanssa ja saa kasvot terveeseen hehkuun :))

      Poista
    3. Laitoin kännykkään ylös, tiedän minkä ostan, kun olen seuraavan kerran Stockalla. :)

      Poista
  12. Tällä hetkellä käytän eniten Milanin Luminoso poskipunaa. Tilasin kylläkin Kikolta uuden ystävänpäiväkokoelmaan kuuluvan sydänkuviollisen punan, ja saa nähä meneekö se Milanin ohi. Kesää kohti mentäessä tekisi mieli kokeilla enemmän vaaleanpunaisia punia, Narsin "orkku" on kyllä myös ollut ostoslistalla jo jonkin aikaa. Jostain syystä en ole ennen poskipunista niin välittänyt, vasta viime vuonna havahduin siihen että niitäkin voisi olla useampia ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kikon puniin olisi kiva tutustua, mutta pitäisi päästä hiplaamaan niitä aluksi, tosin netistä varmaan löytyy aika hyviä swatcheja. :)

      Poista
  13. Mulla poskipunat ei ole koskaan aiheuttanut mitään suuria sydämentykytyksiä ja se onkin ollut sellainen "pakollinen paha", joten yhtäkään suosikkia ei ole vielä löytynyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin erilaisia me ollaan, hih, mulle ei todellakaan ole pakollinen paha, mitä vanhemmaksi tulen, sen isommin poskipunan vaikutuksen huomaa, kun taas luomivärit uppoaa luomivakoon piiloon, mitä väliä, kun kukaan ei näe. LOL

      Poista
  14. Kaikki muut poskipunat on mullekin tuttuja, paitsi Givenchy :) Jane Iredalen Flawless ja tuo Nars kuuluisi mullakin TOP5 parhaan joukkoon! Iredalella on muutenkin tosi huippulaatuiset poskipunat, oon taas viimeiset pari viikkoa mennyt samalla punalla :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Iredale on ihan käsittämättömän hyvä, kivointa, että tutustuin tuotteeseen, jota itse en olisi itselleni valinnut sävyn perusteella ja siitä tulikin suosikki. :) Narsia olen käyttänyt yli 10 vuotta, joten eipä kait sitä enää koskaan syrjäytä mikään. ;)

      Poista
  15. Mulla ei ole yhtä suosikkia, mutta tykkään just tuollaisesta Jane Iredalen väristä. Se voi näyttää pannussa tosi tylsältä, mutta on poskilla kaunis :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Just noin, pannussa tosi outo ja tylsä, poskilla hirmu kaunis. :)

      Poista
  16. Flawless on NYX:in Mauven Me:n ohella ihan ykkössuosikkini :) Postissa on tulossa Milanin Luminoso ja vanhemmat toivat jenkeistä Tarten Amazonian Clay -punan sävyssä Exposed, saa nähdä jyrääkö jompi kumpi ohi noista tän hetkisistä suosikeista :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Milanin Lumioson haluaisin minäkin omiin kokoelmiin. :)

      Poista
  17. Poskipuna on ihan kunkku, ilman sitä ei tule tarpeeksi eloa kasvoille. Ihania nuo sun lempparit! Jostakin syystä olen monta kertaa hiplannut noita ikonisia Dioria ja Narsia, kun on kohdalle sattunut, mutta luopunut kuitenkin ajatuksesta.

    Oma ykköslempparini on Tarten voidemainen Illium, jonka väri on täydellisen luonnollinen, helposti sormella taputeltava ja hyvin kestävä. Kakkosena tulevat kaikki puuterimaiset. Clinique on siitä kiva, että väriä tulee niin vähän kerrallaan. Saa kerrostella pikkuhiljaa. On kamalaa, jos ei muista käyttää sivellintä käden kautta ja saa punaisen läntin poskelleen. Se ei vaalene siitä millään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ei tule, itse näytän ainakin tosi valjulta ilman poskipunaa. Tuo on ihan totta, jos erehtyy laittamaan tosi pigmenttistä suoraan poskelle niin sitä on kyllä todella vaikea saada enää siistiksi, ei vaikka yrittäis irtopuuterilla korjailla.

      Poista
    2. Niin siis Stilan Lillium;) Ajattelin samalla yhtä Tarten ihanaa punaa, Exposed. Siinä on tuollainen ruskehtavan neutraali sävy kuin sun Iredalessa. Tosi monikäyttöinen väri.

      Poista
  18. Ihania poskipunia rivissä <3
    Mun lempparit noista olisi Nars ja Dior, on ihanat värit<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nars on upea ja Dior on jännä, koska poskilla se muuntautuu aivan erilaiseksi. :)

      Poista
  19. toi clinique alkaa oleen mulle koht pakkomielle!! kun pääsen hiplaamaan sitä IRL, niin saa nähä onko pahempi pakkomielle vai vähempi :P

    VastaaPoista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives