Centifolia – Lompakkoystävällistä luonnonkosmetiikkaa ikääntyvälle iholle


Ette edes usko kuinka kauan olen fiilistellyt, että pääsisin kirjoittamaan ranskalaisen Cosmebio- ja Ecocert-seftifioidun Centifolian* tuotteista. Olin ehtinyt testaamaan suurinta osaa tuotteista jo keväällä, mutta sitten tuli hellekesä ja jumahdin ihonhoidossani hyvin yksinkertaiseen rutiiniin, eikä kasvoille tehnyt mieli kokeilla uusia tuotteita. Jotenkin myös ihonhoitotuotteista kirjoittaminen tökki. Niin kuin vähän kesällä arvasin, syksyn ensimmäiset hivenen viileämmät päivät toivat taas ihonhoidon testailuihin vauhtia ja sormiinkin enemmän kirjoitusintoa. Tämän postauksen tuotteita olen kaikkia muita käyttänyt vähintään kahden viikon periodin päivittäin, ainoastaan seerumi on sellainen, jota olen testaillut vain tässä syyskuun aikana muutamia kertoja, joten siitä minulla on sanottavana vain ensimmäisiä tuntemuksia. 

Nimenä Centifolia ei välttämättä ole monelle tuttu, mutta brändin tarina alkaa jo vuodesta 1983. Luonnonkosmetiikkasarjan inspiraationa on tietenkin toiminut rakkaus kasveihin ja niiden tehoista ja vaikutuksista ihoon. Se mikä sarjan tuotteissa on ehkä mukavinta, on se, että näissä laatu ja hinta kohtaavat toisensa. Centifolian arvokkaimpia tuotteita ovat tässä postauksessa olevat ikääntymisen merkkejä vastaan taistelevat Sublime Youth -tuotteet, joiden perustana on taatelin siemenistä saatava uute, joka edistää kollageenin muodostusta sekä toimii tehokkaana andioksidanttina. Kaikkien Sublime Youth tuotteiden hinta on alle 40 euroa, mutta yleisenä hintatasona Centifolian tuotteiden hinnat alkavat n. reilusta kymmenestä eurosta ylöspäin. Kaikissa tuotteissa on melko mieto ei lainkaan yrttimäinen tuoksu. Itse ainakin mielikuvissa haistan näissä hivenen makeaa taatelia, joka on muuten herkkuani. Mietin jo tässä yksi päivä, milloin sitä kehtaisi pyöräyttää ensimmäisen taatelikakun tänä vuonna. 

*Tuotteet PR-näytteitä saatu maahantuojalta.


CONTOUR DES YEUX anti-age silmänympärysvoide 31,90€*

Silmänympärysvoide on varmasti se tuote, joka on saattanut tulla monelle blogeja seuraavalle vastaan, sillä tämähän tunnetaan ehkä eniten turvotusta laskevista vaikutuksistaan. Katsokaa vaikka näitä kuvia MaittaLy-blogista. Itsellänihän ei sy-iholla turvotusta ole edes aamuisin, joten silmäpussit eivät ole se ongelmakohtani, mutta huomasin silti selvän kiinteyttävän vaikutuksen varsinkin yläluomelle laitettuna, koska lurppaluomeni näyttivät heti terhakkaammilta. Annostelussa kuitenkin kannattaa olla tarkkana, ettei voide lähde rullautumaan meikin alla. Kevyehkö silmänympärysvoide on hajustamaton, mutta siinä on aistittavissa silti hyvin mieto tuoksu. Tuotteessa on myös pieni heleyttävä vaikutus. Ainoa oikea levitystapa on taputella tuote iholle. Taateliuutteen lisäksi voide sisältää tattariöljyä, joka laskee turvotusta sekä mikroverenkiertoa elvyttävää merileväuutetta. 

Ingredients : Aqua, Aloe Barbadensis Leaf Juice*, Glycerin, Caprylic/Capric Triglyceride, Acacia Decurrens/Jojoba/Sunflower Seed Cera/Polyglyceryl-3 Esters, Dicaprylyl Carbonate, Tapioca Starch*, Arachidyl Alcohol, Helianthus Annuus Seed Oil, Behenyl Alcohol, Silica, Adansonia Digitata Seed Oil*, Polygonum Fagopyrum Seed Extract, Phoenix Dactylifera Seed Extract, Raspberry Seed Oil/ Palm Oil Aminopropanediol Esters, Brassica Campestris Sterols, Biosaccharide Gum-1, Alteromonas Ferment Extract, Chlorella Vulgaris Extract, Glucose, Arachidyl Glucoside, Myristyl Alcohol, Myristyl Glucoside, Glyceryl Caprylate, Tocopherol, Xanthan Gum, Citric Acid, Phenethyl Alcohol, Dehydroacetic Acid, Sodium Levulinate, Sodium Anisate, Benzyl Alcohol.
*Ingredients from Organic Farming.

EXFOLIANT ENZYMATIQUE rakeeton entsyymikuorinta 25,90€*

Kirkastava, uudistava ja tasoittava hellävarainen kuorinta. Valkoisessa iholla pehmeän tuntuisessa tuotteessa on jännä geelimäinen koostumus, joka muuttuu iholla öljymäiseksi hieronnan vaikutuksesta. Kuorinta on todella hellävarainen. Se levitetään kostein sormin pyöritellen puhtaalle iholle n. 3-5 minuutin ajan. Tämän jälkeen huuhdotaan pois lämpimällä vedellä. Ihon pinta tuntuu kuorinnan jälkeen pehmeältä ja sileältä, mutta edes pintakuivaa ihoa ei kiristele. Kuorivana tehoaineena toimii mm. papaiini, joka poistaa tehokkaasti ihon pinnalta kuollutta ihosolukkoa. 

Ingredients : Helianthus Annuus Seed Oil, Octyldodecanol, Aqua, Glycerin, Dicaprylyl Carbonate, Sucrose Laurate, Sucrose Stearate, Maltodextrin, Adansonia Digitata Seed Oil*, Caprylic/Capric Triglyceride, Carica Papaya Fruit Extract, Phoenix Dactylifera Seed Extract, Prunus Persica Leaf Extract*, Brassica Campestris Sterols, Pyrus Malus Fruit Extract*, Rubus Idaeus Fruit Extract*, Lactic Acid, Biosaccharide Gum-1, Glyceryl Caprylate, Alcohol**, Tocopherol, Dehydroacetic Acid, Sodium Anisate, Sodium Levulinate, Parfum, Benzyl Alcohol, Geraniol, Linalool, Limonene, Citronellol.
*Ingredients from Organic Farming.
**Made using Organic ingredients.

MASQUE RÉGÉNÉRANT voidemainen kasvonaamio 27,50€*

Pehmeän voidemaisen koostumuksen omaava naamio kosteuttaa, täyteläistää sekä kirkastaa ihoa. Taateliöljyuutteen lisäksi tuotteessa on käytetty kolmea erilaista kasvivahaa: riisistä, kandelillasta ja jojobasta, jotka sitovat ihoon kosteutta. Olen antanut vaikuttaa naamion kymmenisen minuuttia, jonka jälkeen pyyhkinyt ylimääräiset pois kasvopaperilla ja lisännyt päälle vielä yövoiteen. Tykkäänkin käyttää tämän tyylisiä naamioita enemmän iltaisin. Iho on aina aamulla naamion jälkeen näyttänyt täyteläisemmältä. 

Ingredients : Aqua, Aloe Barbadensis Leaf Juice*, Caprylic/ Capric Triglyceride, Dicaprylyl Carbonate, Butyrospermum Parkii Butter*, Hydrogenated Starch Hydrolysate, Glycerin, Cetyl Alcohol, Sucrose Stearate, Candelilla/Jojoba/Rice Bran Polyglyceryl-3 Esters, Glyceryl Stearate, Adansonia Digitata Seed Oil*, Borago Officinalis Seed Oil*, Maris Aqua, Phoenix Dactylifera Seed Extract, Brassica Campestris Sterols, Phormidium Persicinum Extract, Alteromonas Ferment Extract, Helianthus Annuus Seed Oil, Cetearyl Alcohol, Sodium Stearoyl Lactylate, Glyceryl Caprylate, Citric Acid, Cellulose Gum, Biosaccharide Gum-1, Xanthan Gum, Phenethyl Alcohol, Sodium Anisate, Sodium Levulinate, Tocopherol, Dehydroacetic Acid, Parfum, Benzyl Alcohol,Geraniol, Linalool, Limonene, Citronellol, Citral, Eugenol.
*Ingredients from Organic Farming.


JOUR päivävoide 34,90€*

Päivävoiteessa on ihoa siloittava koostumus, se saa näyttämään ihon täyteläisemmältä. Koostumus on miellyttävän pehmeää ja melko täyteläistä, imeytyy ihoon nopeasti ja jättää jälkeensä pehmeän pinnan, ei lainkaan tahmaisuutta. Kokeilin päälle erilaisia meikkivoiteita, eikä voide lähtenyt rullaamaan yhdenkään alla, vaikka kokeilin levittää nestemäisiä meikkivoiteita päälle myös sormin, joka on yleensä meikkisieneen verrattuna riskialttiimpi tapa. Päivävoiteessa on yhdessä yövoiteen kanssa mielestäni kaikista tuotteista voimakkain tuoksu, mutta se kyllä häviää hetken päästä levityksestä, eikä jää leijumaan kasvoille koko päiväksi. Taateliuutteen lisäksi voide sisältää mm. mikroleväuutetta joka suojaa ihoa UV-säteiden haittavaikutuksilta. Kosteuttavana ainesosana toimii karitevoi. 

Ingredients : Aqua, Aloe Barbadensis Leaf Juice*, Caprylic/Capric Triglyceride, Dicaprylyl Carbonate, Glycerin, Helianthus Annuus Seed Oil, Silica, Arachidyl Alcohol, Adansonia Digitata Seed Oil*, Cetearyl Alcohol, Cetearyl Glucoside, Cetyl Alcohol, Maris Aqua, Butyrospermum Parkii Butter*, Prunus Armeniaca Kernel Oil*, Hydrogenated Apricot Kernel Oil**, Raspberry Seed Oil/Palm Oil Aminopropanediol Esters, Phoenix Dactylifera Seed Extract, Brassica Campestris Sterols, Phormidium Persicinum Extract, Glyceryl Caprylate, Glucose, Biosaccharide Gum-1, Behenyl Alcohol, Arachidyl Glucoside, Xanthan Gum, Tocopherol, Citric Acid, Dehydroacetic Acid, Sodium Levulinate, Sodium Anisate, Parfum, Benzyl Alcohol, Citral, Citronellol, Eugenol, Geraniol, Limonene, Linalool.
*Ingredients from Organic Farming.
**Made using organic ingredients.

 NUIT yövoide 34,90€*

Jos tykkäätte kevyen tuntuisista yövoiteista, kannattaa katsastaa tämä, vaikka päivävoiteessakaan ei mikään paksuin koostumus ole, on yövoide jännästi päivävoidetta kevyemmän tuntuista. Siinä missä päivävoide jättää jälkeensä täysin tahmaamattoman pehmeän pinnan, kevyempi yövoide jää tuntumaan ihon pinnalle vielä hetken levityksen jälkeen, tunne ei ole tahmea, mutta koskettamalla ihon pintaa voiteen voi tuntea, se tuntuu kosteammalta. Yövoide on tuotteista vähiten mieleeni, koitin tässä kesän jälkeen tätä uudestaan, että olisin osannut selittää miksi. Yksi syy oli se, että tämä tuntui mielestäni omalla iholla jotenkin jopa liian tehokkaalta, jos joku tuote voi sellaista tehdä.


Ingredients : Aqua, Aloe Barbadensis Leaf Juice*, Dicaprylyl Carbonate, Glycerin, Caprylic/Capric Triglyceride, Cetyl Alcohol, Microcrystalline Cellulose, Candelilla/Jojoba/Rice Bran Polyglyceryl-3 Esters, Glyceryl Stearate, Raspberry Seed Oil/Palm Oil Aminopropanediol Esters, Adansonia Digitata Oil*, Prunus Armeniaca Kernel Oil*, Linum Usitatissimum Seed Extract, Phoenix Dactylifera Seed Extract, Hydrogenated Apricot Kernel Oil**, Brassica Campestris Sterols, Undaria Pinnatifida Extract, Helianthus Annuus Seed Oil, Cetearyl Alcohol, Glyceryl Caprylate, Sodium Stearoyl Lactylate, Biosaccharide Gum-1, Cellulose Gum, Xanthan Gum, Tocopherol, Dehydroacetic Acid, Sodium Levulinate, Sodium Anisate, P-Anisic Acid, Citric Acid, Parfum, Benzyl Alcohol, Citral, Citronellol, Eugenol, Geraniol, Limonene, Linalool.
*Ingredients from Organic Farming.

**Made using organic ingredients. 

SÉRUM INTENSIF tehoseerumi 36,90€*

Vaikka yövoide ei ollut niin mieleeni, niin kevyen koostumuksen omaava maitomaisen geelimäinen seerumi on muutaman käyttökerran jälkeen kuorinnan ja naamion kanssa suosikkituotteeni sarjasta. Seerumissa on miedompi tuoksu kuin päivä- ja yövoiteissa. Se tekee ihosta heti levityksen jälkeen heleämmän näköisen ja sileämmän tuntuisen. Tehoaineina toimivat hedelmäuutteiden AHA-hapot omenasta, vadelmasta ja persikan lehdistä. Painavaan pipetillä varustettuun lasipulloon pakattu seerumi tuntuu ja näyttää ylelliseltä. 

Ingredients : Aqua, Aloe Barbadensis Leaf Juice*, Glycerin, Silica, Adansonia Digitata Seed Oil*, Prunus Armeniaca Kernel Oil*, Glyceryl Undecylenate, Acacia Decurrens/Jojoba/Sunflower Seed Cera Polyglyceryl-3 Esters, Mauritia Flexuosa Fruit Oil*, Phoenix Dactylifera Seed Extract, Brassica Campestris Sterols, Undaria Pinnatifida Extract, Prunus Persica Leaf Extract*, Rubus Idaeus Fruit Extract*, Pyrus Malus Fruit Extract*, Alteromonas Ferment Extract, Chlorella Vulgaris Extract, Olus Oil, Hydrogenated Vegetable Oil, Candelilla Cera, Caprylic/ Capric Triglyceride, Lysolecithin, Biosaccharide Gum-1, Glyceryl Caprylate, Sclerotium Gum, Sodium Phytate, Xanthan Gum, Pullulan, Alcohol, Tocopherol, Dehydroacetic Acid, Sodium Levulinate, Sodium Anisate, Phenethyl Alcohol, Parfum, Benzyl Alcohol, Citral, Citronellol, Eugenol, Geraniol, Limonene, Linalool.
*Ingredients from Organic Farming.


Centifolian tuotteita myyvät mm. Sokos, Stockmann, Arabiarannan Apteekki sekä Vaasassa Next Beauty. Centifolian löytää myös Facebookista täältä.

Onko Centifolia teille tuttu?

*Tuotteet PR-näytteitä saatu maahantuojalta.




  1. Centifolia merkkinä on tuttu, mutta tätä sarjaa en ole kokeillut. Misellivesi jäi mieleen erittäin miellyttävänä ja toimivana tuotteena.
    Taatelisiemenuute kuulostaa jänskältä. Itsekin tykkään taateleista todella paljon... siis syötynä;) Varmasti uutteenakin hyvä iholle, kuulostaa kivalta :)
    Kivaa uutta viikkoa Jonna<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee joku muukin joka tykkää taateleista, muistan aina lapsuudesta, kun taatelit oli omaa herkkua, mutta ei ne oikein muille sitten maistuneetkaan. Siksi raaka-aine oli itselleni tosi kiinnostava. :)

      Mukavaa viikkoa Sari! <3

      Poista
  2. Mäkin oon käytänyt merkiltä vaan misellivettä, mutta tää sarja kiinnostaa! Erityisesti kuorinta ja seerumi herätti mielenkiintoni. Toimianihan tuo yövoide sit enemmän talvella? Ja hih, mäkin fanitan taateleita mutta niiden pitää olla joko niitä pahvilaatikossa myytäviä tuoreita tai sit niitä peruskuivattuja, se pressattu taatelimötikkä on taas no-no! Mäkin siis syön noita esim.karkin korvikkeena tai käytän leivonnassa ☺ Meillä mies on taatelikakkumaakari 😍

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on itseasiassa toi misellivesi kaapissa odottamassa käyttöönottoa, mulla oli tossa kesällä niin monta auki, etten halunnut avata sitä vasta kuin ajan kanssa, mutta sille näköjään löytyy kannattajia. :) Joo se pressattu käy vain kakun tekoon, ei muuten syötäväksi. :D

      Poista
  3. Aina jaksan toivoa, että löytyisi luonnonkosmesta sarja, joka toivoisi allergiselle iholleni. Kyseinen sarja näyttää fantastisen ylelliseltä.

    Ihanaa uutta viikkoa Jonna <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olis niin mielenkiintoista saada selville, että mikä tai mitkäainesosat on niitä jotka aiheuttaa luonnonkosmessa ne näpyt. Voi olla, että sun iho tykkää tuotteista joissa on synteettisiä säilöntäaineita mitä esim. luonnonkosmetiikassa ole vaan säilyvyys taataan muuten.

      Ihanaa viikkoa Tiia. <3

      Poista
  4. Olen useasti Sokoksella katsellut Centifolian tuotteita, mutta en sen kummemmin ole perehtynyt. Mutta tämän tekstin myötä alkoi heti kiinnostamaan entsyymikuorinta, koska käytän koko ajan vähemmän raekuorintoja :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On muuten varmasti yksi hellävaraisimmista entsyymikuorinnoista mitä olen käyttänyt, varmasti varsinkin talvella siitä tulee vielä enemmän vakkari kuin kesäaikana.

      Poista
  5. Mulla on toi SY-voide, mutta mulla se ei tee juuri mitään. Niin tai tekee joo, rullautuu. Olen käyttänyt nyt vai öisin että saisin purkin loppuun. Ei jatkoon. PauliinaH

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itsellä se todella terhokoittaa lurppaluomiani, mutta se miksi se ei ole suosikkini on juuri tuo rullautuminen. Määrän kanssa pitää olla todella tarkka ja silti ei välttämättä kestä kuin paineluliikettä, jos menee vaikka sormella hankaamaan niin murustuu.

      Poista
  6. Tuo seerumi kuulostaa erityisen ihanalta! Mulla on muutamia tuotteita myös testausta odottelemassa, mutta vielä en ole ehtinyt sen enempiä niihin syventyä :) Kosteuttava naamio on kyllä ollut jo keväästä asti käytössä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Seerumi on ihana, vaikka sitä olen vähiten käyttänyt, niin se on ehdottomasti naamion ja kuorinan ohella lemppari. :)

      Poista
  7. Kiitos hyvästä tuotteiden esittelystä. Entsyymikuorinta herätti mielenkiintoni.
    Sarjan sy-voide on ollut itselläni käytössä, ei se ihmeitä ole tehnyt mutta hyvä perusvoide ollut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että postaus miellytti, kiitos. :)

      Tuo sy-voide on jännä, toisilla eron ihan huomaa, toisilla ei sitten niinkään. Ehkä siihen vaaditaan kunnon lurppaluomet, että sen kiinteyttävän vaikutuksen näkee. Itsellä selvästi napakampi, harmi, että meikin alla itselle tahtoo murustua, jos ei ole tosi tarkka kun levittää muita tuotteita. :)

      Poista
  8. Centifolian entsyymikuorinta oli viime talvena ihan pelastus, niin hellävarainen mutta silti itselleni sopivan tehokas. Ja sy-voide toimii meillä (mulla ja miehelläni), eikä edes rullaannu 👌🏻🤔 Ehkä se on tosiaan annostelusta kiinni, tai sitten eri ihoilla toimii eri tavoin.

    Kiitos maininnasta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on todella hellävarainen oikein odotan talvea, että näen sen talvikäytössä, nythän testasin suurinta osaa keväällä. Mä luulen, että kun mulla on tosi pintakuiva iho, niin se koostumus jää jotenkin seisomaan iholle, jos laittaa vähänkään liikaa. Jos pysyy kohtuudessa ei rullaannu. :)

      Ei kestä, sulla oli parhaat kuvat noista sy-voiteen vaikutuksista. Mulla kyllä napakoittaa selvästi, mutta en mitenkään saanut sitä yhtä hyvin tallennettua kameran kuvaan, yritin kyllä. :)

      Poista
  9. Ei ole ennestään tuttu tämäkään tuotesarja, mutta kuulostaa hyvältä ja kohtuuhintaiselta. Ihanaa kun nykyään löytyy hyviä tuotteita myös edullisemmin.
    Kivaa uutta viikkoa sinulle Jonna <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luonnonkosmetiikkaa saa hyvin ylellistäkin (myös ulkonäöltään) aika edullisesti, vaikka onhan siinäkin sitten selektiivisiä sarjoja.

      Mukavaa viikkoa Outi. <3

      Poista
  10. Voisitko mitenkään laittaa blogiisi taatelikakun ohjeen? Mielellään sellaisen, että surkeakin wannabe-leipuri tajuaa, miten se tehdään :) Äitini teki taatelikakkua aina jouluksi ja minulla on sitä (ja häntä) ikävä, hän kun on jo edesmennyt ja leipoo taatelikakkuja nykyään enkelikuorolle.

    Kiitoksin ja terveisin, Janski

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Janski, löytyykin jo tuon perässä olevan linkin takaa. :) On ihan superhelppo ja lupaan, että on maailman mehevin versio. Toivottavasti on edes vähänkään sellainen kuin äitisi versio. <3 http://keyword-love.blogspot.com/2013/12/taatelikakku.html

      Poista
    2. Tuhannet kiitokset sinulle ohjeesta! <3 Yritän parhaani itse leipomisen osalta :)

      Janski

      Poista
    3. Tulehan kertomaan sitten millaista tuli. :)

      Poista
  11. No jopas oli muutos noissa silmäpusseissa!! Tätä täytyy ehdottomasti kokeilla:) Minullakaan ei ole pusseja, mutta roikkuvat yläluomet kylläkin!!!:)

    VastaaPoista
  12. Joo,tää kesä sekoitti jotenkin ihan kaiken,ei tosiaan tehny mieli kokeilla mitään. Lurppaluomet :D ♡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei todellakaan tehnyt, tuntui että kaiken uuden testailu olisi mennyt aivan hukkaan.

      Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives