Inhokista suosikiksi

*Sisältää mainoslinkkejä, tuotteet omia.

Kosmetiikka on siitä jännää, että tuotteista joista et olisi välittänyt ensimmäisellä kerralla, voikin tulla suosikkeja, kun päätät antaa niille toisen tilaisuuden. Vuosien aikana monille sormieni läpi käyneille tuotteille on käynyt näin. Ensivaikutelma tuotteista on voinut olla kovin vaisu, tai ne ovat jopa herättäneet inhotusta. Silti, jotenkin uuden mahdollisuuden annettuani, niistä onkin tullut suosikkeja, joita ostan aina vain uudestaan ja uudestaan. Idean postaukseen sain Lauran blogista. Otin mukaan kolme tuotetta, ihan siksi, että voin jatkossa tehdä vielä tähän kakkososankin, jos siltä tuntuu. Nyt kuitenkin valotan historiaa kolmen tuotteen kohdalla, jotka ovat olleet jo pidempään suosikkituotteitani, vaikka en aluksi niistä innostunut lainkaan. Yksi on ollut jo vuosikausia, kaksi muutakin jo muutaman vuoden. 


IS CLINICAL CLEANSING COMPLEX

Tutustuin iS Clinicalin tuotteisiin ensi kertaa kesällä 2017. Uskomatonta, että siitäkin on jo pari vuotta aikaa. Kirjoitin tuotteessa syyskuussa 2017 blogissani näin:

"Minulle tämä oli hyvä tuote, mutta ei sellainen, mistä olisin suuresti innostunut. Toimi, mutta en huomannut ihossani mitään radikaalia muutosta."

Kun kirjoitin postausta, mielipiteeni tuotteen herättämästä alkufiiliksestä oli jo aika paljon lieventynyt. Alkufiilis oli se, että onpa tylsä tuote, eihän tämä tee mitään. Postausvaiheessa olin ehtinyt kuluttaa testiin saamani pullon melkein loppuun ja olin alkanut hivenen lämmetä sille. Olin alkanut huomata, että kevyen kuorivan vaikutuksensa ansiosta tuote pitää ihon kirkkaana. Tällä hetkellehän tilanne on se, että olen ehtinyt käyttää tuotetta jo kaksi isoa pulloa loppuun ja näitä pienempiäkin useita. Pieni pullo on ollut myös aina reissuissa mukana. Se, että otan ihonhoitotuotteen mukaan, kertoo siitä, että se on luottotuotteeni. Voin luottaa siihen, että ihoni pysyy täysin rauhallisena sitä käyttäessä ja tuote tekee juuri sen mitä haluan. 

Läpinäkyvä tuoksuton geelimäinen puhdistaja sopii kaikille ihotyypeille. Syväpuhdistaa ihon kuivattamatta. Kevyt meikki lähtee yhdellä pesulla, mutta paksumpi meikki vaatii kaksi pesukertaa, tai sitten tuotetta voi käyttää toisen vaiheen puhdistajana esim. puhdistusöljyn jälkeen. Tuote lupaa toimia myös kasvovetenä, mutta itse en välitä tämän kaltaisista lupauksista, sillä käytän kasvoveden mieluummin ihan kasvovetänä. 

INCI: Water/Aqua/Eau, Disodium Laureth Sulfosuccinate, Cocamidopropyl Betaine, PEG-30 Clyceryl Cocoate, Glycerin, Propylene Glycol, Carboxymethylcellulose, Salix Alba (Willow) Bark Extract, Saccharum Officinarum (Sugar Cane) Extract, Camellia Oleifera Leaf Extract, Chamomilla Recutita (Matricaria) Flower Extract, Asiaticoside, Asiatic Acid, Madecassic Acid, Ascorbyl Palmitate, Phosphilipids, Tocopherol Acetate, Retinyl Palmitate, DMDM Hydantion, Iodopropynl Butylcarbamate.


BIOEFFECT EGF SERUM

Inhosin seerumissa aluksi lähes kaikkea, mutta niin vaan kuvassa on menossa jo neljäs pullo, jota olen käyttämässä loppuun. Alussa inhosin seerumin tahmeutta, tylsyyttä ja sitä, ettei se tuntunut tekevän iholleni sillä hetkellä yhtikäs mitään. Muistelen, että taisin saada tästä jopa pari näppyläänkin riesaksi. Tuo epäonnistunut kokeilu tapahtui 5 ml:n pullolla, josta riittoisuuden vuoksi riitti moneksi viikoksi. Jostain syystä olin kuitenkin sen verran "hullu", että kun kerran näin ison 15 ml:n pullon tarjouksessa, menin ja ostin sen, vaikka hinta ei todellakaan ole halpa. Päätin, että annan tuotteelle uuden mahdollisuuden. Se kannatti, sillä sen jälkeen tämä on ollut tuote, jota minulla on aina varapullo jemmassa. Sillä mikään muu tuote ei tee ihoa yhtä pehmoiseksi, sileäksi ja hyvin kosteutetun tuntuiseksi kuin tämä. Väitän kuitenkin, että seerumit tehot näkee parhaiten ikääntyvällä iholle. En usko, että parikymppinen huomaa ihossaan sen suurempia muutoksia.

EGF on raaka-aine joka stimuloi ihosolujen uusitumista, tehden ihosta heleämmän hidastaen ihon ikääntymisprosessia. Edistää kollageenin ja elastiinin tuotantoa, lisäten kiinteyttä ja elastisuutta. Sitoo ihoon kosteutta ja vähentää kosteuden haihtumista iholta. Yksinkertainen vain seitsemää raaka-ainetta sisältävä tuoksuton seerumi on todella tehokas ihon kosteuttaja. Sen koostumus ei välttämättä ole kaikille mieluinen, koska erittäin humektanttipitoisena, se ei "hulahda" ihoon, vaikka koostumus onkin kevyttä vaan tuote jättää ihon pinnan joksikin aikaa hivenen tahmean tuntuiseksi. Olen oppinut sietämään tätä ominaisuutta vähitellen, lisäksi on syytä muistaa, että tämän seerumin kanssa less is more. Tämä on suurin syy, miksi itsellä tuote on lähinnä yökäytössä. Aamulla minulla on harvoin puolta tuntia aikaa odotella kunnon kuivumista iholle. Tuote tekee myös erillisen sy-voiteen turhaksi, koska tätä voi huoletta levittää sekä ylä- ja alaluomelle, jossa se toimii todella tehokkaana kosteuttajana ja juonteiden hävittäjänä. Sy-iholla tämä toimii aamuisinkin ja meikki pysyy hyvin päällä koko päivän.

INCI: Glycerin, Aqua, Sodium Hyaluronate, Tromethamine, Sodium Chloride, Horderum Vulgare Seed Extract, EGF (Transgenic Barley SH-Oligopeptide-1)



DOLCE & GABBANA LIGHT BLUE EDT

Sitrustuoksujen klassikko. 

"Muistan vieläkin todella hyvin sen hetken, kun haistoin tuoksua viisitoista vuotta sitten ensi kertaa. Olin aivan varma, etten pitäisi siitä, koska tuoksu on niitä raikkaita sitrusmaisia tuoksuja, jotka eivät yleenä kovinkaan paljon kolahda minuun."

Eikä se heti kolahtanutkaan, ostin kuitenkin tuoksun mukaani, koska se ei ollut lainkaan niin sitruksinen kuin ajattelin. Tuosta hetkestä on aikaa yli viisitoista vuotta. 

Light Blue on mielenkiintoinen sitrustuoksu. Siinä tuoksuu samaan aikaan raikas merituuli, kirpeä sitruuna, pirteä vihreä omena ja kissankello. Raikkautta pehmentää tuoksun myskinen ja puinen pohja. Light Blue on tuoksu, josta tulee mieleen lapsuuden kesät, vaikka tuoksua ei silloin ollut olemassakaan. Ne hetket, kun vaatimalla vaadin saada istua yksin veneen nokassa uimarannalta kotirantaan ajaessamme, koska viimassa hiukset kuivuivat parhaiten. Heti kun laitan tätä tuoksua ja pistän silmät kiinni, olen takaisin siinä veneen nokassa, jossa viima painaa kasvojani vasten. Tunnen kun hiukseni hulmuavat. Jostain kaukaa haistan mäntyjen tuulen mukana tulevan tuoksun. Tuijotan ryppyisiä sormiani ja mietin, miksi kesä ei voisi jatkua ikuisesti. Light Blue tuoksuu kesältä. 

Light Blue on tuoksu, joka tuskin ärsyttää ketään. Silti se on tarpeeksi omaperäinen, jos joku tuttavani käyttäisi tätä joka päivä, kiinnittäisin hänen tuoksuunsa varmasti huomiota. Silti se on sellainen, että tämä on loistava työpaikalla, koska tiedän, että monet migreeniherkätkin sietävät tätä. 

Ostopaikat:


Mitä tuotetta olet inhonnut aluksi, mutta lopulta siitä on tullut suosikki?








  1. Bio Effect on munkin suosikki! Mulla oli tuon yöseerumin lisäksi käytössä se päiväseerumi ja ainakin mulla se imeytyi paremmin ja toimi sen myötä hyvin meikin alla. Niin helppo vähän tilaa vievä kaksikko ottaa vaikka reissulle mukaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Bioeffectin kanssa pääsee kyllä reissussa todella vähällä kuormalla. :)

      Poista
  2. Oot niin oikeassa tuosta Light blue-tuoksusta.Oon juuri mainitsemasi migreeniherkkä, mutta tämä tuoksu ei aiheuta oireita.Se on ihana♡
    Aurinkoista päivää☀️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Et ole ainoa joka sanoo noin, siitä puuttuu joku pistävyys ja sitten jos ei vielä kylve siinä, niin se on tosi miellyttävä. Siitä on tullut mun vakkari kodin ulkopuoliseen työhön, laitan yhden suihkauksen niin tiedän, että 99% häiritse ketään.

      Poista
  3. Ihastuin testatessani Is Clinicalin tuotteisiin.

    VastaaPoista
  4. Tuo on kyllä ihan totta, että ensituntumalta jokin tuote saattaa tuntua ihan blääh-blööhiltä, mutta myöhemmin siihen ihan hullantuu suorastaan. Monesti olen omalla kohdalla huomannut, että jotkut kasvovedet tuntuu alussa ihan mitäänsanomattomilta, mutta käytön myötä ja ehkä toisen pullon kohdalla ajatukset on jo ihan päinvastaiset. Ei pitäisi hutkia, ennen kuin on tutkinut;)

    Ihanaa sunnuntaita Jonna<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Musta varsinkin just putsarit ja mainitsemasi kasvovedet on usein tällaisia. Monesti ajattelee, et nehän on helppo ja nopea testata blogiin kun ei tarvi viikkokausia käyttää kuten voiteita, mutta itseasiassa kannattaisi käyttää. :D Usein meinaten viikkojen jälkeen tajuaa niiden todellisen hyvyyden tai huonouden.

      Mukavaa sunnuntaita Sari. <3

      Poista
  5. Muistelen ajatelleeni Light Bluen olevan just mun tyyppinen tuoksu, mutta sitten kun tuoksuttelin sitä, en pitänytkään siitä. En muista suihkautinko sitä edes iholle =D Ehkä pitäisi antaa sille toinen mahdollisuus =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo siis mähän tykkään siitä, kun se ei basic citrus, se on paljon monimuotoisempi. Pyydä jos saisit jonkun näytteen siitä, että voisit muutamia kertoja käyttää. Tosin sitähän myydään 25ml:n pullossa, joten voi satsata pikkupulloon jos haluaa. :)

      Poista
  6. Ok ehkä annan Bioeffectille uuden mahdollisuuden, sillä ihan samat fiilikset on ollut. Aamukäyttöön tahmeuden vuoksi ihan no no, mutta iltaisin olen yrittänyt, mutta en vaan ole päässyt sisään tuotteeseen. Edelleenkin lempi-ilta tuote on se Kiehl's, mistä et taas tykännyt niin kovasti. Mutta joskus nämä jutut aukenee vasta pitemmällä käytöllä, niin otan kokeiluun jossain kohden uudelleen.

    Dolce&Gabbana Eau Intesen Light Blue tuoksusta tuli ihan oma nimikkotuoksu, on vieläkin nro 1, mutta tälle en lämpene niinkään. Niin jänniä nämä ja kuten tiedät meikäläisen iholla ei monesti vaan nämä tummemmat tuoksut toimi tai riippuu ja roikkuu.

    Ihanaa sunnuntaita Jonna. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anna ihmeessä, mut käytä vaan öisin kuten minä teen. Mähän en käytä öisinkään sitä usein yksin vaan lisään esim. päälle vielä Essen Omega-voiteen, vaikka se onkin yksintarkoitettu käytettäväksi.

      En tosiaan lämmennyt C-vitamiini Kiehl´sille ihan hirmuisesti, ok, mut makuun liian silikoninen.

      Mukavaa sunnuntaita Tiia. <3

      Poista
  7. Ehkä annan tuolle yhdelle vartalovoiteelle vielä uuden mahdollisuuden...
    Ihanaa sunnuntaita ja alkavaa viikkoa sinulle Jonna <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anna ihmeessä! ^_^Ei sitä koskaan tiedä, jos vaikka nyt pitäisin...

      Ihanaa viikkoa Outi! <3

      Poista
  8. Mulla on nyt tuntunut tuo BioEffect toimivan talven jäljiltä hyvin iholla, syksyllä se oli liian "aktiivista". Mutta talven jälkeen iho onkin ollut kuivempi ja yllättävää kyllä, olen pärjännyt hoitoneste-seerumi-öljy -kombolla, vaikka jostain muistan lukeneeni, ettei sen kanssa saisi käyttää öljyä :D Iho on ollut ihanan pehmoinen, mutta muutamia näppyjä on tuntunut taas nousseen :P

    Itse en ole kokenut tuotteen jättävän tahmaa, voi toki olla että ihoni hörppää aineen kitusiinsa :) Mutta mä luulen, että nyt kun saan tuon pullon käytettyä loppuun, ostan seuraavan vasta sitten kun ikä alkaa nelosella :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo olisko sun iho ollut kesän jälkeen liian hyvässä kunnossa sille? Mä olen niin vanha korppu, että aktiivinen ei haittaa. Muistan kyllä, et parikymppisenä ahdehdin aktiivisia anti age voiteita ja seurauksena oli paukamia. :D Hmm. olis kyllä mielenkiintoista tietää, mitä prosessia sun iho alkaa käymään läpi ton myötä.

      Poista
    2. Mä luulen, että vuodenaika vaikuttaa, kesän jäljiltä iho on varmaan ollut sen verran kosteutumpi ja nyt sitten talven runtelun jälkeen kuivempi :) Luulen, että kun saan tuon pullon loppuun, voi myös sen eron huomata kun se jää pois rutiineista.

      Poista
  9. Mä olen kyllä aina ollut innostunut tästä Bioeffectin seerumeista ja jopa mun punaisuus rauhoittui, kun käytin sitä sen pari kuukautta. Mutta läträsin sitä kyllä välillä liikaa ja totta, saattaa se olla vähän tylsä, mutta se toimii!! <3

    VastaaPoista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives