Eniten käyttämäni huulipunat

*Sisältää mainoslinkkejä, by Raili, Chanel ja Jane Iredale saatu, muut omia

Ette usko kuinka minua alkoi naurattamaan, kun katselin tähän postaukseen ottamiani kuvia ja aloin tekemään kollaasia. Äkkiä katsottuna puolet eniten käyttämistäni huulipunista näyttivät aivan samanlasilta. Onneksi läheltä katsottuna eroa on ja luonnossa vielä huomattavasti enemmän. 

Huulipunamakuni on muuttunut parin viimeisen vuoden aikana todella radikaalisti. Tykkään aivan erilaisista koostumuksista ja jopa sävyistä kuin ennen. Siinä missä aiemmin rakastin todella kirkkaan punaisia huulipunia ja mattoja koostumuksia, niin nykyään arvostan kermaista levittyvyyttä, eikä tähän kymmenen eniten käyttämäni huulipunan joukkoon päässyt yhtään täysin puhdasta punaista, vaikka joukossa on punaisia, mutta ei mielestäni yhtäkään todellista klassista "red lip" -huulipunaa. Melkein kaikki koostumukset menevät, koska mattaisten päälle voi aina lisätä halutessaan vaikkapa väritöntä kiiltoa, jos haluan huulista mehukkaamman näköiset. Huomasin myös, että olen vähitellen karsinut lähes kaikki nestemäiset huulipunat pois kokoelmistani, en vaan koe niitä lainkaan omakseni. Kyllä, kestävyys olisi niissä huippuluokkaa, mutta en vain pidä siitä miltä ne tuntuvat huulilla, yhtä tässäkin postauksessa esiintyvää poikkeusta lukuunottamatta. Lisäksi ne näyttävät aika kovilta kasvoillani.

Haluan vielä kertoa muutaman taustatiedon, jotka tietenkin vaikuttavat siihen, miltä huulipunat näyttävät minulla. Ihoni on keltapohjainen, joka asettaa aika paljon rajoitteita siihen, millaisia sävyjä suosin. En kuitenkaan aina tuijota suositusten perään. Lisäksi omat huuleni ovat luonnostaan hyvinkin pigmenttiset, joten monet sävyistä saattavat näyttää vielä paljon räväkämmiltä sellaisen huulilla, joiden oma pigmentti huulissaa on vaalea. Tässä tulee kymmenen eniten käyttämääni huulipunaa viimeisen vuoden aikana, toivottavasti saatte näistä vinkkejä uuden huulipunan etsintään. Ai niin, kaikki suosikkini levittyvät täydellisen pehmeästi huulille ja tuntuvat huulilla myös pääsääntöisesti mukavilta, nämä ovat prioriteetteja, josta en tingi. 


BOBBI BROWN ART STICK ELECTRIC CORAL – Tämä on ehdottomasti räväkimmän sävyinen huulipuna jota käytän. Itselleni tämä on juurikin se, mitä pistän, kun haluan näkyä. Tykkään sävystä eniten kesällä, mutta käytän toisinaan myös talvella. Tämä on mattaisin kaikista käyttämistäni huulipunista, mutta ehdottomasti helpoin levittää, sillä jumbokynällä saa samalla rajattua huulet. Koska koostumus on matta, vaikka puna tuntuukin huulilla miellyttävältä, niin kyllä tämä sen verran kuivattaa, etten montaa päivää peräkkäin käytä. Joskus saatan lisätä päälle huulikiiltoa, jos huulet ovat entuudestaan kuivat. Pysyy hyvin jopa syödessä, eikä lähde juoksemaan huulten juonteisiin. Tätä sävyä ei mielestäni enää saa, mutta myynnissä on myöskin kokoelmiini kuuluva 02 Sunset Orange, joka on melko lähellä. Se on tosin aavistuksen punaisempi, eikä niin in your face -oranssi kuin Electric Coral. Tykkään siitä, että koska kynää teroitetaan, tällä on käyttöikää normi huulipunaa huomattavasti enemmän. Tämä ei tuoksu miltään. 

BY RAILI PRO PERFECT LIPSTICK 010 RED – Huikean erikoinen sävy. Pohjasävy on selvästi punainen, mutta huulille laitattessa sävyn todellinen jopa shokkipinkki vivahde pääsee esiin. Se tekee tästä aika uniikin ja nätin. Sävy on sellainen, että jos näytän nuutuneelta, niin tämä kirkastaa ilmeen välittömästi. By Railin punassa on miellyttävän pehmeä ja kosteuttava koostumus. Toimii jopa ilman huultenrajauskynää. Punassa ei ole mitään varsinaisesti haivattavaa tuoksua. 

CHANEL LE ROUGE CRAYON DE COULEUR N°17 À LA ROSÉE – Chanelin huulikynässä on melko juokseva koostumus, mutta tykkään siitä, miten helppo tällä on kiireessä saada hivenen sävyä huulille. Sävy on huomattavasti persikkaisempi luonnossa, mutta huulteni oma pihmentti ja tuotteen läpinäkyvyys syövät sitä persikkaisuutta pois kuvasta. Kesällä kulkee jatkuvasti laukussa mukana. Teroitinta ei tarvita, sillä kynän päästä kiertämällä tuotetta tulee lisää esiin. Ei kestä syöntiä, koska on huulikiiltomainen puna. Ei havaittavaa tuoksua. Harmittaa, että Chanel tekee näitä kuultavampia ehkä yhden sävyn kesäksi, kun taas mattaversiot kuuluvat pysyvään valikoimaan.

CLARINS JOLI ROUGE 756 GUAVA – En usko, että minun ja tämän huulipunan rakkaussuhde tulee koskaan loppumaan. Guava on sävy, jota ostan aina vain uudestaan ja uudestaan. Muistaakseni ostin reilut kymmenen vuotta sitten ensimmäisen Guavani. Sävy on huulillani helppo. Kuvailisin sitä neutraaliksi ruusuiseksi nudeksi. Sävy pysyy hyvin, syönnin jälkeen joutuu korjailemaan. En tarvitse Guavan kanssa rajauskynää, pysyy nättinä ilmankin. Parasta tässä on monikäyttöisyys, sopii ihan minkä tahansa meikin kanssa tahansa. 

GUERLAIN ROUGE G LIPTICK N°71 INTENSE PINK – Rakastan Guerlainin Rouge G -huulipunia, niitä minulla löytyy eniten Sensain, Lancômen, Clarinsin ja Jane Iredalen punien lisäksi. Rouge G:n sävyjen kanssa kannattaa olla tarkkana, niissä on jonkun verran laatueroja, mutta sävyjäkin on valtava määrä. Toiset niissä levittyvät kermaisesti ja näyttävät upeilta, mutta toiset jäävät jotenkin laikukkaiksi, eikä koostumus ole yhtä hyvä. Intense Pink on ehdottomasti kylmin jopa violettiin vivahtava ja minulle äkkiä katsottuna se sopimattomin väri kaikista suosikeistani. Se on kuitenkin jännällä tapaa pehmeä kylmä pinkki, minulle se on puna, jolla hampaat saa näyttämään entistäkin valkoisemmilta, jos niin haluan. Tämäkään ei juokse juonteisiin, joten pystyn käyttämään ilman rajausta. Pysyy hyvin (tuntikausia), syönnin jälkeen joutuu korjailemaan. Tuoksu on hedelmäisen marjaisa, mutta ei niin voimakas, että se haisisi nenän alla koko päivää. Rouge G -huulipuniinhan voi itse valita tuon kotelon, josta avautuu peili. Eli puna ja kotelo ostetaan aina erikseen. Voit ostaa useampia punia, joita vaihtelet yhteen hylsyyn halutessasi. Täyttöpuniin tulee suojakorkit, joten niitä saa säilytettyä tai sitten voit olla kuin minä, ostaa aina huulipunaan myös uuden kotelon keräilymielessä.GUERLAIN ROUGE G LIPSTICK N°41 BRIGHT CORAL – Huomattavasti turvallisempi koralli kuin Bobbi Brown. Tykkään, että sävy on jopa sellainen pastellisen korallinen (hivenen pinkki). kaunis ja uniikki, hieman läpikuultava, mutta silti pigmenttinen koostumus. Pysyy hyvin, syönnin jälkeen korjailua. Tuttu Rouge G -tuoksu – marjaisen hedelmäinen.

JANE IREDALE TRIPLELUXE HUULIPUNA SAKURA – Nyt varmasti moni kuvaa katsonut järkyttyy, kun ilmoitan, että tämä on tämän kesän eniten käyttämäni huulipuna. Minulla nudea?!? Tehän tiedätte, etten ole nudepunien ystävä, ne harvat mitä käytän, niin niistä olen todella tarkka, koska ne saavat näyttämään minut usein ruumishuoneelta karanneelta. Sakura on sävynä varmasti vaaleista vaalein nude, minkä olen koskaan kelpuuttanut käyttööni. Hivenen ärsyttää, etten saanut kuvaan kunnolla esiin sitä, miksi tämä siitä huolimatta sopii minulle. Puna on nimittäin luonnossa yllättävänkin lämmin purkkapinkki, siinä jopa erottuu ripaus persikkaisuutta, joka tekee siitä eloisan ja sitä kautta omille kasvoilleni sopivan. Koostumus on matta, mutta ei ihan niin matta kuin Bobbi Brown vaan enemmän kermainen. Käytän tätä yksinään, mutta jos haluan lisää kiiltoa, lisään päälle Jane Iredalen Puregloss -huulikiillon sävyssä Pink Glace. Ovat yhdessä täydellinen combo. Ei kuivata matasta koostumuksesta huolimatta lainkaan huulia.

LANCÔME MATTE SHAKER 272 ENERGY PEACH – Matte on tälle jotenkin väärä sana. Energy Peach on ainoita nestemäisiä huulipunia joita rakastan. Minulla on varmaan kolmas näitä jo menossa. Kuivuu puolihimmeäksi. Ei kiristele huulilla tai tunnu kuivalta. Luonnossa hivenen korallisempi, mitä kuvassa, mutta kuvailisin tätä nudeksi koralliksi. Tykkään käyttää tätä töissä, koska tämä kun kuivuu huulille, niin se ei lähde mihinkään. Se kyllä ajan kanssa esim. syödessä vähän kuluu pois. Kuluminen on kuitenkin tasaista ja sävy vaan ikäänkuin himmenee päivän mittaan. Joka päivä käytettynä kuitenkin kuivattaa tämäkin huulia, kuten nestemäisillä huulipunilla on tapana. Tuoksu on karkkisen hedelmäinen. 

SENSAI THE LIPSTICK 07 SHAKUNAGE PINK – Todella kaunis mielestäni kaikille sopiva pinkki. Ei liian kylmä tai lämmin. Koostumus on hoitava, jonka vuoksi syönnin jälkeen punaa täytyy korjailla. 

SENSAI SILKY DESIGN ROUGE HUULIPUNAKYNÄ DR06 NISEMOMOIRO – Ainoa ruskea nude, jonka olen tähän mennessä kelpuuttanut. Ruskeat näyttävät itselläni helposti todella tunkkaisilta, tämä ei sitä tee. Jonkun toisen huulilla tämä voisi näyttää persikkaisemman ruskealta. Tätä voisi kai sanoa rakkauspunakseni, sillä se kulkee laukussa mukana kesät ja talvet. Kynästä on helppo levittää kiireessä, sopii hyvin kaikkiin tilanteisiin. Saa nopeasti vähän sävyä kasvoille. Koostumus on todella kermaista. Tekee puolihimmeän pinnan. Lisäksi tämä pysyy yllättävän hyvin. Monta tuntia, ainoastaan juominen tai syöminen vievät värin mennessään. Vahvat ysärifibat, mutta nykypäivään tuotuna. 

Mikä on suosikki huulipunasi?

OSTOPAIKAT 

Bobbi Brown (Sunset Orange)
Chanel (matat)
 1. Meillä on hyvin sama sävymaailma lempipunien saralla. Kaksi punaa mitkä nyt eniten käytössä on Elizabeth Arden suht roosapinkki ja sitten L'Orealin vaaleampi puna. Kiiltoja käytän aina punan päälle ja nyt koukussa Paesen pigmenttiseen kiiltoon.

  Ihanaa sunnuntain jatkoa Jonna. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä huomaan, että oon tullut niistä punaisista huulipunista tosi paljon sun makusi suuntaan. Liekö vanhuus? :D

   Aurinkoista sunnuntaita Tiia. <3

   Poista
 2. Minulla on sama juttu kuin sinulla, että omissa huulissa on reilusti pigmenttiä ja välillä puna ei sitten näytäkään huulilta samalta kun käteen kokeiltuna.
  Oma punasuosikkejana ovat tällä hetkellä Rimmelin mattapunat tai sitten vaan sutaisin huuliin huulikiiltoa.
  Kaunista sunnuntaita sinulle Jonna <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ongelma on tosiaan varsinkin hyvin läpikuultavien sävyjen kanssa, nehän ei välttämättä näytä mulla miltään. Toisaalta kiva, et omat huulet on aika mukavat ilman huulipunaakin, koska sävyä on omasta takaa. :)

   Ihanaa viikkoa Outi. <3

   Poista
 3. Guava on minunkin pitkäaikainen luottosävyni! Löysin sen jo joskus 2000-luvun alkupuolella. ☺️ Voisinkin ostaa taas pitkästä aikaa uuden!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on ihana, toivottavasti eivät ikinä lopeta sitä. Tänäänkin kauppaan mennessä sipaisi sitä ennen lähtöä nopeasti huulille.

   Poista
 4. Apua, yksi suosikki...käyttäisin punaisia useammin mutta ei oikein töissä kehtaa ja muualle ei tule nykyään laitettua. Siksi yritän ostaa uusia huulimeikkejä todella vähän kun ei tällä käytöllä viitsi.
  Suosikkejani ovat tuon tyyliset sävyt mutta kylminä. Aika paljon tykkään Clarinsin punista, samaten Jeffreen Velour Liquid mattapunista. Pahin huuma on ehkä mennyt ohi enkä koe outoja harmaita ja ruskeita enää omana juttuna. Käytän paljon nudeja ja vaaleita punaisia, sellaisia luonnollisia :) kiilloista tykkään myös paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pöh, mitä kehtaamista siinä on?!? Mähän siis meikkaan tosi sillä tavalla no make up -lookilla, silti oon kodinulkopuolisessa töissäni se meikatuin. Se tuntuu oikeasti oudolta, koska taas blogipiirit missä "liikun", niin siellä olen hyvin "näkymätön" meikin osalta. Työpaikalla sitten ihan toisin. :D

   Kiilloista tykkään minäkin, mut käytän oikeastaan vain muutamaa. mitä voi yksin tai sitten laitan niitä tiettyjen punien päälle.

   Poista
 5. Ihania kaikki, mutta Guerlainit vievät voiton täpärästi! Käytän itse ehdottomasti eniten fuksioita/vadelmanpunaisia punia, tykkään, että väri saa näkyä kunnolla. Tosin nyt haluan ostaa "maltillisemman" värisen punan (vanhaa roosaa tmv.), sellaiselle olisi joskus tarve.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Guerlainit on upeita. Ne mitkä ovat koostumukseltaan hyviä, ne ovat sitten todella loistavia. Musta jopa noissa kuvissa näkee, miten upeasti ne levittyy. <3

   Poista
  2. Piti vielä lisätä se, että musta kuvissa jopa näkyy se plumped-vaikutus, vaikka eivät siis ole mitään kihelmöiviä, mut sisältävät paljon kosteuttavia raaka-aineita. Huulten juonteet eivät ole niin näkyviä.

   Poista
 6. On siinä punaa kerrakseen ♥ Mulla on pari Wetwildin punaa joiden sävyistä tykkään erityisesti mutta vähemmän tulee huulikiiltoihmisiä punia käytettyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä tykkään kyllä myös huulikiilloista, mut on vaan muutama jotka kelpuutan. Buxomin on mun lemppareita ja tietenkin Jane Iredale.

   Poista
 7. Aivan ihania sävyjä! Kaikki muut on mulle vieraita, mutta Jane Iredalen Tripleluxe-punat on tuttuja. Tota kyseistä sävyä multa ei löydy, mutta kaksi omaa suosikkinudeani on juurikin Jane Iredalelta :)

  VastaaPoista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives