Ihonhoitotuotteet joista en luovu

*Sisältää mainoslinkkejä, tuotteet omia


Siitä on kohta viisi vuotta aikaa (mihin tämä aika menee?!?), kun kirjoittelin teille ihonhoitotuotteista, joista en luopuisi. Viidessä vuodessa ehtii tapahtua elämässä paljon, joten ei ihme, että ihonhoitoonkin tulee sen myötä muutoksia. Kun katselin tuotteita, mitä olin silloin valinnut postaukseen, niin ainoastaan kaksi tuotetta piti pintansa tähän päivään asti. Isompi muutos on tullut siinä, millaisilla tuotteilla hoidan ihoani.

Osa muutoksista johtuu siitä, miten hoidan muuttunutta ihoani tällä hetkellä, verrattuna viiden vuoden takaiseen. Mieltymyksistä tuotteiden koostumuksissa, ehkä hinnoissa, sekä ennen kaikkea siinä, että ole jättänyt tiettyjen kategorioiden tuotteet lähes kokonaan pois ihonhoidostani. Ajattelen ihonhoidosta ihan eri tavalla kuin silloin. Matkan varrella tulee opittua koko ajan lisää ja se muovaa aina mielipidettäni asioista. Ihonhoito tuntuukin olevan sellainen jatkuva elämän koulu. 

Viisi vuotta sitten käytin vielä silmänympärysvoidetta, nyt en osaa rehellisesti sanoa milloin olisi viimeksi sellaista käyttänyt. Varmaan keväällä meikin alla? Näen asian niin, että silmänympärysvoiteista hyötyvät eniten ne, joille esim. turvotus tai tummat silmänaluset ovat ongelma. Turvotuksen saa helposti laskemaan viilentävillä tai mm. kofeiinia sisältävillä voiteilla. Kun taas tummuudeen saa poistettua heleyttä ja vaaleutta tuovilla, mutta toki sen tummuuden saa pois myös peitevoiteella. Jos sy-ihosi kaipaa vain hoitavuutta, siihen käy vallan mainiosti se sama voide, mitä levität kasvoillesi, paitsi jos sinulla on herkät silmät. Silloin kannattaa katsoa, että voide on hajusteeton. En kärsi silmäpusseista tai tummista silmänalusista, joten silmänympärysvoiteet ovat turhia.

Lisäksi olen jättänyt pois kasvovedet. En käytä kasvovesiä, en ole varmaan käyttänyt vuoteen-kahteen. Kasvovesihän on puhdistuksen viimeinen vaihe ja sen tarkoitus on tasapainottaa ihon pH:ta ja viimeistellä puhdistus. Kaksoispuhdistaja ei kuitenkaan tarvitse kasvovettä, sillä puhdasta kyllä tulee ihan kahdella tuotteella, eikä siihen tarvita kasvovettä. Jos puhdistat ihosi oikean pH:n puhdistustuotteilla, ei iho välttämättä enää kaipaa kasvovettä. Muutenkin tämä hokema ihon pH:n palauttamisesta liittyy siihen aikaan, kun puhdistustuotteiden pH ei ollut kohdillaan vaan ne olivat todella peseviä ja jättivät kasvot narskuvan puhtaiksi. Ainakin me vähän vanhemmat muistetaan hyvin tuo aika. Narskuva puhtaus ei ole se, mitä tänä päivänä haluttaan. Tämän vuoksi myös puhdistustuotteet ovat ajan kuluessa muuttuneet. Kasvoveden käyttöä kannattaa harkita silloin, jos haluat esim. kuoria ihoa ennen muiden tuotteiden laittoa. Silloin kannattaa valita kasvovesi, joka sisältää mm. erilaisia happoja, jotka kuorivat ihon kevyesti. Muuten voide ajaa saman asian.

Kolmas tuote jonka olen jättänyt lähes kokonaan pois, ovat öljyt. Ihoni on nykyään huomattavasti vähemmän pintakuiva kuin viisi vuotta sitten. Viimeisin hyvin epätavallisen lämmin talvi sai aikaan sen, että se taisi olla ensimmäinen talvi, kun minun ei tarvinnut kaivaa öljyä kuin ehkä kerran kaksi esiin. Tykkään käyttääkin niitä vain silloin, kun ihoni tuntuu erityisen kuivalta. Tätä tapahtuu nykyään harvoin.

Mutta mitkä ovat ne ihonhoitotuotteet, joista en luovu?


Puhdistuksessa rakastan CeraVen Foaming Cleanseria. Tämä on juurikin niitä oikean pH:n tuotteita, jotka eivät kuivata ihoa. Suihkussa käydessä on helppoa, kun voi kasvot ja kropan pestä samalla tuotteella. Tuoksuton kevyesti vaahtoava putsari sopii loistavasti myös toisen vaiheen puhdistajaksi öljyn tai balmin jälkeen.

Toinen puhdistustuote, mitä kaapissa on aina oltava, on Bioderman Misellivesi. Käytän sitä vuorotellen CeraVen kanssa aamuputsarina, ihoani kuulostellen. Puhdistan sillä myös silmämeikin. Luulen silti, että vielä jossain vaiheessa misellivesi saattaa olla se tuote, joka tippuu rituaalistani pois. Sen aika kuitenkaan ole vielä. En käytä misellivettä päivittäin, mutta useamman kerran viikossa kuitenkin. 

Viimeisinä vuosina olen panostanut ihonhoidossa erikoishoitoihin. Tuotteisiin, jotka tähtäävät yhden ongelman ratkaisuun. Paula's Choicen 2% BHA Lotion Exfoliant on tästä hyvä esimerkki. Reilut pari vuotta sitten leukaperiini alkoi ilmestymään epäpuhtauksia ja tästä kevyesti kuorivasta voiteesta oli iso apu. Laitan tuotetta ensimmäisenä puhdistetulle iholle iltaisin ennen muita tuotteita aina kun huomaan, että iho näyttää jotenkin tukkoiselta. Annan sen yleensä vaikuttaa yksinään vaikkapa hampaiden pesun ajan. Aamulla iho on välittömästi heleämpi. Joskus käytän pari-kolme iltaa putkeen, toisinaan ongelma ratkeaa jo yhdellä käyttökerralla. 

Kun ikää on reilut 40 vuotta, on aika selvää, että retinolin on mielellään kuuluttava ihonhoitoon tavalla toisella. Minulla se tarkoittaa sillä toisella tavalla, koska ihoni on yksinkertaisesti päättänyt, ettei se pidä retinolista joka ilta käytettynä. Olen yrittänyt siedättää ihoani erilaisiin retinoleihin vuosien aikana useaan kertaan, mutta lopulta viikkojenkin päästä lopputuloksena on kiristelevä ja hilseilevä jopa arka iho. Niinpä käytän retinolia pari kertaa viikossa, jolloin se ei ärsytä ihoani liiaksi. Yksi kikka on muuten lisätä retinolia sisältävä tuote vasta muun seerumin tai voiteen päälle, jolloin se ei ole ihan yhtä tehokas, mutta ärsyttää ihoa vähemmän. Paula's Choicen 1% Retinol on Booster on osoittautunut loistavaksi tuotteeksi. Voin ihoani kuulostellen käyttää sitä kerran viikossa yksinään, jolloin se todella kirkastaa ihon tai sitten pari kertaa viikossa, jolloin sekoitan sitä muutaman tipan seerumiin tai voiteeseen. 

Bioeffect EGF Serum on se syy, miksi ihoni ei välttämättä enää kaipaa öljyjä. Tämä tuo ihoon aivan samanlaisen, jos ei vielä paremman tuloksen kosteutta. Jättää hivenen tahmean pinnan, joten tykkään käyttää tuotetta iltaisin puhdistetuille kasvoille. Seerumin jälkeen ei tarvitse lisätä muita tuotteita, mutta tykkään laittaa päälle vielä voiteen ja/tai yönaamion. Jolloin aamulla iho on todella kimmoisan näköinen ja hyvin kosteutettu. Käytän tätä muina iltoina, paitsi niinä, kun laitan retinolia. Tämä on niitä harvoja tuotteita, jonka käytön todella huomaa. Huipputuote myös silmänympärysiholle. Kun kirjoitin tuon, ehkä tämä on myös se syy, miksi en koe enää tarvitsevani silmänympärysvoiteita. ^_^ 

Rakastan edelleen naamioita. Sensain Extra Intensive -sarjan naamio on kalleimpia käyttämiäni ihonhoitotuotteita, mutta tämä on toinen tuotteista, joka on pitänyt pintansa kaikki nämä vuodet. Varsinkin ikääntyvä iho kaipaa todella ravitsevaa ja elvyttävää naamiota. Minulla kestää yksi purkki vuoden, vaikka levitänkin tätä ihan reilulla kädellä. Yönaamiota ei kuitenkaan voi määräänsä enempää pistää. Koostumus on sellaista, että se sulaa melkein öljymäiseksi iholle levittäessä. Yleensä ensimmäisen kerroksen jälkeen taputtelen vielä ohuen extrakerroksen voidetta sormin kasvoille. Ei jätä kasvoja tahmeiksi, joten niiden liimautumista tyynyyn ei tarvitse pelätä. Sisältää silkkiuutetta ja makadamia-pähkinän öljyuutetta.

Luulen, että toinen syy öljyjen käytön vähenemiseen on ollut se, että olen alkanut käyttämään huomattavasti aiempaa hoitavampia ja ravitsevempia voiteita. Käytin aiemmin liian kevyitä voiteita, jonka vuoksi ihoni huusi sitä öljyä lisäksi, näin ei enää ole. Eli loin itselleni tarpeen lisätuotteeseen. Välttelin hoitavampia voiteita, koska kuvittelin ne aina mielessäni usein paksuiksi ja rasvaisiksi. Nykyteknologialla on kuitenkin mahdollista toteuttaa todella hoitavia, mutta silti kevyitä tuotteita. Paula's Choicen CALM Restoring Moisturizer on ollut kohta pari vuotta kovassa käytössä. Tämä on voide, jota minulla on aina tuubi jemmassa. Hillitsee punoitusta ja ravitsee ihoa. Sisältää mm. jojobaöljyä ja kauraa. Koostumus on voidemaista, mutta kevyttä. Imeytyy nopeasti eikä jätä rasvaisen näköistää pintaa. Sopii loistavasti meikin alle, eikä lähde rullautumaan. Ainoan pienen miinuksen annan tuoksusta. Kyseessä on tuoksuton tuote, mutta tämä on oikeastaan harvoja Paula's Choicen tuotteita, joissa on sellainen apteekkimainen tuoksuttoman tuotteen haju. Se kyllä häviää, mutta sen haistaa, kun tuotetta levittää.

Tiesitte varmaan tämän olevan tulossa... Elizabeth Ardenin Eight Hour Cream jos joku, on todellinen Holy Grail -tuotteeni. Eight Hour Cream on pelastanut huuleni, kynsinauhani, kuivat kantapääni, leijuvat hiukseni, auringonpolttamat (kyllä, näinkin on päässyt vuosia sitten käymään :/), kulmakarvat, niistämisestä kuivuneet nenänpielet... En lähde mihinkään ilman tätä. 


Yllättikö jokin asia ihonhoitorituaalissani tai tuotteissa? Mistä tuotteesta sinä et luopuisi?

Tuotteiden ostopaikat:

Bioeffect *TÄÄLTÄ
Paula's Choice *TÄÄLTÄ
CeraVe TÄÄLTÄ
Sensai *TÄÄLTÄ
Bioderma ja Elizabeth Arden *TÄÄLTÄ (koodilla JONNALOVE -20% vuoden loppuun asti, en saa ostetuista tuotteista komissiota) 1. Itse olen jättänyt pois seerumit ja öljyt, vaikka kuivaihoinen 44v olenkin. Hyvä puhdistusbalmi, hoitava kasvovesi ja yönaamiot ovat minun suosikkeja ❤️ T HennaA

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeasti todella paljon vähemmillä tuotteilla kyllä pärjää, mitä luulisi. Se on sitten eri asia, jos haluaa oikein hemmotella itseään mahdollisimman monilla, mutta oikeasti niin paljoa ei tarvitse. :)

   Poista
 2. En jättäisi seerumeja ja erilaisia naamioita pois ihonhoitorutiineistani! Oli sinun oloinen rutiinikuvaus täällä ja todella hyvillä tuotteilla.
  Ihanaa sunnuntaita sinulle Jonna <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seerumit on käytössä täälläkin, enkä kyllä osaisi kuvitella luopuvani. Naamiot ovat hyvä tapa, niillä saa syväpuhdistettua tai kosteutettua tai kuorittua ihoa, riippuen siitä, millaisen naamion haluaa.

   Poista
 3. Monta hyvää vinkkiä, mutta erityisesti tuo puhdistusvaahto alkoi kiinnostaa. Käytän vain vaahtomaisia putsareita, mutten ole ikinä tajunnut, että samalla tuotteella voisi puhdistaa kasvot ja koko vartalon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on siis puhdistusgeeli, joka vaahtoaa kivasti. Mutta mä esim. käytin vartalolla loppuun BTB13 ihanan puhdistusvaahdon, jota oli tajuton jättipullo, enkä halunnut heittää sitä pois, kun epäilin, etten saa käytettyä sitä vaaditussa ajassa. Suihkuun on oikeasti hyvä valita tuote joka on hyvä kasvoille, mutta voi huoletta pestä kropan. CeraVe on sen verran edullinen, että sitä voi huoletta lutrata myös kroppaan ilman omantunnontuskia. :D

   Poista
 4. Mullakin on kasvovesi jäänyt pois, mutta ihoni rakastaa öljyjä ja tarpeen mukaan käytän niitä 1-3krt viikossa, nyt kesällä toki harvemmin. Mun iho taas ei tykkää paksuista voiteista yhtään, oikeastaan geelimäiset on parhaita mutta silti se tykkää öljyistä. Bioeffect EGF Serum on ihana, oon pari pikkupulloa käyttänyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. EGF on kyllä parasta mitä voi olla. Nykyään itseasiassa on tosi vaikea löytää sellaisia todella paksuja voiteita, mitä oli esim. 20 vuotta sitten. Kaikista hoitavimmissakin on kivat kevyet koostumukset. :)

   Poista
 5. Kiva lukea erilaisia mielipiteitä ja kommentteja, kaikille ku ei samat tuotteet sovi :) Itse en pese kaksoispuhdistuksella kun öljyt ärsyttää silmiä ja nyt ripsienpidennysten kanssa ei edes saa. Pesen puhdistusgeelillä ja poistan loput kasvovedellä tai misellillä. Miselli on tuote jota ilman ei naama tunnu tulevan puhtaaksi :D Hoitovesi tai hyvä seerumi on tuote joka pitää kasvojen ihon pehmoisana. Öljyjä en ihollani käytä. Silmänympärysiholla käytän hoitovettä ja hyvää sy-voidetta. Mulla on niin kuiva iho että ihan rypistyy jos ei ole kunnon rasvaa. Ja niin herkät silmät etteivät sitten kestä kasvojen voiteita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä rakastan varsinkin silmissä tätä Bioderman misellivettä, koska se ei ärsytä. Mun silmät kans kirvelee tosi helposti. Hauskintahan tässä on, että oon saanut lukemattomista sy-voiteista silmien kirvelyä, mutta nyt kun valitsen tarkkaan mitä laitan, vaikka se olisi vaan voide, niin ei mitään ongelmaa. :D

   Poista
 6. Tää postaus oli hurjan mielenkiintoinen! Tykkään muutenkin lukea muiden ihonhoidon suosikkituotteista, mutta sulta saa aina erityisen hyviä vinkkejä, kun tuntuu että tykätään monesti vähän samantyylisistä tuotteista :) Näistä ei mikään ollut mulle itselle tuttu, mutta muutamakin herätti taas kiinnostuksen ja täytyy laittaa ne ylös, että testailen jossain vaiheessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi kiva kuulla Linda. Oon huomannut, et tykätään tosi paljon samoista, ehkä meidän ihokin on aika samantapainen?

   Poista
 7. Jonna, kumpaa koostumusta käytät tuosta Paulasin kosteusvoiteesta? Kuivan vai seka/rasvoittuvan ihon versiota? Kiitos taas loistavista vinkeistä!😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käytän sitä kuivan/normaalin ihon versiota. Olen käyttänyt myös sitä sitä rasvaisen ihon, joka on paksua jopa geelimäistä. Siinä ei ole tota tuoksuttoman tuotteen tuoksua, mikä kuivan ihon tuotteessa on. Mut se ei kosteuta ihan niin hyvin, eikä oo musta koostumuksen vuoksi niin kiva meikin alla. Mut tykkäsin käyttää sitä rasvaisen ihon versiota toisinaan kesällä, kun en meikannut. :)

   Poista
 8. Moi Jonna! Onko sinulla kokemeusta muista Paulasin tuotteista? entä sinulla ollut testissä IS Clinicalin tai Biolinen tuotteita? Itsellä ajottain ruusufinniä ja rosaceaa. Entä Zoskin health ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, olen käyttänyt tosi paljon Paula's Choicen tuotteita, en kaikkia, mutta esim. CALM-sarjan olen kokeillut läpikotaisin ja siitä itselläni on eniten tuotteita käytössä. Suosittelenkin ihosi perusteella sitä lämpimästi. CeraVen putsari sopisi myös loistavasti ihollesi. CALM-sarjasta voisit pitää varsinkin Nourishing Cleanserista (normal to dry), Calm Repairing Seerumista (yksi mun lemppareista, sillä rauhoittaa juuri ihon punaisuutta!)ja yllä olevasta voiteesta. Myös Omega+ -sarjan tuotteet voisivat sopia ihollesi. Sun iholle voisi sopia myös k-beauty Pyunkangan Yulin tuotteet (loistava hinta-laatusuhde!) ovat tehty juurikin sinunlaiselle iholle. Saa tilattua mm. notino.fi ja Kokoskin.fi, notinolla on hieman edullisemmat hinnat. Auttavat juuri punaisuuteen ja sopivat hajuttomina herkälle iholle. Suosittelen niistä varsinkin hoitovettä ja seerumeita. iS Clinicalin tuotteista joiden kuvittelisin sopivan sinulle tulee heti mieleen Cleansing Complex ja Hydra-Cool seerumi. ZO Skin Healthin tuotteita en ole kokeillut.

   Toivottavasti näistä oli vähän apua. :)

   Poista
 9. Kiitos kaunis kattavasta vastauksestasi /vinkeistäsi. Olen kokeillut lukuisia sarjoja luonnonkosmetiikan puolelta. Mutta valitettavasti eteeriset öljyt, kasviuutteet eivät näytä sopivan minulle. Huomasin, että kiireessä olin kirjoittanut väärin eli minulla rosaceaa sekä lievästi couperosaa poskissa, ihotyyppi sekaiho sekä iho pahasti herkistynyt. Perehdyn näihin suosittelemiisi tuotteisiin/ sarjoihin. Mikäli sinulla on suositella hyvä kosmetologi pk- seudulta (joka osaa hoitaa ongelma-ihoa), niin mielelläni otan suosituksen vastaan. Ja kiitos innovatiivisesta blogistasi😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän hyvin tilanteesi. Luonnonkosmetiikka on sellaista, että sopii toisille, mutta toisten iho ei vaan yksinkertaisesti siedä sitä, varsinkin eteeriset öljyt aiheuttavat helposti allergisiareaktioita, kun taas toisille ne toimivat.

   Ongelmaiholle suosittelen pHformula-hoitoja eli periaatteessa, mikä tahansa hoitola, mikä niitä tekee. pHformula on erityisesti hoitona perehtynyt erilaisiin iho-ongelmiin, itselleni on lähinnä tehty anti-age hoitoja, mutta heillä on loistavia pinnoitus hoitoja ihan kaikille iho-ongelmille; aknelle, herkälle iholle, krooniseen punoitukseen jne. Hoitoja voi yhdistää myös samalla hoitokerralla eri kasvojen alueille. Nämä ovat nopeita hoitoja hapoilla, eikä mitään hemmottelua, mutta tuloksia tulee. Ei tule mitään hirveää hilseilyä, joten sitä ei tarvitse pelätä. Täältä löydät hoitolat ja samoilta sivuilta, voit lukea pHformulasta lisää, jos kiinnostuit. Uskon, että kaikki pHformula-hoitoja tekevät tahot ovat juurikin hyvin tietoisia ongelmaihon vaikeuksista. Tiedän, että heidän koulutetaan hyvin. http://phformula.fi/kauneushoitolat.html

   Kiitos itsellesi, vastaan aina mielelläni kysymyksiin sen vain mitä pystyn.

   Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives