Estée Lauder Bronze Goddess Eau Fraiche

*)Sisältää mainoslinkkejä, tuoksu oma

Yksi tuoksukaappini kulmakiviä on jo vuosia ollut Estée Lauderin Bronze Goddess. Se on tuoksumaailman todellinen klassikko. Jännän kulttituotteesta tekee se, että melkein vuosittain tästä tulee hivenen erilaisia versioita markkinoille. Jos ostit edellisen tuoksusi 3-5 vuotta sitten, se ostamasi uusi ei ole aivan sama vaan tuoksunuotit vaihtelevat. Silti ne tuoksuvat ainakin omaan nenääni aina lähes samoilta, ainoastaan pieniä vivahde-eroja on välillä selkeästikin havaittavissa. Kaikissa kuitenkin tuoksuu se, mikä on näiden tuoksujen sydän. Ne kaikki tunnistaa silmät kiinni haisteltuna, että kyseessä on varmasti juurikin Bronze Goddess. 

Kun edellinen versioni vuoden 2017 ilmestynyt tuoksu loppui keväällä, tuli ajankohtaiseksi ostaa uusi. Se, että saan käytetty jonkun tuoksun kolmessa kesässä loppuun, kertoo siitä, että se on todella kovassa käytössä. Toki tätä voi suihkia myös hivenen huolettomammin kuin monia muita. Olen ottanut lomille usein tuoksun päiväkäyttöön mukaan, mutta se taipuu myös iltatuoksuksi tarvittaessa. Mietin keväällä pitkään Eau de Parfumin ja tämän kuvassa olevan Eau Fraichen välillä, kumman ostaisin. Molemmat tuoksuista ilmestyivät vuonna 2019. Yksi vaihtoehto olisi ollut myös Bronze Goddess Azur, mutta en halunnut ostaa merellisvivahteista tuoksua, koska haluan, että omani tuoksuu hetkeltä aurinkotuolissa. Minulle näissä tuoksuissa se juttu on nimenomaan tietynlainen makeus, enkä halua haistella omassa vesinuotteja. Niitä hetkiä varten on sitten omat tuoksunsa. Raikkaammista tuoksuista tykkääville suosittelen kuitenkin Azuria.


Bronze Goddess Eau Fraiche on "skinscent", joten se herää iholla henkiin ja tarvitsee lämpöä tekeytyäkseen. Se tuoksuukin hyvin erilaiselta eri ihmisillä. 

Eau Fraice avautuu raikkaalla bergamotilla. Sydämessä kookosta ja tiarekukkaa, jotka tekevät tuoksuun todellisen lomafiiliksen. Pohjalla makeaa ambraa ja vaniljaa. Tuoksunuotit saattavat kuulostaa todella makeilta, mutta tämä ei ole liian makea tuoksu vaan sopii täydellisesti kesään. 

Olen aina sanonut, että Bronze Goddess on maailman halvin lomamatka. Ei ole epäselvyyttä, mitä tuoksua suihkautan, jos haluan mieleni johonkin lämpöiseen, siitäkin huolimatta, että koko kesä olisi kylmä ja sataisi vettä. Eau Fraichen alku on kirpakka, mutta iholla tämäkin kypsyy hyvin nopeasti ihanan pehmeäksi ja lämpimäksi palmujen alla olevaksi pimeän eksoottiseksi illaksi. Se on kermainen ja maitomaisen kookoksinen. Se on todella harmoninen – ei liian makea. Siinä on ripaus raikkautta. Bergamotin ansiosta tuoksu ei ole tunkkainen, edes kuumimpina kesäpäivinä. Tuoksun kesto ihollani reilut kuutisen tuntia, mikä on mielestäni hyvä saavutus tämän tyyliselle tuoksulle. 


Mikä on ollut kesän käytetyin tuoksusi?

Bronze Goddess Eau Fraichea 50 ml myy *ELEVEN 65,50€ ja *LYKO 65,90€.


 1. Ihanan kuuloinen tuoksu! Minulla onkin tänä vuonna ollut viileämmille säille oma tuoksu ja kesäisiin päiviin omansa. Kesäisenä tuoksuna on ollut Escadan Miami Blossom.
  Ihanaa sunnuntai-iltaa sinulle Jonna <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Bronze Goddessit on ihania, mä luulen, että Outi voisit tykätä näistä. Eivät ole niin makeita kuin Escadat, mut löytyy sitä makeutta, josta pidät. :)

   Samaa sinne Outi ja ihan hirveästi tsemppiä ensi viikkoon. <3

   Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives