Kaikki kynsilakkani


Blogin kautta saadut merkitty *-merkillä

Kyllä, näette ylimmässä kuvassa tällä hetkellä kaikki omistamani kynsilakat. Niitä on edelleenkin liikaa ja käyn niitä läpi tasaisin väliajoin, että josko luopuisin muutamasta lisää, mutta en vaan pysty. Kaikki jäljellä olevat ovat sellaisia, että ne ovat minulle uniikkeja ja toisilla on tunnearvoa johonkin tilanteisiin. Tiedän, naurettavaa. Tällä hetkellä minulla on tasan 50 kynsilakkaa, sekä neljä alus- ja päällyslakkaa. Eli jos vaihtaisin vuoden aikana joka viikko kynsilakan sävyä, kaikkia tulisi käytettyä ainakin kerran vuoden aikana. Tämähän ei tietenkään toteudu... Olen melkoinen jämähtäjä. Kun alan käyttämään yhtä sävyä, saatan jäädä kiinni siihen useaksi viikoksi peräkkäin, kunnes kyllästyn ja vaihdan sävyä.

Tällä hetkellä määrä on kuitenkin entiseen verrattuna kohtuullinen. Kun pari vuotta takaperin aloin vähentämään tarkoituksellisesti lakkojen määrää, puhuttiin useista sadoista kappaleista. Homma oli mennyt naurettavaksi. Kun vähensin lakkoja, päätin pitää vain ne, joista oikeasti pidän ja joissa on mielestäni tiettyä uniikkiutta, sekä tietenkin muutama klassikkosävy on sellainen, että niistä en vain luovu, vaikka lakkauskertoja kertyisi vähemmän. Ennen tykkäsin hauskoista ja erikoisista sävyistä, mutta makuni on muuttunut jonkin verran aikojen saatossa. Tätä nykyä rakastan nudeja, punaisia, harmaita, oransseja ja mustaa. Olen silti pitänyt muutaman ns. "hauskan sävyn", joita käytän lähinnä kesäisin tai jos muuten kaipaan piristystä. Suurin osa on kuitenkin hyvin neutraaleita ja klassisia sävyjä. En myöskään säästänyt paria lakkaa lukuunottamatta lakkoja, jotka tarvitsevat enemmän kuin kaksi kerrosta täydelliseen peittävyyteen. 


NUDET, HARMAAT JA NEUTRAALIT

Ylhäällä vasemmalta oikealle:

Essie Ballet Slippers, Between the Seets, Fiji, *Go Go Geisha, *Limo-Scene, June in Bloom, *Press Pause, Parka Perfect, Truth or Flare ja *Udon Know Me. 

Kesällä käytin eniten Fijiä, monta viikkoa peräkkäin heinäkuussa. Täydellinen hieman päivettyneen ihon kera. Parka Perfect on yksi eniten käyttämiäni lakkoja, harmaansininen, jossa hiven kimalletta. Harmi, että sitä ei enää saa. 

Alhaalla vasemmalta oikealle:

Zoya Satin *Ana, *Brittany, OPI Bubble Bath, Essie *Generation Zen, Penny Talk, Serene Slate, Chinchilly, *On Mute, Zoya Satin *Tove ja Zoya *Yuna. 

Zoyan Satin -lakat ovat lemppareita, en luovu näistä ennen kuin on pakko. Varsinkin harmaa Tove on kovassa käytössä. Penny Talk on sävy, johon tartun, jos en osaa päättää, mitä pistäisin. Yuna on todella uniikki tummanharmaa terästettynä kultaisella hohteella. Chinchillya käytän paljon töissä, yksi Essien klassikkosävyistä.


PUNAISET, ORANSSIT JA PINKIT

Tiedän, tiedän, nyt kysytte montako punaista lakkaa ihminen tarvitsee? Vastaan: MONTA! :D Jostain syystä on niin, että OPI tekee mielestäni parhaat punaiset, mutta Essie parhaat oranssit. 

Ylhäällä vasemmalta oikealle:

OPI Big Apple Red, Danke-Shiny Red, *All I Want For Christmas (Is OPI), What's Your Point-settia?, *Coca-Cola Red, *First Date At The Golden Gate ja You're Pisa Work. 

Big Apple Red on lakka, josta saan varmasti useimmiten kehuja. Se on todella klassinen kirkas punainen. Jostain syystä ihmiset kiinnittävät siihen huomiota. Coca-Cola Red on täydellinen kesään kirkkautensa vuoksi. First Date At The Golden Gate on ruskehtava punainen ja sopii täydellisesti syksyyn.

Alhaalla vasemmalta oikealle:

Essie Sunshine State Of Mind, Fifth Avenue, *Sunset Sneaks, *Cute As A Button, Watermelon, *Mrs Always-Right, Zoya *Posh ja *Teigen. 

Sunset Sneaks on kesän suosikkejani. Upea todella kirkas, mutta samalla hivenen pastellinen oranssi. Mrs Always-Right on sellainen kiva tummempi vanharoosa, joka on kiva olla kokoelmassa. Tulee aina tilanteita, joissa kaipaan jonkun tämän tyylisen. Zoyan Posh on matta ja upea joululakka.  Teigen sopii myös jouluun – viininpunaisessa lakassa on kultaista hohdetta. Watermelon on todellinen klassikko, samoin Fifth Avenue. 


SINISET, LILAT JA VIHREÄT

Vasemmalta oikealle:

OPI Get Cherried Away, Essie Mint Candy Apple, Take The Lead, *Pret-A-Surfer, *Saltwater Happy, *Groom Service, Play Date, *Kimono-over ja *On the Rodie.

Salt Water Happy on upea lakka kesällä, samoin Pret-A-Surfer. Play Date on ponivioletti, kirkkaampi, mitä voisi kuvasta päätellä. Kimono-over on kiva uniikki tummavioletti, joka on lähes musta. Mint Candy Apple on Essien klassikko ja käytän sitä usein töissä.


MUSTAT JA KULTA

Tiedän, en tarvitse näin montaa mustaa, mutta käytän mustaa lakkaa paljon ja tykkään pitää niitä jemmassa useampia. 

Vasemmalta oikealle:

China Glaze Liquid Leather, OPI Black Onyx, *Zoya Willa, *Storm, L'Oreal Paris Noir Noir ja Zoya *Ziv.

Zoyan Storm ja Ziv ovat yksiä lempilakkojani ihan kaikista, olisivat viimeisten joukossa, jos lähtisin vieläkin enemmän karsimaan. Storm jopa sellainen sävy, että jos pitäisi käyttää vain yhtä lakkaa lopun elämää, valitsisin luultavasti Stormin. Ziv on todella upea "foiled"-kulta ja sopii juhlakauteen. 


PÄÄLLYS - JA ALUSLAKAT

Suosin Essietä. Tulenkin toimeen näillä neljällä. Strong Start on aluslakka, mutta tosi kiva käytettäksi yksinään, jos ei halua lakata kynsiä. Pysyy todella kauan ihan sellaisenaan. Pikakuivattaja on käytössä aina. Gel Setteria käytän toisinaan, ei ole kuitenkin yhtä hyvä kuin Gel Effectin Top Coat, jolla saa yhdessä Speedsetterin kanssa parhaiten pysyvät lakkaukset. 

Löytyikö joukosta tuttuja sävyjä tai sinun suosikkeja? Montako lakkaa omistat?

 

 1. Mahtava kokoelma! Mun lakkaustahdilla olisi liian iso, en ehtisi millään käyttää loppuun yhtäkään pulloa. :-D Zoyan sävyt kiinnittivät jostain syystä huomioni, superkauniita sävyjä. Mulla on ensi viikolle varattuna aika manikyyriin, ja olin ajatellut pyytää jotain syvää syksyistä viininpunaista kynsiini. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi kynsilakat säilyy todella kauan, jos niitä ei availe usein. Vanhimmat taitaa olla mulla yli viisikin vuotta vanhoja, silti ihan käyttökelpoisia vielä. :D Mutta joo, olisin tyytyväinen, jos saisin karsittua nää vaikka kahteenkymmeneen, mutta aina voi unelmoida... :D

   Zoya on musta brändi, jolla on todella uniikkeja sävyjä, siksi ne mitä olen jättänyt on ihan mun lemppareita, koska muilta ei löydy mitään vastaavia. Esim. kuka yhdistäisi kylmää harmaata ja kultaa?

   Poista
 2. Kiva postaus <3 sulla on tosi simppeli kokoelma koottuna hyvistä klassikkosävyistä. Voisi jopa olla mun kokoelmani! Mulla on kyllä paljon enemmän kaikkia erikoislakkoja kuten thermoja ja aika paljon enemmän värikkäitä, ilmeisemmin niitä kuitenkin sitten käytän. Tosi kirkkaat neonsävyt ja ällösöpöt pastellit tai pinkit mulla on vähemmällä käytöllä, harmaa ja kaikki tummat sävyt on jees, viininpunainen ihan paras ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sellaista yhtä ruskanruskeaa, sinappista tää huutaa. Sellainen on etsinnässä, kun löydän täydellisen, ostan. :D

   Poista
 3. Omistan tällä hetkellä n.20 kynsilakkaa. Sain kesällä karsittua lakkoja isolla kädellä, annoin niitä lahjaksi kummitytölle ja omalle tyttärelle. Nyt kyllä huomaan kaipaavan sinistä lakkaa, kun senkin menin antamaan pois :)
  Neutraalit sävyt ovat tällä hetkellä itselläni käytössä.
  Ihanaa torstai-iltaa sinulle Jonna <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla olis unelma olla juurikin 20, mut toisista väreistä on niin vaikeaa karsia. :D

   Sininen on kyllä sellainen väri, jota oikeasti kaipaa toisinaan, mulla ei ole niitä montaa, mutta ne mitä jätin, on sitäkin tärkeämpiä. <3

   Ihanaa sunnuntaita Outi. <3

   Poista
 4. Oi - ihan kuin olisi karkkikaupassa;) Myös minulla on liikaa kynsilakkoja - innostun välillä jostain kauniista sävystä ja ostan. Kuitenkaan en juurikaan käytä kuin värittömiä ja nudeja lakkoja. Paitsi kesäisin varpaiden kynsissä värikkäämpiä. Käyttämäni sävymaailma on valkoisesta nudeen, vaaleanpunaista (ei koskaan pinkkiä) ja persikkaa. Ja aina täytyy olla se täydellinen punainen ihan siltä varalta, jos joskus innostuisinkin sitä käyttämään.
  Upeita syyspäiviä - vaikkapa ruskan sävyisin kynsin;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä tykkään käyttää varpaissa aina kirkaampia, tosin tänä vuonna oli heinäkuussa se vaihe, kun Fiji löytyi sekä sormista ja varpaista. :)

   Samaa sinne Lady. <3

   Poista
 5. Tässähän on monta suorastaan klassikkosävyä <3 Kompakti ja kattava kokoelma. En itse edes kuvittele pääseväni samaan, koska satojen lakkojen karsiminen tuntuu vain ylivoimaiselta urakalta, mutta olisi tavallaan ihanaa omistaa ns. normaali määrä kynsilakkoja:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varsinkin Essieltä rakastan klassikkosävyjä, niissä on vaan monta must have -lakkaa. No älä, olisihan se ihanaa, mutta ei tää 50 kappaleen kokoelmakaan normi oli. Kaksikymmentä on mun haave, mutta tuskinpa siihen pystyn. LOL

   Poista
 6. Ihana kokoelma ja ymmrrän täysin miksi et voi luopua, mulla meinaan sama. Arviolta saman verran lakkoja kertynyt ja tasaisin väliajoin niistä luovun mutta onnistun hamstraamaan tilalle lisää joten lopulta määrä on vakio.

  Nyt kun geelikynnet, ostan harvakseltaan mutta tulee näitäkin välillä lakattua.
  Ihanaa viikonloppua Jonna ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tohon pyrin, ettei määrä tästä enää nousisi, mutta en pysty lupaan mitään... :/

   Samaa sinne Maikku! <3

   Poista
 7. Ihana punainen sarja. Näin on essien gel top coat, speed setter jne. ovat huikeita. En ole laskenut kynsilakkojen määrä, mutta onhan niitä.

  Kivaa viikonloppua Jonna. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, ihan parhaita. En käytä muita kuin niitä, välillä harhaudun kokeilmaan joitain muita ja palaan heti takaisin.

   Samaa sinne Tiia. <3

   Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives