La Roche-Posay Redermic Retinol ja vinkkejä retinolin käyttöön herkälle iholle

*)Sisältää mainoslinkin, tuote oma

Olen monesti puhunut, miten minulla on aina etsinnässä retinolia sisältävä tuote, joka toimisi, mutta olisi silti hellävarainen iholle. Olen tällaisen löytänytkin *)Paula's Choicen 1% Retinol Boosterista, jota voi sekoittaa halutessaan seerumin ja voiteen joukkoon tai käyttää sellaisenaan. Tämä ei silti estä minua kokeilemasta uusia tuotteita. 

Huomasin jokin aika sitten, että apteekkibrändi La Roche-Posaylla on myös oma Redermic Retinol -voide. Kiinnostuin ja tilasin tuotteen itselleni, sillä Redermic-sarjan tuotteita ei ainakaan toistaiseksi vielä myydä Suomessa, mikä on harmi. Toivotaan kuitenkin, että ne tulevat meille jatkossa saataville.


Miksi käyttää retinolia?

Retinoli on yksi A-vitamiinin muoto ja todellinen ihonhoidon tähtiainesosa, varsinkin ikääntyvälle iholle, mutta sillä saa helpotusta myös akneihon ongelmiin. Tehokkainta retinolia saa reseptillä ihotautilääkäriltä, mutta miedompia toimivia tuotteita saa ihan käsikaupastakin. Tehokkaana raaka-aineena tunnettu retinoli onkin sitten vähän hankalampi ainesosa varsinkin kuivalle ja herkälle iholle, joille se usein aiheuttaa hilseilyä ja jopa ihoärsytystä.

Retinolin käyttö kannattaa aloittaa rauhallisesti miedoimmista tuotteista. Ihan aluksi retinolia voi sekoitaa esim. seerumin tai kosteusvoiteen joukkoon parina iltana viikossa. Voit lisätä retinolin iholle myös vaikkapa seerumin laiton jälkeen, jolloin se ei ole ensimmäisenä kosketuksissa ihon kanssa. Tärkeää on kuitenkin, että maltat käyttää tuotetta aluksi maksimissaan yhtenä-kahtena iltana viikossa kuukauden ajan. Jos iho tuntuu hyvältä, voi käyttökertoja kuukausi kerrallaan vähitellen lisätä. Retinolin kanssa onkin oltava kärsivällinen ja tuloksia alkaa tulla vasta pidemmällä aikavälillä, vaikka jo yhdellä käyttökerralla iho kirkastuu ja tasoittuu, vaikutus ei kuitenkaan tällöin ole pysyvä. 

Retinolia käyttäessä kannattaa miettiä myös muuta ihonhoitorutiinia, varsinkin happojen kanssa kannattaa olla varovainen. Iltoina jolloin retinoli on käytössä, kannatta hapot jättää hyllylle. Muuten iho voi alkaa tuntua ohuelta ja herkistyä. Retinol stimuloi solujen uusiutumista, minkä vuoksi iho voi hilseillä alkuvaiheessa. Kun alat käyttämään retinolia, muista aina aurinkosuoja – vähintään SFP 30.

Sitten on meitä, kuten minä, joilla iho ei totuttelusta huolimatta siedä jokailtaista käyttöä. Itselläni jopa kuukausien totuttelun jälkeen tämä ei ole kertaakaan onnistunut vaan iho hilseilee ja punoittaa. Tämä on luonnollista, kaikkien iho ei vaan yksinkertaisesti siedä retinolia isoina määrinä vaan se aiheuttaa yliherkkyyttä. Myöskään raskauden tai imetyksen aikana retinolia ei pidä käyttää.  

Haluan tästä huolimatta pitää retinolin mukanani ihonhoitorutiinissa, koska sillä on selvästi suotuisia vaikutuksia pitkäaikaisessa käytössä, vaikka sitä en joka päivä pystyisikään käyttämään. Tällä hetkellä käytän retinolia noin kolmena iltana viikossa. Joskus saatan vähentää pariin tai lisätä retinolituotteen seerumin päälle parina kertana, että iho rauhoittuu, jos se on alkanut kuivumaan liiaksi.


Tilasin La Roche Posay Redermic Retinolin *Notinolta hintaan 32,40 euroa. Tilaukset tulevat perille noin viikossa. Redermic -sarjaa saa ostettua myös *Escentualilta, mutta katsoin, että ainakin he ilmoittavat sivuillaan hyvin erilaisen sisällysluettelon tuotteelle, mitä tässä Notinolta tilaamassani on. Luulen, että tässä on nyt niin, kuten CeraVen tuotteissa, että eri maissa myydään samaa tuotetta hieman erilaisilla koostumuksilla, tämä voi vaikuttaa tai olla vaikuttamatta lopputulokseen. Notinolta tilattu on Tsekissä, Unkarissa ja Slovakiassa myytävä versio. Retinol on ainesosana aika lopussa, joten epäilen, että pitoisuus on melko pieni, varsinkin, kun mitään prosenttiosuutta ei ilmoiteta. Tässä on kuitenkin puhdasta myös retinolia, eikä pelkkiä retinolin johdannaisia kuten brittien versiossa, joka sisältää pelkästään retinal palmitatea ja retinyl palmitatea.

Redermic Retinol on pakattu hyvin apteekkimaiseen metallituubiin. Voide on koostumukseltaan ohutta emulsiota, mutta se tuntuu iholla jännästi jämäkältä. Levittyy kuitenkin hyvin. Tuotteeseen on lisätty tuoksu, mutta se on hyvin mieto, hivenen sitruksinen. Kosteuttavina ainesosina toimivat glyseriini, hyaluronihappo ja soijaöly. Olen tykännyt tästä paljon, niin paljon, että tilaan lisää, kunhan saan ensimmäisen tuubin käytettyä. Ihoni on kestänyt tätä hyvin kolmena iltana viikossa, jopa niin hyvin, että ajattelin kokeilla lisätä määrää pitkästä aikaa neljään. Katsotaan miten käy. 

INCI: Aqua/Water, Isostearyl Neopentanoate, Hydroxyethylpiperazine Ethane Sulfonic Acid, Glyserin, Propylene Glycol, Octyldodecanol, Pentylene Glycol, Acrylamide/Sodium Acryloyldimethyltaurate Copolymer, Cetearyl Alcohol, Polysorbate 20, Clycine Soja Oil/Soybean Oil, Sorbitan Oleate, Isohexadecane, Sodium Hyaluronate, Sodium Hydroxide, Retinol, Adenosine, Disodium Edta, Caprylyl Glycol, Acetyl Dipeptide-1 Cetyl Ester, Toluene Sulfonic Acid, Polysorbate 80, Retinyl Palmitate, Tocopherol, Phenoxyethanol, Parfum/Fragrance.

Käytätkö retinolia?


 1. Ostin retinolia sisältävän yövoiteen, jonka otan käyttöön lokakuussa, kun aurinko ei enään paista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noin tein itsekin ennen, varsinkin kun tykkäsin olla kesällä enemmän ulkona ja auringossa. :)

   Poista
 2. En ole käyttänyt, mutta nyt heräsi kiinnostus sitä varten, että tämä voisi auttaa minua ja samalla myös pojan ihoa. Kiitos siis vinkistä!
  Ihanaa sunnuntaita sinulle Jonna <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sopisi molemmille! Tuoksu on hyvin sitruksinen, jos ei miespuolinenkaan kammoa sitä.

   Ihanaa viikkoa Outi. <3

   Poista
 3. Mä oon käyttänyt The Ordinaryn retinolia mutta se on nyt kesän ajan ollut tauolla, tarvitsis varmaankin taas aktivoitua. Pari kertaa viikossa oon käyttänyt.

  Ihanaa iltaa Jonna ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syksy on hyvä aika aktivoitua retinolin suhteen. :)

   Mukavaa viikkoa Maikku!

   Poista
 4. Olen käyttänyt ja tekee kyllä ihmeitä, mutta kevyellä mennään ja en joka ilta pysty käyttämään. Kiva uutuus tämä La Roche Posayn.

  Ihanaa uutta viikkoa Jonna. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikkien iho ei vaan kestä joka ilta. Tykkäisin, että kestäisi, mutta ei. :/ Käytän sitten sen verran kuin pystyn.

   Mukavaa viikkoa Tiia. <3

   Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives