Minun kesä


Ylin kuva minä, muut Teemu Helle

Näin syyskuun ensimmäisenä päivänä on hyvä muistella mennyttää kesää. Kesää, joka oli hyvin erilainen millaista siitä vielä joulun aikaan odotin. Olen aina ollut ihminen, joka koittaa nauttia hetkistä ja tämä vuosi on opettanut sen, että parasta elämässä on nauttia niistä hetkistä jotka on nyt, eikä niistä sitten joskus tulevaisuudessa.

Alkukesää varjosti se, että loukkasin jalkani melko pahasti toukokuulla. Olin lähes kuukauden pois kodin ulkopuolisesta työstäni, koska en voinut astua jalalla aluksi pariin viikkoon lainkaan. Lepotilassa jalassa ei ollut mitään tuntemuksia, joten kivuista en sinällään kärsinyt. Painoa sille ei vaan pystynyt varaamaan aluksi lainkaan. Tuona aikana, kun olin kotona jumissa jalkani takia, oli useana iltana kivoja kesäisiä ilmoja ja kaipasin enemmän kuin mitään pitkiä iltaisia kävelylenkkejä mieheni kanssa. Koitin monesti kävellä parin sadan metrin matkan lähikaupalle. Nämä yritykset päätyivät tuskaiseen erittäin hitaaseen hiipimiseen kotiin metri metriltä.

Onneksi juhannuksen aikaan jalan kanssa alkoi vihdoin näyttämään valoisemmalta ja pääsin kävelemään sen kanssa joten kuten. Juhannus menikin osin töissä ja nauttien upeasta Suomen kesästä. Juhannuksen jälkeen ilmat hellivät, mutta en ehtinyt niistä paljoa nauttia, sillä vietin ison osan aikaa sisätiloissa töissä.


Heinäkuussa alkoi vihdoin kauan kaivattu täysipituinen kesäloma. Jalka meni koko ajan parempaan suuntaan. Pitkäaikaista seisomista ei vielä kärsinyt, mutta kävelemään alkoi päästä normaalisti, pientä aamukankeutta lukuunottamatta.

Loma jännitti hivenen, sillä tiesin, että tällä kertaa reissumme Rodokselle jäisi väliin. Tuo viikko on yleensä ollut aikaa, kun olen oikeasti päässyt eroon näistä kotikuvioista, vaikka näissä ei todellakaan ole mitään vikaa. On se silti kiva istua viikko muiden tekemien ruokien ääressä, eikä tarvitse miettiä siivoamista, pyykinpesua tai mitään muutakaan – voi vain olla ja ihmetellä toisissa maisemissa. 

Loman aluksi vietin viikonlopun parhaan ystäväni mökillä. Nukuin varmasti koko kesän makoisimmat unet noina kahtena yönä mökin rauhassa. Se hiljaisuus mikä siellä on. Kaipaan sitä täällä kaupungissa joka päivä. Vaihdettiin kuulumiset, syötiin hyvin, uitiin ja levättiin, sekä tietenkin parannettiin maailmaa. Kerrankin myös hyttyset ja paarmat jättivät minut rauhaan ja selvisin reissusta ilman yhtään öttiäisten pistosta ja puremaa. 

Loppuloma sujui ihan kotosalla rentoutuen. Sain levättyä ja siinä samalla jalkakin parani kuin itsestään. Minulla oli suunnitelmissa lukea paljon. Arvatkaapa miten kävi? En lukenut kirjaakaan. Tämä hivenen harmittaa. 

Loman jälkeen tapahtui se, mitä olin viimeiset pari-kolme kuukautta odottanut. Lähdin yksi aamu sängystä kävelemään niin, että huomasin vasta jälkeenpäin, ettei minun ollut tarvinnut miettiä, että mitenkäs tällä kipeällä jalalla lähdettiinkään kävelemään. Töissä pystyin taas työvuorot halutessani seisomaan entiseen malliin, ilman, että jalkaa alkoi kolottamaan tai se olisi turvonnut. Joten pitkä prosessi, vaikka mikään ei varsinaisesti ollut rikki.

Vaikka loma oli rentouttava, en kiellä, ettenkö olisi jäänyt kaipaamaan sitä, että olisin päässyt viikoksi reissuun ja kotikuvioista irti. Turha sitä kuitenkaan on enää jossitella. Paras elää vaan tässä hetkessä.


Olen innoissani syyskuusta. Olen monesti sanonut, että tämä on yksi lempikuukausiani. Päivisin vielä valoa riittää, varsinkin aurinkoisina päivinä. Luonnonvärit alkavat muuttumaan vähitellen henkeä salpaavan kauniiksi. Jouluihmisenä syyskuun jälkeen alkaakin sitten joulun odotus. Joulu mielessä jaksaa läpi harmaan loka- ja marraskuun. 

Miten sinun kesä meni?


 1. Sinun kesäsi kuulostaa hyvin paljon samanlaiselta kuin omani. Ei päästy nyt Karkkilaa pidemmälle, mutta ei haitannut. Kesän aikana ehdin kunnolla rentoutua ja sain itsestäni irti sen, että hankin uuden työpaikan. Nyt tämä syksy meneekin uutta oppiessa.
  Ihanaa syyskuun alkua sinulle Jonna <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi uusi työpaikka on niin paras juttu, toivottavasti se auttaa siihen, että olisit vähemmän stressaantunut ja jaksaisit tehdä työtä, jota rakastat paremmin. :)

   Ihanaa viikonlopun odotusta Outi. <3

   Poista
 2. Tää kesä oli varmasti todella monelle hieman tavallisesta poikkeava, harmi että teilläkin Rodoksen reissu peruuntui, mutta onneksi vuosia tulee vielä lisää ja pääsette sinne varmasti monet kerrat! Ihan mahtavaa, että pikkuhiljaa sun jalkakin lähti menemään parempaan suuntaan :) Tollaset ilmeisesti voi olla todella pitkäkestoisia, ainakin ennen kuin kaikki kivut ovat kokonaan hälvenneet :/ Ihanaa syyskuun alkua Jonna!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En usko, että näitä nykyisiä matkustusrajoitteita voidaan pitää enää kamalan kauaa voimassa. Pitää vaan kehitellä uusia käytäntöjä, että homma saataisiin edes jotenkin toimiin.

   Todellakin voi, mulla sanottiin, että jopa puoli vuotta, että pitää antaa vaan aikaa. Joten ihme, että kolmessa kuukaudessa oon päässyt jalan kanssa jo noinkin pitkälle.

   Samaa sinne Linda. <3

   Poista
 3. Miten se onkaan niin, että mökillä sitä nukkuu aivan lapsosen unta. Kun kesän kohokohta jää, niin kesä jää jotenkin mössömmäksi, yhdeksi muiden joukkoon. Reissut saavat palaamaan kesiin ja muistamaan jokaisen kesän paremmin.

  Ihanaa keskiviikkoa Jonna. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin nukkuu, se on se hiljaisuus, kun ei ole muuta kuin luonnonääniä. Ei täällä kaupungissa vaan pysty. Tänäänkin huoltofirma aloitti aamun puhaltemalla käpyjä lehtipuhaltimella... :/

   Mukavaa viikonlopun odotusta Tiia. <3

   Poista
 4. Kesä oli ja meni erinomaisissa, mutta kieltämättä osittain haikeissa merkeissä - olisihan sitä tosiaan mielellään tehnyt ulkomaanmatkan... Onwards and upwards tästä eteenpäin, syksy on ihanaa aikaa minustakin! Jokainen päivä vie sitä paitsi kohti vapaampia aikoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä toivotaan. Toivon, myös et tohon matkailuun luotaisiin uusia sääntöjä, koska en kyllä usko, että tällaista sulkua voidaan kovin kauaa enää jatkaa. :( Pitää tehdä säännöt uuden normin mukaan, et ihmiset pystyy halutessaan liikkumaan.

   Poista
 5. Odotan ettà tàmà vuosi loppuisi pian.. Koska kevààllà tààllà Italiassa oli raskas ja erittàin tappiollinen lockdown lomani peruttiin tàltà vuodelta, joten mità tàhàn sanoisi, parempia aikoja odotellessa.. :-(
  anne

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, mä niin toivon, että varsinkin matkailun osalta tähän hommaan keksittäisiin ratkaisu, ei vaan voi jatkua pitkään näin. Monien elinkeino vaarantanut tai kohta kadonnut, jos ei saada mitään järkeä tähän. Lockdowneja ei kyllä kovin montaa kestetä. :( Jotenkin tän kanssa pitäisi vaan alkaa oppia elämään rinnakkain.

   Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives