Ihonhoidon syyssuokit


Syksyn lipuessa eteenpäin, olen huomannut, että tartun lähes päivittäin tiettyihin samoihin tuotteisiin. Näistä neljästä onkin tullut syksyn aikana eniten käyttämäni ihonhoitotuotteet. Olen huomannut sen, että siinä missä huulien hoitoon riittää yleensä pelkkä öinen hoito, niin muutamina päivinä olen joutunut hoitamaan niitä myös päivällä. Sen sijaan ihon kanssa olen päässyt yllättävän helpolla, liekö syynä ahkerasti käyttämäni retinoli? Retinolin kanssa tosin tarvitsee jonkun hellävaraisen, mutta tehokkaasti kosteuttavan voiteen, jolla saa vältettyä ihon hilseilyn. Lisäksi olen löytänyt yökäyttöön todella kosteuttavan seerumin, joka toimii hyvin ihon suojana tarvittaessa retinolin alla.


Pyunkang Yulin Moisture Ampoule -seerumissa on todella mielenkiintoinen vesimäisen geelimäinen koostumus, sitä voisi kuvailla jopa hunajaiseksi, niin jämäkältä se tuntuu ensin iholla, kuitenkin levittäessä tuote muuttuu lähes vesimäiseksi.  Kuudesta raaka-aineesta koostuva kosteuttava tehoseerumi on tuoksuton. Vaikka tuotetta tavallaan menee "hukkaan", tykkään levittää tuotteen niin, että ensin laitan sitä kämmenelle, jonka jälkeen pyykäisen pari kertaa kämmeniä yhteen. Tämän jälkeen painelen seerumin iholle. Seerumi on kosteuttava, mutta se sopii loistavasti myös rasvaiselle ja akneiholle. Koostumuksensa vuoksi, se ei toimi parhaiten meikin alla, jonka vuoksi se on käytössä iltaisin. Pitänyt ihon hyvin kosteutettuna ja rauhallisena, vähentää punoitusta. Pullo on suuri 100 ml ja esim. Notinolla tuote maksaa vain 26 euroa, joten puhutaan todella edullisesta tuotteesta.


Sitten mennään hivenen toisen hintaluokan tuotteeseen. Sensain Total Lip Treatment on jo pitkään ollut suosikkini, jos huuleni kaipaavat päiväaikaan erityistä huomiota. En yhtään ihmettele, miksi tämä on kulttituotteen maineessa. Koostumus on pehmeää – liukuu helposti huulilla ja antaa pitkäkestoista kosteutta. Tuntu on miellyttävä ja huulet tuntuvatkin pehmeiltä pitkään. Total Lip Treatment on väritöntä. Se jättää vain aavistuksen kiiltävän pinnan. Pehmeän koostumuksen vuoksi tuote sopii loistavasti huulipunan pohjustajaksi. Lip Treatment on tuoksuton, joten huulilta ei kulkeudu mitään ikäviä makuja suuhun. Tuote kestää käytössä todella pitkään. Minulta menee lähes vuosi, että saan käytettyä yhden purkin loppuun. Vinkki – kannattaa kokeilla yöksi myös kuivien silmänalusten alle silmänympärysvoiteen asemasta.


La Roche-Posayn Redermic Retinolista on kovaa vauhtia tulossa Holy Grail -tuotteeni. Syystä tai toisesta tämä ei ärsytä lainkaan ihoani, toisin kuin monet muut retinolia sisältävät tuotteet. Olen tämän ansiosta pystynyt  jatkuvasti lisäämään retinolin käyttöä niin, että tällä hetkellä pystyn laittamaan retinolia iholleni huoletta useana iltana viikossa. Tällä hetkellä käytän noin neljänä, mutta jos ei iho ärsyynny, kertoja on tarkoitus lisätä entisestään. Tykkään tässä tuotteessa oikeastaan ihan kaikesta. Metallituubi on näppärä ja se pitää tuotteen "tuoreena". Koostumus on kivan kevyttä ja se imeytyy ihoon helposti. Tuoksu on hyvin mieto ja sitruksinen. Lisäksi hintakin on kohdillaan – hieman reilut kolmekymppiä. Ostan myös tämän Notinolta, mistä tilaan myös käyttämäni Pyunkang Yulit. 


Paula's Choicen CALM Restoring Moisturizer on tuote, jota minulla on aina avaamaton tuubi odottamassa. Pakkaus on melko iso 60 ml, mutta käytän voidetta runsaasti, joten sitä kuluu yllättävän kovaa tahtia. Normaalin ja kuivan ihon suosikkini kahdesta CALM-sarjan voiteesta. Sopii täydellisesti iholle joka ärtyy helposti, mutta kaipaa tehokasta kosteutusta. Toimii loistavasti retinolin kanssa yhdessä iltaisin. Voide ei jätä rasvaista pintaa, vaikka koostumus on täyteläistä. Pehmentää ja rauhoittaa ihoa. Tuote on tietenkin tuoksuton, kuten Paula's Choicen kaikki tuotteet.

Mikä on sinun syksyn suosikkituote?


 

 1. Syväkosteuttava seerumi ja erilaiset ihoöljyt ovat syksyisiä suosikkejani. Tuntuu, että iho on todella pintakuiva heti kun kesäiset säät vaihtuvat syksyisiin.
  Mukavaa torstai-iltaa Jonna <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä käytän jostain syystä tosi vähän öljyjä nykyisin, ehkä yksi syy on se, ettei mun iho enää tunnu tarvitsevan niitä kuten ennen. Mut ne on loistavia, jos iho tuntuu tosi kuivalta. :)

   Poista
 2. Lisään itse syksyn tullen erityisesti öljyjä hoitorutiiniini, sillä huomaan heti ilmojen kylmetessä ihon tuntuvan kuivemmalta. Ihan vielä ei ole ollut ajankohtaista, mutta vähitellen kaivelen myös täyteläisempiä voiteita.
  Mulla on tällä hetkellä Avènen purkissa oleva huulivoide, joka jättää myös ihanasti kiiltoa hoitavuuden lisäksi.
  Kivaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Öljy oli ennen munkin isoin koukutus näin syksyisin, nykyisin käytän vähemmän. Jotenkin iho ei enää tarvitse, liekö syy muuttuneiden ihonhoitorutiinieni, ettei iho enää kuiva korpuksi syksyisin kuten ennen.

   Mainitsemasi Avenen huulivoide on tosi kiva, oon sitä joskus purkillisen käyttänyt. :)

   Poista
 3. Sensai näistä tuttu ja upea tuote onkin. Mielenkiintoinen tuo La Roche Posayn retinol. Nyt huomaa jo, että enemmän kosteutusta iho on vailla.

  Kivaa viikonloppua Jonna. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aloitin jo toisen tuubin La Roche-Posayn Retinolia, se on vaan paras, tarpeeksi hellevärainen, että tehoaa, mutta iho ei mene korpuksi. <3

   Poista
 4. Kyllä iho on saanut olla vielä rauhassa ja voinut hyvin, kun ei vielä ole ollut niin kylmää. Tosin ne kauneuskapselit ovat voineet myös auttaa ihon kuntoon. Itse olen testaillut nyt Sensain uutta seerumia ja hyvälle on tuntunut. Se on öljypohjainen, joten en välttämättä edes tarvitse vielä sen päälle mitään. Katsotaan miten tämä säätila nyt muuttuu ja haastaa ihonhoitoa. 🤔

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että säkin jatkat niiden syöntiä. Taisin koukuttaa sutkin yhtä pahasti niihin kuin itseni, mutta ne vaan toimii paremmin kuin mitkään muut ennen kokeilemani ja usko pois, olen kokeillut monia. :D

   Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives