Näin vältät meikkivoiteen rullautumisen ja murustumisen


Jokainen meistä meikkaavista on varmasti kohdannut sen hetken useammin kuin kerran, kun kaikki näyttää hetkellisesti loistavalta täydellistä meikkiä varten. Loistofiilis jatkuu siihen asti, kunnes alat levittämään meikkivoidetta, joka lähtee rullautumaan ja murustumaan. Todella turhauttavaa. Tässä vaiheessa usein koko meikki pohjustuksineen menee uusiksi ja kaikki pitää aloittaa alusta. 

Syitä tähän reaktioon voi olla todella monia – tuotteet eivät ole imeytyneet kunnolla, käyttämiesi tuotteiden koostumukset ovat liian erilaisia, liikaa silikoneja, liiallinen hankaus tai iho saattaa kaivata kuorintaa tai muuta hoitoa. 


Miten vältän meikkivoiteen rullautumisen ja murustumisen?

Pidä ihonhoito meikkipohjan alla mahdollisimman simppelinä. Tarkastele ihoasi, tarvitseeko se kuorintaa tai muuta hoitoa? Olethan valinnut ihotyypillesi sopivat tuotteet? Hoitamattomalle tai väärin hoidetulle iholle meikki ei asetu nätisti. 

Meikkipohjan alle ei kannata pakata määräänsä enempää tuotteita, eikä varsinkaan paksuja ja paljon silikonia sisältäviä. En lähes koskaan käytä meikin alla geelimäisiä tuotteita. Ne ovat usein syypää siihen, miksi meikki lähtee rullautumaan ja murustumaan. Muutaman geelimäisen poikkeuksen olen löytänyt, joita uskallan käyttää. Suosin kuitenkin pääsääntöisesti emulsio- ja maitomaisia seerumeita ja erittäin kevyitä voiteita (SPF), sekä tietenkin hoitovettä.

Yleensä syy siihen, että tuotteet eivät ole imeytyneet kunnolla, on se, että olet laittanut niitä liikaa, joten less is more. Kun ihonhoidon iltarutiinissa voi läträillä tuotteilla sydämensä pohjasta, meikin alle kannattaa tuotteet harkita tarkoin. Levitykseen kannattaa kiinnittää myös huomiota. Älä hankaa tai pyörittele vaan mieluummin painele ja taputtele tuotteet iholle. 

Kosteutukseen suosin aina hoitovettä, jolla on helppo lisätä ihoon paljon kosteutta hyvin ohuella ja helposti imeytyvällä koostumuksella. Yleensä pakkaan hoitovettä kolme kerrosta, jonka jälkeen lukitsen kosteuden ihoon ohuella maitomaisella seerumilla. Tämän jälkeen iho on valmis meikkipohjalle. 

Suosin meikkivoiteen alla kosteuttavia primereitä, jotka ovat usein kevyitä emulsioita. Silikonipohjaisia primereitä laitan vain t-alueelle, joka alkaa usein kiillellä päivän aikana. Sen taputtelen ihoon hyvin pienenä määränä sormin. Varsinkin silikonisten primereiden yliannostus aiheuttaa helposti pohjan rullautumisen ja murustumisen.


Meikkivoiteen levityksen kanssa kannattaa olla tarkkana. Edelleen hankaamista on syytä välttää. Beautyblenderilla taputtelu vähentää mahdollisuutta rullautumiseen. Jotkut meikkivoiteet saattavat tarvita sormien lämpöä, että levittyvät nätisti. Tällöin meikkivoide kannattaa levittää pieni alue kerrallaan, eikä heti huiskia puolia kasvoja pitkillä vedoilla. Siveltimen kanssakin tarvitaan malttia, samaa kohtaa ei kannata korjailla moneen kertaan. Yleensä kuitenkin ihonhoito pohjalla kestää kaikkia levitysmetodeja hyvin, kunhan se on tehty oikein ja ihotyypillesi sopivasti.

Toisinaan silti tuntuu, että koko homma on planeettojen asennoista kiinni. Minulle on joskus käynyt niin, että pomminvarmaksi todettu pohja ja tuttu meikkivoide ovatkin lähteneet rullautumaan, vaikka olen tehnyt kaiken kuten aina ennenkin. Luulen, että syy saattaa olla hormoneissa. Iho on juuri sillä hetkellä jotenkin erilaisempi, mutta kuitenkin niin vähän, etten ole sitä silmin havainnut. 

Onko sinun meikkipohja murustunut tai rullautunut? Parhaat kikkasi estämiseen?

Kuvat: Pixabay

 

 1. Ihania kuvia!

  Tuo, että kokeilee sivellintä, meikkisientä tai sormia meikkivoiteen levittämiseen on hyvä. Moni aluksi huonolta tuntunut meikkivoide onkin tosi hyvä, kun löytää oikean tavan levittää se.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varsinkin luonnonkosmetiikan meikkivoiteissa on törmännyt useaan, mikä levittyy ehdottomasti parhaiten sormin. Olisiko jotain luonnollisia öljyjä niissä ja sormin levittäessä sitten lämpiävät ja lopputuloksesta tulee siten paras.

   Poista
 2. Mulla rullaa aina jos alla on geelimäinen voide tai primer. Illamasquan Hydra Veil on pahin rullaaja ja pilasi kyllä monet meikit. Saamaten mulla on käytössä Eyenlipin joku geelimäinen voide niin ei voi käyttää aamuisin meikin alla. Vaikka olis miten ihana muuten. En levitä muutenkuin meikkisienellä, joskus siveltimellä mutta en aamuisin ehdi alkaa säätämään. Laitankin yleensä aina vaan seerumia ja taputan kasvosuihketta, saa riittää primerista arkisin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Geelimäiset ovat kyllä todella haastavia. Ihan muutaman tuotteen olen löytänyt, mitä uskallan pistää, mutta harvassa ovat.

   Poista
 3. Voi on, niin miljoona kertaa ja aina kun vaihtelen tuotteita uusiin niin rullaa. Sitten taas koitetaan etsiä sellaisia tuotteita, jotka käyvät yksiin.
  Silikonisten primereiden yliannostus kuulostaa hauskalle, juuri niin mulle taitaa käydä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, joo niitä tarvii taputella ihan vähän ja saa silti saman lopputuloksen. :D

   Poista
 4. Mahtava postaus! Mähän rakastan niitä geelimäisiä voiteita eli nyt selvisi yksi syy, toinen on kyllä planeettojen asennoissa vai liekö hormoneissa, sillä välillä rullaa ja välillä ei. Nyt pomminvarmoja olleet Lorealin age perfect bb-voide ja meikkivoide yhdessä, ei vaan rullaa ei.

  Yleensä kyllä en meikin alle hölvää juurikin kuin hoitovettä/kasvovettä:liputan nykyään hoitovesien puolesta enemmän ja seerumia päälle. Aivan mieletön trio ollut nyt Lumenen Lähde hoitovesi, seerumi ja päälle oil cocktail kosteuttava ja toimii kuin häkä.

  Ihanaa viikon jatkoa Jonna. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, juuri ne geelimäiset voiteet on kaikista riskialttiimpia lähteä rullautumaan. Käytä niitä Sensaita, niin ei takuulla rullaannu. ;)

   Samaa sinne Tiia. <3

   Poista
 5. "Toisinaan silti tuntuu, että koko homma on planeettojen asennoista kiinni." Tämä! :D Minullakin on hyvin tarkkaan määrätty, mitä laitetaan aamulla ja kuinka paljon (eli vähän), jotta meikkipohja asettuu siedettävästi. Etenkin silmänalusilla protokolla ei siedä yhtään vaihtelua (hyvin harva tuote käy). Ja silti joinakin päivinä homma vain menee pieleen, vaikka tekee kaiken ihan kuin pitääkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No just toi on niin turhauttavaa. Teet kaiken ihan samalla tavalla ja silti katastrofi tulee. :D

   Poista
 6. Onhan tuota rullaantumistakin päässyt useamman kerran tapahtumaan. Minulla toimii ihon hyvä kosteutus ennen muita tuotteita.
  Ihanaa iltaa sinulle Jonna <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos laittaa sopivan vähän, niin rullautumisen esto sujuu malliikkaasti. Yllättävän monet käyttävät tuotteita liikaa, kun vähempikin riittäisi.

   Ihanaa sunnuntaita Outi. <3

   Poista
 7. Hyvät vinkit! Mulla vaikuttaa eniten meikin alle tuleva kosteusvoide meikin rullaantumiseen - jos se ei ole ns. täydellinen, niin meikkivoide liikkuu helpommin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kosteusvoide on aina paksumpi, niin se on tosiaan yksi riskiliike. Siksi en yleensä käytä kosteusvoidetta. Ainoastaan hoitovettä, seerumia ja mahdollisimman ohuen koostumuksen omaavan aurinkosuojan. :D

   Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives