20 kysymystä - näitä et ehkä tiennyt minustaBongasin kaimani Jonnan blogista hauskan haasteen, johon sormeni suorastaan syyhysivät vastata näin joulun alla. 

Joko sinulla on kaikki valmiina jouluun? Täällä on lahjat paketoituina ja itsetehdyt laatikot odottamassa valmiina pakkasessa, ainoastaan kinkku odottaa, mutta sen vuoro onkin vasta aatonaattona. Sitä ennen on vähän kiirusta, sillä alkuviikon kolme päivää kuluvat kodin ulkopuolisen työn merkeissä. 

Mitä teet työksesi nyt ja mitä töitä olet ennen tehnyt?

Minulla on ollut elämäni aikana lopuksi todella vähän työpaikkoja. Olen sellainen, kun jossain aloitan, en siitä kovin helposti lähde. Arvostan suuresti työpaikoissa vakautta ja turvallisuuden tunnetta. Olenkin aina hakeutunut töihin paikkoihin, joissa ainakin etukäteen ajateltuna ei tule eteen mitään suurempia yllätyksiä. 

Aloitin työurani aikoinaan teini-iässä siivoamalla kesäisin rappukäytäviä ja kouluja. Yksi mieleenjääneimpiä kesiä oli se, kun sain kunnian pitää huolta yksin kotikaupunkini kaupunkini kaupungintalon siisteydestä, kun molemmat vakituiset laitoshuoltajat olivat viikon verran yhtäaikaa kesälomalla. Tuntuu vieläkin uskomattomalta, että 16-vuotiaaseen luotettiin niin paljon. Toki pohjalla oli se, että olin tehnyt kaupungille siivoustyötä jo edellisenä kesänä ja olin saanut työstäni hyvää palautetta. Yhden kesän toimin leirintäalueella kioskinpitäjänä. Tuona kesänä opin ulkoa Radio Mafian soittolistat. Tämän jälkeen hakeuduin kaupan alalle aluksi myyjäksi, jossa sitten tein uraa ja huomasin päätyneeni lopulta myymäläpäälliköksi. Minulla oli vuosia olo, etten enää haluaisi tehdä kaupan alan töitä, kunnes tajusin, että pidin kyllä siitä asiakaspalvelupuolesta, mutta en niistä pomon vastuista (työt tulivat aina kotiin asti). Tällä hetkellä teen työkseni blogia ja lisäksi tein paluun kaupan alalle osa-aikaisesti pari vuotta sitten ja olen nauttinut joka hetkestä! 

Mikä olet koulutukseltasi?

Oma tilanne on se, että olen hyvä esimerkki siitä, että jonkinlainen koulutus kannattaa aina, vaikka niitä töitä ei päätyisi koskaan tekemään. Olen koulutukseltani talonrakentaja ja parturi-kampaaja. Kummastakaan opiskelemastani ammatista en ole koskaan saanut käteeni palkkakuittia. Olenkin oppinut molemmat nykyään tekemäni työni tekemisen kautta, mutta molemmista koulutuksista on ollut apua niihin.

Mitä harrastat ja teet vapaa-ajallasi?

Itselleni vapaa-aika on aikaa, jolloin ei tarvitse tehdä yhtään mitään. En tykkää juurikaan suunnitella asioita tai täyttää vapaa-aikaani aktiviteeteillä joita olisi suoritettava. Kellon perässä juokseminen vapaalla, olisi minulle työtä. Vapaa-ajalla katson todella paljon rikosdokumentteja, jostain syystä ne saavat mielen irrottautumaan hyvin molemmista töistäni. Youtubesta seuraan paljon ihonhoitoon painottuneita vaikuttajia. Katselen puolisoni kanssa elokuvia ja sarjoja. Kesällä käydään iltaisin kävelyllä. Ruoanlaitto on rentouttavaa omaa aikaa.

Mitä katsot televisiosta?

En katso televisiota oikeastaan koskaan yksin. Kumppanin kanssa katselemme sarjoja ja elokuvia suoratoistapalvelujen kautta isommalta näytöltä, kun vietämme yhdessä aikaa.

Mistä inspiroidut?

Olen aika impulsiivinen. Saatan yhtäkkiä nähdä vaikkapa jonkin mielenkiintoisen ihonhoitotuotteen ja se johtaa usein siihen, että olen käyttänyt tunnin aikaani etsimällä siitä lisää tietoa. Sama koskee monia muitakin juttuja. Kävellessä saan myös usein uusia ideoita ja inspiraatioita, jotka on sitten kirjoitettava heti ylös, koska muuten olisin unohtanut ne seuraavana päivänä.Millainen on unelmiesi työpaikka?

Tämä nykyinen. Jostain syystä kaksi työtä sopii minulle. Kuulostaa monen korviin kuormittavalta ja paljolta, mutta olen aikatauluttanut kaiken niin, että minulle jää silti tällä hetkellä huomattavasti enemmän vapaa-aikaa kuin jäisi yhtä kokopäivätyötä tekemällä. Olenkin usein sanonut, että minulle vapaa-aika on se elämän tärkein aika, mutta työstäkin pitää nauttia. Elämäni lopussa en haluaisi ajatella, että olisin käyttänyt suurimman osan eletystä ajasta tekemällä töitä, se ei ole itselleni mikään mittari. Blogityöni on intohimoni, kun taas toinen työ on enemmän sellaista suorittamista ja kun sieltä lähtee, ne työt eivät enää kotiin tule. Toinen työ erittäin sosiaalisena kuitenkin kivasti tasapainottaa blogityötä, joka on isoksi osaksi kotona tehtävää.

Mitkä ovat seuraavan viiden vuoden tavoitteesi?

Olen monesti sanonut, että viimeinen pitkän tähtäimen tavoite on ollut se, kun sanoin lapsena haluavani aikuisena parturi-kampaajaksi. Se minusta lopulta tuli. Sen jälkeen en ole koskaan suunnitellut elämääni vuosiksi eteenpäin. Minulle elämä on tässä ja nyt. Haaveilen toki monista jutuista, mutta en tavoittele niitä.

Mistä nautit erityisen paljon?

Hassua sanoa, mutta nautin molemmista töistäni, tietenkin myös vapaa-ajasta, kun voi olla tekemättä mitään. Nautin myös joulusta, kaikki tietävät, että minulle tämä on paras aika vuodesta. Kuljen ulkonakin naamallani kummallinen virne jatkuvasti. Nautin siitä, että tällä hetkellä elämässäni asiat ovat hyvin. Minulla on ihana puoliso, eikä minulta puutu mitään. Jos pitäisi mainita yksi elämän pieni nautinto, se olisi se, kun saunan jälkeen voi pujahtaa nukkumaan puhtaisiin petivaatteisiin. Sitä tunnetta on vaikea ylittää.

Missä olet hyvä?

Koen, että olen hyvä ihmisten kanssa. Jostain syystä monesti ihmiset avautuvat ja kertovat, että seurassani on helppo ja lämmin olla. Siitä tulee joka kerran hyvä olo, koska minusta on mahtavaa, jos voin tehdä ihmiselle hyvän fiiliksen. Olen hyvä olemaan ajoissa, en ole itsestäni riippuvista syistä koskaan myöhässä. Olen hyvä järjestelemään asioita, tykkään, että kaikki on kunnossa.

Mitä kieliä puhut?

Englantia sujuvasti. Ruotsia ymmärrän hyvin ja pystyn lukemaan ja ymmärtämään lukemani, mutta puhumisen puutteen vuoksi, ääneen puhuminen olisi vaikeampaa. Tietyt perusjutut, mutta ei juuri muuta.


Missä tapasit kumppanisi?

Netistähän minä hänet bongasin. Tiesin ensimmäisenä iltana, että siinä on tuleva aviopuolisoni. Kihloihin menimme reilun puolen vuoden päästä tapaamisesta ja naimisiin reilut kolme vuotta tapaamisen jälkeen. 

Mitä teet, kun kukaan ei näe?

Pyyhin wc-paperitelineen päältä pölyt ja kuivaan lavuaarin reunat. Teen tätä usein myös kyläpaikoissa. :D Puhun paljon itsekseni. Asiat ovat selkeämpiä, kun ne puhuu ääneen.

Viimeisin ostoksesi?

Ostin joululahjoja kahvitauolla. En voi sanoa ääneen mitä, koska puolisoni saattaa lukea tätä.

Mikä on tällä hetkellä suurin haasteesi?

Ajankäyttö. Blogityöstä on välillä vaikea irrottautua. Vapaa-ajan ja sen raja on toisinaan hämärä. Olen kuitenkin tullut tässä jatkuvasti paremmaksi. 

Mitä blogeja -tai sometilejä seuraat?

Seuraan monia muita suomalaisia kauneusbloggaajia. Tykkään siitä, että heidän blogeistaan näkee, että niitä tuotteita on oikeasti testattu ja mielipiteet ovat rehellisiä. Minua ei kiinnosta juurikaan ihmisten ensifiilikset tuotteista, mitä Youtube on pullollaan. Avataan purkki ja kerrotaan, että tää on ihan kiva. Se ei kerro minulle yhtään mitään. Youtubesta seuraan lähinnä ihonhoitoon painottuneita kanavia, mutta myös muutamia muitakin. 


Mikä on suurin unelmasi tällä hetkellä?

Tietenkin se perinteinen terveenä pysyminen, mutta jos sitä ei lasketa, niin sitten se, että pääsisimme puolisoni kanssa ensi syksynä Rodokselle. Ihan hirveä ikävä takaisin!

Jos sinun olisi pakko valita uusi ammatti, mikä se olisi?

Apua tämä on vaikea, koska teen jo unelmatyötäni tällä hetkellä. Luultavasti se olisi kuitenkin sellaista, jota voi tehdä kotona omalla aikataululla ja se liittyisi kirjoittamiseen, joten sanon kirjailija.

Elämäsi tähän mennessä upein kokemus?

On todella vaikeaa nimetä vain yhtä, koska elämään mahtuu paljon ikimuistoisia kokemuksia. Pakko kuitenkin sanoa se, kun vuosien jälkeen sain takaisin elämän iloni. Sen kun kerran menettää, sen takaisin saamista osaa arvostaa ihan eri tavalla.

Mitä pelkäät?

Niitä käärmeitä, kaikki täällä tietävät fobiani. Jostain syystä olen pelännyt käärmeitä lapsesta lähtien. Minua kiikutettiin jo silloin käärmenäyttelyihin ja jouduin pitämään käärmettä kädessäkin, mutta ne ruokkivat pelkoani vaan lisää. Sanotaanko niin, että kun käärme tulee vastaan, vaihdan suuntaa. En voisi ikinä nukkua asunnossa, jossa on käärme. Pakko toivoa, että yhdelläkään naapurilla ei ole luikertelevaa lemmikkiä, etten löydä joku aamua yllätystä omasta kodista. :D

Mitä aiot tehdä, kun olet vastannut näihin kaikkiin kysymyksiin?

Syödä aamupalan ja keittää aamukahvit. Sen jälkeen vuorossa hohdokas päivä pyykin pesun parissa.

Ihanaa joulun odotusta kaikille!

Kuvat: Pixabay

 

 1. Kiinnostava bloggaus! Kiitos tästä ja mukavaa joulua jo etukäteen. Löysin tänä jouluna pienen jouluihmisen itsestäni, kun koronarajoituksien vuoksi en voi/halua matkustaa sukulaisiin. Hankin oman pienen muovikuusen ja olen jo puolitoista viikkoa sitten koristellut sen :) Koulutuksesta olen niin samaa mieltä, että joku (tod.näk. useampikin ) on oltava. Tätä olen yrittänyt hokea sisareni pojalle, että jos menee pieleen valinta, niin aina voi opiskella toisen ammatin tai tehdä muita hommia. Mutta joku koulutus pitää olla.
  Kiitos hienosta ja lämminhenkisestä blogista, jossa olet kertonut vaikeistakin asioista. Se on varmasti kannustanut monia muitakin puhumaan niistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiva kuulla. <3

   Toivottavasti joulu on mennyt siellä mukavasti ja rauhallisesti? Pienilläkin jutuilla saa kyllä joulun aikaan.

   Tutkinnut kuitenkin auttaa aina työn haussa, oli se työ mitä tahansa. Siinä vaiheessa niistä on aina hyötyä ja tietenkin niistä saa oppia moniin muihinkin juttuihin. Esim. parturi-kampaamo koulussa oli paljon liiketoimintaakin koskevia tunteja, joista on tietenkin myöhemmin sitten ollut iso hyöty.

   Ihanaa joulun ajan jatkoa sinne.

   Poista
 2. Tämä oli ihana ja kyllä täältä kaikesta sut tunnistin, mutta me jutellaankin niin paljon. <3 Olen vaan niin iloinen sun puolesta, että nämä työasiat ovat mahtavassa balanssissa ja sulla on aivan mahtava työnantaja.

  Noita true crime juttuja en pysty katsomaan, alkaa aina ahdistamaan, paha maailma, mutta ymmärrän, että saat niistä lohtua, ihan samalla tavalla, kun itse katson zombiesarjoja sun muita. Koen niiden kautta kait olevani turvassa. <3

  Ihanaa sunnuntaita Jonna. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on mahtava työnantaja ja toinen on tietenkin myös loistava, koska se olen minä itse. :D Mutta joustavuus toisessa työssäni on ehdottomasti loistava juttu ja tukee tätä toista työtä.

   Ihanaa viikonloppua Tiia. <3

   Poista
 3. Mun täytyy sanoa, että varmasti osittain voi samaistua tuohon elämänilon palautumiseen, jonka olet kokenut. Minä olin niin maassa vuoden verran, että tuntui, että vain kotona ovi lukossa ja oman miehen helliessä elämässä oli jotain tolkkua. Sitten vaihtui työt ja samalla aloin vähitellen huomata, että hei, mä olen taas se vanha iloinen Outi. Hitsit mikä tunne! No katos, nyt tässä kävi just niin kuin sanoit, sulle on helppo puhua/kirjoittaa asioista :)
  Ihanaa sunnuntaita Jonna <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä ei oikeasti tajua, ennen kuin sen menettää.

   Ihana kuulla, että sinulla on nyt asiat paremmin ja hyvä, että uskalsit lähteä työpaikasta, joka ei tuntunut enää mukavalta ja aiheutti ihan ahdistusta. Siinä vaiheessa, kun sinnittelee lomasta lomaan, tietää, että jotain on vialla.

   Ihanaa viikonloppua Outi. <3

   Poista
 4. Tässä oppi kyllä tosi paljon uutta susta, vaikka osa olikin jo tullut aiemmin selville sun postauksia lukiessa :) Täytyykin pitää mielessä noi ihonhoitopainotteiset Youtubekanavat! Oon lähinnä itse seurannut meikkipainotteisia, mutta vaihtelu kyllä virkistäisi. Onko sulla suositella jotain Youtuben vaikuttajia, jotka painottavat nimenomaan sitä ihonhoitoa? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä tykkään katsella Dr. Drayta (ehdoton suosikki!), Cassandra Banksonia ja tietenkin Mixed Makeupin Susan Yaraa. Sitten on tietenkin Hyram ja James Welsh, mutta kyllä parhaat vinkit tulee Dr. Draylta, joka on ehkä eniten muuttanut omia ajatuksiani ihonhoidosta viimeisen parin vuoden aikana. :)

   Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives