Joulun tuoksuvat lahjavinkit

*Mugler, Juicy Couture ja Armani saatu, muut omia


Tuoksun ostaminen joululahjaksi ei ole helppo tehtävä. Itse en lähtisi ostamaan lahjaksi mitään erikoisempia tuoksuja, jos en tietäisi, että lahjan saaja on juuri sitä toivonut. 

Kylässä ollessa koitan kurkkia näkyvillä olevia tuoksupulloja ja päätellä niistä ja niiden kulumisesta toisen makua. Laitan mieleen myös tarkasti, jos tuoksuista on käyty keskusteluja, millaisista tuoksuista lahjan saaja on ilmoittanut pitävänsä. Näiden pohjalta onkin sitten helppo lähteä ostamaan monen hyvin vaikeaksi kokemaa tuoksulahjaa.

Keräsin tähän postaukseen viisi hyvinkin erilaista tuoksua. Niitä kaikkia yhdistää se, että omassa kategoriassaan ne ovat melko "helppoja" tuoksuja ja siten mahdollisimman helposti monia miellyttäviä. 


Jo Malonen English Pear & Freesia on ilmava jopa aavistuksen saippuainen kukkaistuoksu, joka henkii vanhan ajan eleganssia. Siksi en lähtisi lahjoittamaan tätä kovin nuorelle vaan kohderyhmä on mielestäni enemmän kolmestakymmenestä vuodesta ylöspäin. Tuoksussa on aavistus makeutta, mutta raikkaus ja kukkaisuus ovat nenääni hallitsevia. Alkutuoksussa melonia ja päärynää. Sydäntuoksussa freesiaa ja ruusua. Pohjalla myskiä, patsulia, raparperia ja ambraa.


*Thierry Muglerin Alien EdP on suosikkini kaikista Muglerin tuoksuista. Tuoksu sopii heille, jotka pitävät tummista, makeista ja pehmeistä tuoksuista. Tässä tuoksussa ei ole mitään kovaa. Tuoksu on raskas, mutta silti hyvin käyttökelpoinen pehmeytensä vuoksi. Alkutuoksuna jasmiinia, sydäntuoksuna puisia vivahteita ja pohjalla makeaa ambraa.


*Juicy Couturen Juicy Pink Couture on makeista hyvin tyttömäisistä tuoksuista pitäville. Varsinkin parikymppisenä rakastin juuri tämän kaltaisia tuoksuja. Sopiikin hyvin lahjaksi nuoremmillekin, joihin varmasti pullon ulkoasukin kolahtaa. Pidän edelleen makeanhimoisiin päiviin muutamia hedelmäisiä gourmand-tuoksuja jemmassa. Joskus on vaan fiilis, että tänään haluan tuoksua jollekin ihastuttavan makealle. Alkutuoksussa mehukasta vesimelonia, vesililjaa, mustaherukan lehtiä ja kvittenia. Sydämessä mansikkaa, frangipania ja jasmiinia. Pohjalla vaniljaa, santelipuuta, ajopuuta ja suklaakonvehtia.


Bvlgarin Omnia Coral on hienostunutta makeutta aikuisempaan makuun. Se edustaa juuri sellaisia hedelmäisiä kukkaistuoksuja, joista olen viime vuosina pitänyt paljon varsinkin kesäaikaan. Tuoksussa on makeuden lisäksi vesimäisyyttä, joka pitää tuoksun ilmavana, eikä se ole lainkaan äkkimakea. Pidän tätä omassa kategoriassaan uniikkina versiona, joka varmasti ilahduttaa lahjan saajaa. Alkutuoksussa bergamotia ja goji-marjoja. Tuoksun sydämessä granaattiomenaa, hibiscusta ja vesililjaa. Pohjalla myskiä ja seetriä.


*Emporio Armanin Because It's You on kukkaishedelmäinen tuoksu, jossa on pehmeyttä ja lämpöä. Tämä on vähän kuin Alien kohtaisi Bvlgarin Omnia Coralin. Olen käyttänyt tuoksua jo yhden pikkupullon loppuun, joten lukeutuu viime vuosien suosikkituoksuihini. Tuoksu on myös kehujen kerääjä. Jopa tuntemattomat kommentoivat usein, kun minulla on tätä ylläni. Tuoksu alkaa vadelmalla, nerolilla ja sitruunalla. Sydämessä ruusua. Pohjalla vaniljaa, myskiä ja pihkaa. 

Koetko tuoksujen ostamisen toiselle vaikeaksi? Ostatko tuoksuja lahjaksi?


 

 1. Tuo Jo Malone on ihana, samoin Muglerin Alien (paaaaljon parempi minusta kuin Angel)! En tiedä osainko ostaa kenellekään tuoksuja, ne ovat niin henkilökohtaisia. Ehkä miehelle, kun olen nuuskutellut hänen valintojaan niin monta vuotta, että tiedän melko varmasti, mistä hän pitää. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on, todella klassinen tuoksu. :) Niin on, mulle Alien on just sellainen makea ihanuus, millaiseksi monet mieltää Angelin. Miesten Alien on muuten ihana, jos et ole nuuhkaissut kannattaa. Puoliso tykkää siitä hulluna!

   Poista
 2. Omalle miehelle oon ostanut tuoksuja lahjaksi, toistaiseksi ihan hyvällä menestyksellä, mutta naisille tuskin uskaltaisin lähteä tuoksuja ostamaan. Itse oon nyt useana jouluna saanut mieheltä hajuveden lahjaksi ja tänäkin vuonna saan, itse tosin tällä kertaa myös valitsin sen, joten tiedän mitä tulen saamaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puolisolle on ehkä kaikista varmin ostaa tuoksulahja, silloin tietää toisen maun. Itse olen valinnut häätuoksun parhaalle ystävälleni. Ei osannut päättää, mutta tiesin millaisista pitää. Laitoin viisi vaihtoehtoa, joista hän sitten päätyi yhteen. :D

   Poista
 3. Olen ostanut tuoksulahjoja ihmisille, jotka tunnen hyvin ja tosiaan tiedän heidän tuoksumakunsa. Ihanaa on itsekin ollut saada tuoksuja lahjaksi. Parhaiten tuoksumakuni tuntevat mieheni ja Tiia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri tällaisille uskaltaa ostaa, ihan tuntemattomalle en ostaisi ikinä. Tuoksu on kuitenkin henkilökohtainen lahja. :)

   Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives