Vuoden parhaat 2020 - Kosmetiikka

*Sisältää mainoslinkkejä

Niin se vuosi taas vierähti, vaikka keväällä kieltämättä tuntui siltä, ettei tämä vuosi tule päättymään koskaan. Kun kosmetiikasta puhutaan, vuosi oli ennen kaikkea ihonhoidon vuosi. Löysin monia itselleni entuudestaan tuntemattomia tuotteita, joihin rakastuin niin palavasti, että ehdin niitä vuoden aikana ostamaan uudestaankin. 

Tulen muistamaan vuoden myös siitä, että löysin The Inkey Listin. Testailin vuoden aikana paljon edullisempien sarjojen The Ordinaryn ja The Inkey Listin tuotteita ja pakko vuoden lopuksi sanoa, että jälkimmäinen veti edullisissa tuotteissa pidemmän korren. The Ordinaryn tuotteet ovat toimivia, mutta niiden koostumuksista usein huomaa, että ne ovat edullisia. Kun taas The Inkey Listin tuotteiden koostumukset ovat hiottu viimeistä piirtoa myöden. Koostumukset vetävätkin vertoja monille kalliimmille sarjoille. Hyvä esimerkki tästä on mm. sarjojen hyaluronihapot. Siinä missä The Ordinaryn tuote on koostumukseltaan hyvinkin liisteristä ja sotkuista käyttää pipettipulloineen, The Inkey Listin versio suorastaan hulahtaa ihoon. 

Meikeissä jumahdin vuoden aikana tuttuihin ja turvallisiin tuotteisiin. Kokeilin lopulta varsin vähän mitään uutta, mutta muutama suosikki pääsi silti muodostumaan.

CeraVelta ilmestyi uusi puhdistaja Hydrating Cream-to-Foam Cleanser, joka on nimenomaan tarkoitettu meikin poistoon. Toisin kuin CeraVen klassikko Hydrating Cleanser, emulsiomainen puhdistaja muuttuu iholla veden kanssa yhteen joutuessaan vaahtomaiseksi ja irroittaa siten paremmin meikin. Tosi vahvaan meikkiin puhdistaja ei yksinään valittavasti pysty. Olenkin käyttänyt tuotetta toisen vaiheen puhdistajana balmin tai öljyn jälkeen tai aamuisin yksistään. Pesen tuotteella myös kroppaani, joten se on todellinen monitoimituote. Simppeli tuote joka hoitaa hommansa.

Vuoden parhaan naamion tittelin annan *Baborin Clean Formance Renewal Overnight Maskille. Voidemaisen täyteläinen yönaamio sopii erityisesti ikääntyvälle iholle. Hoitaa ja kosteuttaa ihoa. Iho näyttääkin aamulla erityisen heleältä, silloin kun iho kaipaa lisäkosteutta. Sisältää mm. pektiiniä, sekä pre- ja probioottien yhdistelmän, joka parantaa ihon kiinteyttä ja elastisuutta. Naamiossa on raikkaan vihreä tuoksu. Käyttö yhdestä-kahteen kertaan viikossa, mutta olen tykännyt käyttää tätä kuuriluontoisesti viikon ajan joka ilta, kun iho on tuntunut kosteusköyhältä.

Hoitovesistä erityistä ihastusta herätti Pyunkang Yulin Essence Toner. Yksikään toinen hoitovesi ei rauhoita ja kosteuta ihoa yhtä tehokkaasti kuin tämä. Varsinkin herkälle iholle rauhoittava vaikutus on loistava ominaisuus. Hoitonesteen teho perustuu sen sisältämään Coptis Japonica -uutteeseen (91,3%!), joka toimii antioksidanttina ja rauhoittaa ihoa. Uutetta on käytetty vuosikausia perinteisessä kiinalaisessa ja korealaisessa lääketieteessä.

Vuoden aikana The Inkey Listin seerumit tekivät ison vaikutuksen. Välillä jäin jopa sanattomaksi. Brändin 15% Vitamin C and EGF -seerumi on yksi harvoja C-vitamiiniseerumeita, joista ei tule iholle lainkaan rautaista tuoksua. Koostumus on ohutta, mutta ei kuitenkaan aivan vesimäistä. Imeytyy ihoon hetkessä, eikä jätä pintaa tahmeaksi. Tähän mennessä seerumin sisältämää EGF:ia on nähty lähinnä hintavamman hintaluokan tuotteissa, joten on yllättävää, että sitä löytyy myös alle seitsemäntoista euroa maksavasta seerumista. Jos EGF raaka-aineena mietityttää, suosittelen katsomaan Dr. Drayn ja Cassandra Banksonin videot aiheesta. Vuoden toiseksi paras seerumilöytö oli sekin The Inkey Listilta – Polyglutamic Acid, jota voin lämpimästi suositella ihan kaikille. Toimii loistavasti kosteusköyhällä iholla yhdessä hyaluronihapon päällä ja tehostaa muita sen alla käytettäviä tuotteita. Pystyy sitomaan ihoon jopa neljä kertaa enemmän kosteutta kuin hyaluronihappo.

Vuoden parhaan voiteen titteliä ei tarvinnut edes miettiä. The Inkey Listin Peptide Moisturizerista tuli välittömästi luottotuotteeni. Kevyenä se sopii hyvin meikin alle ja kesäaikaan tehot riittävät myös yövoiteeksi. Talviaikana haluan välillä yöksi jotain tuhdimpaa, varsinkin niinä öinä, kun käytän retinolia. Hinnasta huolimatta, koostumuksesta ei ole tingitty tippaakaan. Kevyen kermainen ja emulsiomainen voide tuntuu iholla silkkisen kevyeltä ja ilmavalta. Imeytyy hetkessä. Pakkaus on ilmatiivis pumppupakkaus. 

Vuodesta 2020 tulen ihonhoidollisesti muistamaan myös sen, että löysin vihdoin iholleni sopivia retinol-tuotteita vuosien kokeilujen jälkeen. Tämä vuosi onkin ensimmäinen, kun olen pystynyt vihdoin käyttämään retinolia säännöllisesti, en ihan päivittäin, mutta useampia kertoja viikossa. Voin kertoa, että tällä on ollut ihooni iso vaikutus. Paras löytöni retinol-rintamalta oli La-Roche-Posayn Redermic Retinol. Ohuessa emulsiomaisessa tiivisteessä on retinolia hillitysti, joten herkkä ihokaan ei ala kuivumaan liiaksi, kun käytön pitää maltillisena. Lue tuotteesta koko juttu täältä.

Olen vuosien aikana tullut ihan eri tavalla tarkaksi aurinkosuojien kanssa, mitä vielä muutamia vuosia sitten olin. En voisi kuvitellakaan, etten laittaisi aamulla kasvoilleni aurinkosuojaa, vaikka myös BB-voiteeni sisältää korkean suojan. Elizabeth Ardenin Great Eight Moisturizing Shield SPF 35 on yksi kevyimpiä ja helpoiten levittyviä aurinkosuojia, mitä olen käyttänyt. Tuoksu on miedon sitruksinen. Sopii hyvin meikin alle päivävoiteen korvaajaksi hoitonesteen ja seerumin päälle.


*Hourglassin Ambient Lighting Paletin osto oli pitkäaikaisen himotuksen tulos. Olen kyllä valmis tarvittaessa aina panostamaan tuotteisiin, mutta highlighter -paletista 64 euroa, tuntui jopa minusta hivenen paljolta. Muutenkin meikkeihin panostaminen on kirpaissut minua aina enemmän kuin ihonhoitoon panostaminen. Rahat eivät kuitenkaan menneet hukkaan. En ole ostamisen jälkeen tehnyt yhtäkään meikkiä, ettei paletti olisi käytössä.  Se on täydellinen ostos, jos tykkää luonnollisesta meikistä. Käytän sitä varjostamiseen yhtä paljon kuin valon tuomiseenkin kasvoille. Paletin tuomaa luonnollista hehkua iholle on vaikea selittää, se pitää itse kokea. Sillä saa tehtyä tarvittaessa jopa pikaisen kevyen silmämeikin.

*Sensain Styling Brow Pencil Taupe Brown on erittäin helppokäyttöinen kulmakynä. Tykkään melko luonnollisista kulmista ja kynän kapealla terällä saa helposti muotoiltua sellaiset nopeasti. Pysyy kulmissa koko päivän, eikä kulu pois. Koostumus on mukavan pehmeää (ei liian) ja levittyy helposti. Taupe Brown on täydellinen sävy blondille, ei liian tumma, eikä liian lämmin. Sävy ei kuitenkaan ole myöskään liian kylmä vaan kulmissa hyvin neutraali ja luonnollisen näköinen.

Käytin edelleen huulipunia, vaikka maskista tuli varsinkin syksystä lähtien haaste. Sensain The Lipstick N 01 Benibana Red on täydellinen punainen. Ostakaa ihmeessä, jos vielä jostain löydätte! Limited Edition sävy on puhdas punainen. Ei kylmä eikä lämmin vaan hyvin neutraali ja monelle istuva. Koostumushan kaikissa Sensain The Lipstick -huulipunissa on todella kermainen. Ne levittyvät huulille silkkisesti ja pysyvät hyvin. Ainoastaan syömisen jälkeen punaa joutuu korjailemaan, muuten ne kuluvat vähitellen kauniisti pois.

Lisäksi pari muuta kosmetiikkaan liittyvää juttua.

Vuoden pakkausuudistukseksi nimeän Jane Iredalen Powder Me:n pakkausuudistuksen. Lempituotteestani tuli tämän myötä entistäkin parempi. Puuterisesta aurinkosuojasta voit lukea lisää täältä

Myönnän ihan suoraan, etten koskaan innostunut pahemmin katselemaan youtubesta meikkivideoita. Lähinnä siksi, että näiden vaikuttajien meikkityyli on niin kaukana omastani, etten osannut näihin ikinä samaistua. Poimin niistä ainoastaan tuotevinkkejä, mistä saattaisin pitää, en niinkään meikkivinkkejä. Jos vaikuttaja kertoi meikkivoiteen olevan liian ohutta ja vähän peittävää makuunsa, tiesin, että se voisi olla minun juttuni. :D

Pari vuotta takaperin aloin vihdoin katselemaan ihonhoitovideoita ja tiesin löytäneeni oman juttuni. Tämä on vaikuttanut myös eniten siihen, mitä nykyään ajattelen ihonhoidosta ja miten suhtaudun siihen. Suhtautumiseni on hyvinkin erilaista kuin vielä muutama vuosi sitten. 

Ensimmäisenä löysin muutama vuosi sitten Dr. Drayn, joka on edelleen kaikista skinfluencereista ehdoton suosikkini. Tykkään siitä, että saan ammattilaisen näkökulman ihonhoitoasioihin (ilmaiseksi!) ja Dr. Draylta olenkin oppinut ehdottomasti eniten raaka-aineista ja niiden toimivuudesta iholla. Ammattinsa puolesta hän on toki aika ehdoton monen asian suhteen. Mutta niin kuin aina, muodostan kaikesta omat mielipiteeni sen perusteella, mitä olen asioista lukenut monipuolisesti. Andrealle tuoksut ihonhoidossa ovat kauhistus, minulle ei niinkään, vaikka suosinkin tuoksutonta ihonhoitoa. Käytän kuitenkin rinnalla edelleen hajustettuja tuotteita.

Toinen suosikkini on Cassandra Bankson, jonka suorasukainen tyyli on virkistävää vaihtelua. Videoita katsoessa pitää vain olla tietyllä mielentilalle itse, koska Cassandran tyyli puhua on melko nopeatempoista. 

Mixed Makeupin Susanin reagointivideot julkkisten ihonhoitorutiineihin ovat salainen paheeni.

HotandFlashyn Angielta saa hyviä vinkkejä ikääntyvän ihon hoitoon.

Viimeisen vuoden aikana ovat ponnahtaneet pinnalle myös Hyram ja James Welsh, jotka jakavat mielipiteitään ihonhoidosta samanlaisen innostuksen ja kiinnostuksen pohjalta kuin minäkin. Jamesin suhtautuminen ihonhoitoon on ehdottomasti lähimpänä omaani. 

Löytyikö joukosta tuttuja tuotteita? Mikä oli sinun suosikkituotteesi vuonna 2020?

Oikein hyvää uutta vuotta kaikille!


 1. Ordinary hyaluronihapposeerumi teki mun iholle inhottavan kalvon jonka alla iho oli rutikuiva :(
  Marketeissa ei ole muuten kovin paljon valinnanvaraa puhdistusmaidoista/öljyistä/balmeista.
  Geelejä ja vaahtoja en enää käytä niiden kuivattavuuden takia, ja pelkästä putsarista en ole valmis omaisuuksia maksamaan.
  Taisi mennä vähän asian viereen, mutta älä pistä pahakses :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se tekee kalvon, eikä sen vuoksi sovi musta lainkaan meikin alle, koska lähtee helposti rullautumaan.

   Olen samaa mieltä tuosta putsaritilanteesta marketeissa, muutamia löytyy, mutta ne eivät kyllä mielestäni ole hyviä. Esim. juuri The Inkey Listilla on loistava balmipuhdistaja Oat Cleansing Balm, joka on edullinen (alle 12€), mutta sen joutuu tilaamaan. Kannattaa melkein apteekista löytää joku vaihtoehto, jos haluaa kauppareissulta ostaa. Esim. Vichylla on tosi kiva puhdistusvoide Purete Thermal 3 in 1, maksaa alle pari kymppiä, mutta ei tietenkään ole sellainen markettihintainen eli alle kympin. ;) Ceraven puhdistajat ei kuivata, ei edes se geelimäinen, niitä saa apteekista myös reilulla kympillä ja isot pumppupullot kestää pitkään käytössä.

   Poista
 2. Kiva kuulla jälleen kerran ihan uudesta sarjasta eli The Inkey Lististä. Täytyykin laittaa mieleen :) Ordinarysta innostuin jossain vaiheessa, mutta se innostus meni ohi. Muutamat tuotteet oli oikein hyviä, osa ei.

  Hyvää Uutta Vuotta Jonna ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen testaamaan, Lookfantasticilta ja Feeluniquelta saa tilattua tuotteita. :)

   Samaa sinne Maikku! <3

   Poista
 3. Mihinkähän mun kommentti hävisi...no, aloitetaan alusta eli ensinnäkin oikein hyvää alkanutta vuotta!
  Olen saanut sinulta monia hyviä vinkkejä ihonhoitoon ja myös itse tykästyin pyunkangin hoitonesteeseen.
  Olisiko vinkata muita ohuita suojakertoimellisia kosteusvoiteita meikin alle. Nyt on käytössä Paula’s Choice, mutta kaipaan vaihtelua. Tuo Arden voisi olla hyvä, mutta sitrus arveluttaa, olen joskus saanut ärsytyksen sitruunalla tuoksuvasta tuotteesta. En halua erikseen laittaa aurinkorasvaa, kun on jo monta kerrosta seerumeita niin sellainen 2 in 1 tuote olisi haussa.
  Anne

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä, tää oli ainoa joka tuli perille. 😶

   Ei tosiaan kannata sitten tai koita saada ainakin näyte eka, ennen kuin alat käyttämään. Mähän itse teen meikin alle aina niin, et laitan kolme kerrosta hoitovettä (ohuempaa kuin seerumi), sen päälle sitten jonkin lempiseerumeistani. Toimii paremmin meikin alla, kun on ohutta kerrosta. Illalla sitten saatan käyttää useampaa seerumia. Mun lemppareita ton lisäksi on Paula's Choicen Calm Mineral Moisturizer SPF30 - (normaali ja rasvoittuva iho) ja Resist Skin Restoring Moisturizer SPF50, molemmat on siis aurinkosuojallisia päivävoiteita. Eka jättää ihan hetkeksi vaalean ihon, mut se häviää. Toinen sopii varsinkin ikääntyvälle iholle. 😊

   Poista
 4. Olipas paljon itselle tuntemattomia tuotteita ja oli kiinnostavaa lukea kokemuksiasi. En pahemmin seuraa kosmetiikkavideoita, ehkäpä samasta syystä kuin mitä itse mainitsit meikkien kohdalla. Ei ole myöskään aikaa paneutua niihin - monesti ajattelen että otan kirjan mieluummin käteeni kuin olen somen äärellä.
  Ardenin SPF-tuote kuulosti siltä, että sitä pitää kokeilla kun tulee tarvetta, nyt käytän ilman kertoimia olevia täyteläisempiä voiteita.
  Ja olen aivan samaa mieltä meikkivoiteesta, mitä ohuempi sitä parempi ja koen omakseni. Juuri nyt Lumene Seerumimeikkivoide, ihanan ohut ja hoitava!
  Meikkivoiteen suhteen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen ehdotottomasti kokeilemaan Ardenin suojakertoimellista päivävoidetta, se on huippu varsinkin meikin alla. Harvat aurinkosuojat toimii hyvin meikin alla ja niitä on uusia jatkuvasti etsinnässä. Neljä itselleni sopivaa olen toistaiseksi onnistunut löytämään, mikä ei ole paljon. :D

   Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives