Kauneusbloggaajien joulukalenteri luukku 6 – Suklaasunnuntai: Ostetuimmat suklaakonvehditKuva:Hannamaria

Tervetuloa kauneusbloggaajien joulukalenterin kuudenteen luukkuun. Aluksi voinkin toivotella hyvää toista adventtia ja tietysti itsenäisyyspäivää, joka onkin tänä vuonna monella hivenen erilainen kuin aiemmin. 

Vuonna 2013 osallistuin ensimmäistä kertaa kauneusbloggaajien joulukalenteriin. Joten voi kai jo sanoa, että tästä on tullut perinne. Ainakin odotan kalenteria kovasti joka vuosi ja käyn tunnollisesti lukemassa kaikki luukut heti aamusta, kun herään. Itsenäisyyspäivän lisäksi tänään on myös sunnuntai, joten ajattelin, että nyt voisi olla myös suklaasunnuntai. Silloin aiheena on mikä muukaan kuin suklaa. 

Suomen myydyimmät suklaakonvehdit pysyttelevät vuodesta toiseen lähes samoina. Näistä löytyy jonkin verran listauksia. Viimeisimmän bongasin vuodelta 2017, jolloin isoimmilta kauppaketjuilta kyseltiin joulukuussa heidän eniten myytyjä suklaitaan. Ykköspaikkaa piti oikeutetusti Pandan Juhlapöydän konvehdit (300g). Hyvänä kakkosena perässä Fazerin Maitosuklaakonvehdit ja kolmantena Fazerin Sinivalkoiset suklaakonvehdit.

Pandan Juhlapöydän konvehdit ovat tainneet pitää ykkössijaa suomalaisten sydämissä jo vuosia, siinä missä Fazerin suklaat ovat yleensä Suomen myydyimpiä. Tässä kategoriassa Panda kuitenkin vetää pidemmän korren vuodesta toiseen. Ymmärrän kyllä miksi. Vaikka tykkään eniten niistä isommista Pandan rasioista, niin jo pienimmässä rasiassakin on mukavasti vaihtelua. Lisäksi se on gluteeniton, joka lisää tänä päivänä rasian suosiota. Konvehtirasiassa on jokaiselle jotain – suosikkeja ja niitä vähemmän suosikkeja. Rasia tuli myyntiin jo vuonna 1967, mutta iässä Fazerin maitosuklaa vetää pidemmän korren, koska se tuli markkinoille jo vuonna 1922. Kohta meidän kaikkien rakastamalla suklaalla onkin 100-vuotis juhlat.

Te jotka syötte Juhlapöydän konvehteja, mitkä syötte ensin vai onko järjestyksellä väliä?

Itse aloitan aina vadelmamarmeladista, sillä se on lempparini.  Ihan harmittaa, että pienessä rasiassa niitä on vain yksi. Siitä siirryn toisiin lemppareihini – suklaacrispeihin. Muiden järjestyksellä ei ole väliä, mutta huomaan, että lähes joka kerta minttusuklaat jäävät pyörimään viimeiseksi. 

Jouluna arvostetaan perinteitä ja siitä syystä klassikot pitävät pintansa, vaikka ihan varmasti joka vuosi joulun jälkeen jokaisella on olo, ettei halua nähdä enää yhtään jo tutuksi tullutta kohvehtia.

Näiden kolmen suosikin lisäksi omaan jouluuni kuuluvat ehdottomasti Vihreät kuulat. Olen saanut lapsesta asti niitä lahjaksi parhaalta ystävältäni. Yleensä en ostakaan niitä koskaan itse, sillä perinne on jatkunut kaikki nämä vuodet. Näiden lisäksi ällönmakeat Budapest, Wiener Nougat ja Brunbergin tryffeli ovat ei niin salaisia paheitani näin joulunaikaan. Budapestiin minut tutustutti englannin kielen opettajani, joka tarjoili konvehteja aina joulun aikaan. Sitä ennen ne ei juurikaan kiinnostaneet. Mummoni kuolemaan asti, hän osti minulle joka vuosi After Eighteja, jonka jälkeen puolisoni on ostanut niitä lähes joka vuosi lahjaksi ja näin jatkanut mummon aloittamaa perinnettä. En edes pidä mintusta, mutta After Eightit kuuluvat jouluun. 

Joulukalenterin seuraava luukku avautuu huomenna Blinger Shimmer -blogissa. 


Mitkä suklaat kuuluvat sinun jouluusi?

TÄNÄ VUONNA JOULUKALENTERIN LUUKUT AUKEAVAT SEURAAVISSA BLOGEISSA:

1.12. Charlotta Eve // 2.12. Dioriina // 3.12. Maria Glow // 4.12. Laura Loukola // 5.12. Hannamaria // 6.12. MINÄ! // 7.12. Blinger shimmer // 8.12. Miss Aria // 9.12. Strokes of Color // 10.12. Dioriina // 11.12. Beauty by Ida M. // 12.12. Glitteriaddikti // 13.12. Glitz & Glam // 14.12. Minä! // 15.12. Viilankantolupa // 16.12. Purkkisirkus // 17.12. SmartGirlCode // 18.12. Mizz Annie // 19.12. Gingerbiscuit // 20.12. Huulipunamania // 21.12. Nenasofias // 22.12. Beauty Highlights // 23.12. Henna V. // 24.12. Yhteinen luukku!
 1. Mulla pitää olla Wienernougat'a, AfterEighteja, Vihreitä kuulia ja Finlandia-kuulia. Ah ihana joulu!

  VastaaPoista
 2. Just sain yhdeltä mummolta töissä Budapestejä, hyi stana, tuossa ne nököttää pöydällä ja tarjoilen aina vieraille ;D meidän sisaruspiirissä Budapestit on ainainen vitsailun aihe, kukaan ei haluaa niitä ja voi olla että joku joulu niitä vitsinä toisillemme ostettiin.
  Pari mummoa on muistanut jo Juhlapöydän konvehdeillä, niistä syön mintut, toffeet, ananakset ja marmeladit ja loput jätän muille. Siniset ja sini-valkeat Fazerit on lemppareita, voi olla että ostan ennen joulua. Lindtin punaiset ja siniset ( suolakaramelli ) on jo ostettu, samaten Finlandia kuulia(?) ja joku Pandan hienompi rasia. Konvehdit kuuluu jouluun ja aina pitää vetää överit koska tammikuussa alkaa aina laihis ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, tuo mulle. Mä kyllä syön. :D Ne on just sellaisia ällöjä, et niiden syömistä on vaan pakko jatkaa. Ennen kuin englannin opettaja koukutti niihin, en ikinä ostanut niitä itse. Nykyään pitää aina se yksi rasia hankkia, mutta se riittää. :D

   Poista
 3. Mä en ole yhtään konvehti-ihminen, mutta Wiener Nougat on vegaanista, joten sitä täytyy vähintään siitä syystä syödä yks-kaks palaa! Kumppanin lemppari on lakkakonvehti, ja vaikka luulin inhoavani liköörisuklaata niin lakka on kyl best.

  x Laura / https://www.lauraloukola.net/fi/index

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Wiener Nougat on aina ollut mun lemppari, makeita, mutta niin hyviä. <3

   Poista
 4. Pandan konvehtirasia pitää olla meidän juhlapöydässä. Ensin syön ne mistä vähiten tykkään ja säästän parhaat viimeiseksi. Karamellitäyte on suosikkini.
  Ihanaa itsenäisyyspäivää sinulle Jonna <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin pitää, mikä se juhla sellainen olisi, jos ei olisi?!? :D

   Mä syön aina eka lempparit taas, sit ne huonot jos jaksan. LOL

   Poista
 5. Suklaa on mun ehdoton jokapäiväinen herkku :D Vuosien ajan oon yrittänyt vieroittautua siitä onnistumatta. Eli ehdoton jouluherkkuhan se on ja tietenkin konvehtimuodossa. Mulla on aina ollut tapana alottaa konvehtirasia pahoista ja edetä sitä mukaa hyviksiin, missä ei ole mitään järkeä, koska yleensä kahden tai kolmen konvehdin jälkeen mun suklaakiintiö on täynnä! XD Ihanaa itsenäisyyspäivää <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama. Jopa silloin kun laihdutin 15 vuotta sitten, söin joka päivä silti suklaata. Oli kyllä sitten muusta pois, kun kaloreita piti katsoa. Olisi mennyt ahmimiseksi, jos olisin jättänyt kokonaan pois. :D

   Poista
 6. Ihan tavallinen suklaa on mun juttu. Ei mitään liköörijuttuja, yh. Mutta After Eightit vievät lapsuuteen koska äitillä oli aina niitä. Pitäis varmaan ostaa tänä jouluna niitä kotiinkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä tykkään kyllä liköörikonvehdeistakin, lapsena ne oli ehdottomia lemppareita. Mummo kiikutti kauppareissultaan niitä pusseja. Mietin, et mitähän nykyään, jos alle 10-vuotias vetäisi pussillisen niitä, ei kait siitä mitään tule. :D

   Poista
 7. Perinteisesti sininen, Wiener Nougat ja vaikka ei suklaata olekaan, vihreät kuulat eli mennään lapsuuden herkuilla. <3 Pandan suklaat ei ole oikein oma juttu. Joskus maistuu Budabest vaikka onkin äklömakeita. Yksi Budabest rasia pitää vuodessa syödä. Ai niin ja tykkään kyllä Maraboun Paradis rasiasta myöskin.

  Ihanaa tätä viikkoa Jonna. <3

  VastaaPoista
 8. Ei tule joulua ilman Pandan suklaakonvehteja, piti tànne Italiaan asti niità ihan tilata. Syòn ekana sen kukanmallisen.
  Anne

  VastaaPoista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives