Vuoden 2020 kymmenen luetuinta postausta

Blogivuosi 2020 on ollut hyvin erilainen kuin aiemmat ja se näkyy myös siinä, mitkä ovat olleet eniten luettuja postauksia. Blogini vanhatkin ruokajutut nousivat suosioon, sillä ihmiset ovat viettäneet enemmän aikaa kotona kuin koskaan. 

Toisin kuin muussa somessa tapahtuvat julkaisut, blogiin kirjoitetut jutut kestävät aikaa. Kun yhteistyökumppani haluaa kaupallisen yhteistyön blogiin, hän saa jutusta itselleen ikuisen mainoksen. Kun taas vaikkapa Instagram-julkaisut ovat nopeatempoista hetken kestävää mainontaa. Tätä ei moni ajattele, kun tilaavat vaikuttajilta yhteistöitä. Blogikirjoituksen kestävyydestä kertoo paljon se, että iso osa blogini vuoden 2020 luetuimmista postauksista oli tänä vuonna kirjoitettu jopa vuosia aiemmin. Toki joukkoon mahtuu myös tänä vuonna julkaistuja juttuja. 

Osaisitko arvata, mitkä olivat vuoden 2020 kymmenen luetuinta postausta?


1. Maailman paras taatelikakku – Lokakuun alusta alkaen tämän reseptin suosio suorastaan räjähti käsiin. Se onkin keikkunut siitä asti jokaisen kuukauden luetuimpana postauksena. Jos on kiinnostunut ruoanlaitosta, kausireseptit ovat hyvä tapa kerätä liikennettä blogiin. Niitä googletetaan todella ahkerasti, kun aika on.

2. Mummon perunaviipalelaatikko – Uskokaa tai älkää, kirjoitin jutun jo vuonna 2013. Tässäpä hyvä osoitus siitä, miten blogijutut eivät kuole koskaan. Koronavuosi sai ihmiset etsimään edullisia reseptejä ja uskokaa minua, mummojen vetovoimaa ei kannata aliarvioida. ;)

3. Lempiruoka: herkkusienirisotto – Kolmanneksi luetuin juttukin käsitteli ruokaa. Kertoo todella paljon siitä, mitä ihmiset Googlen kautta ovat tänä vuonna etsineet.

4. Outoja kysymyksiä – Tämä oli ehkäpä yllättävin listalle kiipijä. Liekö poikkeuksellinen aika saanut ihmiset hakemaan vastauksia mitä oudoimpiin kysymyksiin?

5. Escada Flor del Sol – Aitoa ja oikeaa kesätuoksujen henkeä – Jotenkin sopivaa, että tuoksua käsittelevä juttu, oli blogini eniten luettu kosmetiikka-aiheinen postaus. Olen huomannut, että Escadan tuoksut kiinnostavat lukijoita vuodesta toiseen.


6. Atselaiinihappo ihonhonhoidossa – Ihonhoidon raaka-aineita käsittelevät jutut ovat keränneet kaikki todella kivasti yleisöä. Se on ollut positiivinen yllätys ja saanut minut innostumaan raaka-aineista entistäkin enemmän.

7. Seerumi jonka kaikki tahtovat juuri nyt – Flow Cosmeticsin seerumi tuntui kiinnostaneen monia. 

8. Ihonhoitorutiini Paula's Choicen tuotteilla – Vuosi 2019 muistetaan vuotena, kun "hurahdin" totaalisesti Paula's Choicen ihonhoitotuotteisiin, eikä vuosi 2020 tuonut loppua tähän ihastukseen. 

9. SENSAI – Vuosia kestänyt rakkaustarina – Ammatillisesti vuoden muistettavin juttu on se, että sain unelmieni yhteistyön Sensain kanssa. Brändi on kulkenut matkassani vuosia.

10. Suklaa-banaanikakku – Lisää reseptejä... tämä saa minut kieltämättä miettimään sitä, että millainen vilske on käynyt tänä vuonna ruokabloggaajien blogeissa. Kertokaahan?!? 

Mikä juttu sinulle jäi mieleen vuonna 2020?

Kuvat: Pixabay 1. Olen tykännyt niistä postauksista, joissa kerrot klassisten kaunottarien käyttämistä kosmetiikkatuotteista.
  Ihanaa sunnuntaita sinulle Jonna <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi kiva kuulla, sillä niitä on ollut kiva kirjoitella ja niitä on tulossa ensi vuonna lisää. :)

   Ihanaa viikkoa Outi! <3

   Poista
 2. Sun reseptipostaukset on tosi hyviä, en siis ihmettele yhtään että niitä on tässä niin monta! Toi mitä sanoit blogipostausten pysyvän "ikuisina mainoksina" niin olen siitä täysin samaa mieltä, vaikka tuntuu että nykyään yhteistyökumppanit arvostavat nimenomaan IG:n puolelle tehtyjä julkaisuja. Ehkä Instagram tällä hetkellä onkin se kanava, jota ihmiset enemmän seuraavat, mutta tosiaan - harva lähtee vuoden tai kahden päästä enää selailemaan vaikuttajien aiempia IG-julkaisuja. Googlen kautta esimerkiksi taas tulee ihmisvirtaa vielä vuosienkin päästä blogipostauksiin, kun ihmiset etsii tietoa ja kokemuksia kyseisistä aiheista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihmiset on selvästi hakeneet aika simppeleitä reseptejä, ei mitään hienoja vaan helppoja ja turvallisia.

   Insta on tosiaan nyt kovassa suosiossa, mutta toivoisin, että monet ottaisivat huomioon senkin, miten hyvin blogipostaus kestää aikaa verrattuna Instaan. Lopulta vaikutukset saa moninkertaisina takaisin. Siksipä koen, että Instan ja blogipostauksen yhdistelmä on todella tehokasta markkinointia. Saa nopeaa tietoa, mutta myös pidempiaikaista.

   Poista
 3. Hyvä, että laitat reseptejä, niin suosittuja ne selvästi on. Ja tuo Escada taitaa olla suomalaisten suurin tuoksusuosikki ja se tuo aina ihmisiä paikalle.

  Ihanaa tätä viikkoa Jonna. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen hämmentynyt vanhojenkin reseptien suosiosta. Googlen kautta ollaan haettu ruokajuttuja paljon. Toivottavasti jotkut on kokkailleet ja ruoat on maistuneet. :)

   Samaa sinne Tiia. <3

   Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives