Niasiiniamidi ihonhoidossa

*Sisältää mainoslinkkejä


On jälleen aika tarttua ihonhoidon parhaisiin raaka-aineisiin. Uskon, että tänään esittelyssä oleva niasiiniamidi (niacinamide) on monelle tuttu. Viime aikoina on tuntunut siltä, että siihen ovat rakastuneet kaikki, eikä suotta.

Mikä sitten tekee niasiiniamidista loistavan raaka-aineen ihonhoidossa?

Monipuolisuus. Raaka-aine on muunnos B3-vitamiinista ja se tekee ihmeitä lähes kaikille ihotyypeille. 

Niasiiniamidi vahvistaa ihoa saaden tuntumaan sen kimmoisammalta. Tasoittaa hienoja juonteita ja ihonsävyä. Häivyttää myös laajentuneita ihohuokosia. Näiden lisäksi sillä on kyky lievittää tulehduksia. Tästä onkin helppo päätellä, että lähes kaikki ihotyypit hyötyvät sen käytöstä. Rauhoittaa aknesta kärsivien ihoa ja auttaa laajentuneisiin ihohuokosiin. Ikääntyvä iho saa apua mataliin juonteisiin ja ihon elastisuuden katoamiseen, sekä pigmenttimuutoksiin. Kun taas herkkää ihoa niasiiniamidi rauhoittaa. Sopii rauhoittavana hoitotuotteena myös couperosasta ja ruusufinnistä kärsiville. Joten raaka-aine auttaa positiivisesti monenlaisiin iho-ongelmiin. Niasiiniamidi myös kirkastaa ihoa ja tekee siitä heleämmän näköisen.

Mitä ainesosia voi yhdistää niasiiniamidin kanssa?

Ihonhoidossa on tärkeää, että käytettävät tuotteet tukevat toisiaan, joten ihan kaikkea ei todellakaan kannatta sekoitella summittaisesti keskenään. Tällöin tulokset voivat olla kaikkea muuta kuin toivotut. Niasiiniamidin kanssa loistavasti yhteen sopivat lähes kaikki aktiiviset raaka-aineet kuten C-vitamiini, retinoli, AHA/BHA-hapot, peptidit, sekä hyaluroni- ja polyglutamiinihappo. Joten se on helppo sujauttaa mukaan tarvittaessa omaan ihonhoitorutiiniin.

Omat suosikit

Käytän ahkerasti omassa ihonhoidossa muutamaa niasiiniamidia sisältävää tuotetta. Seerumeista suosikkejani ovat *Paula's Choicen 10% Niacinamide Booster (48€) ja sen pihistä-versio *The Ordinaryn Niacimide 10% + Zinc 1% (6,50€). Näistä mielestäni The Ordinary sopii paremmin epäpuhtaalle- ja rasvoittuvalle iholle, sen sisältämän sinkin vuoksi. Kun taas Paula's Choicen boosterissa on lisäksi iso pitoisuus B-vitamiinia, jolloin se sopii loistavasti rauhoittamaan herkkää ihoa, sekä kiinteyttämään ikääntyvää ihoa. Kolmas ja ehkäpä se lempparein niasiiniamidia sisältävä tuote jota käytän paljon on *Paula's Choice Radiance Renewal Mask (39€), josta olen aiemminkin kirjoitellut. Täyteläinen mutta raikkaan koostumuksen omaava yönaamio kirkastaa ja tasoittaa ihon sävyä. Tekee ihosta kimmoisamman oloisen. Aamulla iho näyttää superheleältä. 

Käytätkö niasiiniamidia ihonhoidossa?

Kuvat: Pexels


 

 1. Itseäni harmittaa, kun niasiinimidi ei taida sopia iholleni, olen testaillut ordinarya ja jorgobea. Ihoani kutittaa sitten öisin, iho hilseilee ja kulmakarvojen alle tulee jotain ihottumaa, vaikka en edes sinne sitä levitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toiset tosiaan saa oireita, en kirjoittanut juttuun, mutta joku 2-4% on sellainen määrä, mitä melkein kaikki sietää, sitä suuremmat määrät esim. The Ordinaryssa on 10% pitoisuus lisäävät mahdollisuutta saada ärsytystä. Joten kannattaa varmaan esim. kokeilla voidetta tai naamiota, jossa pitoisuus on takuulla pienempi. En tiedä paljon tuossa jorgobeassa on, en nopealla Googlettelulla löytänyt sen pitoisuuttaa niasiiniamidin osalta.

   Poista
 2. Nyt täytyy sanoa, että ensimmäistä kertaa kuulen niasiiniamidista. Pitää varmaan tutkia noita minun voidepurkkeja, että mitä ne oikeastaan sisältävät :)
  Kuulostaa kyllä hyvältä, että tätä voi yhdistelle muiden raaka-aineiden kanssa.
  Leppoisaa iltaa sinulle Jonna <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tutki ihmeessä, monissa voiteissa voi hyvin olla ja jo pienillä pitoisuuksilla saa tuloksia. :)

   Ihanaa viikonloppua Outi. <3

   Poista
 3. Kyllä käytän, ja kuuluu omiin lempiainesosiin myös :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nauratti, kun itsellä oli sama aihe luonnoksissa, kun bongasin sun postauksen. :)

   Poista
 4. En ole couperosa iholle rohjennut käyttää. Oli Originsin purnukka, mutta jäi sitten testaamatta. Olisi pitänyt yhdistää pari tippaa omaan voiteeseen tai jotain.

  Ihanaa keskiviikkoa Jonna. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää sopii tosi hyvin myös couperosalle, mutta kannattaa etsiä aluksi mieluummin esim. voide, joka sisältää niasiiniamidia, koska niissä on pienemmät pitoisuudut, niin iho sietää paremmin. Kuitenkin iho hyötyy jo pienistä pitoisuuksista. :)

   Ihanaa viikonloppua Tiia. <3

   Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives