Vanhat suosikit, vieläkö käyttäisin?


Tähän postaukseen sain idean Lipstick Loven Lindalta. Linda on jo jonkin aikaa käynyt blogissaan läpi omia suosikkituotteitaan vuosien varrelta siltä kantilta, että käyttäisikö niitä vielä tänä päivänä. 

En tee postauksia yhtä laajamittaisesti kuin Linda, mutta kertokaa, jos haluatte nähdä enemmän kuin nämä kaksi suunnittelemaani. Ajattelin aloittaa siitä, että mitä mieltä olen tänä päivänä vuoden 2016 ihonhoitosuosikeistani ja myöhemmin teen postauksen myös saman vuoden parhaaksi valitsemistani meikeistä. Mitä mieltä olin tuotteista vuosia sitten, voit lukea lisää täältä.

Varsinkin ihonhoidossa makuni on muuttunut todella paljon vuosien saatossa ja viisi vuotta on pitkä aika, joten mennäänpä asiaan ja katsotaan, mitä ajattelen vanhoista suosikeistani tänä päivänä. 

Esse Sensitive Cleanser – Essen puhdistustuote on loistava. Käyttäisin ja olen käyttänyt tätä putsaria monesti vuosien saatossa. Hellävarainen puhdistuote sopii loistavasti yksinään aamuputsriksi tai iltaisin toisen vaiheen puhdistukseen. 

Esse Toner Plus – Käytän nykyään harvemmin omalle iholleni kasvovesiä, enemmän käytössä ovat hoitovedet. Essen Toner kuitenkin toimii myös hoitovetänä. Joten saattaisin käyttää tuotetta yhä toisinaan, mutta suosikki se ei enää olisi. Keksin monta paljon parempaakin tuotetta.

Dr. Med Christine Schrammek Sensiderm Cleansing Solution – Tähän vähän samat sanat kuin Essen Toneriin. En juurikaan käytä misellivettä tänä päivänä, mutta jos käyttäisin, voisin tätä käyttää. Loistava misellivesi, joka on hellävarainen, mutta puhdistaa silti tehokkaasti.

Guerlain Abeille Royal Nectar Lotion – Kyseessä on siis hoitovesi, joita käytän päivittäin tänäkin päivänä. Sen sijaan vaikka Guerlain lukeutuukin brändeihin, joiden ihonhoitotuotteiden takana on paljon teknologiaa, en silti ostaisi brändiltä enää tänä päivänä ihonhoitotuotteita. Ihonhoitotuotteet ovat melko vahvastikin hajustettuja omaan makuuni. Sen sijaan meikkituotteita ja tuoksuja minulla on edelleen paljon käytössä.

Esse Probiotic Serum – Käyttäisin ehdottomasti! Ikisuosikki. Essen seerumi on kestänyt aikaa, sillä se on edelleen harvoja tuotteita joka sisältää eläviä probioottimikrobeja. Seerumi on arvokas, mutta vaikutukset iholla näkee nopeasti, sillä se tasapainottaa ihoa nopeasti, jos siinä esiintyy pieniäkin ongelmia.

Lierac Premium Élixir – Tässäpä sitten taas yksi tuote, jota on juurikaan ihonhoidossani enää käytä, nimittäin öljy. Lieracin öljy on loistava, mutta tänä päivänä siinä on makuuni aavistuksen liian voimakas tuoksu, jonka vuoksi se ei päässyt postaukseeni, jossa kerroin TOP10 Lierac -tuotteistani.

Esse Omega Rich Moisturiser – Ei jää tässä nyt itsellekään epäselväksi, minkä brändin tuotteita olen käyttänyt paljon vuonna 2016. Tykkäsin aikoinaan ihan hulluna näistä Essen Omega-sarjan tuotteista, mutta tätä nykyä olen hivenen kriittisempi. Ylang-ylang -öljyllä (saattaa ärsyttää) on tuskin muuta tekoa kuin toimia hajusteena, vaikka käytänkin edelleen hajustettuakin kosmetiikkaa. Joten pakko sanoa, että tämä tuote jäisi tänä päivänä hyllyyn. 

Sensai Day Cream SPF25 - Sensai tekee edelleen parhaat suojakertoimelliset voiteet ja aurinkosuojat. Ihan kuin et pistäisikään iholle aurinkosuojan sisältävää tuotetta. Tässä on kuitenkin makuuni hivenen liian alhainen SPF. Suosin tänä päivänä vähintään SPF30 kasvoilla. Siksi käytänkin kasvoilla Silky Bronze -sarjan kasvoille tarkoitettuja SPF30 ja SPF50 -voiteita.

Sensai Wrinkle Repair Eye Cream – Taas tuote, jota en juurikaan tänä päivänä käytä. Saman toisto alkaa vähän huvittamaan, mutta ehkä tämä kertoo siitä, että oma ihonhoitoni on yksinkertaistunut todella paljon vuosien aikana. Käytän nykyään silmänympärysiholla pääsääntöisesti samoja voiteita ja seerumeita kuin kasvoillakin, joten silmänympärysvoiteet ovat kokeneet inflaation. Luultavasti ne pääsisivät takaisin rutiinin, jos alkaisin kärsimään esim. voimakkaasta turvotuksesta sy-alueella aamuisin.

Glamglow Dreamduo – Sanon heti ei. Glamglow on niitä harvoja brändejä, joilta en ostaisi tänä päivänä mitään. Syy on aika paljon siinä, miten koen, että Glamglowlla ollaan ajauduttu aika kauas siitä alkuperäisestä ideasta ihonhoidosta. Tuntuu, että tuotteita tehdään vain siksi, että niitä esiteltäisiin Instagramissa ja TikTokissa. Sitä kautta niistä tulisi ilmiöitä, ihonhoidosta viis. On ollut glitternaamiota (en pitäisi kasvoilleni, vaikka maksettaisi), hauskan värisiä naamioita ja sun muuta. Brändi ei myöskään sivuillaan pahemmin kokonaisia inci-listojaan esittele. Joten ei kiitos yövoiteella ja Glamglow:lle.


Origins Foaming Deep Cleansing Mask – Joudun sanomaan ei. En vain enää käyttäisi tämän tyylisiä tuotteita. Tämä ei taida kuulua enää edes Originsin valikoimiinkaan?

Origins Drink-Up Intensive – Tämä oli aikoinaan tuote, jota toiset rakasti ja josta toiset saivat ihoonsa ärsytystä. Minähän rakastin. En kuitenkaan käyttäisi naamiota tänä päivänä. Origins käyttää tuotteissaan paljon eteerisiäöljyä (sopivat toisille ja toisille ei), jotka saattavat varsinkin herkälle iholle aiheuttaa ärsytystä, joten kannattaa pyytää aina näytepussukka ennen ostopäätöstä, varsinkin jos omaat herkän ihon. 

Mia Höytö Helmi – Kuoriva naamio kulkee tällä hetkellä nimellä Globe Hope Helmi. Tykkään tuotteesta edelleen ja olen sitä vuosien aikana käyttänyt useita pakkauksia, nyt en tosin enää hetkeen. Harvoja rakeellisia kuorintoja jota voin suositella myös herkemmälle iholle.

Supermood Youth Glow The Luxury Peel – Edelleen yksi parhaista hedelmähappokuorinnoista mitä markkinoilla on. SUOSIKKI! Todella tehokas, joten kannattaa käyttää harkiten ja harvoin. Pidän myös 39 euron hintaa tästä hyvin kohtuullisena, sillä tuubi kestää pitkään.

Clarins Booster Repair – Hmm... suhtaudun vähän kriittisesti siihen, että tuotteisiin sekoitetaan jotain ja sitä kautta niiden koostumuksia muutetaan. Öljyn tai rusketustippojen sekoitus voiteeseen on vielä ok, mutta tykkään esim. Paula's Choicen boostereista siksi, että ne ovat isoissa pakkauksissa ja niitä voi käyttää seerumien tapaan. Tätäkin voi, mutta pakkaus on pieni ja se on pian loppu. Tämä on sellaista kivaa ihonhoitonäpertelyä, mutta tavallaan turhaa. Joten käyttäisi tuotetta tänä päivänä.

Onko suosikkituotteesi vaihtuneet paljon vuosien aikana? Oliko joukossa tuttuja tuotteita ja käytättekö näistä jotain?

 1. Tunnistin osan tuotteista, joista puhut. Minulla enemmän ovat vaihtuneet ripsivärit, peitevärit ja putsarit. Nykyään suosin öljypohjaisia tuotteita, kun aiemmin en voinut kuvitellakaan käyttäväni mitään öljyistä ihollani.
  Mukavaa alkavaa viikkoa sinulle Jonna <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla taas just ripsiväri se suosikki on ollut sama viimeiset 25 vuotta. :D Johtuu tosin hankalista silmistäni.

   Ihanaa viikkoa Outi. <3

   Poista
 2. Mielenkiintoinen postaus ja oon itsekin muuttanut ajatuksiani monista tuotteista matkan varrella. Kävin kosmetiikkaan liittyvän verkkovalmennuksen joka avasi paljon ajatuksiani. Rakastan edelleen kaikenlaista kosmea ja vaikka incit esim. korealaisessa kosmetiikassa on välillä vaikeasti löydettävissä, käytän sitäkin mutta pääpaino laadukkaalla kosmetiikalla ja ainesosilla joilla on väliä. Glamglow on ollut yksi mun ihastus, mutta sekin on vähän hiipunut juuri siksi että hoitavat ominaisuudet ovat nykyään siinä ihan toisijainen asia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta korealaisestakin löytää, mutta moni selektiivinen brändi ei kerro edes verkkosivuillaan koko sisältöä. Kertovat vaan niitä huippuraaka-aineitaan, mitä käyttävät, mutta muuta tietoa ei löydy. Arvostan sitä, että esim. Sensai on ollut selektiivisistä brändeistä eturintamassa laittamassa kunnolla sisällysluetteloita näkyviin. :)

   Poista
 3. Glamglow oli kyllä merkki joka tuli ja meni. Muistan kun himoitsin ostaa sen mustan glitternaamion ja sen pakkauksen pienempiä naamioita. Onneks en ostanut koska onhan ne vähän höhliä, ehkä ne alkuperäiset oli ihan hyviäkin mutta kova hinta enkä tiedä oliko sillä glitterillä mitään tekemistä ihonhoidon kanssa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän ehkä harmittaa, että Glamglow ajautui niin sivuraiteille kuin se on nyt ajautunut. No jokainen tekee bisnestä tyylillään. ;)

   Poista
 4. Vastaan myöntävästi kysymykseesi eli suosikit vaihtuvat. Osittain siksi, että ihossani on tapahtunut muutoksia, tuli couperosan lisäksi ruusufinni, jonka onneksi sain viime vuonna kuriin. Olen tarkempi siitä mitä käytän. Esse Sensitive on tuore tuttavuus itselle ja on nyt testauksessa; tykkään kovasti ja mainitsemasi puhdistus on aivan ihana!
  Tämä oli kiva aihe!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Essen putsari on kyllä yksi parhaita ja nimenomaan tämä Sensitive-linjan putsari. :)

   Aurinkoista tiistaita!

   Poista
 5. Uu tuo Sensain päivävoide oli suosikkini monta tuubia. Nyt varmasti liian kevyt ja ja tykkäisin kans paremmasta suojakertoimesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on tosi hyvä, vielä kun saisivat vähän hilattua sitä suojakerrointa ylöspäin, niin löytyisi uudestaan hyllystäni. :)

   Poista
 6. Hauska postaus! Glamglow on muuttunut minullekin ihan vieraaksi, ei houkuta tippaakaan enää. Ihonhoitotuotteista tarvitsen nykyään hoitavammat tuotteet kuin aiemmin, eli siinä on tullut iso muutos. Tykkään edelleen useista samoista brändeistä kuin vaikkapa viisi vuotta sitten, tuotteet ja tuotesarjat vaan ovat eri.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama juttu, mitä enemmän ikää sen hoitavampaa olen tarvinnut. En voi esim. kemiallisiakuorintoja tehdä läheskään yhtä usein kuin ennen. Iho rakastaa kaikkia kosteuttavia tuotteita ja hellävaraista hoitoa.

   Poista
 7. Vaihtuvat, mutta osa pysyy aina helminä vaikka nyt Sensain tuotteet. Tykkään edelleen Glamglown Clearing Treatment naamiosta ja brändi on omaan makuun kivan näköinen. Origins naamiot toimii omalla iholla myöskin.

  Esseä en ole ikinä testannut, joten siihen paha sanoa. Täällä nyt menty viime kesästä Lumenella ja Sensailla ja välillä, jos on ollut vaihtelufiilis, niin Kiehl's ja Lauder ovat vilahtaneet iltakäytössä.

  Ihanaa viikon jatkoa Jonna. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä tuntuu, että Glamglow on panostanut enemmän siihen miltä näyttää kuin siihen, mitä niiden purkkien sisältä löytyy. ;) Ja se on iha okei, kosiskella ostajia sillä tavalla.

   Samaa sinne Tiia. <3

   Poista
 8. Ihan huippua, että säkin kirjoittelit tällaisen postauksen! Glamglowsta olen valitettavan samaa mieltä sun kanssa. Ylipäätään en ikinä tajunnut sitä glitternaamiovillitystä, mikä muutama(?) vuosi sitten vallitsi. Glamglowlla on hyviäkin tuotteita, mutta toisaalta tuntuu, että edullisemminkin saa ihan samantasoisia tuotteita, eli en näe itsekään tarvetta brändin tuotteita ostella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos inspiraatiosta Linda!

   Just tää yönaamio/voide mikä tässäkin postauksessa esiintyy, lienee sieltä parhaimmasta päästä. Naamioita tuskin käyttäisin, ne on ihan liian kuivattavia omalle iholle nykyään.

   Poista
 9. Tosi kiva postaus. Kiitos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :) Tulee vielä meikeistä, katsotaan, miten niiden kanssa on käynyt vuosien saatossa...

   Poista
 10. Olen hieman laiska ihonhoitaja ja sama pätee myös tuotteiden vaihtoon. Kun ihastun johonkin, en herkästi sitä vaihda.
  Ja kiitos vinkistä - tehokasta kuorivaa tuotetta en ole löytänyt, joten Supermood Youth Glow The Luxury Peeliin aion tutustua;)
  Hyvää viikonloppua ja maaliskuuta, Jonna <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on todella tehokas, kannattaa pitää ensimmäisellä kerralla vaikka vain 1-2 minuuttia, siitä sitten pidentää aikaa. Iho saattaa vähän punottaa sen jälkeen, mut se on normaalia ja poistuu yön aikana. Itse laitan kuorinnan jälkeen usein vielä 10 minuutiksi kosteuttavan naamion, jona aikana mahdollinen pieni punoitus poistuu. :)

   Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives