Ihonhoidon uusi trendi – Skinimalism


Nyt kun meille on muutama vuosi kaupattu ihonhoitorituaaleja, jotka suoritetaan jopa kymmenillä eri tuotteilla, ei varmaan tule yllätyksenä, että vuoden 2021 suurin ihonhoitotrendi on jotain aivan muuta. Koronavuodella oli varmasti oma vaikutuksensa tämän hetken kuumimpaan ihonhoitofilosofiaan. Itse kuitenkin näen, että kaikki alkoi jo vähitellen siitä, kun vahvojen instameikkien rinnalle alkoi nousta hyvin luonnollinen meikkityyli, jossa iho meikataan hyvin minimalistisesti. Siinä ihon annetaan näkyä ja meikkivoiteetkin voi unohtaa.

"Skinimalism on yksinkertaista ja helppoa."

Otti kuitenkin oman aikansa, että trendi vihdoin siirtyi myös ihonhoitoon. Skinimalism on yksinkertaista ja helppoa. Monien tuotteiden sijasta keskitytään enemmänkin hoitamaan ihossa yhtä spesifiä asiaa kerrallaan kuin korjaamaan kaikki ongelmat kerralla. 

Skinimalism trendinä on varmasti tervetullut heille, jotka ovat kokeneet suorastaan pakokauhua katsellessaan pitkiä ihonhoitorutiineja. Skinimalism sopii myös heille, jotka ovat ehkä hoitaneet ihoansa liikaa, jonka seurauksena on tullut erilaisia ihoärsytyksiä. Trendissä nimenomaan kannustetaan ihmisiä pääsemään eroon monivaiheisista ihonhoitorituaaleista ja valitsemaan vähemmän tuotteita, joka tietenkin säästää myös ympäristöä.

Skinimalismissa "less is more". Ihoärsytyksiä koitetaan välttää, kun lopetaan liian suurien pitoisuuksien tuotteet, joita vielä käytetään mahdollisesti yhdistettynä vääriin ainesosiin, jotka sitten voivat ärsyttää ihoa. Yksinkertaisimmillaan Skinimalismissa käytetään vain muutamaa tuotetta. Puhdistus hoidetaan tietenkin yhdellä puhdistajalla, joka irroittaa ihosta myös aurinkosuojan. Jos haluaa varmistaa lian irtoamisen, samalla puhdistustuotteella pestään kasvot kahteen kertaan. Puhdistustuotteen lisäksi tarvitaan seerumi. Kannattaa valita sellainen, jonka kokee omalle iholle tarpeelliseksi. Esimerkiksi C-vitamiiniseerumi toimii loistavasti aamuisin. Seerumia voi muuttaa ihon tarpeiden mukaan kulloinkin sopivaksi. Aurinkosuoja kuuluu tietenkin myös asiaan, se parasta anti-ageingia iholle. Aurinkosuojan alla C-vitamiiniseerumi toimii loistavasti.  Jos ikää on enemmän, kannattaa lisäksi miettiä erillisen tehotuotteen käyttöä iltaisin. Retinolin käyttö kannattaa ottaa harkintaan. Näiden lisäksi itse valitsisin rituaaliin mukaan vielä voiteen, vaikka mennäänkin minimilinjalla, ei aurinkosuojavoide sovellu yöllä käytettäväksi. Silloin kannattaa valita jokin hyvin kosteuden ihoon lukitseva voide. Varsinkin henkilökohtaisesti näen, että retinolin kanssa yhdessä käytettynä hyvä ja sopiva voide ehkäisee ihon kuivumista. 

Skinimalism vähentää tuotteiden määrää ihonhoitorituaalissa, mutta sen voi viedä vieläkin pidemmälle. Tämä tapahtuu valitsemalla käyttöön sisällöltään hyvin simppeleitä tuotteita, jotka ovat mielellään myös hajusteettomia, eivätkä sisällä mitään ns. "turhaa".  Tämän jälkeen meikinkin voi toteuttaa niin, että antaa ihon oman tekstuurin näkyä läpi. 

Ihonhoitoni on vuosien aikana mennyt koko ajan yksinkertaisempaan suuntaan, ihan Skinimalismin tasoa se ei vielä ole, eikä se ole ollut koskaan tavoitteena tavoitteena. Jos sinä nautit pitkistä ihonhoitorituaaleista, se on todellakin okei! Jokainen tekee niin kuin itsestä parhaalta tuntuu, eikä jokaiseen milloinkin vallassa olevaan trendiin ole tarve lähteä mukaan. Ainakin itselle ihonhoito on aina ollut aina se päivän rentouttavin hetki, joten olen valmis käyttämään siihen myös aikaa. 

Mitä mieltä olet Skinimalismista? Onko se tervetullutta vaihtelua pitkien ihonhoitorituaalien jälkeen?

Kuvat: Pexels
 1. Minusta tervetullut trendi, moni hoitaa ihoaan tarpeettoman rajusti ja tujuilla tuotteilla. Mielummin simppelimpi rutiini, jota jaksaa ylläpitää päivästä toiseen. Iho kuitenkin tykkää säännöllisyydestä ja rutiineista. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monia tuotteita käyttäessä on tosiaan todella tärkeää miettiä, mitä tuotteita käyttää yhdessä. Muuten on kyllä tuloksena ihoärsytys.

   Jotenkin oma ihonhoito on lipsunut sellaiseen yksinkertaisempaan suuntaan huomaamatta. Rakastan erilaisia tehotuotteita ja kosteutusta, mutta homma onnistuu vähemmälläkin tuotemäärällä. :)

   Poista
 2. Minä olen tainut aina olla vähän skinimalisti :) Minulla on kyllä sellaisia hemmottelupäiviä iholleni, mutta aika minimaalisilla tuotemäärillä hoidan ihoani päivittäin.
  Simppeli on tässä hommassa parempi vaihtoehto!
  Kivaa iltaa sinulle Jonna <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet siis ollut edelläkävijä! ;)

   Mukavaa keskiviikkoa Outi! <3

   Poista
 3. Kauhistelin joo sitä muodissa ollutta korealaista 7-10 askeleen metodia, mietin vaan että miten kamalassa kunnossa mun herkkä, mutta akneen taipuvainen iho olisi jos sille läträisi viisi kerrosta kosteutta ja kuorinnat joka päivä :D

  Koomista kyllä, tuhlattuani sikana rahaa selektiiviseen kosmetiikkaan, ostin viime vuonna marketin alekorista LV:n yövoiteen kolmella eurolla, ja se on osoittautunut mun iholle ihan nappituotteeksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Metodi ei kyllä ollut ihan kaikille! :D Tässä hyvin huomaa miten ihonhoidossakin trendit vaihtelee. Nyt simppeli ja vähäeleinen on se juttu.

   Se on ihan parasta, kun löytää edullisen, itselleen sopivan tuotteen. Musta tuntuu, en tiedä onko vaan tunne, mutta edullinen kosmetiikka on mennyt hirveästi eteenpäin sisällöltään, jos vertaa esim. viiden vuoden takaiseen. Silloin musta ainakin tuntui, ettei ne tuotteet tehneet iholle oikein mitään ja koostumuksetkin olivat usein aika noh, mitä olivat...

   Sen sijaan olen löytänyt viime aikoina tosi monia uusia lempparituotteita, juurikin edullisista sarjoista. The Inkey Listin tuotteet ovat kaikki järjestäin huippuja, CeraVelta löytyy monta kivaa, samoin The Ordinarylta, myös L300 lukeutuu lemppareihin.

   Aurinkoista keskiviikkoa!

   Poista
 4. Onhan tää trendi ihan tervetullut ja varmasti helpottavaa niille, jotka on kauhistelleet monimutkaisempia ihonhoitorutiineja ja ajatelleet, että heidänkin pitäisi sellaiseen pystyä, vaikkei kiinnostusta välttämättä löytyisi yhtään. Itse kuitenkin liputan edelleen mm. kosteuttavien tuotteiden kerrostamisesta, enkä esimerkiksi ikimaailmassa voisi kuvitella jättäväni kosteuttavaa kasvovettä pois rutiineistani :D Joskus vuosia sitten käytin tuotteita juuri ajatuksella putsari+seerumi+voide ja iho huusi kuivuuttaan. Toki mulla varmasti oli muutenkin väärät tuotteet käytössä ja paremmilla iho olisi ollut varmasti paremmassa kunnossa, mutta en osaisi siihen enää palata. En mä ihan niin montaa tuotetta iholleni enää lisää kuin vielä jokin aika sitten, eli vähän sitä on tullut tuotemäärää karsittua, mutta rakastan edelleen lutrata erilaisten ihonhoitotuotteiden kanssa. Ja omalle iholleni tämä on selkeästi hyvä tapa, kun se ei kärsi enää kuivuudesta, se ei punoita eikä näytä ärtyyneeltä oikeastaan ikinä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä käytän kanssa hoitovettä ja sen avulla kerrostan ihoon kosteutta. Varsinkin meikin alla ehdoton. Auttaa siihen, että sen jälkeen riittää sitten seerumi ja aurinkosuoja. :)

   Poista
 5. Kymmenen tuotetta ei ole ikinä ollut mun juttu, mutta meneehän tuossa kasvovesi, seerumi, kasvoöljy ja päivävoide monesti, etenkin nyt kun iho rutikuiva. Mutta että kymmenen, en ole ikinä kokeillut, ei sovi näin kärsimättömälle. Eli tervetullut trendi.

  Mukavaa torstaita Jonna. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla jotenkin öljyt on kokeneet inflaation, käytän, jos iho on tosi kuiva ja haluan todella lukittaa kosteuden ihoon, mut usein kosteusvoide toimii yhtä hyvin. :D Öljyseerumit sit asia toki erikseen.

   Ihanaa viikonloppua Tiia. <3

   Poista
 6. Kuulostaa kivalta ja varmasti tervetullut trendi! Mulla ei koskaan ole kuulunut 7-10 tuotetta ihonhoitoon kerralla, korkeintaan 5 :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viisi on jo minimalistin ihonhoitoa, joten oot edelläkävijä.

   Ihanaa sunnuntaita Maikku! <3

   Poista
 7. Otan tämän suuntauksen todella mielelläni vastaan ja olen pohtinut asiaa jo kotvan; multa on tulossa juttua nimittäin samasta aiheesta. Jotenkin omakin mieli alkaa suuntautua kohti yksinkertaista, kevyttä ja ilmavaa hoitotuotteissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä luulen, että tää aika on muuttanut aika paljon monen mielipidettä ihonhoidosta. Siitä on tullut entistä tärkeämpää, mutta yksinkertaisuus on valttia.

   Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives