Ihonhoidon raaka-aineet – Centella asiatica eli rohtosammakonputki

Tämän hetken puhutuimpia raaka-aineita ihonhoidossa on Centella asiatica eli rohtosammakonputki. Mikään uusi juttuhan tämä ei ole vaan rohtosammakonputkea on käytetty tuhansia vuosia Aasiassa lääkekasvina ja kaiken muun lisäksi, sillä on hoidettu monenlaisia sairauksia mielenterveysongelmista ihosairauksiin. K-beautyn tuotteista ainesosaa on voinut löytää jo pitkään. Viime aikoina kuitenkin myös länsimaissa on innostuttu raaka-aineesta ja veikkaan sen ympärille pientä buumia. Markkinoille alkaa tulla jatkossa varmasti yhä enemmän rohtosammakonputkea sisältäviä ihonhoitotuotteita. Sillä ihonhoidossa muodissa on hellävaraisuus ja hemmottelu.

Mitä Centella asiatica sitten on?


Se on monivuotinen yrtti, joka kasvaa pääasiassa Aasiassa. Suolla esiintyvä yrtti alkoi valloittaa maailmaa ihonhoidossa muutama vuosi sitten, kun sitä esiintyi K-beautyn cica-voiteissa. Olet saattanut bongata ainesosaa myös joistain Estée Lauderin omistamista brändeistä vuosien varrella. Tällä hetkellä raaka-aine on puhutumpi kuin koskaan, eikä se tule olemaan ohimenevä ilmiö.

Mitä rohtosammakonputki tekee iholle?

On olemassa jopa kliinisiä todisteita siitä, että sillä on etuja iholle. Centella asiaticalla on voimakkaita antioksidanttisia ominaisuuksia. Se on myös loistava aminohappojen lähde. Tutkimukset osoittavat myös, että se on hyvä raaka-aine vaurioituneelle iholle, sen kosteuttavan ja rauhoittavan vaikutuksen vuoksi. Rohtosammakonputki saattaa tehota jopa auringon aiheuttamiin vaurioihin. Joten jos ihosi on kuiva, herkkä, punoittava tai muuten vaurioitunut, Centella asiatica on ainesosa, jota kannattaa etsiä ihonhoitotuotteiden raaka-aineluettelosta. 


Joko olet löytänyt rohtosammakonputken ihonhoitoosi?

Kuvat: Pexels

 1. Nyt tuli mulle jotain ihan uutta, mutta oli mielenkiintoista luettavaa. Nimittäin vois hyvin toimia omalle herkälle ja couperoottiselle iholle.

  Ihanaa sunnuntaita Jonna. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toimisi just hyvin sun iholla, nyt vaan katselemaan ainesosaluetteloja. :)

   Aurinkoista viikkoa Tiia. <3

   Poista
 2. Kyseiseen raaka-aineeseen tutustuin aikoinaan nimenomaan korealaisen kosmetiikan myötä. Esimerkiksi Klairsin hypetetystä supple preparation toneristahan tätä löytyy, ja siitä olen tykännyt. :) Kosteuttaa ja rauhoittaa ihoa tosi hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun suosikkifinninnitistäjä -voiteessa Paula's Choicen Defence Antioxidant Pore Purifierissa on kanssa, ja ilmankos se on ainoita tuotteita, joka tehoaa epäpuhtauksiin, mutta ei kuivata lainkaan ihoa. Tuntuu, että parantaa niitä näppyjä yön aikana. :)

   Poista
 3. Olen kyllä kuullut tuosta rohtosammakonputken käytöstä ihonhoidossa, mutta en ole vielä itse testannut tuotteita, joissa sitä olisi ollut.
  Aurinkoista sunnuntai-iltaa sinulle Jonna <3

  VastaaPoista
 4. En ole vielä kokeillut, mutta täytyy kokeilla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti, tajusin muuten just, että siinä täälläkin usein mainitsemassani epäpuhtauksien nitistäjässä Paula's Choicen Defence Antioxidant Pore Purifierissa on kanssa. Ilmankos se on ainoa tuollainen tuote, joka ei kuivata ihoa lainkaan, vaikka laskee epäpuhtauksia jo yhdessä yössä ja vielä parantaa ihon koostumusta niistä kohden muutenkin. :)

   Poista
 5. Tätä on tullut vastaan nimenomaan korealaisen kosmetiikan tuotteissa :) Kiva kun kirjoittelit tästä vähän enemmän!

  VastaaPoista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives