Ikääntyvän ihon hoito & -20% -alekoodi Skincitylle

MAINOS: SKINCITY, *sisältää mainoslinkkejä

Jokainen meistä 40+ -vuotiaista on huomannut ihossaan ikääntymisen vaikutukset. Ikääntyminen alkaa yleensä näkyä ihossa 30-40 vuoden välimaastossa. Iho ohenee, kuivuu, veltostuu ja eletty elämä alkaa näkyä ryppyjen muodossa. Iho ei enää palaudu samalla tavalla kuin nuorempana. Tyynynjäljet saattavat näkyä ihossa useita tunteja heräämisen jälkeen, kun parikymppisenä ne haihtuivat parissa minuutissa. Myös arpien paraneminen ottaa huomattavasti enemmän aikaa ja iho menee helpommin "rikki". 

Aikuinen iho kaipaakin yleensä lisää kosteutta. Kannattaa myös huolehtia siitä, että ihonhoitoon kuuluu tuotteita, jotka korjaavat jo syntyneitä vaurioita ja vahvistavat ihoa. Lisäksi on erittäin tärkeää huolehtia hyvästä aurinkosuojasta. 

Jos oikeiden tuotteiden valinta mietityttää, Skincitylta saa palvelua sertifioiduilta kosmetologeilta, jotka palvelevat ilmaiseksi chatin, puhelimen ja sähköpostin välityksellä. Sivuilla voi tehdä myös ilmaisen *ihotestin, jonka vastausten avulla kosmetologi laatii henkilökohtaisen ihonhoitorutiinisuosituksen. Tämä ei sido tuotetilaukseen. Jutun lopussa alekoodi, jolla saat Skincityn koko valikoimasta -20% tämän viikon ajan.

Ihonhoidossani olen huomannut sen, että aktiivisten tuloksia tuovien tuotteiden rinnalla on hyvä pitää ympärillä oleva hoito hyvin yksinkertaisena ja hoitavana. Varsinkin, kun ihoni on herkkä, mutta myös ikääntyvä. Tällöin aktiivisista raaka-aineista saa kaiken irti, ilman, että iho ärsyyntyy tai kuivuu liiaksi. Kikkailu liian monien tuotteiden kanssa kannattaa unohtaa. Tämän olen oppinut vuosien varrella.


Kaksoispuhdistus on tärkeä varsinkin iltaisin. Aamulla puhdistamiseen riittää yksi hellävarainen tuote, mutta jos ihosi on todella herkkä, voit kokeilla olla puhdistamatta sitä aamulla lainkaan. Illalla on kuitenkin syytä aina tehdä kaksoispuhdistus, jotta saat meikin, lian ja aurinkotuotteet varmasti pois iholta. 

Ensimmäisen vaiheen puhdistamiseen sopii loistavasta öljy- tai balmi. *Codage Cleansing Balm -puhdistusbalmi on hellävarainen. Poistaa helposti jopa vedenkestävän meikin. Paksu balmi sulaa iholla öljymäiseksi ja veden kanssa yhteen joutuessa muuttuu maitomaiseksi emulsioksi, joka peseytyy iholta helposti pois. Ei jätä rasvaista ihoa. Sen sijaan iho tuntuu pehmeältä ja kosteutetulta. Puhdistusbalmi sisältää ihoa ravitsevia öljyjä; hampunsiemen-, ja manteliöljyä, sekä karitevoita. Tuotteessa on miellyttävä mieto hieman makeahko mantelinen tuoksu. 

*Paula's Choice RESIST Optimal Results Hydrating Cleanser on oma uusi suosikkiputsarini. Sopii loistavasti aikuiselle, mutta myös herkälle ja kuivalle iholle. Kevyen emulsiomainen vaahtoamaton puhdistaja ja ihana aamupuhdistukseen, mutta sopii hyvin myös toisen vaiheen puhdistajaksi iltaisin. Poistaa silmämeikin ja tekee ihon pehmeäksi. Tuote, johon olen aivan koukussa.


Jos haluaa pitää ihonhoitorutiinin todella yksinkertaisena, niin aikuinen iho tarvitsee oikeastaan vain kaksi tehotuotetta – retinolin ja C-vitamiinin. C-vitamiini on näistä kinkkisempi valinta, sillä tuotteita on paljon erilaisia, mikä sitten valita? Suurimmassa osassa C-vitamiinituotteita käytetään useimmiten Ascorbyl Glucosidea, joka on stabiilimpi kuin harvemmissa tuotteissa käytettävä C-vitamiini L-Ascorbid Acid eli L-askorbiinihappo. Toisin kuin Ascorbyl Glucosidesta L-askorbiinihaposta on enemmän ihonhoidollisia tutkimuksia takana. Ongelmana vain on ollut saada raaka-aine stabiiliksi tuotteita formuloidessa. Kyseessä on erittäin tehokas raaka-aine, joka tasoittaa ihon sävyä, hoitaa ikääntymisen merkkejä ja auttaa korjaamaan auringon aiheuttamia vaurioita. L-askorbiinihappoa sisältävät tuotteet tuoksahtavat iholla usein metalliselle, toisin kuin Ascorbyl Glucosidea sisältävät ovat tuoksuttomia. 

C-vitamiinituotteet toimivat loistavasti aamulla aurinkosuojan alla. *Skinceuticalsin C E Ferulic L-askorbiinihappo (15%) sisältää Ferulahappoa ja E-vitamiinia, jotka auttavat tuotteen stabiiliuteen ja C-vitamiinin imeytymiseen ihoon. Ohut vesimäinen seerumi imeytyy ihoon hetkessä. Tuoksu on hivenen rautainen, mutta lisäämällä päälle voiteen ja aurinkosuojan, tuoksu lähes katoaa. Se saattaa silti päivän aikana pöllähdellä nenään päätä kääntäessä, mutta ei ollenkaan häiritsevästi. Seerumin on kliinisissä testeissä todettu vähentävän vapaiden radikaalien hapettumisvaurioita jopa 41%:a, mikä tekee siitä yhden uskottavimmista C-vitamiinituotteista, mitä markkinoilta löytyy, koska takana on myös tarkempia kliinisiä tutkimuksia. Toinen hivenen edullisempi arkorbiinihappoa sisältävä seerumi löytyy Paula's Choicelta. *C15 Super Booster on Skinceuticalsin tuotteen tapaan formuloitu Ferulahapon ja E-vitamiinin kanssa, tuotteella ei vain ole yhtä vahvoja kliinisiä tutkimuksia takana kuin edellä mainitulla, mutta pidän sitä silti loistavana budjet-versiona Skinceuticalsin C-vitamiiniseerumille.


Ikääntyvän aikuisen ihon hoitoon kuuluu tietenkin myös retinoli. Jos ihosi ei yrityksistä huolimatta siedä retinolia, voi käyttää sen sijaan iltaisin erilaisia happoja sisältäviä tuotteita yhdessä päivällä käytettävän C-vitamiinituotteen kanssa. *Paula's Choice Clinical 1% Retinol Treatment on tehokas seerumi, joka sisältää ison pitoisuuden retinolia. Suosittelen tuotetta heille, joiden iho on jo tottunut retinoliin. Jos vasta aloittelet, aloita kokeilu mieluummin *Paula's Choicen Clinical 0,3% Retinol + 2% Bachuchiol Treatmentilla, joka sisältää pienemmän määrän retinolia ja on siten helpommin siedettävä. Siedettävyyttä retinolin käyttöön voi lisätä myös siten, että laitat ensin muut hoitotuotteet tai kasvovoiteen iholle ja lisää vasta sitten retinoli päälle. Tuloksia saa tälläkin tavoin, mutta hellävaraisemmin ja rauhallisempaan tahtiin. Retinoli on yksi tutkituimpia ja tehokkaimpia raaka-aineita ihonhoidossa. Se lisää iholla kollageenintuotantoa, uudistaa ihosoluja nopeammin, häivyttää pigmenttiläiskiä ja ihoon syntyneitä vaurioita.

Retinolia käyttäessä tehokkaasti kosteuttava voide on tärkeä. Tämän tajuamiseen meni aikoinaan pitkään. Huomasin lopulta aikoinaan, että osa retinolin liiasta kuivattavuudesta johtui siitä, että käytin edelleen liian kevyitä voiteita, jotka sitten vain pahensivat ihon hilseilyä. Kun alkaa käyttämään retinolia, kannattaakin miettiä kosteusvoiteen vaihtoa kosteuttavampaan versioon. Varsinkin yöaikaan käytettävä voide saa olla tehokkaasti kosteuttava. *Biodroga MD Perfect Hydration 24 H Care Rich on hyaluronihappoa ja keramideja sisältävä voide, joka kosteuttaa ihoa tehokkaasti. Sopii hyvin yökäyttöön retinolin kanssa. Kuivalle iholle myös päivisin. Sisältää lakritsinjuuriuutetta, joka rauhoittaa ärtynyttä ihoa. Voiteeseen ei ole lisätty hajusteita.

Toiset ajattelevat, että naamiot on turhia. En voisi kuvitellakaan ihonhoitoa ilman kosteuttavia naamioita. Nykyään jaksan harvoin enää erikseen puuhailla naamioiden kanssa. Parhaaksi ja nopeimmaksi tavaksi olen kokenut erilaiset kosteuttavat yönaamiot. *Paula's Choicen Skin Recovery Hydrating Treatment Mask täyteläinen ja kosteuttava naamio kaikille ihotyypeille. Sopii hyvin myös erilaisten iho-ongelmien kuten ekseeman, ruusufinnin tai atooppisen ihon hoitoon. Naamio tekee ihosta pehmeän, sekä hillitsee punoitusta ja tulehduksia. Sopii loistavasti yönaamioksi, koska ei jätä ihoa tahmeaksi vaan tuntuu levittäessä hyvin täyteläiseltä voiteelta.


Skincitylla tämän viikon ajan (12-18.4.2021) KAIKKI tuotteet -20%, kun syötät kassalla koodin SUPERSKINCITY. Shoppailemaan pääset *TÄSTÄ.

Parhaat tuotevinkkisi aikuisen ihon hoitoon?
 1. Kaikki mikä kosteuttaa kunnolla ihoa on nyt IN. Huvitti kun luin tämän postauksen alun, että minulla on nuo kaikki kuvailemasi asiat. Iho roikkuu ja on kuiva, en edes tiedä mistä olen nytkin saanut käsiini haavoja, välillä tuntuu, että rasvaisipa kuinka paljon vain, niin silti iho on korppuna. Vanhuus ei todellakaan tule yksin!
  Kivaa viikkoa sulle Jonna <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on tää meidän ikä... :D Mulla tuli käsien kuivuus jotenkin jälkijunassa tänä talvena. Kun oli ne kovimmat pakkaset olivat ihan hyvät, mut kun pakkaset hellitti niin välillä on tuntunut, ettei mikään määrä voidetta riitä.

   Samaa sinne Outi. <3

   Poista
 2. Voi että minä kadehdin teitä. jotka jaksatte ja osaatte hoitaa ihoanne! Minä olen liian laiska ja menen sieltä, missä aita on matalin. Kahden vaiheen puhdistus on minulle kauhistus - saatikka se korealaisten neljän vaiheen! Ja nyt korona- ja etätyöaikana minusta on tullut vielä entistä laiskempi meikkaaja joten samalla tietenkin entistä laiskempi ihon hoitaja. Mutta aina välillä yritän ryhdistäytyä ja ehkä nyt keväällä on pakko, jotta iho kestäisi auringon alla. Kiitos taas kerran inspiraatiosta - kyllä tämän ikäisen ihossa nimittäin hoivattavaa riittää.
  Ihanaa kevään jatkoa, Jonna!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yhdelläkin tuotteella voi tehdä kahden vaiheen puhdistuksen, kokeile lähteä vaikka siitä. ;) Ja vain iltaisin. Ihana kuulla, että aiot tsempata, tuosta yhdellä tuotteella toteutettavasta puhdistuksesta voi vaikka aloittaa, saa tuon pölyn ja lian mitä ulkoa nyt tulee pois kasvoilta. <3

   Samaa sinne Lady!

   Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives