Keyword: Love 10 vuotta


Kymmenen vuotta. Tänään tulee kuluneeksi tasan kymmenen vuotta siitä, kun kirjoitin blogini ensimmäisen postauksen Lilyyn hammastahnoista. Vuosikymmen on pitkä aika, se on lähes neljäsosa eletystä elämästäni. Olen siis kirjoittanut blogia lähes neljäsosan elämästäni. Siitä onkin tullut ajan kuluessa tärkeä osa elämääni ja tällä hetkellä se on myös toinen työni

Bloggaaminen on muuttunut kymmenessä vuodessa hurjasti, lisäksi muut nopeammat alustat ovat syöneet blogeilta tilaa. On kuitenkin ollut ihana huomata, että blogejakin edelleen luetaan. Siitä kertoo tasaisen hiljaiseen tahtiin vuosittain nousevat kävijämäärät. Luulen, että tietyntyyppiset ihmiset vain tykkäävät yksinkertaisesti lukea enemmän blogeja, vaikka se veisikin enemmän aikaa kuin nopea some. Käytän blogien lukemiseen enemmän aikaa kuin someen. Varsinkin ihonhoitotuotteista kunnolla tietoa etsiessä toiset blogit ja YouTube ovat lyömättömiä alustoja. Niistä saa paljon tarkempaa tietoa ja yleensä enemmän kuin muista kanavista. Lisäksi edellä mainituilla alustoilla julkaiset vaikuttajat tuntuvat jotenkin "läheisemmiltä", kun taas nopeat alustat jättävät minulle helposti etäisen kuvan. 


Uusia sosiaalisen median kanavia tulee koko ajan lisää ja niiden kanssa tuleekin käytyä tietoista taistelua, haluanko lähteä niihin mukaan. Ryhmäpaine on tietenkin osittain kova. Jos ajattelen blogia pelkästään työnä, niin tietenkin pitäisi, koska eri alustoilla saa aina lisää kattavuutta. Arvostan kuitenkin niin paljon laadukasta vapaa-aikaa, että tällä hetkellä blogi, Instagram, Facebook ja Twitter saavat riittää. Snapchat oli yhteen aikaan ehdoton. Latasin itsekin sovelluksen vain poistaakseni sen. Nyt se on jo menneen talven lumia, koska varsinkin nuorisolle tilalle on tullu TikTok. Oma veikkaukseni jatkosta on se, että nuoret elävät maailmassa, jossa vaihtuvuus ja kyllästyminen nopeasti asioihin ovat suurta ja kohta TikTokin tilalla on uusi suositumpi alusta. En vain yksinkertaisesti koe itseäni tyyppinä, joka tuottaisi sisältöä TikTokiin. Sen vuoksi olen pysytellyt ulkopuolella, vaikka työn tuottavuuden näkökulmasta se ei ole järkevin ratkaisu.

Alusta asti onkin ollut tärkeintä se, että blogi ja kaikki mitä teen, näyttää minulta. Elämäni ei ole eteeristä eikä täydellistä, enkä siten halua bloginkaan näyttävän siltä. Kirjoitan aiheista joihin koen intohimoa, jos jokin ei tunnu oikealta, sitä ette tule koskaan näkemään. Viimeisen vuoden aikana isoimpia päätöksiä on ollut tuottaa myös sisältöä, johon ei välttämättä aina tarvita tuotteita. Toki kosmetiikkapainotteista blogia on täysin mahdoton kirjoittaa ilman tuotteita, mutta esim. kosmetiikan raaka-aineista tai ihonhoidosta yleisesti kertovat jutut eivät kaipaa rinnalleen uusia purkkeja. Uutuuksista pyrin nostamaan esiin niitä mielenkiintoisimpia, sekä ajankohtaisimpia juttuja. Kaupallisia yhteistöitä teen brändien kanssa, joiden takana voin seisoa ja joista aidosti pidän. Lisäksi olen mahdollisuuksien mukaan koittanut päästä myös siihen, että pystyisin tekemään tiettyjen samojen brändien kanssa pidempiaikaista yhteistyötä, jonka koen parhaana mahdollisena ja antoisimpana yhteistyönä molempien osapuolien kannalta. Yleensä olen blogin synttäreiden kunniaksi järjestänyt arvonnan, niin tänäkin vuonna. Arvonta on kuitenkin vasta ensi viikolla erään toisen postauksen yhteydessä. Kannattaa pysyä kuulolla, sillä silloin on mahdollisuus voittaa laadukkaita meikkituotteita!

Nyt olisikin kiva kuulla, kauan sinä olet lukenut blogiani? Onko vuosien aikana jäänyt erityisesti jokin postaus mieleen? 1. Paljon onnea vuosikymmenen blogitaipaleen johdosta!
  Laadukasta tekstiäsi on ilo lukea.
  Olsinko ollut lukijana 7-8 vuotta?
  Niillä main joka tapauksessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Heli! Tosi kauan olet pysynyt mukana, kiitos siitä. :)

   Poista
 2. Olisinkohan minä lukenut blogiasi kuutisen vuotta jo?! Parhaiten mieleen on jääneet syvällisemmät postauksesi omasta elämästäsi ja teidän Kreikan matkapostaukset.
  Oikein paljon onnea 10v blogillesi Jonna <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kreikkaan on tällä hetkellä kova ikävä, toivo matkasta ensi vuonna elää.

   Kiitos Outi! <3

   Poista
 3. Lämpimät onnittelut Jonna! Huikeaa että olet kirjoittanut jo niin kauan, mutta sehän osoittaa että tämä on sinulle tärkeää muutenkin kuin ammatillisessa mielessä.
  Olen samaa mieltä kanssasi blogin kirjoittamisesta, mikään nopea alusta ei korvaa sitä kiinostavaa asioihin perehtymistä eikä kirjoittamisen tarvetta. Mullakin on samat kanavat käytössä lukuunottamatta Twitteriä. En vain halua somettaa niin paljoa, kun nytkin tuntuu menevän siihen liikaa aikaa eikä tule edes kommentoitua niin usein kuin tekisi mieli.
  Sulla on hyvää ja asiallista tietoa täällä ja kiinnostavia aiheita - antoisia tulevia blogivuosia <3
  Aurinkoista viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maarit.

   Sama juttu täällä, koitan hoitaa toisten blogien lukemista samana päivänä kuin itse julkaisen, jolloin hommat keskittyi enemmän samalle päivälle. :)

   Samaa sinnekin!

   Poista
 4. Onneksi olkoon!
  En ihan alusta asti ole ollut mukana, mutta toooosi monta vuotta kuitenkin!

  VastaaPoista
 5. Olen ollut matkassa mukana noin pari vuotta! Ihonhoitopostaukset ovat jees!
  T. Maija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että ihonhoitopostaukset ovat jees, niitä tulee lisää. :)

   Poista
 6. Vuodesta 2013 olen lukenut sinun blogi. Kiitos siitä.
  Paljon onnea 10 vuotiaalle :D t. libbelie

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eli todella pitkään olet ollut mukana, kiitos siitä! <3 Varmaan aloittanut siinä vaiheessa, kun siirsin alkuvuodesta blogini tänne Bloggeriin. Harmittaa vieläkin, että parin ensimmäiset vuoden postaukset jäivät Lilyyn. Tosin silloin kirjoittelin harvemmin, joten ihan hirveästi materiaalia ei sille tielle jäänyt. :)

   Poista
 7. Onnea vielä tätäkin kautta 10-vuotiaalle blogille <3 Heti pitää tunnustaa, että en pysy vuosien mukana enkä muista ikinä mitä itselleni tapahtui milloinkin, joten meneeköhän ihan metsään jos sanon, että olen seurannut sua 3-5 vuotta? Erityisesti jäi mieleen kun voitin sun törkeän ison 4-kymppisvuotis arvonnan :D Mun tytär vieläkin joskus muistelee, kun suut auki ihmeteltiin sisältöä sohvalla! Oon tykännyt myös sun yksityisimmistä postauksista (mieli, terveys), oon saanut niistä vertaistukea :) Kaikkea ihanaa nyt ja tulevaisuudessa sinulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuuli ja kiitos, että olet vuosien saatossa innokkaasti jaksanut kommentoida juttujani. <3

   Hehe, se arvonta oli kyllä hyvä, vaikka itse sanonkin. :D Uusia odotellessa...

   Poista
 8. Hurjasti onnea 10-vuotiaasta blogitaipaleesta! <3 niin se aika vaan kuluu siivillä :) blogiisi tutustuin varmaan viitisen vuotta sitten, ja arvostan sinun tyyliä tehdä selkeitä tuotearvosteluja joissa tuot esille myös tuotteiden huonommat puolet, niin niistä saa hyvän kokonaiskuvan. Koen, että arvioosi on helppo luottaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kiva kuulla, että tuotearvostelut ovat miellyttäneet, koitan juurikin luoda kokonaiskuvan tuotteista. Niiden hyvät ja huonot puolet ja sen, kelle ne sopivat mielestäni. :)

   Poista
 9. Onnea ihana Jonna ja rakastan sun blogia ja omasta mielestä on ihana ajatus, että luin sun blogia ennen kuin aloitin omaa ja että meistä tuli vielä hyviä ystäviä.

  Mieletön saavutus ja sun blogihan on mun lempi kosmeblogi, enkä lukenut kuin Sannin ja sun blogia silloin ennen omaani.

  Oma blogi muuten täytti 7-vuotta maaliskuussa, mutta unohdin asian. Tähän on tultu, pää on pahvia.

  Ei muuta kuin jatka samaan malliin ja ihania on sun raaka-aine ym. postaukset myös ja rakastan myös sun suklaa arvosteluja ja syvällisiä aiheita eli blogisi on mieletön ja laadukas kokonaisuus ja kun tuntee vielä ihmisen blogin takana, niin viisi tähteä ja papukaijamerkki ja 10+ ja kaikki maailman tähdet ja kuut.

  Aurinkoista viikon jatkoa. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin ihan tyypillistä, et unohdit sun blogisynttärit. :D Seitsemän vuotta on pitkä aika! Mä kyllä luin ennen oman aloittamista aika paljonkin muita blogeja, mutta meni pitkään ennen kuin rohkaistuin alkaa kirjoittamaan itse.

   Ihanaa viikonloppua Tiia! <3

   Poista
 10. Paljon onnea pitkästä blogitaipaleesta. En ole vuosista ihan varma, mutta 5-6 vuotta olen blogiasi seurannut. Sinun tuotearvostelusi ovat todella hyviä. Olet rehellinen. Mieleen ovat kuitenkin jääneet ne sinun syvällisimmät postaukset. Olen ihaillut niissä avoimuuttasi.
  Antoisia tulevia blogivuosia, Jonna!
  Aurinkoista kevättä!

  VastaaPoista
 11. Onnea 10-vuotiaalle <3 apua, enhän mä muista miten pitkään olen lukenut mutta pitkään kyllä! Ja meikkipostaukset on aina mieluisia, joku Clarinsin kevään vihreä meikki on jäänyt mieleen ja Jane Iredale + muut brändit mitä suosit :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos.

   Toi Clarinsin kevätmeikki taisi olla aika alkutaipaleella täällä Bloggerissa. Iredalea on tulossa paljon lisää tämän vuoden aikana. ;)

   Poista
 12. Onnea 10-vuotiaasta blogista! En muista yhtään kuinka kauan itse oon sua seuraillut, mutta useamman vuoden jo kuitenkin :D Aika tuntuu jotenkin rientävän ihan hirveää vauhtia, kun itsekin oon jo kohta 6,5 vuoden ajan bloggaillut. Jotenkin vaikea käsittää, että blogin aloittamisesta on jo noin pitkä aika :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Linda.

   Aika menee älyttömän nopeaan, välillä tuntuu liiankin. Just kauhuissani laskin, et miksi ihmeessä on niin jäätävä matkakuume, niin tajusin, että kesäkuun alussa tulee jo kuluneeksi kaksi vuotta siitä, kun olin viimeksi pidemmällä reissussa.

   Mä luulen, että oon seurannut sun blogia aika alkutaipaleelta asti, en tiedä olenko ihan alusta, mutta varmasti monia vuosia.

   Mukavaa viikonloppua!

   Poista
 13. Paljon onnea, 10v on syytäkin juhlia ♥ Mä oon lukenut sun blogia varmaan ihan siitä alkaen kun ylipäätään blogeja aloin enempi lukemaan eli nyt viitisen vuotta. Tykkään sun tyylistä kirjoittaa ja on hienoa, että oot ollut uskollinen itsellesi. Mustakin te blogikamut tunnutte paljon tutummilta kuin vaikkapa suurinosa instakamuista.

  Oon itsekin koittanut vetää rajaa, milloin minnekin ja kokeillut eri sovelluksia ihan vain todetakseni ettei aika ja rahkeet riitä kaikkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maikku.

   Blogissa kyllä jotenkin pääsee syvemmälle ihmiseen kuin Instan kautta. Insta on hyvä lisä, mut yksinään se jättää jotenkin vaillinaisen vaikutelman sen takana olevasta ihmisestä.

   Ihanaa sunnuntaita! <3

   Poista
 14. Paljon onnea tasavuosista! Nykysomessa 10 vuotta on pitkä aika. Olen lukenut blogiasi pitkään, en varmaan ihan alusta. Tykkään ihonhoitoon liittyvistä postauksista. Olet kertonut myös itsestäsi avoimesti ja rohkeasti, arvostan sitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Se on. Surullista on ollut huomata, että monet entiset suosikkibloggaajat ovat lopettaneet ja tämä meidän kirjoitustyötä jatkavien joukko tuntuu pienenevän. Onneksi lukijamäärät kuitenkin paljastavat, että kysyntää tälle blogialustallekin on edelleen, toki se vaatii tiettyä säännöllisyyttä julkaisuun.

   Ihanaa sunnuntaita sinne!

   Poista
 15. Onnittelut ! En muista kuinka kauan olen blogiasi lukenut, mutta vuosia luulisin. Itse pidän myös blogeista, sillä minulle kuvat ovat tärkeitä. Joskus olenkin pettynyt, kun kiva instatili, onkin blogina suorastaan alaarvoinen kuvien osalta. Instassa kun kuvat ovat pieniä ja tekstiäkin hankala lukea puhelimen näytöltä. Itse luen ja katselen blogeja tietokoneella, silloin ne ovat parhaimmillaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Instassa tosiaan siinä pienessä kuvassa ei se kuvanlaatu näy samalla tavalla kuin blogissa. Siellä suttuinenkin voi olla nätti, mutta blogin iso kuvakoko paljastaa totuuden. Mä kans luen blogit aina tietsikalta. :)

   Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives